Yaza Merhaba , Kilolara Elveda :)

N nscckts günaydın :) bugün ki menüm:

Kahvaltı : 1 yumurta, yarım dilim beyaz peynir, 3 yeşil zeytin,bir salatalık,çay
Ara öğün: 1 fincan yeşil çay, bir keçi boynuzu
Öğlen : 1 tabak bezelye yemeği
Ara öğün : 10 tane badem
Akşam: Izgara şiş 1 tane, ayran
2,5 litre su, şekersiz çay işkencesine devam =)

Bu sabah 84 çıktım terazide, dünden bugüne 1 kilo şişmişim, balon gibi şişim nefes alamıyorum resmen, yüzüğümü çıkaramadım parmağımdan o derece, bu gece maydanoz suyuna başlayacağım yoksa çatlıycam

Kahvaltı : 1 yumurta, yarım dilim beyaz peynir, 3 yeşil zeytin,bir salatalık,çay

Bu sabah 84 çıktım terazide, dünden bugüne 1 kilo şişmişim, balon gibi şişim nefes alamıyorum resmen, yüzüğümü çıkaramadım parmağımdan o derece, bu gece maydanoz suyuna başlayacağım yoksa çatlıycam
Bol su ama yudum yudum icin.çabuk atarsiniz.

Günaydın herkese :KK54:
bugün çok işim var, arada yazılanları okumaya çalışırım:110:

N nscckts 1 haziran sahur menüm;

1 yumurta
2 dlm kaşar, domates ve marulla cavdar ekmekli sandviç
1 bardak süt
4 dlm karpuz
Bol su :KK51:

Akşama iftara davetliyiz, menüyü bilmiyorum, o yüzden yemekten sonra yazarım ama geç yazabilirim haberin ola:KK39:

Kiraz sapı ve mısır püskülü çayı da iyi geliyor, maydonoz suyuna göre daha içilebilir bir alternatif bence, sen içebiliyor musun bilmiyorum ama ben 1 kez baktım tadına daha da içmem o suyu herhalde:olamaz:
Birde bol su tabiki:KK5:

guzel menü
tovbeler olsun o nasıl ödem oyle
ben boyle durumlarda ıctıgım ılık suya lımon damlatıp ıcıyorum maydonoz daha etkılı tabıkı

gunaydın canlar
bende bugunku menumu yazayım

sahur : 2 haslanmıs yumurta
2 dılım peynır
5 zeytın
5 badem ve 5 cevız
1 bardak ayran

ıftar
kıymalı kabaklı patlıcanlı bol sogan sarımsaklı salcalı turlu
salata
ayran
5 badem

ıftardan sonra cay kahve kekik cayı allah ne verdıyse ıcerım en sekersızınden :)

gunaydın canlar
bende bugunku menumu yazayım

sahur : 2 haslanmıs yumurta
2 dılım peynır
5 zeytın
5 badem ve 5 cevız
1 bardak ayran

ıftar
kıymalı kabaklı patlıcanlı bol sogan sarımsaklı salcalı turlu
salata
ayran
5 badem

ıftardan sonra cay kahve kekik cayı allah ne verdıyse ıcerım en sekersızınden :)

guzel menü
tovbeler olsun o nasıl ödem oyle
ben boyle durumlarda ıctıgım ılık suya lımon damlatıp ıcıyorum maydonoz daha etkılı tabıkı

Regly olamadığım için şişiyorum sanırım, maydanoz suyu iyi geliyor deneyeceğim
Kilo vereceğim diye yırtınıyorum bir de şişmesi çıktı başıma =))

Patates şekeri tetikliyor eğer haftada bir tane yersen ok ama daha fazlası ciddi insülin salgılatıyor tıpkı şeker gibi, patatesin diyetlerden çıkarılması bu yüzden havuçta aynı şekilde

Smdi sizce disaridan alinan basit seker miktari mi daha iyi, yoksa vucut onu enerjiye donustururken cevirdigi glikoz miktari mi.

Seker degerlerine de bakalim. Yine 100 gram icin yaziliyor.

Toplam karbonhidrat 17 gram

Lif 2.2 g

Seker 0.8 g

Hurmaya bakalim 100 gram icin;

Toplam karbonhidrat 75 g

Lif 8 g

Seker 63 g

Keci boynuzuna da bakalim 100 gram yine

Toplam karbonhidrat 89 g

Lif 40 g

Seker 49 g

boyle yuzdelıklerle degıl bazı durumlar
mesela seker hastası patates yıyemez
ıltıhaplı eklem romatızması olan kısılere de patates yasaktır
ama seker hastası 1-2 hurma yıyebılır
ıltıhaplı eklem romatızması olan kısıde hurma yıyebılır

intolerans meselesı
sakin ol :KK70: ayrıca sen ıstedıgın kadar yıyebılırsın sadece onerırken dıkkat etmek gerek
latten patatesden daha masum okadar dıyeyım .

Seker hastasi hurma yiyebiliyor ama patates yiyemiyor . Mukemmel tespit.

Seker hastasi seker ve seker iceren urunleri yiyemez. Sapla samani karistiriyorsunuz. Glisemix indexi daha cabuk yukselttigi icin onerilmez.Biraz daha arastirin sonra konusalim.

Smdi sizce disaridan alinan basit seker miktari mi daha iyi, yoksa vucut onu enerjiye donustururken cevirdigi glikoz miktari mi.

Seker degerlerine de bakalim. Yine 100 gram icin yaziliyor.

Toplam karbonhidrat 17 gram

Lif 2.2 g

Seker 0.8 g

Hurmaya bakalim 100 gram icin;

Toplam karbonhidrat 75 g

Lif 8 g

Seker 63 g

Keci boynuzuna da bakalim 100 gram yine

Toplam karbonhidrat 89 g

Lif 40 g

Seker 49 g

Şeker değeri ile ilgili değil bu durum
Patates tip 2 diyabeti ve insülin direncini tetikler, bu tıbben kanıtlanmış bir durum
Vücut patatese rafine şeker ve ekmeğe verdiği tepkiyi veriyor , kan şekerindeki dalgalanma da açlık krizlerine sebep oluyor. Yoksa tek başına içerdiği şeker ya da karbonhidrat değil sorun. Doktorum bana patatesi illa yemek istiyorsan kabuğuyla haşlayıp yiyeceksin, kabuğu nispeten zararını azaltır demişti aynı şeyler havuç içinde geçerli.

Şeker değeri ile ilgili değil bu durum
Patates tip 2 diyabeti ve insülin direncini tetikler, bu tıbben kanıtlanmış bir durum
Vücut patatese rafine şeker ve ekmeğe verdiği tepkiyi veriyor , kan şekerindeki dalgalanma da açlık krizlerine sebep oluyor. Yoksa tek başına içerdiği şeker ya da karbonhidrat değil sorun. Doktorum bana patatesi illa yemek istiyorsan kabuğuyla haşlayıp yiyeceksin, kabuğu nispeten zararını azaltır demişti aynı şeyler havuç içinde geçerli.

Insulin direnci ile bogusan benim attra. Bir mandalina bile etkiliyor ama hurmayi dusunemem bile.

Ben de oyle bir durum olmuyor. Zaten yagsiz tuketiyorum.

Diyabeti olusturuyor diye bir veri yok ama diyabet hastalarinin yememesi gereken besinlerden biri. Tip2 diyabeti olusturdugu nerde kanitlanmis gosterin.

aklınyolu1 iç hastalıkları uzmanına patatesı sor oyle bu konu ustunde konusalım olur mu :)
havucun ne sucu var ozaman pişmıs havuc da yıyelım ?
nıye bu konu buralara geldı anlamadım
pirinc havuc patates gıbı urunlerın vucuda bır etkısı var
tabıkı her seyın faydası oldugu gıbı faydası var ama kılo sorunu yasayan ınsanların kılo verme surecınde ıyı bır onerı degıl

tam aksını sen ıspatla :) suan bırtek sen patatesın kılo verdırecegını savunuyorsun cunku
senın patatesle kılo verısın gunluk alman gereken kalorı mıktarının altına dustugun ıcındı . suan zaten ıdeal kılondasın
ben yersem patatesı alırım oyle olmasa patates yıyebılırsın derlerdı degıl mı 42 tahlılı bosuna vermedık heralde
:)

X