Yaz tatili karmaşası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
9 defa yazmana gerek yoktu.1 kere yazman yeterli..
ayrica ihtiyaçtan çok lüks..herkesin evine 2_3 maaş girmiyor yada ayda 20000 tl kazanmıyor.. insanlar diğer temel ihtiyaçlarını karşıladı ,bitti.. sira tatile para ayirmaya geldi oyle mi? Keşke farklı olsa idi ama öyle değil.
Tatil, çalışmanın uzantısıdır demiş Marx, hem de kapitalist sistem eleştirisidir bu.
Yaşadığımız düzen içinde tatili bile lüks olarak adlandıran şartlar utansın!
Bir deniz görmek, suya girmek için yılın 360 günü beklemek bile hak, reva değildir ki siz onu da çok görüyorsunuz.

Çocuğunla tüm gün beraber olmak elbette yorar bunaltır. Muhteşem anneler toplanmış yine bir kadını kınıyor. Ve evet tatil bir ihtiyaçtır. Çocukların da ihtiyacıdır bizim de. Gidemediğine üzülebilir bir insan. Bahçede kumda çocuk oyalamakla evde oyalamak aynı şey mi? Ayrıca evde çocuk dursun yük mü diyenler ne hikmetse o çocuklar kendi komşularının çocuğuysa şikayet ederler parka götürsün derler. Komşunun çocuğu gürültü yapınca rahatsız oluyorsunuz ya o anne sürekli bunu yaşayınca bunalamaz mı? Hakkı yok mu?
Ya ben de çalış o zaman diyenlere fit oluyorum. Memurum, bir çok özel sektöre nazaran gelirim iyi. Daha dört ay önce bakıcı sordum danışman firmalara, yatılı 7.500, gündüzlü 5.500 dediler. Bakıcının +1 yemesi, içmesi, ablasının okul masrafı derken ben aldığım maaşın üstüne çıkıyordum. (şimdi noldu Allah bilir) Nereye çalışayım, tek seçeneğim var; eşime sen otur cocuk bak, ben sosyalliğim için çalışmalıyım demek.

9 defa yazmana gerek yoktu.1 kere yazman yeterli..
ayrica ihtiyaçtan çok lüks..herkesin evine 2_3 maaş girmiyor yada ayda 20000 tl kazanmıyor.. insanlar diğer temel ihtiyaçlarını karşıladı ,bitti.. sira tatile para ayirmaya geldi oyle mi? Keşke farklı olsa idi ama öyle değil.
Tatil bencede luks degil ama konu sahibinin durumu da luks sayiliyor gibi.. kendisi soyledibunu, biz uydurmadik..dedim ya konu sahibi biraz depresif geldi bana

Kimse gelip mohtesemanneler diyemez, haksiz yere hele🙄 senbunu yaptin.. yazdiklarimizi iyi oku, anlayarak yani.. kimse dalga gecmedi., hatta her guzelligin bir arada ayni anda olmayacagini soyledik.. ama anlayana tabii… bizim verdgmz piknik fikrini begenmeyip piknik fikri vermeyende ne bilim😐😂
Piknik iyidir ya, kim aksini dedi😂
Özellikle toprak seven çocuklar için, benimkiler adeta bulanıyorlar.
Gözlerinin içi bile çamur oluyor, havalar düzelse de kazıp kamyonlarına toprak yüklesinler, çamur yapsınlar diye gökyüzüne bakmaktan harap oldum😂

resmen şuan kimse birbirini anlamıyor dolunay etkisi sanırım
tatil lüks çünkü fiyatlar ortada aylık gelir ortada gider ortada... o yüzden lüks halbuki tatil aslında zorunlu bir ihtiyaç fakat araç aldıkları için borç ödüyorlar o daha büyük ihtiyaç, daha büyük ihtiyacı giderirken diğer ihtiyaçtan feragat etmek gerekebiliyor yaşanılan durum aslında bu .

borç bitince başka ihtiyaç çıkmazsa hergünde zam gelmezse birgün tatile giderler inşallah :KK43:

Piknik iyidir ya, kim aksini dedi😂
Özellikle toprak seven çocuklar için, benimkiler adeta bulanıyorlar.
Gözlerinin içi bile çamur oluyor, havalar düzelse de kazıp kamyonlarına toprak yüklesinler, çamur yapsınlar diye gökyüzüne bakmaktan harap oldum😂
Herkes ister belki gitmek kafa dinlemek ama bazen maddi durum el vermez.. o zaman duvarlara bakalim hep beraber, bu mu yani?😐

Tatil, çalışmanın uzantısıdır demiş Marx, hem de kapitalist sistem eleştirisidir bu.
Yaşadığımız düzen içinde tatili bile lüks olarak adlandıran şartlar utansın!
Bir deniz görmek, suya girmek için yılın 360 günü beklemek bile hak, reva değildir ki siz onu da çok görüyorsunuz.
Olayı saptırmayın.. kimseye birseyi çok görmüyorum..sadece çok dertlenecek bir mevzu değil.yil içerisine baktığında, istediğin kaç şeyi alabiliyorsun, kaç şeyi yapabiliyorsun? Onlar olmuyor diye ,tatile dertlenildigi kadar dertleniliyor mu?hic sanmiyorum..sen eglenmek istiyorsan seçenekler vardır, istemiyorsan yoktur..kaldı ki artık bu hayat pahaliliginda ihtiyaç değil, lüks artık.. parası olan gitsin,olmayan başka seçeneklere baksın.. para yokken de illa da tatil demenin anlamı yok

Kimse gelip mohtesemanneler diyemez, haksiz yere hele🙄 senbunu yaptin.. yazdiklarimizi iyi oku, anlayarak yani.. kimse dalga gecmedi., hatta her guzelligin bir arada ayni anda olmayacagini soyledik.. ama anlayana tabii… bizim verdgmz piknik fikrini begenmeyip piknik fikri vermeyende ne bilim😐😂
Bunalan bir insana çocukla yalnız olmakta güzeldir şükret demek mi dalga geçmemek.
Ve tatilin artık lüks olması da bizim ülkenin sorunu. İleride yiyecek ekmek alamadığımızda da bu kafayla zaten yumurta da lüks yemeyiverin ben yıllardır yemedim ölmedim diyecek insanlar varmış onu gördüm tekrar

Herkes ister belki gitmek kafa dinlemek ama bazen maddi durum el vermez.. o zaman duvarlara bakalim hep beraber, bu mu yani?😐
Ya zaten kıyı şehirlerinde yaşamıyorsak ve yazlık vb şeyler yoksa az önce dediğim gibi en fazla tatil 1 hafta 10 gün. O da en fazlası.
Tatile gitsen bile geriye koca bir 70 günlük yaz tatili kalıyor.
Zaten çocukla yapılan tatil sonrası annenin bir tatile daha ihtiyacı oluyor o ayrı mesele😂
E o 2 ayı aşkın süreyi de bir şekilde piknikti, kurstu atölyeydi, dondurmacıya gitmekti, bisiklet, park, aile ziyareti vs şöylesi böylesi geçireceğiz.
Mesele tatil de değil, çocukların hayatını boşa harcamamak.

Olayı saptırmayın.. kimseye birseyi çok görmüyorum..sadece çok dertlenecek bir mevzu değil.yil içerisine baktığında, istediğin kaç şeyi alabiliyorsun, kaç şeyi yapabiliyorsun? Onlar olmuyor diye ,tatile dertlenildigi kadar dertleniliyor mu?hic sanmiyorum..sen eglenmek istiyorsan seçenekler vardır, istemiyorsan yoktur..kaldı ki artık bu hayat pahaliliginda ihtiyaç değil, lüks artık.. parası olan gitsin,olmayan başka seçeneklere baksın.. para yokken de illa da tatil demenin anlamı yok
Bu mantıkla Afrika’daki su bulamayan çocuklara da su lüks. Nedir yani şükredelim. Tatil yapamayacak hale geldik şikayet edeceğiz. Beş sene önce beş gece kalıp iki bin lira ödediğimiz otellerin 20 bin olması normal mi şükredeceğiz buna? Şükretmeyip şikayet edeceğiz değiştirmeye çalışacağız.
Geçen sene 8 lira olan benzin bu sene 20 küsur lira oldu. Arabaya binmek de lüks buna da şükredelim hep beraber o zaman

Yakında pahalı diye lüks olacak şeyleri sıralayalım dışarıda yemek, sinemaya gitmek ,elbiselerimiz yırtılmadan yenisini almak bu mantıkla göre sıradan olan şeyler hayat pahalılığından dolayı lüks olacak ve normal karşılayacağız
Hiç tatile gitmemiş biri olarak bence gereksiz konuşuyorsunuz tartışalım diye demiyorum bakış açınızı genişletin diye

Çocuğunla tüm gün beraber olmak elbette yorar bunaltır. Muhteşem anneler toplanmış yine bir kadını kınıyor. Ve evet tatil bir ihtiyaçtır. Çocukların da ihtiyacıdır bizim de. Gidemediğine üzülebilir bir insan. Bahçede kumda çocuk oyalamakla evde oyalamak aynı şey mi? Ayrıca evde çocuk dursun yük mü diyenler ne hikmetse o çocuklar kendi komşularının çocuğuysa şikayet ederler parka götürsün derler. Komşunun çocuğu gürültü yapınca rahatsız oluyorsunuz ya o anne sürekli bunu yaşayınca bunalamaz mı? Hakkı yok mu?
Hakkı yok demedim şahsen , 3 5 gün kısmen de olsa insanı rahatlatır . Eee gidemeyince ne yapacak ?

Gerçi bana göre kendini maddi olarak bu kadar sıkmak, çocuğu bir yaz aktivitesine gönderemeyecek kadar sıkıntıya sokmamalı kimse . Sonra anneler böyle kendini sıkışmış hissediyor.

Bunu insan kendi için istemiyor, siz çok yanlış anlamışsınız mevzuyu.
Evladı için, onun adına düşünüyor.
E çocuk görüyor, duyuyor istiyor ve bu olmayacaksa ister istemez aile için de dert tasa oluyor.
Mesela 2 gün sonra resmi tatil ve çocuğumun sınıfında bir Allahın kulu kalmayacak, herkes birleştirip tatile gidecek.
Yavrum gelmiş bana Antalya’ya gidelim anne orda dondurma, deniz varmış diyor.
Ben Ankara’dayım. İmkandan öte çocuğu ferahlatmak, eldekiyle hayaline en yakın şeyleri yaşatmak mesele.
Elbette gitmeyeceğim, senede bir tatile gidiyorsak iyi, ben de havuz doldururum balkona mesela, çocuğun heves almasını sağlarım.
Umarım anlamışsınızdır aslında serzenişin neye olduğunu.

Hakkı yok demedim şahsen , 3 5 gün kısmen de olsa insanı rahatlatır . Eee gidemeyince ne yapacak ?

Gerçi bana göre kendini maddi olarak bu kadar sıkmak, çocuğu bir yaz aktivitesine göndertmeyecek kadar sıkıntıya sokmamalı kimse . Sonra anneler böyle kendini sıkışmış hissediyor.
Ama normalde araba da ihtiyaçtır. Eskiden araba almak için de bu kadar sıkılmıyorduk. Beş sene önce 50 bine araba aldık biz. Yormadı. Şimdi yeni evlenen bir çift en az 200 bin ödemeli. E bu da yoran bir kredi demek. Yani ihtiyaçların artık lüks olması bunlara eskisi gibi ulaşamamak sorun aslında

Bu mantıkla Afrika’daki su bulamayan çocuklara da su lüks. Nedir yani şükredelim. Tatil yapamayacak hale geldik şikayet edeceğiz. Beş sene önce beş gece kalıp iki bin lira ödediğimiz otellerin 20 bin olması normal mi şükredeceğiz buna? Şükretmeyip şikayet edeceğiz değiştirmeye çalışacağız.
Geçen sene 8 lira olan benzin bu sene 20 küsur lira oldu. Arabaya binmek de lüks buna da şükredelim hep beraber o zaman
Tam olarak bende böyle düşünüyorum 300 gün çalışan biri için 10 gün tatil lüks sayılmamalı

Bunalan bir insana çocukla yalnız olmakta güzeldir şükret demek mi dalga geçmemek.
Ve tatilin artık lüks olması da bizim ülkenin sorunu. İleride yiyecek ekmek alamadığımızda da bu kafayla zaten yumurta da lüks yemeyiverin ben yıllardır yemedim ölmedim diyecek insanlar varmış onu gördüm tekrar
Hanfendi siz ne diyorsunuz?mantiksiz konusan tvdeki insanlar gibisiniz.. asgari ücret belli.. fiyatlar belli..insanların ihtiyaçları belli.herkes insanca yaşamak istiyor ama maalesef herşeye sahip olunamayacağı icin tercihlerde bulunmak gerekiyor..o zaman donup sisteme bakacak,sistemi eleştireceksiniz.. bana bunu reva gören bu sistem çünkü.

Sana engel olan mi var.sistemi değiştir o halde..

Ama normalde araba da ihtiyaçtır. Eskiden araba almak için de bu kadar sıkılmıyorduk. Beş sene önce 50 bine araba aldık biz. Yormadı. Şimdi yeni evlenen bir çift en az 200 bin ödemeli. E bu da yoran bir kredi demek. Yani ihtiyaçların artık lüks olması bunlara eskisi gibi ulaşamamak sorun aslında
Kesinlikle araba da ihtiyaç hele ki küçük çocuğun varsa daha da ihtiyaç .

Bu maddi yetersizlik ülkede başlıbaşına bir sorun , hele ki eve tek maaş giriyorsa ; hem kredi ödemek, hem 2 cocuk , hem tatil , hem yaz aktiviteleri çok zor malesef.

Hanfendi siz ne diyorsunuz?mantiksiz konusan tvdeki insanlar gibisiniz.. asgari ücret belli.. fiyatlar belli..insanların ihtiyaçları belli.herkes insanca yaşamak istiyor ama maalesef herşeye sahip olunamayacağı icin tercihlerde bulunmak gerekiyor..o zaman donup sisteme bakacak,sistemi eleştireceksiniz.. bana bunu reva gören bu sistem çünkü.
Çok değil beş sene önce asgari ücretle neler alabiliyordunuz şimdi neler alabiliyorsunuz buna bakın diyorum ben.
Bu kadının derdi fakirleşmesi. Eski maaşıyla yapabildiklerini yapamadığı için serzenişte. Bunu anlamayıp kadıma yüklenip tatil ihtiyaç değildir bakın ben aramıyorum hiç demek akıllıca mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X