- Konu Sahibi Nazendeyuregim
Karşımdakini cahil göreceğim için soğurum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben sayısalcıyım.Bizim bazı dersler çok spesifik olduğu için kitapları bulunmuyordu ve hocalar yazdırıyor,yetişmeye çalışırken ellerimiz acırdı bazen.Yazım hatalarına çok fazla takılmıyorum ama çok bariz hatalar yapanlara sinir oluyorum.Bir de Türkçe yerine marjinal gözükmek adına saçma sapan yabancı kelimeler yazanlara aşırı derecede gıcık oluyorum.Ne yapalım, öğrenmek istemeyen öğrenmiyor ki. E zaten kalma da yok. Millet olarak da bir matematik bir de gramere gıcığız zaten.
Çok acı ama meslektaşlarımızın Whatsapp yazışmaları can çekişiyor maalesef. O yüzden çok da umutlanmamak gerek.Eh biraz da öğrencinin kendisinde bitiyor tabi. Üniversite kazanmış ama çözdüğü sorulardan bile hiçbir şey kapmamış bu arkadaş. Umarım öğretmenlik değildir bölümü
Burada yeniydim, hava alanında tanıdık bir abiye rastladım. Durduk yere şöyle dedi: “Bağaş verdin mi?” Dedim ne bağışı abi, nereye bağış yapmam gerekiyor ki, Türk Hava Yolları’na mi?” Yazım yanlışı ile alakası yok. Anlatmak istedim. Bu da böyle bir anımdır ahshhshsbızımde bır hırıltılı ğ lerımız olmasın mı
Ben sayısalcıyım.Bizim bazı dersler çok spesifik olduğu için kitapları bulunmuyordu ve hocalar yazdırıyor,yetişmeye çalışırken ellerimiz acırdı bazen.Yazım hatalarına çok fazla takılmıyorum ama çok bariz hatalar yapanlara sinir oluyorum.Bir de Türkçe yerine marjinal gözükmek adına saçma sapan yabancı kelimeler yazanlara aşırı derecede gıcık oluyorum.
Nabiyon beya, icimi fena eddin vzvdvs
Sabırlı, öğretmeye odaklı bir hoca da şart Borellus Hanım. Gramer dersleri yapısı gereği bazen yavan kalabiliyor. Ben de bunu kırmak için şarkılaştırıyorum bazı konuları. Test ettim, kolay unutulmuyor da böylece.Ben sayısalcıyım.Bizim bazı dersler çok spesifik olduğu için kitapları bulunmuyordu ve hocalar yazdırıyor,yetişmeye çalışırken ellerimiz acırdı bazen.Yazım hatalarına çok fazla takılmıyorum ama çok bariz hatalar yapanlara sinir oluyorum.Bir de Türkçe yerine marjinal gözükmek adına saçma sapan yabancı kelimeler yazanlara aşırı derecede gıcık oluyorum.
Benim için büyü bir sebep çünkü kültür ölçülerimden birisi de bu.Flört ettiğiniz kişi bariz yazım hataları yapsa soğur musunuz ? Mesela
öyle yerine öle demek,
öyle diyecekken öğle demek,
yaptığım iş demek yerine yaptım iş
Ben kendi hatami duzelticem panigiyle kendimi sikayet etmis insanim burda neyse yazarken cok yuvarliyorum kk.da dusundum de, utansam mi bilemedim, bi karar vericem, ikilemdeyim şu anBen yazarken neler çektim bir de onu düşün
Bir de bir itirafta bulunmak istiyorum. Belki birkaç sene geçmiştir ama yeri gelmişken söyleyeyim.
Arkadaşlarla bazen dalgasına böyle yazım yanlışları yapardık. Ve ben kkda bir konuda herkes yerine herkez yazmışım fark etmedim. Klavye de düzeltmemiş arada öyle yazdığım için sanırım.
Mesaj düzenleme süresi geçtikten sonra fark ettim bunu ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
O günden sonra bu hatam her aklıma gelişinde hastanelik oluyorum.
Bu da böyle bir anımdır.
Ben de bazen çok devrik cümleler kuruyorum ama düzeltme nasıl yapılıyor bilmiyorum.Aramızda kalsın ama.Ben kendi hatami duzelticem panigiyle kendimi sikayet etmis insanim burda neyse yazarken cok yuvarliyorum kk.da dusundum de, utansam mi bilemedim, bi karar vericem, ikilemdeyim şu an
Ay ben Baku'de yaşıyorum, rica ederim oturun diycek, hahiş edirem eyleşin diyo mesela, bana bi gülme geliyo istemsiz,Konuşmada nasıl?
eklemeyi unutmuşum, değil mi yazmaz, demi yazardıbu tarzda yazsa soğurum hatta en başından ısnamam bile ki soğuyayım...
en son flörtüm yazım yanlışları yapardı, bağlaçlara dikkat etmezdi, telefondaki otomatik imla aracı yüzünden bir iki yanlış olan şeyler kaçıyordu. açıkçası hiç uyarma ihtiyacı hissetmedim zira bu kadar olabilir diye düşünüyordum. mesela iyi ki yazmaz, iyiki yazardı. ben de yazmaz, bende yazardı. ama herkez, öle falan yazmadı sadece şey gözüme batıyordu, yalnız kelimesini yanlız diye yazardı bilerek uyarmadım benden sonra imla takıntılı bir hatuna denk gelir de güzel bir soğuma vakası yaşar umarım.
Demi diyenlere de yazanlara da gicik oluyorum ben di mi de bari, demi ne ya, demi beni hayattan sogutan bisey, demieklemeyi unutmuşum, değil mi yazmaz, demi yazardı
Yaa ama onlar çok tatlı konuşmuyor mu Cok seviyorum dillerini duyduğum kadarıyla tabi☺Ay ben Baku'de yaşıyorum, rica ederim oturun diycek, hahiş edirem eyleşin diyo mesela, bana bi gülme geliyo istemsiz,
Yani ucakla ilk gittigimde hahis edirik eyleşin, ucak düşüşe gecir lafini duyup hafiften kalp krizi gecirdigimde tatli gelmemisti, alistim artikYaa ama onlar çok tatlı konuşmuyor mu Cok seviyorum dillerini duyduğum kadarıyla tabi☺
AnlamadımAy ben Baku'de yaşıyorum, rica ederim oturun diycek, hahiş edirem eyleşin diyo mesela, bana bi gülme geliyo istemsiz,
Hahis etmek= rica etmek, eylesmek= oturmakAnlamadım