- 4 Temmuz 2016
- 2.344
- 4.294
- Konu Sahibi Nazendeyuregim
Dil bilgisi kurallarını unutmak bence gayet olası. Kitap okuyan biri değilse özellikle. Dil bilgisi hayatın içinde falan da değil bu arada. Dikkat edersen hayatının içinde olur. Onun dışında herkes İstanbul Türkçesiye konuşmuyor. Böyle şeylerden rahatsız olup olmamak kişiye göre değişen bir şey tabi ki. Beni ediyor sizi etmeyebilir. Yazım yanlışı görünce ortalığı yıkanları da abartı buluyorum mesela. Twitter da özellikle yazım yanlışları çok gözüme çarpıyor ama kimseye o öyle yazılmaz falan yazmam. Ege tıp okumuş bu adam nasılsa bunları biliyordur dikkat etmese de olur düşüncesi çok saçma. Bilmiyor işte demek ki. Ya da özensiz bi insan. Hayatı boyunca okuduğu kitaplar ders kitaplarından ibaret olan insanlar var ya ciddiyim. Eğitim hayatları on numara ama cahilin önde gidenleriöyle yerine öle yazmak bir kere ergenlik belirtisi. yani o yazım yanlışından öteye geçiyor. başka birşey. yazarken yapılan yanlışlar da bence kendi aralarında ayrılıyor. ergence yazanlar mesela. yazım yanlışı olmasa da bile bile böyle yazanlar var. mesela adam 40 yaşında ama geliyomusun tarzı yazıyor. yani ergen triplerinde. onun dışında ege tıp ve derece yaptığını biliyorum o kişi için söylüyorum tabiki. ayrıca benim de türkçede netim iyiydi. ama unutmuyorum hiçbir dilbilgisini. integrali unutursun da hayatında yeri olan dilbilgisini unutman imkansız. çünkü sürekli hayatının içinde yer alıyor.