Yazım yanlışı soğuma sebebiniz olur muydu

öyle yerine öle yazmak bir kere ergenlik belirtisi. yani o yazım yanlışından öteye geçiyor. başka birşey. yazarken yapılan yanlışlar da bence kendi aralarında ayrılıyor. ergence yazanlar mesela. yazım yanlışı olmasa da bile bile böyle yazanlar var. mesela adam 40 yaşında ama geliyomusun tarzı yazıyor. yani ergen triplerinde. onun dışında ege tıp ve derece yaptığını biliyorum o kişi için söylüyorum tabiki. ayrıca benim de türkçede netim iyiydi. ama unutmuyorum hiçbir dilbilgisini. integrali unutursun da hayatında yeri olan dilbilgisini unutman imkansız. çünkü sürekli hayatının içinde yer alıyor.
Dil bilgisi kurallarını unutmak bence gayet olası. Kitap okuyan biri değilse özellikle. Dil bilgisi hayatın içinde falan da değil bu arada. Dikkat edersen hayatının içinde olur. Onun dışında herkes İstanbul Türkçesiye konuşmuyor. Böyle şeylerden rahatsız olup olmamak kişiye göre değişen bir şey tabi ki. Beni ediyor sizi etmeyebilir. Yazım yanlışı görünce ortalığı yıkanları da abartı buluyorum mesela. Twitter da özellikle yazım yanlışları çok gözüme çarpıyor ama kimseye o öyle yazılmaz falan yazmam. Ege tıp okumuş bu adam nasılsa bunları biliyordur dikkat etmese de olur düşüncesi çok saçma. Bilmiyor işte demek ki. Ya da özensiz bi insan. Hayatı boyunca okuduğu kitaplar ders kitaplarından ibaret olan insanlar var ya ciddiyim. Eğitim hayatları on numara ama cahilin önde gidenleri 🤷🏻‍♀️

Dil bilgisi kurallarını unutmak bence gayet olası. Kitap okuyan biri değilse özellikle. Dil bilgisi hayatın içinde falan da değil bu arada. Dikkat edersen hayatının içinde olur. Onun dışında herkes İstanbul Türkçesiye konuşmuyor. Böyle şeylerden rahatsız olup olmamak kişiye göre değişen bir şey tabi ki. Beni ediyor sizi etmeyebilir. Yazım yanlışı görünce ortalığı yıkanları da abartı buluyorum mesela. Twitter da özellikle yazım yanlışları çok gözüme çarpıyor ama kimseye o öyle yazılmaz falan yazmam. Ege tıp okumuş bu adam nasılsa bunları biliyordur dikkat etmese de olur düşüncesi çok saçma. Bilmiyor işte demek ki. Ya da özensiz bi insan. Hayatı boyunca okuduğu kitaplar ders kitaplarından ibaret olan insanlar var ya ciddiyim. Eğitim hayatları on numara ama cahilin önde gidenleri 🤷🏻‍♀️
valla sana saçma gelebilir ama bence biliyorsun uygulamayabilir. bana göre de dilbilgisini neredeyse artık 30 yaşına kadar okuduğumuz onun dışında çalışan biriyle ya mail yazıyorsundur ya da mutlaka bir şekilde yazı yazıyorsundur buna karşı unutmak da çok saçma. ayrıca dilbilgisi gayet de hayatın içinde. yazı yazarken uyuyorsan dilbilgisine bal gibi hayatın içinde. eğitim hayatında on numara olup kendi alanı dışında cahil olan olabilir ama on numara birine cahil diyebilmek için de kendini bilmek gerek. bizim ülkemizin en büyük sorunu kimse kendini bilmiyor. boş keseden atıyor

yazı yazarken uyuyorsan dilbilgisine bal gibi hayatın içinde
Aynı şeyi söyledim cano dikkat ediyorsan hayatın içinde. Umursamayan adam için okul bitince o da bitiyor. Tv de bile bir sürü yazım yanlışları yapılıyor.
Sonda bana laf sokmaya çalışmışsın ama sırf tıp okumuş diye ana dilini düzgün kullanmaktan aciz adamı yücelten birini çok kale almadım 🤷🏻‍♀️

Flört ettiğiniz kişi bariz yazım hataları yapsa soğur musunuz ? Mesela
öyle yerine öle demek,
öyle diyecekken öğle demek,
yaptığım iş demek yerine yaptım iş
Yanlışına göre degısır mesela YAPRAK degıl de başka bişey yazsa direk deepfrezee bağlarım

valla sana saçma gelebilir ama bence biliyorsun uygulamayabilir. bana göre de dilbilgisini neredeyse artık 30 yaşına kadar okuduğumuz onun dışında çalışan biriyle ya mail yazıyorsundur ya da mutlaka bir şekilde yazı yazıyorsundur buna karşı unutmak da çok saçma. ayrıca dilbilgisi gayet de hayatın içinde. yazı yazarken uyuyorsan dilbilgisine bal gibi hayatın içinde. eğitim hayatında on numara olup kendi alanı dışında cahil olan olabilir ama on numara birine cahil diyebilmek için de kendini bilmek gerek. bizim ülkemizin en büyük sorunu kimse kendini bilmiyor. boş keseden atıyor
Büyük harf ne olcak peki🙋🏼‍♀️

Aynı şeyi söyledim cano dikkat ediyorsan hayatın içinde. Umursamayan adam için okul bitince o da bitiyor. Tv de bile bir sürü yazım yanlışları yapılıyor.
Sonda bana laf sokmaya çalışmışsın ama sırf tıp okumuş diye ana dilini düzgün kullanmaktan aciz adamı yücelten birini çok kale almadım 🤷🏻‍♀️
valla sırf tıp bitirdi diye yüceltseydim şimdi eşi olmuştum. ama çoktan yol verdim. ben konuya örnek olsun diye gösterdim. yoksa doktor diye kimseyi yüceltmem öyle bir özgüvensizliğim de hiçbir zaman olmadı. ama bildiğim için bilerek yaptığını bana hiç batmadı o adamın yazım yanlışları. laf sokmadım gerçekten öyle

valla sırf tıp bitirdi diye yüceltseydim şimdi eşi olmuştum. ama çoktan yol verdim. ben konuya örnek olsun diye gösterdim. yoksa doktor diye kimseyi yüceltmem öyle bir özgüvensizliğim de hiçbir zaman olmadı. ama bildiğim için bilerek yaptığını bana hiç batmadı o adamın yazım yanlışları. laf sokmadım gerçekten öyle
Başından beri söylüyorum zaten seni rahatsız etmeyebilir beni ediyor.
Gerçekten öyle değil bu arada. yazdığın durum senin sorunun olabilir benim değil.

konudan bağımsız ingiliz ingilizcesi de beni benden alıyor
hofflayarak konuşuyorlar gözümün önünde yavru köpek canlanıyor :skandal:
Hofflayarak mı, o nasıl oluyor? 😂 Bana hep İngilizce’nin doğrusu İngiliz İngilizcesi gibi gelmiştir. İstanbul Türkçesi dediğimiz konuşma şeklinin İngilizce versiyonu, bu dilin standardı benim için odur.

Morel
Deyil
İyi eylenceler
Herkez
Bura dayım
Öğle
Bebeyim
Yanlız
Yiğen
Geliyom
Gidiyom
Hayla
Puhaça
Poça

İçimden geldi :halay:

hayla :bicak::bicak:
Hofflayarak mı, o nasıl oluyor? 😂 Bana hep İngilizce’nin doğrusu İngiliz İngilizcesi gibi gelmiştir. İstanbul Türkçesi dediğimiz konuşma şeklinin İngilizce versiyonu, bu dilin standardı benim için odur.
doğrusu o ama işte tüylerim tikeliiiii :mad:

Birisini bir konuda eleştirmek için her konuda o kişiden daha iyi olmak gerekmiyor. Biz de beyefendinin tıp bilgisini eleştirmiyor, onun alanındaki yeterliliğini sorgulamıyoruz zaten 🤷🏼‍♀️.

Tranva yazanlardan kosarak uzaklasirim. Saka bi yana, tiksinmem, midem bulanmaz ama romantik bir iliski soz konusuysa, baslamadan biter. Burada da tranva yazanlari gorunce sorusuna yorum yazasim, yorumunu begenesim bile gelmiyor. Dil bilgisi onemli benim icin. Ama ben dil ogretmeniyim (Turkce, Ingilizce). Hayatim yanlislarin ustunu kirmizi kalemle cizmekle geciyor. Beynim otomatik yapiyor bunu. Elimde degil.

öyle yerine öle demek,
Herkes yerine herkez, eğlenmek yerine eylenmek yazanı direkt hayatımdan çıkarıyordum evet 🤭

herkes kendi kültürüne uygun biriyle olmalı. yazım kurallarına uyma ve diksiyon da kültürün en net görüldüğü alanlar.

öyle yerine öle demek,
Herkez yazarsa soğurum valla.kadın, erkek,yaşlı,genç,okumuş etmiş hiç farketmez. Herkez çok itici değil mi.
Onun dışında sizin yazdıklarınıza pek takılmam ne bileyim aradaki çekime de bağlı bu işler.

X