Anlıyorsanız şayet, neden araba alım satım işine yönelmiyorsunuz?
170 liranız varsa 170 liralık bir arabayla başlayıp sonra arttırarak gidebilirsiniz.
İçinde oturmayacaksanız şayet ev almanın çok da mantığı çok şu zamanda. Birçok bankanın TL faizleri bile oldukça yüksek şu an.
Onlardan birinde tutabilirsiniz paranızı. İster altında ister dövizde.
Kaldı ki şu ara yeni bir siyasal krizle karşı karşıyayız. Döviz de altın da bu paradan alınmaz. İlla ki düşecek ikisi de.
Sevdiğin, hayalindeki işi yap, mutsuz bir iş ömrünü de enerjini de çürütür.özel hastanelerden zaten illallah ediyolar
hatta bugün arkadaşımla konuştum fikir almak için
adanada özel hastanede çalışıyor ve bilindik en baba hastanelerden a.....m
dün gece ,istifa etmiş.. adana en fazla ne kadar kalabalık olabilir ama ona rağmen özel hastane politikaları bezdirmiş
kpssye girecek devlet için.. devlet bi nebze daha iyi en azından hakkın hukukun var..
ben asla kolay olduğunu savunmuyorum bu kararı vermek benim için o kadar zor oldu ki
ve dediğim gibi ailemle savaş halindeyim her gün kavga dövüş.. annem babam abilerim bile karşılar..
ama başka seçenek de bulamıyorum kendime maalesef keşke bulabilsem
Ben de mühendisim ve kamuda çalışıyorum. Yerinizde olsam 4 yıl okul+sonrasında kpss yapacağıma şimdiden kpss çalışır atanırdım. Çevrenin atamaları azdır ama illa ki olur, benim bölümde de fazla değildi atamalar. kpss zor bir sınav değil, işyerinde vaktiniz de varmış biraz üstüne düşseniz olur aslında. Zaten düşünmüşsünüzdür bu ihtimali gerçi, yine de bir değerlendirmenizi öneririm. Hiçbir şey mükemmel değil elbet ama ben şahsen memnunum işimden, sabah ayaklarım geri geri gitmiyor ki benim için yeter kriter bu :))çevre mühendisiyim ben ingilizcem maalesef yok..
Ben de mühendisim ve kamuda çalışıyorum. Yerinizde olsam 4 yıl okul+sonrasında kpss yapacağıma şimdiden kpss çalışır atanırdım. Çevrenin atamaları azdır ama illa ki olur, benim bölümde de fazla değildi atamalar. kpss zor bir sınav değil, işyerinde vaktiniz de varmış biraz üstüne düşseniz olur aslında. Zaten düşünmüşsünüzdür bu ihtimali gerçi, yine de bir değerlendirmenizi öneririm. Hiçbir şey mükemmel değil elbet ama ben şahsen memnunum işimden, sabah ayaklarım geri geri gitmiyor ki benim için yeter kriter bu :))
Öte yandan hiçbir meslek için aman uzak durun diyemeyiz, ben sadece hemşirelik pek de toz pembe değil demek istedim ama insanın fıtratına da bağlı, yapınıza uygunsa zorlukları da gözünüze gelmez yine yaparsınız işinizi.
Ben de yaklaşık 4 ay önce ev sahibi oldum.maalesef hiç anlamamdediklerinize katılıyorum esasen.. insan bi an hevesleniyor farklı düşüncelere sapıyor..
iyi düşünmek tartmak lazım teşekkür ederim
Adana da senelik ödenmiyor mu kiralar? Ve istanbul'a göre çok düşük olmaz mı? İmkan varsa İstanbuldan alıp kiraya verin,daha kolay amorti eder kendini diye düşünüyorum
Bilemedim,akrabalarım var Adana'da ucuz bir şehir,1000 lira kira ütopik geldi bana. Genelde senelik cüzi rakamlar ödeniyor diye aklımda kalmış. Beylikdüzüne bakabilirsiniz,o bütçeye bulunabilir,ulaşım açısından iyi bir lokasyon,kiracı da bulunur diye düşünüyorum.genelde senelik gidiyor kiraya ama yavaş yavaş aylığa dönen yerler de var aslında
şöyle ki 200 binlik evlerin 1000 civarı getirisi var
istanbul bizi zorlayacak gibi duruyor maalesef
İstanbul’a yakın Gebze gibi yerden düşünmez misiniz ? 300 bine güzel bir ev alır yaklaşık 1250-1300 kiraya rahat verirsiniz . Yıllardır burda yaşıyorum , evler inanılmaz prim yapıyor ve boş kalmıyor . Düşünürseniz muhitte önerebilirim
Bugün biraz zor bir gün geçirdim ondan yanlış anlamis olma ihtimalim var . Teşekkür ederim kibarca acikladiginiz için .Yok hayır sizi yalancı çıkarmak için neden yazayım.
Ne münasebet?
Yazma amacımı yanlış anlamışsınız.
Burada bana da bir üye faiz oranları iyi dedim. Hayır düştü diye beni alıntıladı.Simdi bana yalancı mi demiş oluyor? Aksine bilgi için müteşekkir oldum.
Sağlık açığı sıfır dediniz diye yazdım.
Yoksa kisisellestirmeye gerek yok.
Bu yorumu kim yazsa yazacaktım. Sonuçta atama oranlarını biliyorum.
Herkes iş bulur demedim ki.
Hemşire için yazdım yorum.
Buradaki yazışmaları kişisellestirmeyin bu kadar.
Ki yorumlarınızı beğendiğim bir uyesiniz.
Ama biraz alıngan olduğunuzu düşünüyorum.
Karar verdin mi canım hangi şehir olacağına.açıkçası hiç bilmediğim yerlere cesaret edemem, herhangi bişi olur ulaşmak gerekir kiracıyla sorun olur oraya gitme şansımızda yok rahatlıkla..
hoş istanbul içi bile öyle.. buraya bile cesaret edemeyeceğim.. çünkü o kadar çok seçenek var ki doğru yatırım yapmak zor olcak bu bölgede.. ve tabi maddiyat zorlayacak..
teşekkür ederim sağolun fikir için
Adana, Mersin buralarda da iyi ve tutulan semtlerde artık 1000 den aşagı kiralık ev yok 1000 den daha yüksekde var kira olarak.Bilemedim,akrabalarım var Adana'da ucuz bir şehir,1000 lira kira ütopik geldi bana. Genelde senelik cüzi rakamlar ödeniyor diye aklımda kalmış. Beylikdüzüne bakabilirsiniz,o bütçeye bulunabilir,ulaşım açısından iyi bir lokasyon,kiracı da bulunur diye düşünüyorum.
Birde uzaktaki bir eve ,kiracıya nasıl hakim olacaksınız. Adam ödemese yada kafasina göre basıp gitse ruhunuz duymaz.
Bugün biraz zor bir gün geçirdim ondan yanlış anlamis olma ihtimalim var . Teşekkür ederim kibarca acikladiginiz için .
Şuan en büyük açık doktorlarda var . Hemşirelerin bayağı bir katı kadar var açık ama onlar bile acikta kalabildiğini anlatmaya çalışıyorum.
Teklonoji ve ekonomik kriz sağlıkta büyük yara açacak (eleman bazında)
5 Sene sonrası için hic umutlu değilim . Şimdiki isini bırakıp hemşirelik okumak bana gerçekten makul gelmiyor .
Cunku eger isler herhangi bir acıdan yolunda gitmezse şimdikinden daha yıkıcı olacak sonuçlar .
Maddi olarak özgür olmamak mesela nasıl hissettirecek
Hemşireliği sevmemek nasıl hissettirecek
Kendinden ka c yaş küçük insanlarla okumak nasıl hissettirecek; bunun çok artı örneği var diye düşünülüyor ama bence pek yok . Konu sahibinin bu bazda sorun yaşayacağını düşünüyorum.
Ekstra olarak herhangi bir şey yolunda gitmezse yasina +5 eklenecek . Daha umutsuz bakacak hayata .
Bilemiyorum benim asla ve asla yapamayacağım bir şey .
Ki konu sahibi çok yorucu olduğu için degil çok rahat olduğu için isini bırakmak istiyor .
O boş zaman neler nelerle doldurulur , asla empati kuramıyorum konu sahibi ile maalesef .
Ama Bence kendisi ya balık ya yay burcu
canım adanadan bakcaz.. öğrencilerin olduğu yer boşta kalmaz.. ve memleket sonuçta dönüp dolaşıp gidicez oraya orda bi evimiz olsun.. gücümüz yeter Allah kısmet ederse benim üni falan bitince istanbuldan öyle bakarız..Karar verdin mi canım hangi şehir olacağına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?