- 14 Haziran 2019
- 14.437
- 69.897
-
- Konu Sahibi strawberry_cake
İşte tek başımıza değiştiremiyoruz. Şükür kafasındaki insanlar sağolsun her şeye şükrede şükrede böyle oldukSana engel olan mi var.sistemi değiştir o halde..
Kendim içinde istiyorum ben.Bunu insan kendi için istemiyor, siz çok yanlış anlamışsınız mevzuyu.
Evladı için, onun adına düşünüyor.
E çocuk görüyor, duyuyor istiyor ve bu olmayacaksa ister istemez aile için de dert tasa oluyor.
Mesela 2 gün sonra resmi tatil ve çocuğumun sınıfında bir Allahın kulu kalmayacak, herkes birleştirip tatile gidecek.
Yavrum gelmiş bana Antalya’ya gidelim anne orda dondurma, deniz varmış diyor.
Ben Ankara’dayım. İmkandan öte çocuğu ferahlatmak, eldekiyle hayaline en yakın şeyleri yaşatmak mesele.
Elbette gitmeyeceğim, senede bir tatile gidiyorsak iyi, ben de havuz doldururum balkona mesela, çocuğun heves almasını sağlarım.
Umarım anlamışsınızdır aslında serzenişin neye olduğunu.
Ne alaka yaBunalan bir insana çocukla yalnız olmakta güzeldir şükret demek mi dalga geçmemek.
Ve tatilin artık lüks olması da bizim ülkenin sorunu. İleride yiyecek ekmek alamadığımızda da bu kafayla zaten yumurta da lüks yemeyiverin ben yıllardır yemedim ölmedim diyecek insanlar varmış onu gördüm tekrar
Herkesin derdi aynı aslında.Çok değil beş sene önce asgari ücretle neler alabiliyordunuz şimdi neler alabiliyorsunuz buna bakın diyorum ben.
Bu kadının derdi fakirleşmesi. Eski maaşıyla yapabildiklerini yapamadığı için serzenişte. Bunu anlamayıp kadıma yüklenip tatil ihtiyaç değildir bakın ben aramıyorum hiç demek akıllıca mı?
Pandemi dahil tatile gitmedigim tek bir yaz yok. Herhangi bir sebepten gidemezsem cok fena sinir harbi yasarım üzülürüm, mayıstan itibaren en büyük motivasyonum denize karsı güneslenirken ictigim birayı düsünmektir. Konu sahibine hak veriyorum , umarım göz acıp kapayıncaya kadar gecer sizin icin.Ben çocukluğumdan beri hep tatile gittiğim için gitmediğimde çok sıkıntılı oluyorum. İnsanlar alıştıklarını arıyorlar. size göre böyle olmayabilir ama benim için bir ihtiyaç mesela. İnsanların ihtiyaçlarını da biz belirleyemeyiz.
Bende var iki tane. Son 2 yazdir tamda boyle yaptim. Neden gozunuzde buyuduCocuk yok dimi sizde :)
Varsa sunu yasıyorsanız helal olsun:)
Balkona su tası,sonra o suyu bosalt,heryer su olsun ayy gözümde canlandı mazi glgfllgl
Cocukları yıka off off
Yahu o ayrı ayolKendim içinde istiyorum ben.
Annenin kendi için birşey istemesi suç mu sanki?
Ben kuzenlerimle 3-4 gün de olsa yaşadığım şehre yakın bir yere tatile gidiyorum mesala.
Önceden gittiğimiz otel fiyatları alıp başını gittiği için ev tutacağız, yine gideceğiz.
Ailece gideceğimiz tatil daha uzun olur normalde, bir iki gün az gideriz ama benim tek başıma bir yerlere gitmeye ihtiyacım var dedim eşime.
Kötü anaysam demek.
Neden lüks olsunki , sizin tatil kültürünüz yoktur, sınırlı çevrenizle yaşamaktan mutluluk duyarsınız bir başkası ise ülkesini dünyayı keşfetmekten haz duyar.9 defa yazmana gerek yoktu.1 kere yazman yeterli..
ayrica ihtiyaçtan çok lüks..herkesin evine 2_3 maaş girmiyor yada ayda 20000 tl kazanmıyor.. insanlar diğer temel ihtiyaçlarını karşıladı ,bitti.. sira tatile para ayirmaya geldi oyle mi? Keşke farklı olsa idi ama öyle değil.
O zaman sizde bakış acınızı genişletin..insanlarin normal karşılamaması için ne yapılmalı?maaşlarda iyileştirme olmalı.. bu da olmuyorsa insanların ne yapması gerekiyor?herkes birşeylerden şikayetçi, peki siz bu durumu normal karşılamamak icin ne yapiyorsunuz?Yakında pahalı diye lüks olacak şeyleri sıralayalım dışarıda yemek, sinemaya gitmek ,elbiselerimiz yırtılmadan yenisini almak bu mantıkla göre sıradan olan şeyler hayat pahalılığından dolayı lüks olacak ve normal karşılayacağız
Hiç tatile gitmemiş biri olarak bence gereksiz konuşuyorsunuz tartışalım diye demiyorum bakış açınızı genişletin diye
Ben bir atölye buldum bir ay oraya gidecek yazın. Keyifli de bir şey orff atölyesi diye geçiyor. Ama ücretsiz olunca çok yoğundu baya baya sabahın köründe gittim kaydettirdim. Bu tip yerler var bizim şehirde Ankara’da da vardır film.Herkesin derdi aynı aslında.
Farklı şekilde ifade ediliyor.
Kimi imkan yoksa önümüzdeki maçlara bakalım, sızlanmanın alemi yok yeni içerikler üret diyor, kimi dişinden arttır ne yap et bir şekilde bütçe ayır 2 günlük de olsa tatile benzer şeyler yap diyor.
Ama dediğim gibi yazlık vs yoksa tatil dediğin en ahı şahı 10 gün yahu, geri kalan 2 ay nasıl geçecek, ebeveynler neler yapabilir adına konuşulsa daha faydalı olur çünkü ben de stresliyim bu konuda.
Şehrin imkanı belki, maddi durumlar ortada ve tek ebeveyn olarak iki çocuğa nasıl istekleri doğrultusunda zaman geçirteceğimiz mesele aslında.
Aslında ben yaz aktiviteli kurslar istiyorum, beden çalışsın enerji atsın diye.Ben bir atölye buldum bir ay oraya gidecek yazın. Keyifli de bir şey orff atölyesi diye geçiyor. Ama ücretsiz olunca çok yoğundu baya baya sabahın köründe gittim kaydettirdim. Bu tip yerler var bizim şehirde Ankara’da da vardır film.
Yine özel atölyeler var, aylık 220 TL. Oraya da devam ettireceğim yazın. Atölyeler iyi birer seçenek
Yahu siz neden inatla anlamak istemiyorsunuz?bende farkindayim gecmiste neler aldigimin ,simdi neleri aldigimin.bakin ben yaklaşık 15 ay önce buzdolabımi 4500 tl aldım.simdi aynısı 11.200...arada farka bakın.. o zaman peşin para verdim.simdi almaya kalksam kredi çekmeden alamam..oldu mu 17_18000...insanlar alamıyor farkındamısınız?ne yapsınlar kredi mi ceksinler, ikinci bir iş mi yapsınlar,hırsızlık mi yapsınlar.. bunları bana değil ,sisteme söyleyin.Çok değil beş sene önce asgari ücretle neler alabiliyordunuz şimdi neler alabiliyorsunuz buna bakın diyorum ben.
Bu kadının derdi fakirleşmesi. Eski maaşıyla yapabildiklerini yapamadığı için serzenişte. Bunu anlamayıp kadıma yüklenip tatil ihtiyaç değildir bakın ben aramıyorum hiç demek akıllıca mı?
Benim bakış açım zaten geniş olduğundan konu sahibini yadırgamıyorumO zaman sizde bakış acınızı genişletin..insanlarin normal karşılamaması için ne yapılmalı?maaşlarda iyileştirme olmalı.. bu da olmuyorsa insanların ne yapması gerekiyor?herkes birşeylerden şikayetçi, peki siz bu durumu normal karşılamamak icin ne yapiyorsunuz?
Jimnastik yada spor okulu da olabilir sana. Tenis yada basketbol okulu gibi seçenekler var mı? Benim oğlan otursun etkinlik yapsın Lego oynasın onu sever diye spora bakmadım ama ilgisi olsa düşünürdüm.Aslında ben yaz aktiviteli kurslar istiyorum, beden çalışsın enerji atsın diye.
Yüzme diyorum ağlıyorlar istemiyorlar vs vs, konu ben değilim daha detaylandırmayayım ama istekleri ve eldeki yeterlilik çakışmıyor bizim ailede.
Sabah 9 akşam 4 okulda olduklarından ve hayatları boyunca da okula gideceklerinden yaz okulu gibi seçenekleri istemiyorum mesela, yazık yani çocuğa.
Yazın gerektirdiği şeyler açık hava ya da su sporudur, bunlara da cıyak cıyak ağlayıp gitmem deyince el elde baş başta kaldım ne yaptıracağım diye.
Şükür kafasında değilim.. hickimsede değil de insanların ne yapmasını istiyorsunuz siz onu soyleyinİşte tek başımıza değiştiremiyoruz. Şükür kafasındaki insanlar sağolsun her şeye şükrede şükrede böyle olduk
Arkadaşım hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuz, siz de öyle diğerleri de.Şükür kafasında değilim.. hickimsede değil de insanların ne yapmasını istiyorsunuz siz onu soyleyin
Saçma bir örnek değil.hayatta herşeyi elde edemiyorsun.siz ediyorsanız kıskandım simdiBenim bakış açım zaten geniş olduğundan konu sahibini yadırgamıyorum
Siz kendiniz hiç tatile gitmeyip ben ölmedim bak diye saçma bi örnek veriyorsunuz
Zaten genel olarak sistem eleştiriliyor işte bu yüzden bakış açısı diyorum
Bu tatil işi beni çok geriyor. Bu sene aralıkta yaptırdım ben erken rezervasyonu, o zaman yuh dediğim fiyat bile ikiye katlamış. Bu da seneye bu fiyatı da arayacağım demek. Kredi kartına dokuz taksitle her sene daha fazla ödemek cidden çok canımı sıkıyor. Bir tatilimiz var o da lüks oldu artıkArkadaşım hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuz, siz de öyle diğerleri de.
Sadece çözüm yöntemleriniz farklı, olabilir insanız herkes aynı problemi aynı şekilde çözmez zaten.
Hepimiz halimize, duruma, fiyatlara vs sövmekten bitap düştük.