Yazım yanlışı soğuma sebebiniz olur muydu

Doğrusunu bilmediği için bu şekilde yazanlardan bahsediyoruz biz bu konuda, yoksa herkesin parmağı yanlış harfe dokunur, kullandığı cihaz yanlış düzeltme yapar ya da dalga geçmek veya kolayına geldiği, umursamadığı için yanlış yazabilir. Sizin dediğiniz kişi günlük hayatta önem vermediği için yapabilir bunu, bir dilbigisi sınavındaysa doğrusunu yapar. Ama bizim bahsettiğimiz kişiler genellikle doğrusunu bilmeyenler olduğu için diploma her zaman cehaleti almayabilir diyorum ben. Ben dediğiniz eğitimde birisini görüp bu hatalarını yaptığını görsem fena kınarım açıkçası . Öğretmenim ve yanlış yazan mesletaşlarımı da içimden içimden kınıyorum açıkçası.

işte zaten bilmeden yapan soğutuyor diyorum ben de. adama neden video kelimesini vidyo yazıyorsun bile diyemedim. çünkü diplomasıyla o da olmadı zekasıyla döver beni. soğuttu mu yazım yanlışları beni asla soğutmadı. sadece bu da değil bir sürü vardı da ben şimdi hatırlamıyorum üzerinden 5-6 yıl geçti. ama video kelimesini çok net hatırlıyorum resmen demek ki şok olmuşum.

Bilerek yapılanda bana itici geliyor. Sizi rahatsız etmiyor olabilir. Özellikle "öyle" yamak yerine "öle" yazanları falan görünce tiksiniyorum o insandan. Doğrusunu bilmediğinden yapmıyor o insanda. Elbette biliyordur ama o tarz yazmayı tercih ediyor bana itici geliyor. Üni sınavında matematikten iyi net yaptım şahsen ama şimdi hiçbir şey hatırlamıyorum nerdeyse. Yani üni sınavından iyi sonuç çıkarmak o kişi hakkında kesin bilgi sunmaz. Tıp için de dil bilgisini full yapmak gerektiğini hiç sanmıyorum. Sayısalcıların dil bilgisini full yaptığı nerde görülmüş.

Son düzenleme:
baya fiziksel olarak mide bulantısı yaşıyorum başım falan dönüyor
atlama kısaltma vs olabilir de en temel yanlışlar çok gözüme batıyor
favoriler deyil sorunsal ayle, yanlış sertleşme ve yumuşamalar
soldan soldan geliyorlar
ben bu devirde ağız da sevmiyorum arkadaş
her yerde iletişim aleti var dinliyorsun izliyorsun bi zahmet düzgün telaffuz edebilirsin yani

Bi sorum var ya makine mi makina mı
Hayatta bi türlü aşamadığım sorunum
Her seferinde bakıp sonra yine unutuyorum

konudan bağımsız ingiliz ingilizcesi de beni benden alıyor
hofflayarak konuşuyorlar gözümün önünde yavru köpek canlanıyor

öyle yerine öle yazmak bir kere ergenlik belirtisi. yani o yazım yanlışından öteye geçiyor. başka birşey. yazarken yapılan yanlışlar da bence kendi aralarında ayrılıyor. ergence yazanlar mesela. yazım yanlışı olmasa da bile bile böyle yazanlar var. mesela adam 40 yaşında ama geliyomusun tarzı yazıyor. yani ergen triplerinde. onun dışında ege tıp ve derece yaptığını biliyorum o kişi için söylüyorum tabiki. ayrıca benim de türkçede netim iyiydi. ama unutmuyorum hiçbir dilbilgisini. integrali unutursun da hayatında yeri olan dilbilgisini unutman imkansız. çünkü sürekli hayatının içinde yer alıyor.

böyle yöresel şeyleri severim ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…