slm cnmAhaaaa, şimdi yanlışlıkla basınca gördüm ki yukarıdaki anketi kimin oyladigi gözüküyormus yaaaa !!!
pofu ve @LeylaKaya arkadaşlar 10 kg'dan fazla verdik seçeneğini tıklamislar..Kızlar bi gelin de nasıl verdiniz bi anlativerin noolur..10 kilodan fazla? Kaç kilo ve hangi yöntemle verdiniz,cook merak ettim.. Tebrikler,harikasınız bu arada...
Soran olmaz mı sen anlat biz dinlerizslm cnm
aslında ben 1 ayda 7-1.5 ayda 11 kilo vermiştim, yazın, karatay + günde 1.5 saat sporla..sonra kendimi çok kastığım için verdiğim kilonun bi kısmını geri aldım..bilirsiniz karatay da öğünler arası 5 er saat olmalı..ara öğün yapılmamalı falan..bu da ister istemez bi süre sonra iptal moduna geçiriyor insanılafın kısası şu ki, bol hareket kararında yemek lazım..ben şuan güzel bi uygulamadayım bugün 5. günüm 1.5 kilom gitti bile :) tek sorunum havalar sğuk ve spor yapamamam...soran olursa anlatabilirim ne yaptığımı..aslında herkesin bildiği şeyler işte..
Kuzum sporda asla ekmemmmhuuuuuuuzinnia Cilekli Turtam Mucizeem kızlar ne yaptınızzzz???? ektiniz mi yoksa biziii
bu arada şu emoji mi neyse onları yeni keşfettim
:) aslında tam olarak şunu düşünmek lazım..hata nerde? neden kilo alıyoruz? bazen herşeyi yapıyorum ama kilo veremiyorum diyor insanlar..bi kere günlük alınması gereken kalori ve buna bağlı olarak miktarlar bilinmeli..daha sonra yiceklerin değişimlerini bilmek ve tabiki aman şundan yemeyeyim aman bu yasak modundan bir an önce çıkmak..ve en önemlisi günde en az 40 dakka herhangi bi egzersiz yapmak...Soran olmaz mı sen anlat biz dinleriz
Gulaaaanı çekecem seninben oryantal :) ay çok açım ama bayılmam umarım. ben başlıyom
Yok bende yarim saat dokturdum gene :) ekmedim ben zaten hergün yapıyorum :)huuuuuuuzinnia Cilekli Turtam Mucizeem kızlar ne yaptınızzzz???? ektiniz mi yoksa biziii
bu arada şu emoji mi neyse onları yeni keşfettim
:) aslında tam olarak şunu düşünmek lazım..hata nerde? neden kilo alıyoruz? bazen herşeyi yapıyorum ama kilo veremiyorum diyor insanlar..bi kere günlük alınması gereken kalori ve buna bağlı olarak miktarlar bilinmeli..daha sonra yiceklerin değişimlerini bilmek ve tabiki aman şundan yemeyeyim aman bu yasak modundan bir an önce çıkmak..ve en önemlisi günde en az 40 dakka herhangi bi egzersiz yapmak...
bunun dışında ara öğün yapmak size kalmış, paşa gönlünüz bilir..hani çok acıkıp saldırmak istemiyorsanız en azından bi türk kahvesi yanına 2 kare çikolata hüpletebilirsiniz yada 1 süt yanına 2 ceviz yiyebilirsiniz..
yiyecekler aslında öcü değil, tamamen pişirme hatası ve tüketilen miktarda suç.
güzelim makarnanın ne suçu var 2 kaşık yeseniz ve saat 12-13 arası yeseniz?
yada bulgur pilavı...yada miss gibi zeytin yağında güzel bi salatanın..en azından bana göre yok!zaten bunu karatay da diyordu..''eğer spor yapıyorsanız herşeyi yiyebilirsiniz'' diye :) ama tabi bu demek değil ki bi koca tabak pilavı yiyip üstüne çay üstüne meyve götürün..yada günde 3 fincan nescafe yada şekerli çay için..tabiki hala yasaklar var ama normal yasak..
mesela deli gibi nescafe içen ben.. yazın kardeşimin markette elimden alıp yerine koyması ile son buldu..o meretten kurtulmam..ağzıma sürmüyorum..çok nadir kışın içiyordum ama inanın bayadır ağzıma sürmedim
çayım her daim şekersiz
meyve akşamları değil gün içinde yiyorum ve sayılı
yada bir dilim pasta mı yediniz? aamaann beyin hemen pişmanlık moduna girer..1.5 gününüz var onu vücuddan atmaya..eğer o pastayı akşam yediyseniz hani olur ya dayanamazsınız falan :) ertesi sabah daha hafif geçirin ve tüm gün daha hafif olsun üstüne bir de spor yaptınız mı oldu bu iş :)
ama yok eğer o pastayı sabah erken saatte yediyseniz korkmayın hiç 1 dilim pastanın bi eş değer besin grubu var..kısacası yiyeceğe karşılık diğer yiyecek gruplarından fedakarlık edeceksiniz :)
yiyecekler öcü değil buna inanın ve deneyin..isteyen olursa porsiyon konusunda yardımcı olabilirm
zaten diyorum ya hani bi süre sonra ''iptal'' moduna giriyor insan..düşünsenize yazın herkes dondurma yerken siz bön bön bakıyorsunuz..o dondurma masum 2 top yeseniz zaten yemiyceğiniz yiceklerle o gün dengelenmiş olucakÇok haklısınız. Kalıp gibi sabit listeler banada ters geliyor. İmkanı yok uyamam o tarz şeylere. O yüzden baştada yazmıştım ben karataya uyamam diye.
Yeri gelir makarnada, pilav da mantıda yerim. Ama besin değişim listesine uyarak yerim. Şuan sosyal medyada çok popüler diyetisyenlere bakıyorumda hiçbiri danışanlarına besin değişim listesinden bahsetmiyor. Sebebi de eğer onlar bunu bilse durumun farkına varsa zaten diyetisyene ihtiyaç kalamayacak.
Aslında zayıflamak için yaptığımız şey diyet değil rejim. Mühim olan rejim yapmak değil bunu sağlıklı bir yaşam biçimi olarak hayatımıza sokmak.
Eğer erken yatıp erken kalkan; sabit saatlerde yemek yemeyi başarabilen düzenli bir insansanız.Ben ara öğünlerinde olması gerektiğine inananlardanım. En azından benim vücut sistemiim bu şekilde çalışıyor
zaten diyorum ya hani bi süre sonra ''iptal'' moduna giriyor insan..düşünsenize yazın herkes dondurma yerken siz bön bön bakıyorsunuz..o dondurma masum 2 top yeseniz zaten yemiyceğiniz yiceklerle o gün dengelenmiş olucak
bak mesela benim günlük 3 dilim ekmek almam lazım..sabah 2 ince dilim yedim..1 dilim kaldı.. canım mısır çekiyordu dedim arada 1 bardak kadar yerim ( 1 bardak patlamış mısır = 1 dilim ekmek ) sonra eğer dedim onu yersem akşam zaten sebze yiyeceğim , akşam yemeğimi 6 gibi yediğim için çok acıkırım en iyisi o kalsın, sebzenin yanına 2 kaşık kısır alırım :) eğer ben hem mısırı hem kısırı yemiş olsam ekmek hakkımın 1 tık üstüne çıkmış olucam..buna artık gerek duymuyorum. çünkü zaten yarın da yiyebilme hakkım var ve ben o mısırı yarın hüpleticem :) böylece kendime eziyet etmiş olmuycam..bu arada oturup kalori hesabı da yapmıyorum..sadece neyi ne kadar yemem lazım ve ne neyin yerine geçiyor onu öğreniyorum..
kesinlik nette o liste yok bende baktım..ama benim daha önceden elimde vardı..iyiki atmamışım
hayır benim dediğim liste o değil..keyif-bedel-denge listesi :)Aaa olmazmı google'a besin değişim listesi yazınca çarşaf çarşaf çıkıyor. Ama bir sitede hepsi yok. Bir kaç siteden hepsini birleştirmeniz gerekiyor. Fakat ben hepsini ezbere bildiğim için ihtiyaç duymuyorum. Şimdi yerimden kalkamadığıma bakmayın. Sağlık sorunlarını nedeniyle bıraktım. Eskiden profesyonel sporcuydum.
Birde benim en büyük zaafım dondurma. 8-9 yaşlarındayken bile 1.5kg dondurmayı kendi başıma yer kalkardım.
Yaz kış demeden hemen hemen hergün yeriz annemle. Dolabımız bomboş olsada dolapta en az 2-3 kg dondurmamız mutlaka olur. Mesela şuna migrosda indirim var. Carte d'or selection miniler 2 TL. Annem bile alalım senin için dursun diyor. Tabiki almadım
Güncel 70 hedef 65no_name_ .............................. güncel kilo: 83,5..................... ilk hedef kilo : 74
latiyya .....................................güncel kilo: 62........................hedef kilo: 52
zinnia .....................................güncel kilo: 86.........................hedef kilo:68
sempatik_kiz ...........................güncel kilo: ...........................hedef kilo:
Cilekli Turtam ............................güncel kilo: 70 ......................hedef kilo: 60
Mucizeem ................................güncel kilo: ...........................hedef kilo:
hadi kızlarrrr listeyi tamamlayalımmmm
Bira yerine malt iç :))pofu cum ellerine ağzına sağlık ne güzel yazmışsın uzun uzuuun çok sağolasın..
bu arada şu besin değişim olayı acayip hoşuma gitti...neden? misal sabahtan beri canım accayip bira içmek istiyor, sağolsunzinnia da hatırlattı tekrardan, ama deli gibi istiyorum o iki birayı bugün olmazsa yarın olmadı pazar içecem ben eminim derken hatta latiyya cığıma da bahsettim aman dur içme falan diye beni frenledi sağolsun...
spor yaptık daha çok istedi canım..ne yapayım 17 yıldır en az her hafta içiyoruz, dayanamıyorum sigara gibi bir şey bu da...hadi içmeyeyim kendimi sokağa atayım alış veriş yapıp kafam dağılsın dedim, evden çıktım evin etrafı hep cafe bar, millet buz gibi biraları götürüyor...yahu yazık değil mi bana...alış verişimi yaptık kıyım kıyım eve döndüm dolaba koyacağım aldıklarımı dolap buz gibi bira dolu!!! haydaaaa
sonra geldimpofu ve sempatik_kiz ın yazışmalarını okudum ve inanılmaz aklıma yattı, ben de bir anda şimşekler çaktı...misal bugün sabah 8 de kahvaltı yaptım azıcık...bu sebeple bugün öğle ve akşam da yiyecektim çünkü acıkmıştım..ne yiyecektim? kapuska, yoğurt, ton balığı salata vs... açım çünkü..ben de şöyle bir şey yapmaya karar verdim, yemek yemeyip bu hakkımı 2 bira ile besin değişimi yapacağımmmm :) oylamaya sunuyorum, oy birliği ile kabul ediyorum
alkol var mı onda?B
Bira yerine malt iç :))
ekledim canım hemenGün
Güncel 70 hedef 65
işte bak ne kadar büyük hata yapıyoruz değil mi??o bira içilmezse eğer deli gibi bişey içinde onu içmen için hatta katı katına içmen için seni resmen sürüklüycek..çok kolay bi çözüm sunayım tatlım sana: günlük yetişkin bir bireyin 3 yada 4 porsiyon meyve yeme hakkı var :) 1 porsiyon meyve= 1 bardak bira :) ( bardak ölçüsünü bilmiyorum 200ml olabilir ) sen yemeklerinden ödün vermeden meyvelerinden ödünb vererek 2 bardak bira içip 2 porsiyon meyveyi iptal edebilirsin..pofu cum ellerine ağzına sağlık ne güzel yazmışsın uzun uzuuun çok sağolasın..
bu arada şu besin değişim olayı acayip hoşuma gitti...neden? misal sabahtan beri canım accayip bira içmek istiyor, sağolsunzinnia da hatırlattı tekrardan, ama deli gibi istiyorum o iki birayı bugün olmazsa yarın olmadı pazar içecem ben eminim derken hatta latiyya cığıma da bahsettim aman dur içme falan diye beni frenledi sağolsun...
spor yaptık daha çok istedi canım..ne yapayım 17 yıldır en az her hafta içiyoruz, dayanamıyorum sigara gibi bir şey bu da...hadi içmeyeyim kendimi sokağa atayım alış veriş yapıp kafam dağılsın dedim, evden çıktım evin etrafı hep cafe bar, millet buz gibi biraları götürüyor...yahu yazık değil mi bana...alış verişimi yaptık kıyım kıyım eve döndüm dolaba koyacağım aldıklarımı dolap buz gibi bira dolu!!! haydaaaa
sonra geldimpofu ve sempatik_kiz ın yazışmalarını okudum ve inanılmaz aklıma yattı, ben de biranda şimşekler çaktı...misal bugün sabah 8 de kahvaltı yaptım azıcık...bu sebeple bugün öğle ve akşam da yiyecektim çünkü acıkmıştım..ne yiyecektim? kapuska, yoğurt, ton balığı salata vs... açım çünkü..ben de şöyle bir şey yapmaya karar verdim, yemek yemeyip bu hakkımı 2 bira ile besin değişimi yapacağımmmm :) oylamaya sunuyorum, oy birliği ile kabul ediyorum
hahahah, hamlamışız şekerim, yamulduk gittik hepimizbu ne laaaynnnn
kalktım gidiyoz diye
lahana çorbamı attım ocağa
sonra çamaşırları astım
birden kendi kendime göbek atmaya başladım
müziksiz falan haaa
sanırım iyice yedimm kafayı
sonra ip atlar gibi zıpladım durdum
nefes nefese kaldım
yürüdüm biraz hızlı hızlı nefes az düzene girerken bir daha oynamaya başladım
ipi aradım bulsam fena olacaktı hali :))
yalnız dünkü yüyümeden bacaklarım yeter layyn neediyon dedi
ben de bekle görürsünüz siz daha neler yapacaaammm size didim ıpıslak dıuşa koştum.
garnımm gurulduyo çorba pişmedi
yoğurt yiyeceğim