- 31 Aralık 2017
- 6.447
- 22.145
- 28
- Konu Sahibi Nazendeyuregim
Doğrusunu bilip arada hata yapıyorsa tolere ederim. Ama doğrusunu bilmeyen insanı ağır cahil bulurum ve bundan da hiç hoşlanmam. Sapyoseksüellik var biraz bende.yazımının doğrusunu bilmiyor gibi sanki
Eh bir de dilciyim, sevgilim de ben de anadilimiz dışında bir dile daha anadil düzeyinde hakimiz. İki dilde de bazen telaffuz, bazen yazılış, bazen de kullanım hakkında tartışmalar yaşarız. Türkçe üzerineyse bu tartışma, bazen “bu Tdk tartışmalarından da sıkıldım artık” der ama onun da hoşuna gidiyor. İngilizce üzerineyse de; ben İngiliz aksanını seviyorum o Amerikan, bununla ilgili tartışmalarımız oluyor genelde. Hangi aksanda nasıl telaffuz edildiğini bile tartışırız . Bu tartışmaları yapamayacağım bir insanla sevgili olamazmışım, o da ayrı bir konu . Dile hakim olmak, özellikle de anadiline, benim için çok önemli bir konu.
Hastalık vs sebebiyle algılarımın kapanması ya da dikkat dağınıklığı dışında hiçbir yerde hiçbir yazım hatası yapmamaya özen gösteririm. Karşımdaki insandan da aynısını beklerim. Erkek arkadaşım hata yapar bazen, umursamam, mesajının yazılışından çok içeriğine odaklanırım onu sevdiğim için. Tabi doğrusunu bildiğini de biliyorsam hiç kafama takılmaz. Ama zamanında, sevgi bağı daha oluşmamışsa ya da doğrusunu bilmediğini fark etmişsem konuşmayı kestiğim çok flörtüm oldu.