Yaz tatili karmaşası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
şişme havuz alıp balkonda çocuklar suyla oynarken sizde limonatanızı içip onların eğlenmesini izleseniz
bir salıncak alsanız ev ortamını daha keyifli hale getirmek için
çocuklarla mıncık mıncıkda olsa birlikte birşeyler hazırlayıp pikniğe parka bahçeye gitseniz
havalar ısınmışken balkonda el boyamalar kağıtlara desen çıkarmalar pisleşme oyunları oynasanız
aslında iki çocukla şanslısınız birbirleriyle yine oynarlar ...

evde sinema günü yapsanız mısır patlatıp çocukların istediği filmi açsanız mesela sürekli oyalanacak birşeyler bulunur çocuklar büyürken çeşitli huylarla çeşitli zorluklarla büyüyor hepimizin zorlandığı oldu ama sırf o zorluklarında zorlanıyoruz diye kreşe okula göndermek zaten yanlış olurdu değil mi ama

bugünler geçici hep öyle kalmayacaklar öyle düşünüp sakin kalmaya çalışın streslisiniz hemde çok bu çocukları daha da hırçınlaştırıyor maalesef :KK43: bunun farkına vardığınızda inanın herşey değişiyor

şişme havuz alıp balkonda çocuklar suyla oynarken sizde limonatanızı içip onların eğlenmesini izleseniz
Cocuk yok dimi sizde :)
Varsa sunu yasıyorsanız helal olsun:)
Balkona su tası,sonra o suyu bosalt,heryer su olsun ayy gözümde canlandı mazi glgfllgl
Cocukları yıka off off:KK70:

Yazın çocuklarla rahat edebileceğiniz bir otelde 1 hafta konaklamak, otele ulaşım vs derken 15 binden başlıyor. Hani lüks oteller de değil. Eğer bu parayı ayırabilecekseniz üzülmeye değmez alın taksitle ödeyin. Haziran ayında ve Eylül ayında giderseniz daha uyguna bulabilirsiniz. Ancak ödeyemeyeceğiniz bir tatil ise eş kişisini darlamaya gerek yok. Arkadaşlar zaten mantıklı öneriler sunmuşlar. Tatil dediğin 1 hafta olur biter size sürdürülebilir öneriler sunulmuş zaten.
Çalışma konusu şu açıdan önerilmiş muhtemelen. Paramız yok tatile gidemiyoruz evde bunaldım vs diyorsanız, sosyalleşmenizi sağlamış olursunuz aynı zamanda ufak ufak pra ayırırsınız taleplerinize. Makul düşünmüyorsunuz.

Balkona su tası,sonra o suyu bosalt,heryer su olsun ayy gözümde canlandı mazi glgfllgl
Kızımda yapıyordum ben. Ama balkon toplama işini akşam kocama bırakıyordum 🤭 çok güzel oyalıyordu kızımı. Suyun içine toplar gemiler ördekler koyuyordum en az 2 saat gideri oluyordu. Sonra duş ve uyku.. günümü kurtarıyordu resmen.

Geçenlerde aldım kılımı hazırladım cayı koydum termosa abur cubur meyva kuruyemıs ne varsa koydum serdım yesıllıge yanı bası park cocuklar oynadı zıpladı kosturdu.
Bız dag bayır daha cok gezeriz ahh bıde yayla evımız olsa super.
Gonul ıster sehır dısı seyehatler yapalım otel deniz karadenız turları vs su an ev borcundan pek ımkan yok borc bitince o da olur ınsallah.
Bu arada cocuklar bızım cocuklarımız bızımkıler de yoruyor sımarıyorlar.

6 buçuk yaşında kızım var :) aşırı hareketli çok fazla konuşan bir çocuğum var :) geçen gün ay imdat diye isyan ettiğimde oldu öyle hareketli ve konuşkan ,keşke çocukların açma kapama düğmeleri olsa ...
neyse işte kızımda yıkanıp öyle giriyor havuza o havuzun suyu epey bir süre o sebeple temiz de kalıyor ,en son o suyla balkonu yıkayıp işlemi başarıyla tamamlıyoruz :KK70: makromeden salıncakta aldım ben salıncakta sallanıyorum kızımda suda kuduruyor resmen sonra da minnoş minnoş uyuyor uyurken ne tatlılar değil mi sessiz ve sakin

Herkes her sene tatile mi gidiyor🙄 kaldi ki her guzellik bi arada olmaz arabayi satip tatile gidin madem😐 tatili kendine istiyorsun gibi geldi bana..gunu birlik piknik vs iyi gelir bebelere.. bunun gibi altiviteler yapabilirsin..
Kendı ıcın de isteyebilir isteyemez mı sankı en cok kadınlar yoruluyor.

Kızımda yapıyordum ben. Ama balkon toplama işini akşam kocama bırakıyordum 🤭 çok güzel oyalıyordu kızımı. Suyun içine toplar gemiler ördekler koyuyordum en az 2 saat gideri oluyordu. Sonra duş ve uyku.. günümü kurtarıyordu resmen.
aynen ördekler toplar falan da var yanına da limonata yapıp veriyorum uzatıyor ayaklarını oh hayat onlara güzel valla

Herkes her sene tatile mi gidiyor🙄 kaldi ki her guzellik bi arada olmaz arabayi satip tatile gidin madem😐 tatili kendine istiyorsun gibi geldi bana..gunu birlik piknik vs iyi gelir bebelere.. bunun gibi altiviteler yapabilirsin..

Beni alintilamis🙄 kaldi ki fikir verdim tersledi yani..

Çalışmaya dair yorumlar sonrası , arkadan gelen mesajınızı yanlış anlamış sanırım.

Yorumunuzu okurken "madem" kelimesinin kattığı anlam vs dikkate alınmamış. Bir de "tatili kendine istiyorsun gibi geldi bana" cümlenizden dolayı bir anda size dönmüş konu.

Tatile hiç gitmeyen , tatil nedir bilmeyen milyonlarca insan var memlekette. Çoğumuz için tatil köye gitmekten ibaret oldu çocukken.

Şu anda da şehirlerde çarşı, sahil vs gezen ; otel ve deniz tatilini hiç yapmamış olan çok sayıda insan var.

Evinizde bahçe balkon varsa bi şişme havuz alın derim.

biz kardeşimle yazları balkonda leğene su koyup oyuncaklarimizla içinde debelenerek geçirirdik annem dikiş dikerdi haftada 1 gün parka zor giderdik parkta ta o zamanlar yerler beton salincaktan düşüp kanatirdim dizlerimi diye kizardi neyse

yine balkonda yastık ve çarşaflarla çadır kurardik

konu sahibi içinizi rahatlatır mı bilmem ama mersine 1-2 saat uzaklıktayım denizi muhteşem sahili temiz harika bir yerdir bırakın araçla gitmeyi sürekli servisler kalkar buradan günübirlik bile gidilir ama yoğunluktan gidemiyorum
izmirde yaşayıp yoğunluktan denize giremeyen akrabalarım var

tatil herkesin hakkı fakat inanın ülkenin yarısından fazlası zaten evde kadınlar çocuk büyütürken erkekler yoğun çalışır ... gönül isterdiki daha rahat yaşam sürebilelim çocuklar bu kadar yormasın imkanlar daha farklı olsun ama olmayınca da olmuyor işte... bu kadar üzülüp sinirlendiğinizde birşey değişmeyecek elinize birşey geçmeyecek,şartlarınızı kabul edip anın tadını çıkarmaya bakın geçen giden zamana üzülürsünüz sonra, gençlik elimizde sağlığımız yerindeyken elimizdeki imkanlarla mutlu olmaya bakalım yoksa hepimiz hunimizi takıp tertemiz deliricez valla

Çalışmaya dair yorumlar sonrası , arkadan gelen mesajınızı yanlış anlamış sanırım.

Yorumunuzu okurken "madem" kelimesinin kattığı anlam vs dikkate alınmamış. Bir de "tatili kendine istiyorsun gibi geldi bana" cümlenizden dolayı bir anda size dönmüş konu.

Tatile hiç gitmeyen , tatil nedir bilmeyen milyonlarca insan var memlekette. Çoğumuz için tatil köye gitmekten ibaret oldu çocukken.

Şu anda da şehirlerde çarşı, sahil vs gezen ; otel ve deniz tatilini hiç yapmamış olan çok sayıda insan var.
Olabilir ben kotu niyetle birsey yazmamistm
Zaten, ama konu sahibi alingan sanirim. Yani o kadar onemliyse arabasini satip gitsin dedim… bu kadar bunalima giriyorsa..kaldi ki tatile dinlenmehe gidilir, cocuklar kucukken dinlenemezsin zira yemekleri uykulari hepsi
Ayri sknti oluyor. Ne zaman 5-6 yasina geliyolar o zaman cocuklari salip kenarda kosede oturup dinlenebiliyorsun eline icecegini alip.

Ha buarada konu sahibi genel anlamda cocuklardan dolayi depresif gibi geldi bana..diger bir kac konusuna bakarsan ne demek istedigimi anlarsin.

Dedigim
Gibi
Herkes her sene tatile gidiyor mu cidden? Ben her sene gitmiyorum mesela…cokta dert etmiyorum ev daha rahat geliyor bazen bana.. ee cocuklarlada daha once dedigim
Gibi ve bir cok kisinin soyledigi gibi piknik yesillik, hayvanat bahcesi filan takilinabilir. Ben oyle yapmaya calisiyorum genelde

Zaten, ama konu sahibi alingan sanirim. Yani o kadar onemliyse arabasini satip gitsin dedim… bu kadar bunalima giriyorsa..kaldi ki tatile dinlenmehe gidilir, cocuklar kucukken dinlenemezsin zira yemekleri uykulari hepsi
Ayri sknti oluyor. Ne zaman 5-6 yasina geliyolar o zaman cocuklari salip kenarda kosede oturup dinlenebiliyorsun eline icecegini alip.

Ha buarada konu sahibi genel anlamda cocuklardan dolayi depresif gibi geldi bana..diger bir kac konusuna bakarsan ne demek istedigimi anlarsin.

Dedigim
Gibi
Herkes her sene tatile gidiyor mu cidden? Ben her sene gitmiyorum mesela…cokta dert etmiyorum ev daha rahat geliyor bazen bana.. ee cocuklarlada daha once dedigim
Gibi ve bir cok kisinin soyledigi gibi piknik yesillik, hayvanat bahcesi filan takilinabilir. Ben oyle yapmaya calisiyorum genelde

bende yıllardır gidemedim izin alamazdim bankadan hele de pandemide

sonra iş değişikliği için sınava hazirlandim gene gidemedim

oncesinde de gidememiştim yani 34 yillik hayatimda bir kac kez gittim o da ya kv sabotajiyla ya da annemin memnunsuzluguyla geçti

ben en iyisi tek basima gideyim ama simdi de daha maas alamadim para yok tatiller ucmussss

biz kardeşimle yazları balkonda leğene su koyup oyuncaklarimizla içinde debelenerek geçirirdik annem dikiş dikerdi haftada 1 gün parka zor giderdik parkta ta o zamanlar yerler beton salincaktan düşüp kanatirdim dizlerimi diye kizardi neyse

yine balkonda yastık ve çarşaflarla çadır kurardik
O bir leğen su bir çocuğu hala saatlerce oynatır, modası geçmez, eskimez.
Biz daha havuzu kurmadık, hafta sonu eski usul leğene suyu doldurdum 1 saatten fazla oynadı. Bebeklerini yıkadı, tencere tavalarını yıkadı bi daha yıkadı bi daha yıkadı 😄😄 bende aldım kahvemi oturdum arada beni çağırdı beraber oynadık, ıslandık, kuruduk... Yaz mevsiminin en iyi oyuncağıdır su.

neden çalışmayı sadece maaş olarak düşünüyorsunuz? sigortanız yatacak, dört duvar arasında bütün gün ev işi yapa yapa tıkılmayacaksınız. Sosyal çevreniz olacak.vs vs . Çalışmamanın kolaya geldiğini düşünüyorum kusura bakmayın. Aman çalışsam da kreş masrafına ödiycem elimde az para kalıcak da bunun tesellisi.
Size sonuna kadar katılıyorum.

Dedigim
Gibi

Kötü niyetle yazmadığınız anlaşılıyor, sıkmayın canınızı.

Çoğu kişi tatilde anca evinde yatıp dinlenebiliyor. Herkes kendi imkanları dahilinde , kendine uyan her ne ise ona göre yaşıyor.

O bir leğen su bir çocuğu hala saatlerce oynatır, modası geçmez, eskimez.
Biz daha havuzu kurmadık, hafta sonu eski usul leğene suyu doldurdum 1 saatten fazla oynadı. Bebeklerini yıkadı, tencere tavalarını yıkadı bi daha yıkadı bi daha yıkadı 😄😄 bende aldım kahvemi oturdum arada beni çağırdı beraber oynadık, ıslandık, kuruduk... Yaz mevsiminin en iyi oyuncağıdır su.
Oo siz yazı getirmişsiniz😜 nerede yaşıyorsunuz ben İstanbul’da daha leğen sezonunu açmadım 😂

Tatil ücretleri aldı başını gitti. Bir tatil olmuş 20 bin. İki çocukla bu parayı boşa harcamış olacağınızı düşünüp mutlu olmaya çalışın 😊 Yakın yerlere gidebilirsiniz piknik yaparsınız. Bizim denizimiz yakında. Yine de şu an gittiği kurslara da devam edeceğiz yazın.

Tatil konusunda şunu da belirtmek isterim. Tatil=Psikolojik ihtiyaçtır ama tatil dediğinde yemek yatacak yer temizlik hazır olacak ,bir kadın ve anne olarak bunlarla tatilde uğraşmak istemem parama geçer sözüm der ona göre yer ayarlar her sene tatilimi yaparım. Zaten bu hayatta bir tatilde yapamayacak isek çalışmayalım boşuna ama ben kendim kazandığım için bunun için kimseden birşey beklemem ,ayarlarım eşimde onaylar eksik kalan yerde destek atar gideriz keyfimize bakarız. Konu sahibi isteğinde haklı ama ortam yada imkan yaratmak için kendisininde çaba sarf etmesi lazım ya da şartları çok zorluyorsa araba ev gibi uzun süreli borç hükmü altına girmeyecekti. Önceliklere göre yaşantısını şekillendirmek kendi elinde bence kişilerin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X