Yaz tatili karmaşası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E gitmiyor muyuz :KK70:
Bunun normali her sene bir yerlere gitmek zaten. Eskiler köye falan gidermiş yine eve tıkılmazmış.
Şimdi kadını tatili kendini istiyorsun diye gömmek garip olmadı mı :KK70:
Hayir elinde baska imkani varsa gitsin madem.. hem gidemeyip araba alip sizlanmak cok sacma.. elindekiyle mutlu olmak
Lazim bir yerde.. kaldi ki evet ben her sene tatile gitmiyorum mesela🙄

Annene söyle aylık 50-60 bin gelirden azcık destek atsın sana bacım.
O da masallah varyemez cıktı.Nereye götürcekse.
Hayır o kadar gelirin var,torun yaz okuluna gidemiyor parasızlıktan.
Sağol önerin için ama kimseden para isteyecek bir karakterde değilim. Kendi annem babam dahi olsa iştemem kimsenin minnetiyle uğraşamam.

Yaşlar yakın olunca bir kaç saatlik şehir içi gezme bile yıpratıcı oluyor. Tatil hayal edemedim iki çocukla. Tek çocukken gittiklerimizde tatile mi gittik, psikolojik şiddet kampına mı gittik bilemedim😅
Haftasonu yakın yerlere kaçamak yapabilirsiniz. Denize yakın öğretmen evi var mesela, benim aklıma bir orası geliyor. Bir de memleketiniz yok mudur?

Onun seni görmemesi,durumunu görmezden gelmesi zaten anlasılır değil zaten:KK43:
Allah yardımcın olsun:dua:
Bosverdim ben artık canim. Annelik babalikta bir yere kadarmış. Kendi yagimizda kavrulmaya çalışıyoruz bazen içimizi dökmeye ihtiyaç duyuyoruz onuda sabote ediyor bazıları sağolsun.

Pandemi dolayısıyla 2 yıldır tatil yapmadım, duvara tırmanacağım tatilsizlikten. Bu yıl da hem ekonominin durumu malum, hem de daha salgının bitmediği düşünülürse bu yıl da evdeyim. Çok sevdiğim koylarda, çok sevdiğim butik otellerde takılırız zaten eşimle, onun bütçesi ayrılmış olur kış ayından. Ama işte salgının boyutu malum. Çok ağır atlatmıştım, yeniden olmak istemiyorum. Ama tatilsizlikten tahammülsüz oldum, bir 10 gün devrilmem lazım bir koya 😔

Araba kullanıyor musunuz?

Çocuklarınızla tek dışarı çıkıp idare edebilir misiniz?

Eğer öyleyse, yazın dışarıda vakit geçirmek daha kolay geliyor bana. Yaşadığınız yere göre, sahil, park bahçeler, orman, fırsat buldukça dışarı çıkabilirsiniz. Hafta sonu da eşinizle şehir içi biraz daha uzak yerlere gidebilirsiniz. Başka yapılacak birşey yok sanırım.

çocukların yaşı çok küçük zaten rahatça tatil yapılamazdı.tatil dediğiniz 5 6 gün sonrası gene ev hayatı.o yüzden mesela bir bisiklet alın bisiklet sürmeye çıkın her gün dışarı aynı çocuk bisikletine ikisi de binebilir.beraber film izleyin çizgi film sonra origami kağıtları alın beraber yapın.basit puzzle lar var onlardan alın yapın .yakındaki yeşillik alanlarda beraber piknik yapın.arkadaş edinin çocuklara .onlarla buluşsunlar oynasınlar.

Merhaba hanımlar biraz dertleşmek birazda fikir almak istiyorum sizden. Malum yaz tatiline az kaldı ama ben ne bir tatil hayali kurabiliyorum nede bu yazın güzel geçeceğine dair bir ümidim var. Araba borcuna girdigimiz için elimiz çok sıkıştı 5 günlük bir kültür gezisi düşünüyorduk yalan oldu. Okullarin bitmesine az kaldı ve ben ne yapacağımin derdine düştüm. Bilen bilir iki küçük çocuğum var oğlum 4.5 kızım 2.5 yaşında ikiside zor ve inatçı çocuklar. Hele oğlum bambaşka bir boyutta yaşıyor duygularını gününün büyük bir kısmı ağlamak ve itiraz etmekle geçiyor. Şu an okula gittigi için fazla bir sıkıntımız yok bir şekilde idare ediyorum ama okul dönemi bitince ne yapacağım bilmiyorum. Yaz okuluna veremem arabanin borcundan dolayı bütçemiz buna uygun değil. Tatile gidebilseydik o düşünceyle yine biraz deşarj edebilirdim kendimi ama değil tatil haftada bir bile zor çıkıyoruz artık ekonomik gidişat malum. Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum. Kafamda bir program yapıyorum çocuklarla söyle yaparız böyle yaparız diye sonra ağlama krizleri geliyor aklıma bize ne plan işler ne program işler deyip ondanda vazgeçiyorum. Benimle benzer durumda olan varmı siz bu işe nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz. Kendimi karamsarlığa kaptırmakta istemiyorum imkanlar dahilinde güzel vakit geçirmek istiyorum çocuklarımla ama şu dört duvarı düşününce elimizde sıkışık olunca afakanlar basıyor beni. Tecrübeli ve yapıcı fikirleri olanlarin tavsiyelerini bekliyorum.
Şimdi 5 günlük bir tatil herkese iyi gelirdi kısmen de olsa ama gidemiyorsanız da neden dört duvar arasında kalasınız ki ?

Mutlaka etrafınızda park , oyun alanı vardır. Zaten gündüzleri çok sıcak olur bir yere gidilmez . Akşamüstü koyun termosa çayınızı kahvenizi , atıştırmadık şeyler çocuklarınızla beraber parka gidin. Onlar da enerjilerini atar .

Başka bir gün yürüyüşe gidersiniz , bir gün havuza gidersiniz derken günler geçer gider.

Bu kadar karamsar olmayın.

Bu kadar karamsar olmanın gerçekten sinirinizi yıpratmaktan, sizi ve çocuklarınızı üzmekten başka hiç bir faydası yok.
Yaz boyu çocuklarınızı alıp her gün parka götürün, hem onlar rahatlar hem siz hava almış olursunuz.
Böyle böyle büyüyecekler, ama içinizi karartmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X