• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatırımcı Kadınlar Fikirleriniz Lazım

Evlenmek üzereyim ve kiraya mı çıksak / ev mi alsak ikileminde sitelerin anasını ağlattığım bir dönemde bu konuya cevap vermezsem ölürdüm :KK49:

Şimdi söylediğiniz bantta araştırmalarıma göre ancak Beylikdüzü, Avcılar vb. İstanbul bile sayılamayacak yerler ile İstanbul'un belalı kesimleri sayılabilecek pek de rağbet görmeyen yerlerinden alabilirsiniz gibi ev. Oraların da kirası ne kadar getirir çok emin değilim, ilerde satmak isterseniz de accayip kar edebileceğinizi düşünmüyorum çünkü gırla ev var aynı şekilde yapılıp yapılıp duran.

Biz de tam olarak alabileceğimiz seviyeler sizin belirlediğiniz bütçeden bi tık daha yukardaydı, açıkçası pek içime sinmedi, kiraya çıkmak daha makul gibi olacak diye vaz geçmek üzereyiz bir mucize olmazsa. 1-2 yıla biraz daha biriktirip adam gibi bir yerden almak daha mantıklı geliyor.

Adana vs. İstanbul konusunda teoride haklılar ama 300k ya alabileceğiniz ev muhitlerindeki kiralar için geçerli olmayabilir bu, emlakçı değilim ama en azından gözlemlediğim bu. Kocaeli vb. gibi üniversite çevrelerinde hem de İstanbul'a yakın olan öğrencilerin sıklıkta olduğu böylece boş kalmayacak şekilde bir yerler değerlendirseniz diye bir fikir belirdi şimdi kafamda benim siz bilirsiniz tabi ama.

kafam karıştı biraz yorumunuzla açıkçası :bicak: teşekkür ederim bi emlakçıyla da görüşülebilir sanırım :KK200:

Ümraniye finans merkezinin açılacağı yerden ev alabilirsiniz .Tabi iyice araştırın

tabiii bakıcam mutlaka teşekkürler

canım benim ya ne güzel allah bereket versin size hayırlı olsun şimdiden ağız tadıyla yiyin kiranızı :)
darısı bize :KK200:
Aminn canım, darısı size olsun hayırlısı ile.
İçine sinen, beğendiğin ev bulursun umarım. Bende isterdim Anadolu yakasından alayım ama daha oturduğum evin borcu bitmedi, tekrar burada ev almaya kalksam, 200-300e dediğin gibi imkansız ötesi.

Bu arada bu 100 bin bi anda nasıl geldi ya :D
asıl onu merak ettim :KK33: :KK51:

Böyle bir oran mümkün mü? Ben artık hiç sanmıyorum, onu beklerse konu sahibi sonsuza kadar kredi çekemez.
Krediler 1,90lardsn düştü, Türkiye piyasasına göre şu an gayet iyi durumda.
4 yıl önce vardı biz ev alırken, kredi ödeme miktarları çok yüksek, alınan kiralar düşük, kiracıyla uğraşmak zor, ev sahibinin eve yapacağı eksik de bitmiyor, evler de satılmıyor ayrıca, ortalık satılık ev dolu .bence şuan karlı değil..

Böyle bir oran mümkün mü? Ben artık hiç sanmıyorum, onu beklerse konu sahibi sonsuza kadar kredi çekemez.
Krediler 1,90lardsn düştü, Türkiye piyasasına göre şu an gayet iyi durumda.
evet aslında buna da şükür, keşke bu denen rakamlar olsa ama malum günümüz türkiyesinde zor

Aminn canım, darısı size olsun hayırlısı ile.
İçine sinen, beğendiğin ev bulursun umarım. Bende isterdim Anadolu yakasından alayım ama daha oturduğum evin borcu bitmedi, tekrar burada ev almaya kalksam, 200-300e dediğin gibi imkansız ötesi.

Bu arada bu 100 bin bi anda nasıl geldi ya :KK70:
asıl onu merak ettim :KK33: :KK51:

hahaha mısırda ki dedemden veya piyangoda çıkmış olabilir :cool:

çok teşekkür ederim peki istanbul mu adana mı konusuna ne diyorsunuz acaba o_O
adanada da 300 binlik evler 1500 civarı kira getiriyor ama değerlenme açısından soruyorum
istanbulda bi yere bi anda metro geliyo evler üç katına çıkıyor adana da öyle bişi yok tabi
Memleket adanaymış çok küçük bir şehir olsa ne gerek var derim ama adana bence tercih edilebilir. Ben olsam ederdim sanırım. Yatırım tavsiyesi değildir ama istanbulun derdi tasası trafiği deprem beklentisi vs bana cazip gelmiyor ya isterse 1 yıl sonra ikiye katlasın.

şu an krediler düşük olduğu için herkes bankalara saldırdı ve ev fiyatları uçtu. erkek arkadaşım ev bakıyor satın almak için. başakşehirde ağaoğlu'nun sitesi var, daha öncede orda kirada yaşamıştı. büyük balkonlu net 75 m2 1+1leri var. fiyatları minimum 360 bandında. keza içerisine dolap,portmanto yaptıranlar 380 civarı satıyor. ve cidden alınıyor bu evler. kaç tanesini aradık satıldı cevabı aldık.

iyi kira getirecek yerler 300e çok zor. o fiyata daha kenar köşe yerler bulursun ki onlarında kirası yetmez.

ben karşının piyasasını pek bilmiyorum ama erkek arkadaşıma bir arkadaşımız kurtköy taraflarını önermişti, 300 ve altı güzel ve yeni sitelerde evler var diye. o civarda fabrikalar da çok olduğundan kiracı bulmak kolay olabilir. ama kira piyasasını bilmiyorum.

bu arada seneye kredilerin 0.79a düşeceği söylentisi var.

ayrıca şunu ekleyeyim, kredi çekeceğiniz için evin gerçek rayiç bedeli üzerinden vergi ödeyeceksiniz, bu da yaklaşık 8-9 bin civarı eder. aynı zamanda sahibinden bulamazsanız satış değerinin %4ünü geçmeyecek şekilde emlakçı komisyonu ödemeniz lazım. bu da yine 10bine yakın bir rakam eder.

yani hesabınızın içerisine bu masrafları katmanız lazım ki, ortalama 20bin ekstra gider demek bu.

bu yükler her şekilde alıcının oluyor, çünkü satıcı istediği rakamı almak için zaten bunları hesaplayıp ona göre fiyat veriyor.

egede uyduruk bir mahalle bile 300-500 arası. istanbulda 300bine bulunuyorsa vaay derim güzelmiş derim.

ayrıca 300e güzel semt mahallede buluyorsanız söyleyin yan daireyi ben kendime alayım :KK50:

merhaba konuya da yazdım alsında 300 binlik eve oturmayı düşünmüyoruz zaten kirasını alıp şuan oturduğumuz bölgede oturmaya devam edeceğiz. atıyorum 1200 kira getirsin en azından kira masrafım düşer

kiraya destek olması olayı yok ki, nasılsa o kredi de ödeniyor olcak. kaç yıllık çekeceksiniz. 10 yıllık çekerseniz çok fazla olur geri ödemesi. 5 yıllıkta da 4binlerde bir rakam ödersiniz aylık.

yani orayı kiraya verdim, kendi kiram çıktı falan.. her türlü cebinizden ekstra o kredi ödemesi çıkacak. aynı anda ikisini götürebilecek misiniz ?

şu an krediler düşük olduğu için herkes bankalara saldırdı ve ev fiyatları uçtu. erkek arkadaşım ev bakıyor satın almak için. başakşehirde ağaoğlu'nun sitesi var, daha öncede orda kirada yaşamıştı. büyük balkonlu net 75 m2 1+1leri var. fiyatları minimum 360 bandında. keza içerisine dolap,portmanto yaptıranlar 380 civarı satıyor. ve cidden alınıyor bu evler. kaç tanesini aradık satıldı cevabı aldık.

iyi kira getirecek yerler 300e çok zor. o fiyata daha kenar köşe yerler bulursun ki onlarında kirası yetmez.

ben karşının piyasasını pek bilmiyorum ama erkek arkadaşıma bir arkadaşımız kurtköy taraflarını önermişti, 300 ve altı güzel ve yeni sitelerde evler var diye. o civarda fabrikalar da çok olduğundan kiracı bulmak kolay olabilir. ama kira piyasasını bilmiyorum.

bu arada seneye kredilerin 0.79a düşeceği söylentisi var.

ayrıca şunu ekleyeyim, kredi çekeceğiniz için evin gerçek rayiç bedeli üzerinden vergi ödeyeceksiniz, bu da yaklaşık 8-9 bin civarı eder. aynı zamanda sahibinden bulamazsanız satış değerinin %4ünü geçmeyecek şekilde emlakçı komisyonu ödemeniz lazım. bu da yine 10bine yakın bir rakam eder.

yani hesabınızın içerisine bu masrafları katmanız lazım ki, ortalama 20bin ekstra gider demek bu.

bu yükler her şekilde alıcının oluyor, çünkü satıcı istediği rakamı almak için zaten bunları hesaplayıp ona göre fiyat veriyor.

eyvah ya.. insanın içi kararıyor gerçekten.. zaten almış başını gidiyor üstüne komisyonuydu vergisiydi..
kurtköye bakıcam mutlaka
teşekkür ederim arkadaşınız da inşallah gönlünce bi yer bulur

Anadolu yakasında 300bine ancak sancaktepe yada sultanbeyliden alırsınız. Oda kiracı sıkıntısı yaşarsınız ortalama kesim belli çünkü. Ama Avrupa tarafında esenler bağcılarda 300 bine bulabilirsiniz. Orasıda biraz sıkıntılı ilçeler. Bence beylikdüzü veya küçükçekmece olabilir. Özellikle küçükçekmeceyi tavsiye ediyorum halkalı atakent tarafından 1+1ler oluyor fiyatları nedir tam bilemiyorum ama kirası yüksek. Cennet mahallesi, sultanmurat da fena değil.

kiraya destek olması olayı yok ki, nasılsa o kredi de ödeniyor olcak. kaç yıllık çekeceksiniz. 10 yıllık çekerseniz çok fazla olur geri ödemesi. 5 yıllıkta da 4binlerde bir rakam ödersiniz aylık.

yani orayı kiraya verdim, kendi kiram çıktı falan.. her türlü cebinizden ekstra o kredi ödemesi çıkacak. aynı anda ikisini götürebilecek misiniz ?
tabi tabi onun bilincindeyiz hani 7-8 sene en azından ordan bize bi fayda olmıcak aksine cebimizden fazlası çıkacak ama idare ederiz diyoruz zaten 4 seneden sonra ben tekrar işe girersem rahatlarız çok dokunmaz o rakam

kafam karıştı biraz yorumunuzla açıkçası :bicak: teşekkür ederim bi emlakçıyla da görüşülebilir sanırım :KK200:

tabiii bakıcam mutlaka teşekkürler

Güvenilir bir emlakçıya danışın, iyi fikir veriyorlar benim kankam oldular bu ara zaten :halay:

Kafanızın karışması çok normal, biraz bakın piyasaya çözersiniz. Yukarıda bir arkadaş Beylikdüzü yatırımından bahsetmiş ailesinin, ancak şu anda inanılmaz yapılanma var oralarda dolayısıyla en basit bir filtre yapsanız satılık emlaklar için hepsi birbirinden farksız son derece lüks ve o şartlara göre inanılmaz ucuz olan bir ton evle karşılaşacaksınız. Satım değeri bile o kadar düşükken oradan kira geliriniz inanılmaz olmaz, amorti etmez yani. Her zaman kendi kendini amorti süresini düşünerek yapın yatırımınızı.

İnanılmaz yatırımlar yapmadım hayatımda, ama çok basit bir arz-talep dengesinde işliyor aslında, o bölgede aşırı arz olduğu için taleple kesiştiği nokta daha düşük seviyelerde parasal olarak, dolayısıyla da getiri olarak. O bölgenin bir dönemi vardı, bu kadar patlamadan önce yapılanmalar, artık geçti aynı karlılığı alamazsınız dikkatli olun derim karar verirken, araba al sat da yapabilirsiniz bu arada 2. el fiyatlar da çok yükseliyor ama eve odaklandıysanız kafanızı karıştırmiyim ben çok :KK16:

egede uyduruk bir mahalle bile 300-500 arası. istanbulda 300bine bulunuyorsa vaay derim güzelmiş derim.
ayrıca 300e güzel semt mahallede buluyorsanız söyleyin yan daireyi ben kendime alayım :KK50:

bulabilir miyim bilmiyorum konuyu açma sebebim de bu zaten
ayrıca bu işlerden anlamadığımı da belittim
eğer bulursam söylerim tabi

Anadolu yakasında 300bine ancak sancaktepe yada sultanbeyliden alırsınız. Oda kiracı sıkıntısı yaşarsınız ortalama kesim belli çünkü. Ama Avrupa tarafında esenler bağcılarda 300 bine bulabilirsiniz. Orasıda biraz sıkıntılı ilçeler. Bence beylikdüzü veya küçükçekmece olabilir. Özellikle küçükçekmeceyi tavsiye ediyorum halkalı atakent tarafından 1+1ler oluyor fiyatları nedir tam bilemiyorum ama kirası yüksek. Cennet mahallesi, sultanmurat da fena değil.

beylikdüzüne bakıcam başka söyleyenlerde oldu diğer dediğiniz yerleri de araştırcam teşekkürler

Arkadaşlar İstanbul da 300 e zaten ev hayalinizde bulursunuz.
Beylikdüzü bölgesi bundan 5-10 sene önce ucuzdu, kaymağını yiyenler yedi. Mesela Beylikdüzü-Adnan Kahveci Mah Metrobüse yürüme 4-5 dk, annemler 5-6 sene önce 150-200e aldığı evi geçen ay 470e sattılar içerisinide yenileyip, kira getirisi satılmadan önce 1700 tl idi. Şuan Beylikdüzünde Adnan Kahveciden, Gürpınar'dan Barış Mahallesinden 300 bine daire bulamazsınız.
Gelelim Beylikdüzü'nün Kavaklı Mahallesine veya Esenyurt bölgesine.
Kavaklı Mahallesinde 200 bine daire bulursunuz; neden ? çünkü yeni gelişiyor. 2 sene önceye kadar elektrik direği bile yoktu bu mahallede şimdi müteahhitler konut yetiştiremiyor, yavas yavas gelişiyor. Keza Esenyurt'ta öyle.200-250 bine ultra lüks daire alabilirsiniz. Oturulur mu? hayır. Kiraya verilir mi ? evet. 1000-1200 tl den peynir ekmek gibi gidiyor. neden? daireler 130-140 metre kare. ebeveyn banyolarına kadar var. İnsanlar da doğal olarak tercih ediyor.

Oturmak için değil, yatırım için düşünülüyor ise değil Beylikdüzü, Esenyurt dahi alınır.Net

Back