Istanbulda 300 bine güzel bir ev bulursunuz.
Istanbulda da emlak piyasası çok değişmiyor. Yani belli yerleri artıyor. O Yüzden Adana'dan da alabilirsiniz.
Ya da Adana'ya en yakın büyük şehirden.
Kirada bile yasasanız ev boş bile dursa yine de bir yatırım olur.
Bence çöpe gitmez o para.
Kriz anında ödeme planının olması önemli.. erkek arkadaşım 5 senelik 225 bin çekecek, 150bini birikim.. masraflar dahil olacak şekilde. Aylık 5000 gibi bi ödeme. Maaşı çok çok müsait buna bir. İkincisi masraf kesmek için ailesinin evine geri döndü. Üçüncüsü alacağı ev 2000 tl kiracılı ve kontrat bitimine 10 ay var. O kira üzerine ekleme yapacak o sürede. Dördüncüsü ek kira geliri var.. sonuncusu bu arada birikim yapma şansı var ve çok zorda kalırsa satabileceği 50bin tl lik arabası var..doğru söylüyorsunuz... ne diyebilirim.. hem karnım doysun hem pastam dursun benimkisi..
hem kadıköyden vazgeçemiyorum hem evimiz olsun
ay aman ay
O zaman istanbulda biraz bakın uygun bşy bulsanız değerlendirinaçıkçası istanbulda evde bi sıkıntı olsa biz uğraşamayız eşimle işten güçten vs koşturamayız
ama adanada olsa aileler boşta babam da pek hevesli böyle şeylere koşturur yani
ama değerlenme açısından kafam karışıyo sadece
istanbula bi anda metro geliyor havaalanı geliyor ev piyango çıkmış gibi oluyor
adanada öyle bi ihtimal yok
ayy maşallah allah utandırmasın..Kriz anında ödeme planının olması önemli.. erkek arkadaşım 5 senelik 225 bin çekecek, 150bini birikim.. masraflar dahil olacak şekilde. Aylık 5000 gibi bi ödeme. Maaşı çok çok müsait buna bir. İkincisi masraf kesmek için ailesinin evine geri döndü. Üçüncüsü alacağı ev 2000 tl kiracılı ve kontrat bitimine 10 ay var. O kira üzerine ekleme yapacak o sürede. Dördüncüsü ek kira geliri var.. sonuncusu bu arada birikim yapma şansı var ve çok zorda kalırsa satabileceği 50bin tl lik arabası var..
Ve bunlara rağmen burası türkiye inşallah yüzüm kara çıkmaz diyor..
Serin kal, fırsat kolla, iyice araştır..
Hayalperestlik değil zaten ev almayı istemek çok gerçekçi.. başkası olsa havadan gelmiş tatilde ezelim de derdi..ayy maşallah allah utandırmasın..
ben baya hayalperestim anlaşılan
hadi ben anlamıyorum bu işlerden evin cephesini bile bilmem
eşim de demiyo ki nasıl olcak bu işler hepsi bi arada diye
anca yaparız ederiz diyo ..
he yaparız
Hayalperestlik değil zaten ev almayı istemek çok gerçekçi.. başkası olsa havadan gelmiş tatilde ezelim de derdi..
Ama biz çift olarak çok aşırı realistiz hele ben tam rijid abla.
Belki sert gelmiştir yorumlarım ama bankaya borçlanmak zor iştir.
O nedenle uzun seneleri planlamak lazım..
Ama kupon ve güzel bi yer düşer belki, o nedenle bakmaya devam..
Sahibinden com da çoook ilan var, gözün orda olsun.. bi de emlakçısız direkt sahibinden olanları yakalamaya çalış 10bin cepte kalır direkt. :)
önümüzdeki 5 sene ev alma gibi bi fikrimiz yoktu. çünkü genç yaşımızda eğlenelim gezelim tozalım kafasındaydık. (hala öyle gerçi)
Bence ev al asla pişman olmazsın.. Neresi olursa olsun elindeki parayi değerlendir.. Tabi İstanbul da ev sahibi olmak daha büyük avantajcanımm sağol fikirlerin için
beylikdüzü çok mantıklı aslında ama kiraya gider mi gibi tereddütlerim var
çekmeköy falan da diyolar.
kiraya vereceğim içim muhit önemli değil aslında ama kiraya gitmesi ve ilerde satılması önemli tabi
peki sence adana mı istanbul mu ?
Bak böyle diyince bizde merak ettik. Buraya yaz gitsin.. Belki umut olur bizlere de..hahahh yazarım özelden çok da özel değil aslında ama olsun
Benım arkadaşım izmirde oturuyor.Kendisi aldğı evi kiraya verdi,şuanda kirada oturuyor.Kiradan gelen parayı kiraya veriyor.Evin taksıdını öduyorlar böylelıkle ev sahıbı olucaklar mantıklıKızlar selamm
Benim biraz acil karar vermem gereken bir derdim var ve maalesef bu işlerden hiç anlamıyorum bana bi el uzatır mısınız ?
İstanbulda yaşıyorum kadıköyde 1700 tl kira veriyorum 200de aidat. önümüzdeki 5 sene ev alma gibi bi fikrimiz yoktu. çünkü genç yaşımızda eğlenelim gezelim tozalım kafasındaydık. (hala öyle gerçi)
hiç beklenmedik ummadık bi anda elimize 100 bin TL geçti. bu parayı evle değerlendirmem gerekiyor. (altın, dolar, dükkan açma, bankaya atma gibi fikirler yok sadece ev düşüncesi)
şimdi bizim köşede 70 bin gibi bi paramız var. araba almak istiyoduk fakat erteledik. bu 70 binin 50 binini de kullanırsak 150 bin nakitimiz olcak.
üzerine de 150 bin kredi çekelim 300 binlik bi ev alalım diyoruz.
şimdi sorunlar şunlar. ben şuan oturduğum muhitten taşınmak istemiyorum. buralardan ev almak da hayal 500binden başlıyor.
istanbulda herhangi bi yerde kira getirisi olan 300 bine ev alabilir miyim ? en azından kirasıyla şuan oturduğumuz evin kirası çıkar.
ikinci ihtimal memleketim adana. adana da 300 bine kira getirisi olan bir sürü ev var kesin alınır. fakat şöyle diyolar
istanbulda 300e alacağın evin değeriyle adanadan 300e alacağın evin değeri 5 sene sonra bir olmaz. istanbul uçar fiyatı diyolar. buna ne diyorsunuz ?
daha fazla kredi çek daha iyi ev al dicek olursanız eğer, benim üni okuma planım var özel üni olacak mecburen ve aylık 2 bin - 3 bin arası ona para gidecek zaten ve ben işten ayrılacağım o yüzden tek maaşla hem üni okuma hem kredi ödeme hem de mevcut evin kirası vs derken baya zorlanırız. o yüzden max 150 bin civarı kredi düşünüyoruz.
dediğim gibi bu işlerden hiç anlamıyorum o yüzden para yatırım işlerinden anlayan kadınlar bana bi el atın lütfen
Kızlar selamm
Benim biraz acil karar vermem gereken bir derdim var ve maalesef bu işlerden hiç anlamıyorum bana bi el uzatır mısınız ?
İstanbulda yaşıyorum kadıköyde 1700 tl kira veriyorum 200de aidat. önümüzdeki 5 sene ev alma gibi bi fikrimiz yoktu. çünkü genç yaşımızda eğlenelim gezelim tozalım kafasındaydık. (hala öyle gerçi)
hiç beklenmedik ummadık bi anda elimize 100 bin TL geçti. bu parayı evle değerlendirmem gerekiyor. (altın, dolar, dükkan açma, bankaya atma gibi fikirler yok sadece ev düşüncesi)
şimdi bizim köşede 70 bin gibi bi paramız var. araba almak istiyoduk fakat erteledik. bu 70 binin 50 binini de kullanırsak 150 bin nakitimiz olcak.
üzerine de 150 bin kredi çekelim 300 binlik bi ev alalım diyoruz.
şimdi sorunlar şunlar. ben şuan oturduğum muhitten taşınmak istemiyorum. buralardan ev almak da hayal 500binden başlıyor.
istanbulda herhangi bi yerde kira getirisi olan 300 bine ev alabilir miyim ? en azından kirasıyla şuan oturduğumuz evin kirası çıkar.
ikinci ihtimal memleketim adana. adana da 300 bine kira getirisi olan bir sürü ev var kesin alınır. fakat şöyle diyolar
istanbulda 300e alacağın evin değeriyle adanadan 300e alacağın evin değeri 5 sene sonra bir olmaz. istanbul uçar fiyatı diyolar. buna ne diyorsunuz ?
daha fazla kredi çek daha iyi ev al dicek olursanız eğer, benim üni okuma planım var özel üni olacak mecburen ve aylık 2 bin - 3 bin arası ona para gidecek zaten ve ben işten ayrılacağım o yüzden tek maaşla hem üni okuma hem kredi ödeme hem de mevcut evin kirası vs derken baya zorlanırız. o yüzden max 150 bin civarı kredi düşünüyoruz.
dediğim gibi bu işlerden hiç anlamıyorum o yüzden para yatırım işlerinden anlayan kadınlar bana bi el atın lütfen
Bak böyle diyince bizde merak ettik. Buraya yaz gitsin.. Belki umut olur bizlere de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?