Yazım yanlışı soğuma sebebiniz olur muydu

yazımının doğrusunu bilmiyor gibi sanki
Doğrusunu bilip arada hata yapıyorsa tolere ederim. Ama doğrusunu bilmeyen insanı ağır cahil bulurum ve bundan da hiç hoşlanmam. Sapyoseksüellik var biraz bende.

Eh bir de dilciyim, sevgilim de ben de anadilimiz dışında bir dile daha anadil düzeyinde hakimiz. İki dilde de bazen telaffuz, bazen yazılış, bazen de kullanım hakkında tartışmalar yaşarız. Türkçe üzerineyse bu tartışma, bazen “bu Tdk tartışmalarından da sıkıldım artık” der ama onun da hoşuna gidiyor. İngilizce üzerineyse de; ben İngiliz aksanını seviyorum o Amerikan, bununla ilgili tartışmalarımız oluyor genelde. Hangi aksanda nasıl telaffuz edildiğini bile tartışırız 😅. Bu tartışmaları yapamayacağım bir insanla sevgili olamazmışım, o da ayrı bir konu 😂. Dile hakim olmak, özellikle de anadiline, benim için çok önemli bir konu.

Hastalık vs sebebiyle algılarımın kapanması ya da dikkat dağınıklığı dışında hiçbir yerde hiçbir yazım hatası yapmamaya özen gösteririm. Karşımdaki insandan da aynısını beklerim. Erkek arkadaşım hata yapar bazen, umursamam, mesajının yazılışından çok içeriğine odaklanırım onu sevdiğim için. Tabi doğrusunu bildiğini de biliyorsam hiç kafama takılmaz. Ama zamanında, sevgi bağı daha oluşmamışsa ya da doğrusunu bilmediğini fark etmişsem konuşmayı kestiğim çok flörtüm oldu.

Ya malın biri aklıma geldi bu konuyu okuyunca. Kendisi meslektaşımdı, hiç kitap okumamakla övünürdü. Hatta bir keresinde kitaba vereceğim paraya gider bir dürüm alır yerim demişti. :olamaz: Yani dedim ki flört aşamasında, öğretmen yani en fazla ne kadar kötü olabilir. Ama olabiliyormuş işte. Yazım fecaat, noktalama zaten yok. Nasıl mezun olmuş, anlayamamıştım.

seneler once hıc unutmuyorum bır konu acılmıstı
konu sahıbı eve gelen temızlıkcı tuvaletı surtmemıs demıstı
nereye surtmemıs ? dedıgımde lınclenmıstım
tuvaletı surtmek ovalamak anlamına gelırmıs cok cahil olmakla suclanmıstım

IMG_20220109_011938.jpg

Doğrusunu bilip arada hata yapıyorsa tolere ederim. Ama doğrusunu bilmeyen insanı ağır cahil bulurum ve bundan da hiç hoşlanmam. Sapyoseksüellik var biraz bende.

Eh bir de dilciyim, sevgilim de ben de anadilimiz dışında bir dile daha anadil düzeyinde hakimiz. İki dilde de bazen telaffuz, bazen yazılış, bazen de kullanım hakkında tartışmalar yaşarız. Türkçe üzerineyse bu tartışma, bazen “bu Tdk tartışmalarından da sıkıldım artık” der ama onun da hoşuna gidiyor. İngilizce üzerineyse de; ben İngiliz aksanını seviyorum o Amerikan, bununla ilgili tartışmalarımız oluyor genelde. Hangi aksanda nasıl telaffuz edildiğini bile tartışırız 😅. Bu tartışmaları yapamayacağım bir insanla sevgili olamazmışım, o da ayrı bir konu 😂. Dile hakim olmak, özellikle de anadiline, benim için çok önemli bir konu.

Hastalık vs sebebiyle algılarımın kapanması ya da dikkat dağınıklığı dışında hiçbir yerde hiçbir yazım hatası yapmamaya özen gösteririm. Karşımdaki insandan da aynısını beklerim. Erkek arkadaşım hata yapar bazen, umursamam, mesajının yazılışından çok içeriğine odaklanırım onu sevdiğim için. Tabi doğrusunu bildiğini de biliyorsam hiç kafama takılmaz. Ama zamanında, sevgi bağı daha oluşmamışsa ya da doğrusunu bilmediğini fark etmişsem konuşmayı kestiğim çok flörtüm oldu.
Sevgi bağım yok, bu yazım yanlışıyla da oluşacak gibi değil

Sevgi bağım yok, bu yazım yanlışıyla da oluşacak gibi değil
Aynen, oluşmaz bence de. Benim oturduğum ilçede, sosyal medyadan takip ettiğim bir kuaför hesabı var. O da böyle yanlış yanlış şeyler yazıyor instagram hikayelerinde. Beni kaşıntı tutuyor onları okudukça inanın. Ki hani bu birebir iletişimde olduğum ya da romantik bir ilişki düşündüğüm bir insan bile değil 😅. İnanılmaz rahatsız ediyor. Artık kadının paylaşımlarında yazı varsa okumuyorum, paylaştığı saçlara falan bakıp geçiyorum.

Flört ettiğiniz kişi bariz yazım hataları yapsa soğur musunuz ? Mesela
öyle yerine öle demek,
öyle diyecekken öğle demek,
yaptığım iş demek yerine yaptım iş
evet aşırı itici ve nedense bana hep öyleleri denk geliyor. Frambuaz yerine fram boğaz yazan mı ararsın çoktu yerine çokdu mu hepsi var acayip itici

X