Yatırımcı Kadınlar Fikirleriniz Lazım

açıkçası istanbulda evde bi sıkıntı olsa biz uğraşamayız eşimle işten güçten vs koşturamayız
ama adanada olsa aileler boşta babam da pek hevesli böyle şeylere koşturur yani
ama değerlenme açısından kafam karışıyo sadece
istanbula bi anda metro geliyor havaalanı geliyor ev piyango çıkmış gibi oluyor
adanada öyle bi ihtimal yok

doğru söylüyorsunuz... ne diyebilirim.. hem karnım doysun hem pastam dursun benimkisi..
hem kadıköyden vazgeçemiyorum hem evimiz olsun
ay aman ay
Kriz anında ödeme planının olması önemli.. erkek arkadaşım 5 senelik 225 bin çekecek, 150bini birikim.. masraflar dahil olacak şekilde. Aylık 5000 gibi bi ödeme. Maaşı çok çok müsait buna bir. İkincisi masraf kesmek için ailesinin evine geri döndü. Üçüncüsü alacağı ev 2000 tl kiracılı ve kontrat bitimine 10 ay var. O kira üzerine ekleme yapacak o sürede. Dördüncüsü ek kira geliri var.. sonuncusu bu arada birikim yapma şansı var ve çok zorda kalırsa satabileceği 50bin tl lik arabası var..

Ve bunlara rağmen burası türkiye inşallah yüzüm kara çıkmaz diyor..

Serin kal, fırsat kolla, iyice araştır..

O zaman istanbulda biraz bakın uygun bşy bulsanız değerlendirin

ayy maşallah allah utandırmasın..
ben baya hayalperestim anlaşılan
hadi ben anlamıyorum bu işlerden evin cephesini bile bilmem
eşim de demiyo ki nasıl olcak bu işler hepsi bi arada diye
anca yaparız ederiz diyo ..
he yaparız

Hayalperestlik değil zaten ev almayı istemek çok gerçekçi.. başkası olsa havadan gelmiş tatilde ezelim de derdi..
Ama biz çift olarak çok aşırı realistiz hele ben tam rijid abla.
Belki sert gelmiştir yorumlarım ama bankaya borçlanmak zor iştir.
O nedenle uzun seneleri planlamak lazım..
Ama kupon ve güzel bi yer düşer belki, o nedenle bakmaya devam..

Sahibinden com da çoook ilan var, gözün orda olsun.. bi de emlakçısız direkt sahibinden olanları yakalamaya çalış 10bin cepte kalır direkt. :)

sert değil gerçekçi ve haklı yorumlar
bunlarla yüzleşmek iyi geliyor yanlış bi adım atmamak için
teşekkür ederim uzun uzun cevaplar örnekler için çok faydalı oldu

Şu anda yeni kalkınan ama ileride güzel bir muhit olacak yerleri araştırmalısın. Bu tarz yerler bir kaç sene içinde evin fiyatını sürekli katlıyor. Anadolu yakası hakkında pek fikrim yok ama Tuzla, Çekmeköy sanki bahsettiğime yakın yerler.

Avrupa yakasında Beylikdüzü'ne metrobüs gelmeden önce şehir içine göre daha lüks (otopark/kapıcı/büyük m2/ güvenlik) daha uyguna alıyordun. Metrobüs gelince fiyatlar katladı biraz ve son 5 yılda ciddi göç aldı. Mesela son dönemde Mimaroba'da kalkınmaya başladı ve aynı özellikteki evi Bahçelievler/Fatih gibi yerlere göre yarı fiyatına alırsın. Hem daha yeni bir bina hem daha güzel özellliklere sahip olur. 5 sene sonra üstüne katlar, çünkü gözlemlediğim kadarıyla inşaatlar çoğaldı.

Kendin oturacak olmasan da yatırım amaçlı bir ev al derim. Atıyorum 10 sene sonra maddi olarak daha rahat ettiğin dönemde orayı satar bir kira bedeli kadar kredi ödeyip istediğin bölgeden alabilirsin. Sıfırdan başlamaktan daha iyi olacaktır.

önümüzdeki 5 sene ev alma gibi bi fikrimiz yoktu. çünkü genç yaşımızda eğlenelim gezelim tozalım kafasındaydık. (hala öyle gerçi)

Buna çok katılmıyorum çocuk sahibi olunca masraflar katlanıyor. Bunu sadece bezi, maması olarak düşünme. Belki özel okul, gideceği hobi kursları, devlet okuluna bile gitse gittiği etüt merkezi (zaten özel okul parası kadar neredeyse). O zaman istesen de borca girmekten çekiniyorsun. Akarken bir kenara toplamak her zaman iyidir.

Bence ev al asla pişman olmazsın.. Neresi olursa olsun elindeki parayi değerlendir.. Tabi İstanbul da ev sahibi olmak daha büyük avantaj

Benım arkadaşım izmirde oturuyor.Kendisi aldğı evi kiraya verdi,şuanda kirada oturuyor.Kiradan gelen parayı kiraya veriyor.Evin taksıdını öduyorlar böylelıkle ev sahıbı olucaklar mantıklı

Yorumlara çok şaşırdım ben Avrupa yakası sultangazi taraflarında hem kiralık hem satılık evlere bakıyorum sürekli İnternet üzerinden ilanlardan 1500 TL den aşağı ev yok kiralık.. Satın almaya kalksan 300 bin civarında var katlarda 2+1 yeni binalar. Oturmak için standartlarinizi bilemiyorum ama kiraya verilir gayet de mantıklı da bi yatırım olur

Ekonomistler ev yerine parayi elde tutma tavsiyesi veriyor. Ev fiyatlari hala yuksek yani emlak balonu inmedi daha. Elinizdeki parayla altin hesabi acin. Dolar euro ara ara yukselebilir ama altin uzun vadeli bi yatirimdir. Fiyatlar dusunce uygun alirsiniz

Bak böyle diyince bizde merak ettik. Buraya yaz gitsin.. Belki umut olur bizlere de..

kızlar cidden önemli değil ya ifşa olmamak için aslında yazmadım ama babam verdi yani hepsi bu
ama benim babam bu parayı veriyosa hiçbiriniz umudunuzu kaybetmeyin dünyanın en azılı cimrisidir 10 tl bile zor verir

benim oturdugum semt suan nisbeten uygun, kentsel donusum muhabbetine inanilmaz bir insaat var, ileriye donuk yatirim icin ideal diyebilirim. ben evi 3 yil once aldigimda sokagimizda sadece bim bardi, suan market kasap sarkuteri kuafor vs bir cok dukkan acildi acilmaya da devam ediyor. kira olarak sanirim 1000-1200 civari vardir. ben dubleks teyim 3 yil once bitisigimdeki dubleks 1700 e kiraya verilmisti suan 2 bin vardir kesin kirasi. metro duragi 500-600 metre kadar ancak tamamlanmadi tabiki, tamamlandiginda sanirim epey artar fiyatlar. ben 3 yil once dubleksi 360 a aldim. bugun satsam 600 den ucuz degildir piyasasi, muhtemelen metro tamamlandiginda 1000 civarini bulur.

bir de, kira getirisi olarak annemlerin evi var bilgi univ civarinda. ev kucuk olmasina ragmen 1350 kirasi var, ozel univ ogrencileri kapis kapis tutuyor. univ civarindaki evleri de degerlendirebilirsiniz.

herkes istanbul diyor anladığım kadarıyla adana diyen yok nerdeyse

Sevgili 4justice
Adana ya da İstanbul fark etmez kesinlikle ev al derim ben.
Gayrimenkul her zaman en değerli yatırımdır.
Oturmasan bile en azından kirasını yersin, sana destek olur.

Büyükçekmece Göktürk gibi yerleri düşünürken satış imkanını da düşünün. Ben bakırköy dememdeki sebep ordaki evler her türlü satılır. Eski yerleşim alanı ve merkezi . Ama büyükçekmece yeni ev dolu satması daha zor.

Ege / Akdenizin gelişmekte olan sahil ilçelerinden birinden yatırımlık arsa alabilirsiniz kredi çekmeden. Veya kredi ile yine böyle bir bölgeden ev alabilirsiniz /prefrabrik konut yaptırabilirsiniz (80-100bintl arası fiyatla oluyor) Yazın sezonluk kiraya verebilirsiniz (aynı fiyata geliyor) Benim de aklıma böyle bir şey geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…