Yazım yanlışı soğuma sebebiniz olur muydu

Valla az önce bi konu okudum burada, yeminle elim ayağım titredi… 🤦🏼‍♀️ sırf bu sebepten kestirip atmazdım, ona belli etmeden hemen ardından (mesela o bana “bence bu yalnış” diye yazdıysa bende “peki neden yanlış?yani neresini yanlış buluyorsun?”) doğrusunu kendi mesajıma yazıp gönderirdim, ki birkaç kez oldu bu, ben doğrusunu yazınca düzelttiler. 🤷🏼‍♀️

Valla az önce bi konu okudum burada, yeminle elim ayağım titredi… 🤦🏼‍♀️ sırf bu sebepten kestirip atmazdım, ona belli etmeden hemen ardından (mesela o bana “bence bu yalnış” diye yazdıysa bende “peki neden yanlış?yani neresini yanlış buluyorsun?”) doğrusunu kendi mesajıma yazıp gönderirdim, ki birkaç kez oldu bu, ben doğrusunu yazınca düzelttiler. 🤷🏼‍♀️
ya :KK70: aklıma bır anım geldı
hıc unutmuyorum bırıne of cok yanlıs konusuyorsun dedım
ne dedım kı altı ustu fıkrımı soyledım dedı
neresını yanlıs buluyorsun dıye kelımeyı duzelttıgınızde karsınızdakı yıne ne demek ıstedıgınızı anlamıyor yanı :KK70:

Flört ettiğiniz kişi bariz yazım hataları yapsa soğur musunuz ? Mesela
öyle yerine öle demek,
öyle diyecekken öğle demek,
yaptığım iş demek yerine yaptım iş
Cevap veriyorum boyutuna göre değişir. Mesela müsaade yerine müsade yazar takılmam. Ama öğle çok üst boyut. Acaba öyle kelimesinin yumuşak g ile olduğuna kim onu nasıl inandırdı...

neresını yanlıs buluyorsun dıye kelımeyı duzelttıgınızde karsınızdakı yıne ne demek ıstedıgınızı anlamıyor yanı :KK70:
Allahtan bana anlayanlar denk gelmiş :KK53: şimdi “yazım hatan var” desek işi alınganlık boyutuna götürmeyecek pek az insan çıkar muhtemelen 🤦🏼‍♀️

neresını yanlıs buluyorsun dıye duzelttıgınızde karsınızdakı yıne ne demek ıstedıgınızı anlamıyor yanı :KK70:
Biraz da seninle Antep’te G yerine Ğ kullanma sevdasından bahsedelim. Otobüslerdeki siğorta ve tuğay yazılarından mesela. Bir velim geçenlerde iyi ğünler yazmış bana. 💔

İyi de üniversiteyi nasıl kazanmış bu arkadaş?
Soru çözerken de mi doğrusunu öğrenmemis cok enteresan.

Beyenmek
Deyil
Eylenceli
Odamda ki lamba
Seviorum
Güsel kız
Bende gelicem
Kitabım sen de kalmış

Bak yazarken bile kalbim sıkışıyor, böyle şeyleri yanlış yazıyorsa hiç tutma hayatında
Napıyon falan yazışı bana aşırı abes geliyor

Flört ettiğiniz kişi bariz yazım hataları yapsa soğur musunuz ? Mesela
öyle yerine öle demek,
öyle diyecekken öğle demek,
yaptığım iş demek yerine yaptım iş
Benim soğurdum, değil flört arkadaş bile olmazdım.
Herkes imlayı dilbilgisini iyi bilmek zorunda değil elbette ama ben biliyor ve umursuyorsam etrafımdaki kişileri de buna uygun bir şekilde seçerim.

Almanya bitik yiyenim,biz ne zorluklar çekiyoz burda biliyonmu🤭?
Bir de şey var. Sor bakalım Almanya’da kaç kişi ev sahibiymiş? 😁 Bunu diyen kuzenimin de Türkiye’de bir dairesi, arsası bir de dükkanı var ahjshsjsj

Napıyon falan yazışı bana aşırı abes geliyor
Napıyon biraz ağız özellikleri ile ilgili. Ege'de yaşıyoruz biz Napıyon buralarda çok yerel bir ifade ve kullanımı çok dikkat çekmez ne yazılışta ne söyleyişte ama dışarıdan biri geldiğinde mesela Konya'dan biriyle konuşurken Nörüyon demişti o beni mahvetmişti gerçekten halbuki bu da bir yöresel söyleyiş ama alışık olmayınca tuhaf bakıyorsun söze de.

Sen doğrusunu yazdığında seni “yalnış yazdın” diye düzelteni de olabiliyor. Tam kapının önüne koymalık :KK70:.

Bazen erkek arkadaşım televizyonda ya da başka yerlerde gördüğü yazım yanlışlarını gösterir ya da bana gönderir, birlikte geyiğini yapar dalga geçeriz. Bunların yanlış olduğunu fark etmesine fena düşüyorum bazen :KK70:.

Bizim favorimiz şey bu arada, “kesbişolsun, neoltu” :KK70:. Geçen bahar çok doladık bunu ağzımıza 😂.

Bir de bu erkeklerin pek kitap okumadığı halde yazım yanlışı yapmayan sinsi türleri var. Mesela biri yanımda şu an. 🥺

Hem de ne. En büyük fobim "deyil" kelimesini görmek. Düşününce bile tüylerim diken diken oldu.

Benimde öğle oluyor gerçekden. Hemen ıyy oluyorum.
İnsan bir az kitab okusa bu yalnışları yabmaz ama okumuyorlar sanırım. Önyargılıda olmak isdemem ama görüken köy klavuz isdemez ama bu durumu anladımıda söyleyemem.

Ben bunu yazarken acı çektim ve zorlandım mesela.
O yüzden böyle yazan insanların doğrusunun bu olduğuna eminim. Zor bir şey çünkü bile bile yanlış yazmak. Çevrelerindeki insanlara sabır diliyorum.

X