Bu konuya yazmak için üye oldum. En baştan söylemek istediğim tokat atan baba da abiniz de hatalı.
Ancak ben konuyu en başından sonuna kadar tokat yiyen bebeğin annesi nerede diye düşünerek okudum. Muhtemelen mutfakta olduğu için henüz 3 yaşını doldurmamış , 3 yaşına girecek demişsiniz yani henüz 2,5 yaşında, henüz bebek sayılan yavrusu ile misafir ağırlamaktan ilgilenememiş, düzeni bozulan bebek huysuzlanmış, misafirlere ayıp olmasın diye bebeğin ihtiyaçları ertelenmiş diye tahmin yürütüyorum.
İki çocuğum var ve oyuncak kavgası genellikle uykuları varken olur, çocuk çocukluğunu yapıyor. Çocuğuma laf söylendiği için kavga etmiş bir anneyim o yüzden sizi anlıyorum ama henüz 3 yaşını bile doldurmamış bir bebek için kullandığınız kelimeler de ilgimi çekmedi değil, bu yaşlarda bu davranışı çok normal, ayrıca gelininiz haylaz derken muhtemelen sevimli anlamında kullanmıştır.
Çocuklarımdan biri oğlunuza yakın yaşta ve çocuklar 3 yaşı biraz geçince özellikle de 3,5 sonrası daha anlamaya dinlemeye başlıyorlar, öncesindeki dönemde bencil olmaları gerekiyor yaradılışları böyle, ben, benim döneminde oluyorlar. Bu yaşlarda 10 gün bile çok farkediyor çocuklarda, oğlunuzla kıyaslamayın.
Bana kızabilirsiniz, belki ilk ve son mesajım olur ama en başta davet edilmemişsiniz, abiniz ve eşi annesine gidecekken annenizle beraber onları götürmeyi teklif edip kv, görümce kendinizi davet ettirmişsiniz. Gelin arayıp muhtemelen hazırlık yapılması için haber verdi ne yapsın gelmeyin demeyecekler ya. Hadi bayram diye gittiniz bayramlaşıp bir çay, kahve içip ısrar da etseler annenizle kalkmalıydınız ama düşünememişsiniz. Şimdi de asıl o aile aklınıza hiç gelmiyor, muhtemelen o baba sizin çocuğunuza bir şey diyemediği için ufacık bebeğine tokat attı, annesi ne kadar üzüldü kim bilir ne kadar ağladı, herkesten sakındığı bebeği babasından şiddet gördü. Eşi ile kavga etti muhtemelen, peki gelininizin kendi yengesi ile ilişkisi hiç aklınıza geldi mi? Ben bu hikayede en çok o anneye ve bebeğine ve oğlunuza üzüldüm. Daha erken görmüş olsaydım önce gelini aramanızı ve yengesini sormanızı tavsiye edecektim, abinize de çocuğunuzla bir daha asla bu şekilde konuşmaması gerektiğini söylemeliydiniz. Tekrar yazıyorum abinizin oğlunuza bağırması çok yanlış. Sizin de 41 yaşındaki abinize eşinin yanında kullandığınız kelimeler yanlış. Bayram bile olsa bebekli, küçük çocuklu, hasta olan evlere gidildiğinde biraz empati yapılmalı. Çocuklar bunalmış, işaretleri vermiş aslında, kalkmalıydınız. Yetişkin insanlar olarak düşünemedim, bilemedim diyebiliyorsunuz ama ufacık bebeğin gelişim dönemine göre normal olan davranışını kontrol altına almalarını bekliyor, eleştiriyorsunuz. İki evlilik tehlikeye girmiş, abi kardeş ilişkileri hem sizde hem gelininiz ve abisi/yengesi arasında zedelenmiş. Olan ufacık çocuklara olmuş. İllaki o yemek yenecekse de anneler çocuklarını biraz kucağına alıp , ayrı odalarda biraz sakinleştirebilirdiniz.