Yatılı görümce sorunsalı

Eltimler de gelecek bayramda tabii ki gelecekler onlar da farklı şehirde bir mesajımda onlar geliyor niye geliyor demedim. Bazılarının anlayışı sınırlı cidden onu anlıyorum. Gorumcenin orada evi var eniştenin evi var sokakta mi kaldılar da gelip yer sorunu da olsa sokuluyorlar gece git evine. Ben anlamıyorum kimse kusura bakmasin
ev kaç odalı ve kaç kişi oluyorsunuz toplamda?

Bence hiç bir şey demeyin kötü olan siz olursunuz. Siz de diyorsunuz ya zaten eşiniz "ailemi sevmiyorsun istemiyorsun" dermiş. Verdiğiniz örnekte 5 gün kalsak onlar da 5 gün kalıyorlar demişsiniz. 5 gün mü kalıyorsunuz? eğer öyleyse hiç bir şey demeyin. Bizler gittik mi en az 1 ay kalıyoruz. Bu bazen 2 ayı da buluyor. Kayın ailem geldiklerinde de bizde en az 1 ay kalıyorlar. Ben şişiyorum yani düşünün. 5 günden ne olacak.
İki haftadan fazla kaldığımız olmadı şimdiye kadar. Yok zaten demem diyorum ya eşim bunu anlayabilecek potansiyel de degil

ev kaç odalı ve kaç kişi oluyorsunuz toplamda?
Esimler dort kardeş biri bekar uzakta çalışıyor şu anda başlar da o da oluyordu şimdi gelmez muhtemelen. Görümcem eşi üç çocuğu eltim eşi bir çocukları kv kap ve biz iki kişi. Görümcem ve ailesi iki odayı kaplıyor. Çocukların biri ilkokul çağında enişte de rahatına düşkün çocuk odası gibi olan yataklı odada en son kendisi kaldı. Biz oturma odasında yattık. Salonda da gorumcemler. Eltimler yoktu o zaman

Sanane kız. Kadın senin yüzünden anasının evine mi gelmeyecek? Sana mı soracaklardı? 😒
Sorun o değil ki,her geldiklerinde gelmesi..Araları çok iyi olsa iyi niyet arardım,ama konu sahibi çok uzak şehirden geliyor,geldiğinde bı rahat etsin değil mi,her seferinde görünce eşi 3 çocuk,
bir olur neysede.Konu sahibini haklı buldum,ki yakınmış görümcenin evi.
Bizimde 3 gelinimiz var, yani hiç böyle değilim,insan biraz empati yapar.
Malesef benimde yıllardır bu derdim var.
Kayınvalidemlerin evi epey uzakta,onca yol gidiyoruz görmeye,ev minnacık zaten,pat görümcem 1 saatlik mesafeden geliyor biz gidene kadar gitmiyor.
öyle sevmezse beni laf sokup durur.
Değişik tuhaf biri.
Yanı anasının eviyse benimde kayınvalidemin evi..11 yıldır aynı döngü.
Habersiz gittiğimizde oldu,ertesi günü pat çıkıp gelir.
Saçma sapan hareketleri tavırlariyla huzur bozmaktan başkada bı işe yaramaz.
Artık gitmek bile istemiyorum,nereye kadar gidecek böyle.
iyi biri olsa ,mesela diğer gorucmemi kendim çağırır ederim,ama bildiğin art niyetli

Sorun o değil ki,her geldiklerinde gelmesi..Araları çok iyi olsa iyi niyet arardım,ama konu sahibi çok uzak şehirden geliyor,geldiğinde bı rahat etsin değil mi,her seferinde görünce eşi 3 çocuk,
bir olur neysede.Konu sahibini haklı buldum,ki yakınmış görümcenin evi.
Bizimde 3 gelinimiz var, yani hiç böyle değilim,insan biraz empati yapar.
Malesef benimde yıllardır bu derdim var.
Kayınvalidemlerin evi epey uzakta,onca yol gidiyoruz görmeye,ev minnacık zaten,pat görümcem 1 saatlik mesafeden geliyor biz gidene kadar gitmiyor.
öyle sevmezse beni laf sokup durur.
Değişik tuhaf biri.
Yanı anasının eviyse benimde kayınvalidemin evi..11 yıldır aynı döngü.
Habersiz gittiğimizde oldu,ertesi günü pat çıkıp gelir.
Saçma sapan hareketleri tavırlariyla huzur bozmaktan başkada bı işe yaramaz.
Artık gitmek bile istemiyorum,nereye kadar gidecek böyle.
iyi biri olsa ,mesela diğer gorucmemi kendim çağırır ederim,ama bildiğin art niyetli
Ama konu sahibi görümcesi ve kaynanasıyla aralarının kötü olmadığını söylüyor. Sizinkisi ise anormal bir durum evet, sürekli laf sokan görümce çekilecek dert değil. Aradaki ayrımı iyi yapmak gerek.

50 yaşında gayet genç ve dinç gezme tozma.konularinda hepimizden istekli heveslidir. Ben vicdansız biri değilim muhtaç durumda olsa zaten asla batmaz. Bir de daha düğün olmadan evlerinde iş yapmiyor diye arkamdan konusunda hicten içimden gelmiyor sanki ona iş yapmaya evlenmisim. Şimdi uzağım yakın olsam sürekli bekler. Kendi yapmis vaktinde şimdi diyor akillandim annesine bile gitmiyor yardıma yaşlı anaanne var. Hedefi robot süpürge almak onu alaşım var biz gitmeden ev bir sulurge gorur de dört kardeşler maddi olarak her şeylerini üstlenmek istemiyorum

Siz üstlenin diye bir şey yazmış mıyım ? Kalabalık olarak toplanıldığında kimseye iş yapmış olmuyoruz bence. Kendi yediğimiz yemeği pişirmeye yardım etmek, sofra kurmak - kaldırmak çok normal değil mi ?

Eşiniz o evin oğlu, yabancı misafir değil. Ayrıca bir evde 9 gün kalmaya giden insan, 7 kat el olsa da 3.gün bir işin ucundan da sen tut diye uyarılır zaten.

Eşinizin en büyük kardeşi kaç yaşında ?

Ypk benim kaynanamon evı yok kendisi evını satıp cocuklarının ustunde kalmayı kendıde bır borc bıomıs.
Dagdan gelıp bagdakıni kovma lafı agır olmus bıraz.
Gorumcenun evı yakınken evde ınsan varken yatıya kalması bnce sacma bır durum.
Ku sadece eve ınsan gelınce gelıyormıs. Baska zaman anasına ugramıyormus.
Saçmada olsa onun bileceği iş.
Sizin yengeniz size ben varken bu eve gelmenden rahatsız oluyorum dese ne hissedersiniz gözünüzü seveyim?

Sizin yengeniz size ben varken bu eve gelmenden rahatsız oluyorum dese ne hissedersiniz gözünüzü seveyim?
Ben evım varkem aynı sehır de yatılı kalmam. Daha cok abımler bnde de kalsın dıye oda yatak acarım.
Ama aynı sehır de evım varken ve sadece eve ınsan gelınce anama kosa kosa kalmaya gidiyorsam ozmn bana da abim der kızm yer yok zaten neden sen duzenını bozup 3 cocunla buraya sıkısıyırsun dıye

Yüzüne demiyorum yahu merak etmeyin insanin içinden her şey geçiyor sizinki de düşünüyordur belki bilemezsiniz

İlk mesajda da konunun aslında hizmet etmeyle alakalı olduğu belli aslında.
Yoksa canım aşkım kayınvalidemi tek sevmek istiyorum, görümceyle paylaşmak istemiyorum temalı rahatsızlık duyacak değil ya.
😄
Valla bilmiyorum ben öyle algılamadım açıkcası.
Ama öyle bile olsa görümceme hizmet etmek istemiyorum demek başka,ben ordayken görümcemin gelmesini istemiyorum demek çok başka.
Ki ben konu sahibinin asıl derdinin hizmet olduğunu düşünmüyorum neden derseniz bana cevap olarak "tatilimde görümcemin eşi yüzünden tesettürle oturmak zorunda mıyım" minvalindr bir şey yazdı.
Benim bu mesajdan çıkardığım asıl derdinin görümcesiyle aynı vakitte kaynanasının evinde olmak istememesi. Hizmet etmek falan filan bunları sonradan tepki gördüğü için eklediğini düşünüyorum.

Yoksa konu kaynana ve görümcenin yan gelip yatarken konu sahibinin iş yapması olsa sonuna kadar desteklerdim.

Siz üstlenin diye bir şey yazmış mıyım ? Kalabalık olarak toplanıldığında kimseye iş yapmış olmuyoruz bence. Kendi yediğimiz yemeği pişirmeye yardım etmek, sofra kurmak - kaldırmak çok normal değil mi ?

Eşiniz o evin oğlu, yabancı misafir değil. Ayrıca bir evde 9 gün kalmaya giden insan, 7 kat el olsa da 3.gün bir işin ucundan da sen tut diye uyarılır zaten.

Eşinizin en büyük kardeşi kaç yaşında ?
Ben bayram günü gideceğim yazmış mıydım? Saçma egonuzu gidin başka yerde tatmin edin. Banane kv evinin temizliğinden başkaları gündeme getirmiyorsam size son mesajım haydi saglicakla

Zeren alakasız ama
Kiracı çıktı mı?
Ayy.. Allah o kiracıyı bildiği gibi yapsın. Depremde ortada kaldık ev bark yıkıldı dedik anlamadı. Kiraları ödemedi ve şunu öğrendik meğer kendi evi varmış onu pahalıya verip benim ev de geçen yaza kadar 1000 TL ye oturuyordu koca evimde. Acıyordum zam bile yapmadım onları bile ödemeden kendi evine geçti. Kurtulduğuma şükrettim.

Ama tabii o çıkana kadar biz başka yere gitmek zorunda kaldık. Şimdi başkası oturuyor. Evimin emsal kira değeri 20-25 bin (binadaki diğer kiralık daireler o şekilde) ama başka bir aileye 7.500 den verdim. İnşallah merhametten maraz doğmaz yine.

Valla bilmiyorum ben öyle algılamadım açıkcası.
Ama öyle bile olsa görümceme hizmet etmek istemiyorum demek başka,ben ordayken görümcemin gelmesini istemiyorum demek çok başka.
Ki ben konu sahibinin asıl derdinin hizmet olduğunu düşünmüyorum neden derseniz bana cevap olarak "tatilimde görümcemin eşi yüzünden tesettürle oturmak zorunda mıyım" minvalindr bir şey yazdı.
Benim bu mesajdan çıkardığım asıl derdinin görümcesiyle aynı vakitte kaynanasının evinde olmak istememesi. Hizmet etmek falan filan bunları sonradan tepki gördüğü için eklediğini düşünüyorum.

Yoksa konu kaynana ve görümcenin yan gelip yatarken konu sahibinin iş yapması olsa sonuna kadar desteklerdim.
Kv aynen yan gelip yatmak istiyor hanımefendi gorumceden çocuklardan yetisemiyor evet bundan rahatsızım. Evet tüm sene yatılı gitmeyip ben gidince eniştenin gelmesinden rahatsızım var mı başka sorunn ?

Ama konu sahibi görümcesi ve kaynanasıyla aralarının kötü olmadığını söylüyor. Sizinkisi ise anormal bir durum evet, sürekli laf sokan görümce çekilecek dert değil. Aradaki ayrımı iyi yapmak gerek.
Nerede aramizin iyi olduğundan bahsetmiştim kendi tezlerini haklı çıkarmak için uydurmaktan geri duymayangiller? Sizinle sizin minvalde konuşmak lazim

Eltimler de gelecek bayramda tabii ki gelecekler onlar da farklı şehirde bir mesajımda onlar geliyor niye geliyor demedim. Bazılarının anlayışı sınırlı cidden onu anlıyorum. Gorumcenin orada evi var eniştenin evi var sokakta mi kaldılar da gelip yer sorunu da olsa sokuluyorlar gece git evine. Ben anlamıyorum kimse kusura bakmasin
Biraz kıskançlık var gibi görümcede

Ben evım varkem aynı sehır de yatılı kalmam. Daha cok abımler bnde de kalsın dıye oda yatak acarım.
Ama aynı sehır de evım varken ve sadece eve ınsan gelınce anama kosa kosa kalmaya gidiyorsam ozmn bana da abim der kızm yer yok zaten neden sen duzenını bozup 3 cocunla buraya sıkısıyırsun dıye
Ya bakın o sizin tercihiniz anlamıyosunuz ben şundan bahsediyorum.
Görümceniz ya da enişteniz size ben varken bu eve gelme diyemez,sizden rahatsız oluyorum diyemez. Kimin evinde kimi istemiyosun derler insana dimi? Siz kalabalık olmasın diye düşünüp gitmemeyi tercih edebilirsiniz o ayrı.

Kv aynen yan gelip yatmak istiyor hanımefendi gorumceden çocuklardan yetisemiyor evet bundan rahatsızım. Evet tüm sene yatılı gitmeyip ben gidince eniştenin gelmesinden rahatsızım var mı başka sorunn ?
Tamam bende sana diyorum ki o zaman görümcen varken gitme oraya,gidiyosan da elini işe sürme.
Ama ben varken onların gelmesini istemiyorum diyemezsin. Çünkü orası görümcenin de evi.
Bu kadar basit bir şeyin neyini anlamamakta ısrar ediyorsun?

Tamam bende sana diyorum ki o zaman görümcen varken gitme oraya,gidiyosan da elini işe sürme.
Ama ben varken onların gelmesini istemiyorum diyemezsin. Çünkü orası görümcenin de evi.
Bu kadar basit bir şeyin neyini anlamamakta ısrar ediyorsun?
Derim istemiyorum. Yüzüne demiyorum var mı itirazin? Gorumcenin evi ise yıl boyu gitsin annesi ameliyat olunca gitsin yanında kalsın? Sen neyini anlamiyorsun?

Derim istemiyorum. Yüzüne demiyorum var mı itirazin? Gorumcenin evi ise yıl boyu gitsin annesi ameliyat olunca gitsin yanında kalsın? Sen neyini anlamiyorsun?
Valla canım anca içinden dersin işte yüzüne karşı desen alacağın cevabın sende gayet iyi farkındasın çünkü 😂

Allah akıl fikir versin,hadi sana iyi forumlar.

X