- 24 Temmuz 2021
- 575
- 455
- 28
-
- Konu Sahibi Nazendeyuregim
Kelime kullanımından dolayı saygım kalmadı sanırım benim yaSize, evinize gelmek istiyorum demiyor ki ? Bunun için bir kaç gün öncesinde sorulmalı...
Müsaitsen yarın görüşelim mi der ,uygunsanız görüşürsünüz, değilseniz işim var ama şu gün müsait olurum sana da uyarsa ? dersiniz :)
ya da hiç müsait değilim der görüşmek istemediğinizi belirtirsiniz.
Herkesin kriteri var sizde bu konuda hassassınız, öyleyse hiç boşa zaman kaybetmeyin bence ...Kelime kullanımından dolayı saygım kalmadı sanırım benim ya
bende böyle düşünüyordum ama bu da her zaman doğru değil.Cehalet belirtisi olduğu için soğurdum. Çok küçük detaya takılmam. türk dil kurumuyla mı flörtleşiyorum sanki ama bariz hatalar karşındakinin düpedüz cahil olduğunu gösterir bence.
Ay İngilizcesi fantasize olduğu için ben de bazen fantazi diye yazıyorum, aklım İngilizce’ye gidiyor aradaEstağfurullah ince bilek. Bir konuda çok bile bile bunu yazan bir arkadaş vardi da. Hoşuma gitti. Arada anıyorum böyle kendisini.Taktım mi takıyorum
Gece uyku sersemi yanlis yazmisim, neden degil net yazacaktimBen sogurdum, neden. Ben bu sitede aceba ve felan yazan uyeleri bile gozardi ediyorum, adamdan garanti sogurdum yani
Telaffuzu da yanlış büyük bir ihtimalleYani bunu yapan insanın eğitimi ilkokuldan bile öncede kalmış olmalı. Ağızdan çıktığı gibi kelimeye dökmesini hiç mi öğrenememiş
Iıh. Bir önceki akşam normal bile, benimki arar on dakikaya çıkalım mı derdi bazen. Hazırlanması saatler süren bir hatun olmadığıma şükreder hemen giderdimBir kaç gün öncesinde bildirilmesi gerekmez mi
Diploma cehaleti almıyor her zaman. Bu farklı türde bir cehalet, dilci değilse ya da Türkçe, Edebiyat falan okumadıysa okulla da çok alakalı değil bence.bende böyle düşünüyordum ama bu da her zaman doğru değil.
birdönem ki erkek arkadaşım ege tıp mezunuydu ve dahiliye uzmanıydı. hiç bir şekilde de leri vs ayırmadan yazıyordu. onun dışında video yazmazdı vidyo yazıyordu. yani bilmesem bu kadar iyi bir bölümden mezun olduğunu beni de çok irrite ederdi. ama bazen de sırf kolayına geldiği gibi yazanlar da oluyor. herkes takıntılı değil bu konuda
Aslında belli kelimeler haricinde pek takilmam ama hem yazdığı bence saçma olan şeyi aşırı savunup bir de yanlis yazınca dikkatimi cektiAy İngilizcesi fantasize olduğu için ben de bazen fantazi diye yazıyorum, aklım İngilizce’ye gidiyor arada
okulla çok alakalı. bahsettiğim tıpı kazanabilmek için türkçeyi full yapması gerekiyor. ayrıca ingilizceyi de neredeyse anadili gibi bilmesine rağmen video kelimesini vidyo yazıyordu. bunun her zaman cehaletle alakası yok diyorum ben de. adamın canı öyle yazmak istiyordu yazıyordu.Diploma cehaleti almıyor her zaman. Bu farklı türde bir cehalet, dilci değilse ya da Türkçe, Edebiyat falan okumadıysa okulla da çok alakalı değil bence.
Aslında o ve benzer kelimeler biraz tezatlik oluşturuyor. Örneğin radioyu radyo olarak Türkçeleştirmis ve kabul etmişiz, ama video video olarak kalmış ki söylenişi hala vidyo. Şeye benziyor, tivi sekiz diye okuyoruz, halbuki ya teve sekiz demeliyiz ya da tivi eight.okulla çok alakalı. bahsettiğim tıpı kazanabilmek için türkçeyi full yapması gerekiyor. ayrıca ingilizceyi de neredeyse anadili gibi bilmesine rağmen video kelimesini vidyo yazıyordu. bunun her zaman cehaletle alakası yok diyorum ben de. adamın canı öyle yazmak istiyordu yazıyordu.
Takıntı değil bu dilini düzgün kullanmaya önem vermek. Ege tıp konusu bence hiçbir şey ifade etmiyor. Akademik kariyer cehaleti öldüremiyor her zaman. Yani üniversite mezunu cahillerle dolu ortalık. İnsanın kendini geliştirmesi çok önemli. Gelişime kapalı insan üniversiteden alabileceklerini de alamıyor maalesef. Bağlaçları ayırmaya ben de aşırı takmıyorum zaten. Bariz yazım hatalarından bahsediyorum.bende böyle düşünüyordum ama bu da her zaman doğru değil.
birdönem ki erkek arkadaşım ege tıp mezunuydu ve dahiliye uzmanıydı. hiç bir şekilde de leri vs ayırmadan yazıyordu. onun dışında video yazmazdı vidyo yazıyordu. yani bilmesem bu kadar iyi bir bölümden mezun olduğunu beni de çok irrite ederdi. ama bazen de sırf kolayına geldiği gibi yazanlar da oluyor. herkes takıntılı değil bu konuda
Geçende erkek arkadaşım yanlışlıkla regal yazmış regl yerine, klavye düzeltmiş ama çok güldük ona, aklıma geldi şimdi siz deyince'Regli' var bir de, of ben konu açacağım yazım yanlışları ile ilgili, ne zamandır aklımda, daha fazla duramıyorum, toplaşın gençler
evet ama konu sahibinin sorusu yazım yanlışları sizi soğutur mu.Takıntı değil bu dilini düzgün kullanmaya önem vermek. Ege tıp konusu bence hiçbir şey ifade etmiyor. Akademik kariyer cehaleti öldüremiyor her zaman. Yani üniversite mezunu cahillerle dolu ortalık. İnsanın kendini geliştirmesi çok önemli. Gelişime kapalı insan üniversiteden alabileceklerini de alamıyor maalesef. Bağlaçları ayırmaya ben de aşırı takmıyorum zaten. Bariz yazım hatalarından bahsediyorum.