Yazım yanlışı soğuma sebebiniz olur muydu

Size, evinize gelmek istiyorum demiyor ki ? Bunun için bir kaç gün öncesinde sorulmalı...

Müsaitsen yarın görüşelim mi der ,uygunsanız görüşürsünüz, değilseniz işim var ama şu gün müsait olurum sana da uyarsa ? dersiniz :)
ya da hiç müsait değilim der görüşmek istemediğinizi belirtirsiniz.
Kelime kullanımından dolayı saygım kalmadı sanırım benim ya

Kelime kullanımından dolayı saygım kalmadı sanırım benim ya
Herkesin kriteri var sizde bu konuda hassassınız, öyleyse hiç boşa zaman kaybetmeyin bence ...

Hoşuma gitti bu konu benim, ne değerli kızlar elle tutulur yanı olmayan adamlara mantık dışı bağlanıyorlar.Hasret kalmışız burada böyle seçici davranan insanlara :)

babam rahmetli türkçeyi askerlik yaparken öğrenmiş, anadili etnik bir dil. haliyle yaşı da büyük olduğu için bariz aksanı vardı.
daha gırtlaktan konuşurdu. bir de üstüne yanlış da olsa aklında kalan deyimleri kullanırdı.
mesela agopun kör kazı deyimi. onu imamın kör gazı olduğunu iddia eder ve kullanırdı da. tamam agop olmasın imam olsun ama kaz o kaz. gaz değil.
misal vişne, bizde fişneydi.
belkide bu yüzden düzgün konuşanları hep bir beğenirim.
aklıma neler geldi.

Cehalet belirtisi olduğu için soğurdum. Çok küçük detaya takılmam. türk dil kurumuyla mı flörtleşiyorum sanki ama bariz hatalar karşındakinin düpedüz cahil olduğunu gösterir bence.
bende böyle düşünüyordum ama bu da her zaman doğru değil.
birdönem ki erkek arkadaşım ege tıp mezunuydu ve dahiliye uzmanıydı. hiç bir şekilde de leri vs ayırmadan yazıyordu. onun dışında video yazmazdı vidyo yazıyordu. yani bilmesem bu kadar iyi bir bölümden mezun olduğunu beni de çok irrite ederdi. ama bazen de sırf kolayına geldiği gibi yazanlar da oluyor. herkes takıntılı değil bu konuda

Bir kaç gün öncesinde bildirilmesi gerekmez mi
Iıh. Bir önceki akşam normal bile, benimki arar on dakikaya çıkalım mı derdi bazen. Hazırlanması saatler süren bir hatun olmadığıma şükreder hemen giderdim 😂.

Az daha spontane olmak lazım. Birkaç gün önceden bildirmek ne öyle, insan görüştüğü kişiden randevu mu alacak görüşmeden önce? Bir erkek arkadaşımdan bu yüzden ayrılmıştım, hep çok meşguldü, bana zaman ayırmazdı. Bence siz soğuduğunuz için bu bile batar olmuş 😅.

Ortalık da adam yok…
Katil oyun bağlımsi alkolik gözü disarda tembel milyon tane saçma sapan insan varken yazım ve imla kurallarina uyuyor mu diye bakmak aklima pek gelmezdi sanırım
Ben bile yapıyorum yazim hatası buraya bir yorum yaziyorsam fikir veriyorumdur fikir aliyorumdur dil bilgisi sinavinda degiliz😂😂

birdönem ki erkek arkadaşım ege tıp mezunuydu ve dahiliye uzmanıydı. hiç bir şekilde de leri vs ayırmadan yazıyordu. onun dışında video yazmazdı vidyo yazıyordu. yani bilmesem bu kadar iyi bir bölümden mezun olduğunu beni de çok irrite ederdi. ama bazen de sırf kolayına geldiği gibi yazanlar da oluyor. herkes takıntılı değil bu konuda
Diploma cehaleti almıyor her zaman. Bu farklı türde bir cehalet, dilci değilse ya da Türkçe, Edebiyat falan okumadıysa okulla da çok alakalı değil bence.

'Regli' var bir de, of ben konu açacağım yazım yanlışları ile ilgili, ne zamandır aklımda, daha fazla duramıyorum, toplaşın gençler 🤭

Diploma cehaleti almıyor her zaman. Bu farklı türde bir cehalet, dilci değilse ya da Türkçe, Edebiyat falan okumadıysa okulla da çok alakalı değil bence.
okulla çok alakalı. bahsettiğim tıpı kazanabilmek için türkçeyi full yapması gerekiyor. ayrıca ingilizceyi de neredeyse anadili gibi bilmesine rağmen video kelimesini vidyo yazıyordu. bunun her zaman cehaletle alakası yok diyorum ben de. adamın canı öyle yazmak istiyordu yazıyordu.

okulla çok alakalı. bahsettiğim tıpı kazanabilmek için türkçeyi full yapması gerekiyor. ayrıca ingilizceyi de neredeyse anadili gibi bilmesine rağmen video kelimesini vidyo yazıyordu. bunun her zaman cehaletle alakası yok diyorum ben de. adamın canı öyle yazmak istiyordu yazıyordu.
Aslında o ve benzer kelimeler biraz tezatlik oluşturuyor. Örneğin radioyu radyo olarak Türkçeleştirmis ve kabul etmişiz, ama video video olarak kalmış ki söylenişi hala vidyo. Şeye benziyor, tivi sekiz diye okuyoruz, halbuki ya teve sekiz demeliyiz ya da tivi eight.

Takıntı değil bu dilini düzgün kullanmaya önem vermek. Ege tıp konusu bence hiçbir şey ifade etmiyor. Akademik kariyer cehaleti öldüremiyor her zaman. Yani üniversite mezunu cahillerle dolu ortalık. İnsanın kendini geliştirmesi çok önemli. Gelişime kapalı insan üniversiteden alabileceklerini de alamıyor maalesef. Bağlaçları ayırmaya ben de aşırı takmıyorum zaten. Bariz yazım hatalarından bahsediyorum.

Takıntı değil bu dilini düzgün kullanmaya önem vermek. Ege tıp konusu bence hiçbir şey ifade etmiyor. Akademik kariyer cehaleti öldüremiyor her zaman. Yani üniversite mezunu cahillerle dolu ortalık. İnsanın kendini geliştirmesi çok önemli. Gelişime kapalı insan üniversiteden alabileceklerini de alamıyor maalesef. Bağlaçları ayırmaya ben de aşırı takmıyorum zaten. Bariz yazım hatalarından bahsediyorum.
evet ama konu sahibinin sorusu yazım yanlışları sizi soğutur mu.
eğer düzgün halini bilmeden yazıyorsa evet soğutur. ama düzgün halini bilmesine rağmen canı öyle istediği için yazanlar da var demek isityorum ben. ben de mesela de lerin ayrı yazımını gayet iyi bilmeme rağmen çoğunlukla özellikle wp yazışmalarımda ayırmaya uğramam. dümdüz yazarım. çoğu harfi yazmam bile. whatsapp ı bile vatsap yazmışlığım vardır. ama bilmediğimden değil bu.
ayrıca cehalet bilmemek demek. okumak cehaleti almaz sürekli deniyor da. bu konuya özel olarak konu dilbilgisi olduğu için okumak hele tıp gibi dilbilgisini full yapmanız gereken bir bölümden mezunsanız evet bu konuda cehaletinizi gayet almış demektir.

X