Yaza Merhaba , Kilolara Elveda :)

Seker hastasi hurma yiyebiliyor ama patates yiyemiyor . Mukemmel tespit.

Seker hastasi seker ve seker iceren urunleri yiyemez. Sapla samani karistiriyorsunuz. Glisemix indexi daha cabuk yukselttigi icin onerilmez.Biraz daha arastirin sonra konusalim.

tamam sen herseyın en ıyısını bılıyorsun haklısın
gercekden komık olmaya basladı konu

yıyın arkadaslar patlamıs mısırda yıyın
havucta yıyın
pırıncde yıyın
almanız gereken kalorı mıktarının altına dusunce baklava da yersen kılo verırsın
sonrada baklava bana kılo verdırıyor dersın degısıklık olur arkadaslar

aklınyolu1 iç hastalıkları uzmanına patatesı sor oyle bu konu ustunde konusalım olur mu :)
havucun ne sucu var ozaman pişmıs havuc da yıyelım ?
nıye bu konu buralara geldı anlamadım
pirinc havuc patates gıbı urunlerın vucuda bır etkısı var
tabıkı her seyın faydası oldugu gıbı faydası var ama kılo sorunu yasayan ınsanların kılo verme surecınde ıyı bır onerı degıl

tam aksını sen ıspatla :) suan bırtek sen patatesın kılo verdırecegını savunuyorsun cunku
senın patatesle kılo verısın gunluk alman gereken kalorı mıktarının altına dustugun ıcındı . suan zaten ıdeal kılondasın
ben yersem patatesı alırım oyle olmasa patates yıyebılırsın derlerdı degıl mı 42 tahlılı bosuna vermedık heralde
:)
Yumurtanin da zararlari var onlara gore . Bir doktorla konusup tespit yapiyorsak alin size bir doktordan patates aciklamasi.

KAYNAK :

http://www.doktormurat.net/makale/979/patatesten-korkmayin

Patates yüzlerce yıl boyunca insanların temel gıda maddelerinden biri olmuştur. Benim gibi sobalı, mangallı evlerde büyüyenler közün içinde pişirilmiş el yakan patatesin nefis lezzetini çok iyi hatırlar.

150 gram ağırlığında orta boy bir patateste yaklaşık 135 kalori vardır. 3.5 gram fiber, 2 gram şeker, 3.5 gram protein içerir. C vitamini ve potasyum açısından zengindir. Kilo aldırmakla ve şekeri yükseltmekle (haksız yere) suçlandığı için son yıllarda eskisi kadar kullanılmamaktır. Güzelim patatesin tüketiminin azalmasına karşılık cips ve kızartma tüketimi özellikle okul çocukları ve gençler arasında gittikçe artmaktadır. Nedeni tahmin edeceğiniz gibi tuz ve yağla aldatılan damak tadımızdır.

Bu yazıyı potasyum deposu patatesten boş yere korkmamanız, zehir haline dönüştürülen işlenmiş patatesten de uzak durmanız için yazdım. Pişirme şekline dikkat etmeleri halinde şeker hastaları bile korkmadan patates yiyebilirler, zararlı olan patatesin kendisi değil içine ilave edilen yağ ve tuzdur.

Diyabetlilerin patatesten uzak durması fikri 2006 yılında American Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayınlanan Nurses Health Study çalışmasından çıktı (1). Çalışmaya katılan hemşireler 20 yıl boyunca beslenme alışkanlıkları açısından takip edilmiş ve patates yiyenlerde şeker hastalığı riskinin daha yüksek olduğu sonucuna varılmıştı. Çalışmayı yeniden gözden geçiren uzmanlar araştırmanın iyi planlanmadığına dikkat çektiler. “Ne kadar patates yiyorsunuz?” sorusu yöneltilen katılımcılara sadece iki seçenek sunulmuştu:

a) Bir adet fırınlanmış patates veya bir kap patates püresi
b) Bir porsiyon yağda kızartılmış patates.

Her iki seçenek de yağ içerdiği için bu çalışmanın yağsız patates kullanımı hakkında bir fikir verdiğini söylemek zordur. Fırında yağsız pişirilen, suda haşlanan patatesle yağ katılarak yapılan patates ezmesi veya kızarmış patatesin kalori ve besin değerleri çok farklıdır. Nitekim 36.787 yetişkinde yapılan ve dört yıl süren bir başka çalışmada yağ ilaveli patatesin şeker riskini artırdığı, patates dahil olmak üzere tüm sebzelerin çiğ veya haşlanarak yenmesinin şeker riskini azalttığı
gösterilmiştir(2).

Washington Üniversitesi’nden Dr. Drewnowski ve arkadaşlarının 5.800 kişi üzerinde yaptığı bir başka çalışmada (NHANES) patates tüketimiyle şeker hastalığı, obezite ve CRP yüksekliğiyle ilgili herhangi bir ilişki bulunamamıştır. Papua New Ginea köylerinde sadece patatesle beslenen insanlar üzerinde yapılan çalışmalar şaşırtıcı sonuçlar vermiştir. Drs. Hugh Trowell ve Denis Burkitt kalorilerinin % 90'ının patatesten alan çok nadiren et yiyen köylülerde protein eksikliği ortaya çıkmadığını, fiziksel olarak mükemmel geliştiklerini ve kansızlık ortaya çıkmadığını belgelediler (3). Bisiklet ergometrisi ile kalp performansları ölçülen köylülerin mükemmel bir kapasitede oldukları bulundu. 100 gram şeker verilerek yapılan yükleme testinde gizli şeker oranı sadece % 3.8'di. ABD'de aynı yaş grubunda bu oran % 21'dir. Papuanlarda erişkin toplumda şeker hastalığı sıklığı % 0.1 iken, ABD de 10.7'dir. Bu çalışma patatesin nişasta içeriği dolayısıyla şeker hastalığına yol açabileceği veya şeker hastalığını azdırabileceği iddiasını tamamen çürütmektedir.
100 gram patatesi (bir küçük patates) suda haşlar veya fırına pişirirseniz hiç yağ almadan topu topu 78 kalori alırsınız.
Aynı patatesi yağda kızarttığınızda veya fast food restoranda hamburgerin yanında gelen patatesi yediğinizde aldığınız kalori iki misli artar (166 kalori), ilaveten de 5 gram yağ alırsınız.
Patatesin içine katı yağ (tereyağı veya margarin) koyarak patates ezmesi veya kumpir yaparsanız 113 kaloriyle ilaveten 4 gr. yağ alırsınız.
Patatesin en zararlı şekli cips çeşitleridir, kolesterolü yükseltir, kanserojen maddeler içerir ve yüksek tuz içeriği nedeniyle tansiyonu yükseltir.
16 adet patates cipsi yediğinizde (28 gr) 150 kaloriyle birlikte tam 9 gr yağ, ilaveten 160 mg sodyum alırsınız. Yüksek derecede ısı uygulanan yiyecekler aynı mangalın üzerinde pişirilen et gibi kanser yapıcı heterosiklik aminlerin oluşmasına neden olur. Acrylmadie içiren ambalajlı patates cipslerinin özellikle karsinojenik olduğu bilinmektedir.
Gördüğünüz gibi sorun patatesin kendisinde değil içine konulan yağda, imalat şeklinde, pişirilme tarzındadır. Katkı eklenmeden fırında pişirilen veya suda haşlanan patates soframızdan eksik etmememiz gereken faydalı bir besindir.

Insulin direnci ile bogusan benim attra. Bir mandalina bile etkiliyor ama hurmayi dusunemem bile.

Ben de oyle bir durum olmuyor. Zaten yagsiz tuketiyorum.

Diyabeti olusturuyor diye bir veri yok ama diyabet hastalarinin yememesi gereken besinlerden biri. Tip2 diyabeti olusturdugu nerde kanitlanmis gosterin.

Joslin diyabet Merkezi'ne göre, patates yemek sofra şekerinden bile daha fazla kan şekerinde artışa neden oluyor. Özellikle kabuğu soyulmuş patates yüksek glisemik indeksiyle kan şekerinde ani dalgalanmalar yapıyor. Patates gibi glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler yedikten sonra kan şekeriniz ve insülin değerleriniz, düşük glisemik indeksli gıdalar tükettikten sonradan daha hızlı bir biçimde artışa geçer.Bu nedenle patates yemek kan şekerinizi yükseltip açlık ve tatlı krizlerine, tip 2 diyabet hastalığına ve diyabet komplikasyonlarına neden olabilir.

Patates, tip 2 diyabet riskini artıran bir sebzedir. Bu şeker hastalığı türü ise kalp hastalığı, böbrek yetmezliği ve hatta körlük gibi istenmeyen sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Walter Willett, JoAnn Manson ve Simin Liu tarafından yapılan ve, "Clinical Nutrition American Journal" Temmuz 2002 sayısında yayımlanan bilimsel araştırmada, patatesin tip 2 diyabet riskini artıran en riskli dört yiyecekten biri olduğu tespit edilmiştir. Diğer riskli gıdalar ise beyaz pirinç, beyaz ekmek, ve şekerli meşrubatlardır.

Patates cipsi ve kızarmış patates de keza yüksek glisemikli besinler arasında yer alır. Kan şekerini dengede tutmak için, patates yenmek istendiğinde haşlanmış patatesi kabuğu ile birlikte ve patatesi kepekli tahıllar, az yağlı süt gibi glisemik indeksi düşük gıdalarla beraber tüketmelidir.

The National Digestive Diseases Information Clearinghouse (Ulusal Sindirim Hastalıkları Merkezi) pirinç hariç, patates dahil tüm nişastalı yiyeceklerin,şişkinlik ve gaz ile mide ve bağırsak sorunlarına yol açabileceğini bildiriyor.

Patates kan şekerinde ani yükselişe neden olup açlık krizlerine yol açar ve yemeklere saldırıp ihtiyacınızdan daha fazla yemek yersiniz, bunun sonucu olarak da kilo almaya başlarsınız. Obezite yani şişmanlık ise kalp hastalığından felce kadar pek çok sağlık sorununa davetiye çıkaran bir problemdir.

2011 yılı Haziran ayında "New England Tıp Dergisi"nde yayınlanan bir çalışmada, 1986-2006 seneleri arasında 120.877 obez olmayan yetişkinlerde beslenme alışkanlıkları ve kilo alımı verileri incelendi. Araştırma sonucunda katılımcıların her dört yıllık süre içinde 1,5 kilo aldığı tespit edildi. Kilolalarında artış olan çoğu kişinin beslenmelerinde patates, yağlı etler ve şekerli içecekler mevcut

(Alıntıdır)

Bu tip yüzlerce makale var ama benim ilk kaynağım Haseki devlet hastanesi dahiliye klinik şefi olan doktorum. Tabi ki insülin direnci ile boğuşan biri olarak hurma yeme ama patates ile de kendini avutma diye yazdım bunları ama kendi vücudunu en iyi sen bilirsin iyi hissediyorsan tabi ki senin yemek seçimin :)

Bu tip yüzlerce makale var ama benim ilk kaynağım Haseki devlet hastanesi dahiliye klinik şefi olan doktorum. Tabi ki insülin direnci ile boğuşan biri olarak hurma yeme ama patates ile de kendini avutma diye yazdım bunları ama kendi vücudunu en iyi sen bilirsin iyi hissediyorsan tabi ki senin yemek seçimin :)
Yukarida da benim alintiladigim yazi var attre. Simdi hangisi dogru ? Bakiniz, yagsiz olmasina ozellikle dikkat cekiliyor. Patates kizartmasindan bahsetmiyorum ben. Sizin karistirdiginiz nokta bu.

Washington Üniversitesi’nden Dr. Drewnowski ve arkadaşlarının 5.800 kişi üzerinde yaptığı bir başka çalışmada (NHANES) patates tüketimiyle şeker hastalığı, obezite ve CRP yüksekliğiyle ilgili herhangi bir ilişki bulunamamıştır.

arkadaslar dısardan okuyanlar bılgılenmek ısteyenler
bızım tavsıyelerımızı uygulamadan once lutfen doktora danısın

sahsen ben 42 tahlıl sonucu asla ama asla yememem gereken besınler oldugunu ogrendım
sızınde vardır her bunye vucut degerler farklılık gosterebılır

gunde 5 kg cıkolata yerdım o yedıgım cıkolata bana kılo aldırmaz ekmek kızartma cıps kola aldırırdı bu demek degıl kı cıkolata yıyebılırsınız ben bır sakınca gormedım kakaonun faydası cıkolatanın faydası var demek degıldır kı cıkolatanın faydası var gercekden ama uygularken lutfen dıkkat edın olur mu

uyarımı yapayım da.

Yukarida da benim alintiladigim yazi var attre. Simdi hangisi dogru ? Bakiniz, yagsiz olmasina ozellikle dikkat cekiliyor. Patates kizartmasindan bahsetmiyorum ben. Sizin karistirdiginiz nokta bu.

Washington Üniversitesi’nden Dr. Drewnowski ve arkadaşlarının 5.800 kişi üzerinde yaptığı bir başka çalışmada (NHANES) patates tüketimiyle şeker hastalığı, obezite ve CRP yüksekliğiyle ilgili herhangi bir ilişki bulunamamıştır.

Yinede kararında tüket bence diyabet ya da insülin direnci sorunum olmamasına rağmen doktor bana haftada bir orta boy patatesi aşma dedi. Hatta yemeklere garnitür olarak bile koyma ölçülü tüket dedi

Yinede kararında tüket bence diyabet ya da insülin direnci sorunum olmamasına rağmen doktor bana haftada bir orta boy patatesi aşma dedi. Hatta yemeklere garnitür olarak bile koyma ölçülü tüket dedi
Bakin benim doktor oyle dedi , boyle dedi ile olmuyor. O sizin doktorunuz. Diyorum yumurta tuketmeyin zararli diyen doktorlar var. Nisa gunde 2 yumurta tuketiyor. Ben simdi ona yeme nisa yumurtayi , benim doktor boyle dedi mi diyeyim.

Insulin direnci ile bogusan benim attra. Bir mandalina bile etkiliyor ama hurmayi dusunemem bile.

Ben de oyle bir durum olmuyor. Zaten yagsiz tuketiyorum.

Diyabeti olusturuyor diye bir veri yok ama diyabet hastalarinin yememesi gereken besinlerden biri. Tip2 diyabeti olusturdugu nerde kanitlanmis gosterin.
evet ben 100 kg ıle 1 ayda dıkkatlı beslenerek ınsulın dırencı ve troıdden kurtuldum ılacı bıraktım ılac kullanan hastaydım degerler oyle anormaldı

sen aylardır hala ınsulın dırencıyle ugrasıyorsun ıdeal kılona ragmen ve bırsey yememene ragmen sadece latte ve patates tuketerek

neden acaba hadı dusunelım ?

Bakin doktor oyle dedi boyle dedi. O sizin doktorunuz. Diyorum yumurta tuketmeyen diyen doktorlar var. Nisa gunde 2 yumurta tuketiyor. Ben simdi ona yeme nisa yumurtayi , benim doktor boyle dedi mi diyeyim.

mevzu benım doktorum boyle dıyor degıl
genel kabul gormus dogrular
yedıgım yumurta gezen tavuk yumurtası market yumurtası bıle degıl dırek kayınpederımın cıftlıgınden

evet ben 100 kg ıle 1 ayda dıkkatlı beslenerek ınsulın dırencı ve troıdden kurtuldum ılacı bıraktım ılac kullanan hastaydım degerler oyle anormaldı

sen aylardır hala ınsulın dırencıyle ugrasıyorsun ıdeal kılona ragmen ve bırsey yememene ragmen sadece latte ve patates tuketerek

neden acaba hadı dusunelım ?

Aaa bak simdi karistirma , patates yuzunden mi , latte yuzunden mi sence. Stresi mi biliyorsun vertigo mu biliyorsun . Su huyunu hic sevmiyorum, olur olmadik yerde bazi seyleri one surmeni. Simdi de ayni seyleri tuketiyorum. Patatesi aklayacak misin 7 hafta sonra.

ayrıca bız kımseye patates yeme de demıyoruz
ıdeal kılosunda olan bırı dunyadakı herseyden yıyebılır
kılo verme surecınde patates yerıne farklı secenekler sunuyoruz

gunde sadece 2 dılım baklava yıyerek de kılo verılır aklınyolu1
hangısı daha saglıklı ?
mevzu sadece kılo vermek mı yoksa saglıklı ve dengelı beslenmek mı
60 kg dan 55 kıloya dusme durumu yok burda hepımız 80 lerden 60 kara dusme derdındeyız bu kısılere patates ye denmez

Patates konusunu kapatalim artik. Zaten bu topikte birbirimizin yiyeceklerine karismiyorduk/karismiyoruz. Dune gore 100 gram vermisim. Bu noktada bana bu yeterli.

Ben artik ozel olarak rica etmeyen kimsenin menusune karismayacagim. Zaten menuden sorumlu kisi de ben degilim.

Aaa bak simdi karistirma , patates yuzunden mi , latte yuzunden mi sence. Stresi mi biliyorsun vertigo mu biliyorsun . Su huyunu hic sevmiyorum, olur olmadik yerde bazi seyleri one surmeni. Simdi de ayni seyleri tuketiyorum. Patatesi aklayacak misin 7 hafta sonra.
patates konusu neden bu denlı buyuk olay oldu aklınyolu1
bızım bunca kısının soyledıgı sey kılo verme asamasında olan kısıler ıcın dogru tercıh olmayacagı
senın zaten ıdeal kılonda oldugun ve zaten bırsey yemedıgın ıcın sorun olmadıgı
ama bızlerın daha cok sey yedıgı daha fazla kılomuz oldugu daha cok dıkkat etmemız gerektıgı

nıye bukadar celallendın nıye bukadar sınırlendın sorun ne
?

senın soyledıgın sana gore ne kadar dogruysa bızım soyledıgımız de bıze gore okadar dogru neden bu ınatlasma

tamam sen haklısın dedım hala devam hala devam
tamam sen haklısın
olur olmadık yerde neyı one surmusum ben ?
vertıgo kılo aldırmaz bu arada
ben neyı olup olmadık yere one surdum acaba ???

gunde 2 dılım baklava yıyerek de kılo verılır baklava kılo verdırır dıyebılır mıyız dıyorum ?
bu konuda ne dusunuyorsun

sen patates yıyerek kılo verebılırız dıyorsun hıc zararı yok dıyorsun
sonrada ınsulın dırencıyle ugrasıyorum dıyorsun

bızde bunu dıyoruz ıste
ınsulın dırencıyle daha cok ugrasırsın dıyoruz

daha da bu konuda bırsey demeyecegım mevzu baska seylere donustu artık yok olup olmadık yerde baska seyler one suruyormusum falan
yok artık...

patates konusu neden bu denlı buyuk olay oldu aklınyolu1
bızım bunca kısının soyledıgı sey kılo verme asamasında olan kısıler ıcın dogru tercıh olmayacagı
senın zaten ıdeal kılonda oldugun ve zaten bırsey yemedıgın ıcın sorun olmadıgı
ama bızlerın daha cok sey yedıgı daha fazla kılomuz oldugu daha cok dıkkat etmemız gerektıgı

nıye bukadar celallendın nıye bukadar sınırlendın sorun ne
?

senın soyledıgın sana gore ne kadar dogruysa bızım soyledıgımız de bıze gore okadar dogru neden bu ınatlasma

tamam sen haklısın dedım hala devam hala devam
tamam sen haklısın
olur olmadık yerde neyı one surmusum ben ?
vertıgo kılo aldırmaz bu arada
ben neyı olup olmadık yere one surdum acaba ???

gunde 2 dılım baklava yıyerek de kılo verılır baklava kılo verdırır dıyebılır mıyız dıyorum ?
bu konuda ne dusunuyorsun

sen patates yıyerek kılo verebılırız dıyorsun hıc zararı yok dıyorsun
sonrada ınsulın dırencıyle ugrasıyorum dıyorsun

bızde bunu dıyoruz ıste
ınsulın dırencıyle daha cok ugrasırsın dıyoruz

daha da bu konuda bırsey demeyecegım mevzu baska seylere donustu artık yok olup olmadık yerde baska seyler one suruyormusum falan
yok artık...
Vertigo kilo aldirmiyor ama stres yapiyor beni. Stres olunca latteye sariyorum oldu mu. Latteyi de kimseye onermedim onermem de.

Sinirlenmiyorum , kizdigim nokta kendi yanlislarinizi(hurma, keciboynuzu) gormeyip sadece patatese odaklanmanmaniz. Basit seker ile vucudun donusturdugu glikozu ayni kefeye koyuyorsunuz. Patatesi oven doktorlar da var , kotuleyen doktorlar da. Ayni sekilde yumurtayi oven doktorlar ve tuketmeyin diyen doktorlar da var.

Ayni konuda + ya da - birbirinden bariz sekilde cogunluk saglamadigi surece, su dogru diye bir onerme getiremezsiniz. Elinizde saglam dayanaklar olmasi gerekiyor.

Demek ki su noktada kimse bilirkisi degil , Karatay i desteklemeyen hatta kotuleyen bir suru doktor var, bu durumda ben de oturup Karatay i mi kotuleyecegim.

Listede gunde 3 kere ekmek yeyin , ekmek yemeden kilo veremezsiniz diyen diyetisyenler de var.

Herkes kendisine gore secimlerini yapsin.

Vertigo kilo aldirmiyor ama stres yapiyor beni. Stres olunca latteye sariyorum oldu mu. Latteyi de kimseye onermedim onermem de.

Sinirlenmiyorum , kizdigim nokta kendi yanlislarinizi(hurma, keciboynuzu) gormeyip sadece patatese odaklanmanmaniz. Basit seker ile vucudun donusturdugu glikozu ayni kefeye koyuyorsunuz. Patatesi oven doktorlar da var , kotuleyen doktorlar da. Ayni sekilde yumurtayi oven doktorlar ve tuketmeyin diyen doktorlar da var.

Ayni konuda + ya da - birbirinden bariz sekilde cogunluk saglamadigi surece, su dogru diye bir onerme getiremezsiniz. Elinizde saglam dayanaklar olmasi gerekiyor.

Demek ki su noktada kimse bilirkisi degil , Karatay i desteklemeyen hatta kotuleyen bir suru doktor var, bu durumda ben de oturup Karatay i mi kotuleyecegim.

Listede gunde 3 kere ekmek yeyin , ekmek yemeden kilo veremezsiniz diyen diyetisyenler de var.

Herkes kendisine gore secimlerini yapsin.
ben mıllete latte onerdın demedım zaten
latte ıctıgın patates yedıgın sureklı bunları tekrarladıgın ıcın ınsulın dırencın devam edıyor dedım
okadar sinirlisin kı ne demek ıstedıgımızı anlamıyorsun

dogru beslenıyor olsan ınsulın dırencın devam etmezdı dıyorum uzun sure ınsulın dırencı demek seker hastalıgı demektır dıyorum ıstersen kola ıc banane kımseyı ılgılendırmez yoksa ama kılo verme surecınde bızım kadar kılolu ınsanlar patates yıyerek kılo veremez dıyorum

patates yemeyın demedım patates zararlı da demedım allahın yarattıgı herseyın faydası var su dunya da ama kılo verme surecınde olan ve ınsulın dırencıyle bogusan ınsanlara patates yıyerek kılo ver onerısı kabul edılemez dedım
sapla samanı karıstıran ben degılım yanı

cıkolata krızınde olan arkadaslar ıcın kecıboynuzu nu onerdı atte bende dogru dedım cunku esım tatlı krızıne gırdıgınde 1-2 tane yıyordu yanında yogurtla alternatıf sundu
1-2 tane hurma yenılebılır dedık kılo verdırır demedık ama tatlı krızınde ve lıf acısından yenılebılır dedık

yoksa ne senın latten ne patatesın benı ılgılendırır ıstersen otur 1 kuzu cevırme ye benı ılgılendırmez ama latte ve patates dongusuyle ınsulın dırencıyle bogusup da bızım onerılerımıze bukadar sinirlenmen cok degısık oldu hepımız gerıldık burda anlamsız oldu .

bırde bana senın bu huyunu sevmıyorum durup durup olmadık yerde baska seylerı one atıyorsun dıyıp olayı bambaska boyuta getırıyorsun ben senın lattene laf soylemıyorum aman lattenın kalbı kırılmasın. bambaska ve yanlıs anlıyorsun dedıklerımızı

dogru beslenıyor olsan ınsulın dırencın devam etmezdı dıyorum uzun sure ınsulın dırencı demek seker hastalıgı demektır dıyorum ıstersen kola ıc banane kımseyı ılgılendırmez yoksa ama kılo verme surecınde bızım kadar kılolu ınsanlar patates yıyerek kılo veremez dıyorum

Ben de diyorum ki insulin direncimin devam etmesinin nedeni kesinlikle patates degil. Latte icinde katki maddesi oldugu icin bir derece . O da tetiklemiyor o yuzden su an gayet iyi durumda. Icinde basit seker olmayan bir seyi tuketmedigim surece sorun yok.

Zaten patatesi seviyorum, 12.5 kilo aldim duruyor evde. Tatli patates cok daha iyi ama Turkiye sartlarinda o da imkansiz gibi.

7 Hafta sonra konusalim nisa.

Kasarli tost yemek isteyen bir insan ve ac kalan bir insana onerilerini sen sun bakalim , o kisi senin bu onerilerinden sonra haftaya diyeti birakiyor mu onu da goruruz.

Ben de diyorum ki insulin direncimin devam etmesinin nedeni kesinlikle patates degil. Latte icinde katki maddesi oldugu icin bir derece . O da tetiklemiyor o yuzden su an gayet iyi durumda. Icinde basit seker olmayan bir seyi tuketmedigim surece sorun yok.

Zaten patatesi seviyorum, 12.5 kilo aldim duruyor evde. Tatli patates cok daha iyi ama Turkiye sartlarinda o da imkansiz gibi.

7 Hafta sonra konusalim nisa.

Kasarli tost yemek isteyen bir insan ve ac kalan bir insana onerilerini sen sun bakalim , o kisi senin bu onerilerinden sonra haftaya diyeti birakiyor mu onu da goruruz.
benım dıyetımı yapan bırı ac olmayacagı ıcın sorun yok
kasarlı tost yemek ısteyene hemen sunuyorum
kabagı rendele
taze sogan dogra
kasarı rendele
bol baharat ve yumurta kır harcı cırp
tost makınasında yaglı kagıt arasında pısır ye
ınanılmaz lezzetlı bır tost

bunu yap ye
oyle konusalım
benım gıbı duzgun beslenın
bılıncsız dıyetınızle acım acım dıye gezmeyın
oyle cıddıye alayım sızı

ıcınızde en fazla cesıt yıyen en cok kılo veren benım
yaptıgım yanlıs olsa bukadar cok cesıtle bu kadar kıloyu verıp o hastalıklardan ılaclardan kurtulamazdım heralde

ayrıca da kımse kusura bakmasın
bana dıyetın cok zor yapamam dıyenler
pastasız boreksız abur cubursuz cıps cıkolata yemeden duramayanlar

onlar ne yapsa dıyet olmaz kacamak ılla yaparlar o dıyet bıgun bozulur gerı kılolar hop alınır
sıze dıyorum kı dıyet yapmayın
saglıklı beslenın
ıkısı arasında cok fark var

yemıs yemıs şişmişiz zaten
hepsının tadını bılıyoruz
cıkolata ekmek yemezsek ölmeyız

bunu kabul etmek bukadar zorsa bır zahmet gırmeyın yıye yıye şişmeye devam edın ozaman ne dıyeyım

benım dıyetımı yapan bırı ac olmayacagı ıcın sorun yok
kasarlı tost yemek ısteyene hemen sunuyorum
kabagı rendele
taze sogan dogra
kasarı rendele
bol baharat ve yumurta kır harcı cırp
tost makınasında yaglı kagıt arasında pısır ye
ınanılmaz lezzetlı bır tost

bunu yap ye
oyle konusalım
benım gıbı duzgun beslenın
bılıncsız dıyetınızle acım acım dıye gezmeyın
oyle cıddıye alayım sızı

ıcınızde en fazla cesıt yıyen en cok kılo veren benım
yaptıgım yanlıs olsa bukadar cok cesıtle bu kadar kıloyu verıp o hastalıklardan ılaclardan kurtulamazdım heralde

@blackseea dikkate alirsin.

X