Yaz yaklaşıyor, hadi hızlıca kilo verelim.İsteyen takılsın pesime

Bir ayda en fazla kaç kilo verdin???

• Ankete Katılan
    189
Bugünkü menüm:

Öğle: 1 kase kemiksulu çorba

Öğleden sonra 5 adet petibor biskui

Akşam:1 kase kemiksulu çorba

Spor:40 dk 4 km tempolu yürüyüş

Iyi aksamlar kizlar aksam bizim buralarin bir corbasi var ismi Dovğadir yogurtla yapiliyor .
Diyete de cok uygundur.
Bizde bi corbani yagli kalorili yemekerlin yaninda yapilar tadi o kadar guzeldirki sevmeyen yokdur.
Tarifin atram belke yapan olur deye

Dovğa corbasi.
Malzemeler.
3 L yogurt.
1 L su
1 yumurta
2 Ç k un.
3 C k pirinc
Ve yesillikler
Ispanak dereotu maydonuz nane kişniş.bunlari balaca balaca dogruyoruz suyun altinda baya yikiyoruz kum falan kalmasin deye.
Yapilisi...
Pirinci 1 saat onceden kaynar suda islatiyoruz
Boyuk bir tencereye yogurtu suyu koyub cirpib koyu kivamda ayran yapiyoruz ivine unu yumurtanida katib iyice cirpiyoruz.
Ocaka koyub ara vermeden karisdiriyoruz pirincide ekleyib kaynayana yakina kimi karisdiriyoruz.
Iyice pirinc pisdikden sonra yesilikleri atiyoruz karisdira karisdira yesilik sari rengi donene kimi pisiriyoruz.
Kizlar isteyen nanaeni en sonda ilave ede biler.
Tuzda ekleyib ocakdan aliyoruz .
Pisirin afiyyet olsun .
Bence pisirseniz esinizde beyenerekden yeyecek.
Bu verdiyim tarif bizde eskilerden dugunlerde yapilardi agir et yemeklerinin yaninda simdide bayramlarda hemen hemen her sofrada olur.

Bu arada bizim latis ne yaptı ehliyeti aldı mı ki ? latiyya

oinone27 canım yarın ki görüşmede şansın bol olsun.umarim istediğin gibi bir iş olur ve anlasirsiniz
Sağol kuzum inşallah bende de bi heyecan oluştu normalde sakin biriyimdir oysa ki uzun zamandır lafı geçiyor ümit bağladım diye sanırım ama hayırlısı artık :)

Değişikmiş canım denemek lazım bizim yoğurt çorbasının içine yeşillik katılmış hali sanırım

Sabah
1 haşlanmış yumurta peynir ve zeytin domates salatalık 1 dilim tam buğday ekmeği

Öğlen
3 etimek peynir zeytin

Akşam
Buğday çorbası ve salata

Kendimi çok aç hissediyorum şu an, günlerdir şehir dışıydı misafirdi dışarda yiyorum hafif yiyim dedim ama çok az oldu sanırım yoğurt yiycem birazdan

Gunaydin kizlar .
Sabah oyandim .
Maydonuz limon su rondoda kecidim ac karna icdim.
1 kupa normal cay.
Ardindan cocuklari kirese koydim donusde yurdum 3000 min addin atdim.
Sabah yurusu oldu superde yaz havasi var.
Simdi kahvalti yapdim.
Menumu atim bakin cokmudur .
1 salatalik
1 yesil biber
4 zeytin
Kibrit kutusundan az peynir
1 yumurta
Qd kizarmis kepek ekmekbiber tursum.
Nesakooffe..

Günaydın
uyandım 6 gibi
yatak odamın penceresini açtım
önünde koccamannn bir çam agacı var güneş vuruyor tepelerine önce ona günaydın dedim.
sonra sola çevirdim kafamı kızımın odasının önünde leylak ağacıöyle güzel çmış ki tüm çi,çeklerini
günaydııınnnn dedim
içime çektim kokusunu...
sonra salon camımın önündeki çiçeklerime günaydın deyip suladım güzelce onları.

kahvaltıyı hazırladım.
kuzumun bu gece gösterisi var okulda
müzik gecesinde
onun siyah elbisesini hazırlamıştım
kendisi ayakkabılarını parlatmış kutuya koyup çantaya yerleştirmiş
onu sevdim uykuda
sonra uyandırdım.
kahvaltı yapıp kuzum servsie bindi.
eşim ise terminale gitti.
babacığım yine koli göndermiş.
et, yumurta tereyağı ve bir kaç yeşillik..
yediğim en doğal yumurta.
emeklşi olduktan sonra artık hep köydeki evde duruyor şehiri sevmiyor.
tavuklarını belli saatlerde doalştırıyor belli miktarda vitamin niyetine yem veriyor.
tek tek elleri ile kırılmasın diye havlu kağıt ile sarıp koliye yerleştirmiş.
150 adet yumurta.
biriktirip biraz diğer torununa izmire sonra bize göndertiyor.
Aşkın ta kendisi BABAMMMMMM...

eşim gelene kadar bisiklete binip karın hareketleri çalıştım
sonra duşa girdim kramlendim ve biraz makyaj yaptım.
bakalım kaç gün yapacağım.
güzel oluyorum.
bb krem aldım bir tane onu sürüyorum.
urigace kremden sonra.
geçen kuaför arkadaşım yüzüne ne yaptın dedi.
nasıl yani dedim.
botoks gibi gerginleştirme vs gibi soruyorum dedi.
gettt laaaynn dedim
krem sürmeye çekinen ben bunları nasıl yapayım.
gençleşmiş kızım yüzün dedi yaa laaaaaaa

işteyim...

çok hafif olmuş kuzummm.
umarım dayanabildin.

merhabaaa
çok özledim sizi. tel.de problem vardı giremedim.
no_name_ hoşgeldin canım ya gözümüz yollarda kaldı:) en son msj yazdığında yağmurlu bir günde arabaya biniyordun. ALLAH KORUSUN aklıma kötü şeyler geldi ya. çok şükür döndün.
şu menapoz meselesine çok üzüldüm. ben de nenapoz old. sanmıyorum yaşın daha çok genç ama tahliller var diyorsun sen kendini daha iyi bilirsin tabi.. eğer öyleyse umarım güzel atlatırsın bu süreci. canım benim üzülme kıyamam sana.
zinnia günaydın hayatla barışık neşe dolu arkadaşım:) şu güne başlama ritüeline bayılıyorum:) ne güzelmiş koli. hele de köyden babadan geldiyse daha da güzel. afiyetle yiyin.
oinone27 mülakatının sonucu olumlu olur inşallah hayırlısıyla. gişe yetkilisi mi çağrı merkezi mi?

bu arada direksiyon sınavını geçtimm allahtan müfettişler çok tatlılardı. güleryüzlülerdi, hiç heyecanlanmadım sayelerinde. hatta arada yardımcı bile oldular, kaldırıma çok yanaşma, sinyalini aç gibi. başarılı olduğumu duyunca ağlicaktım:)
bir deee..
eşim daha önce amerika'dan iş teklifi almıştı. şartları uymadığından kabul etmemiştik. şimdi adamlar maaşı arttırmışlar. son detaylarda da anlaşınca bize yollar görünecek. green card çıkaracaklar.
burayı ailemi şimdiden çok özledim.. kimsenin haberi yok henüz ailemden. kesinleşince söylicem. eşim ordan okeyi verince burdan pasaport çıkartacam.
orda yazın kavun karpuz çilek yiyemicem.. mısır haşlayamicam.. kış hazırlıkları yapamicam patlıcan közlemektir, turşu kurmaktır, reçel yapmaktır.. deniz yok orda..
hiç bilmediğimiz bir yer.. eşim ben çocuğumuz başbaşa olacaz. belli bir süre de buraya gelemicez..
çocuğumuz orda doğarsa amerikan vatandaşı olacak işte. bir de para biriktirebilirsek güzel olur.
bakalım hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…