Yatılı görümce sorunsalı

Ortada hizmetçilik yapılan bir durum yok ki. Varsa lütfen yazsın konu sahibi.

Yemekleri kayınvalide yapıyorsa: çocukları ve konu sahibi sofra kuruyor, sonra da sofra kaldırma ve çay demleme vb yapılıyor gibi anlaşılıyor. Bayramlaşmaya gelen misafirlere de ikramlık sunulup, onun bulaşığı kaldırılıyor olabilir.
Yani gerçekten bilerek yaptığını düşünüyorum. Tüm yorumları okudugun belli çünkü tüm yorumlara beğenmedim koymuşsun ama hala görmemiş gibi davranıyorsun. İlkinde bayramda ne iftarı demişsin açıklamış bayramdan once gideceğiz diye, sonra tekrar iftar nedir ne zaman yapılır diye dalga geçmeye çalışmışsın. Amacın ne? Kaç sayfa boyunca yazmış ki gelen elini bir şeye sürmüyor, gelin olduğum için bulaşık temizlik bende, gece uykum var ama çay koymaktan yatamıyorum demiş hala daha ne iş bekleniyor diye soruyorsun. Iyi niyetine hiç inanmıyorum tamamen bilerek yapıyorsun.

Ya ben de görümce sizde yatılı kalıyor da dert ediyorsunuz sandım. Anasının eviymiş ne zaman isterse gitsin kalsın. İş yapmak zorunuza gidiyorsa yapmayın,zorla değil ya?

Bu görümcelerin yatacak yeri yok ya... hepsini diri diri gömmeli (!)

Anamızın evinede gitmeyelim artık. Sizin gibisi evlerden ırak, geçimsizsiniz.

Bulunduğum şehirde hastaneler yetersiz olunca annemin yanına gittim son dönemler bir de hamileliğim riskliydi, sıkıntı vardı doktor yatacaksın dedi. Normalde bir maruzatım yoksa kendi işimi kendim görürüm ama o gelinimiz özellikle hastayım, annem yaşlı diye sürekli geldi. Doğum yaptım annemle ikisi baktı prenses gibi.

Sonraki yıllar gelinimizin çocuğu oldu, tedavi ile oldu, nasıl olsa çocuk olmaz diye korunmamışlar peşi sıra bir daha oldu. Depremde kabile halinde yaşadık kızın çocuklardan canı çıkıyordu ikiside Küçük bütün evi, bulaşığı vs. Ben yaptım elime yapışmadı.

Eğer gelinimiz, sizinle aynı kafada olsa yüzüne bakmazdım. Bana hizmet etmek zorunda değil lakin hastayımdır, çocuğum durmaz o müsaittir yapsa ne olacak? Veya tam tersi ben yapsam ne olacak?

Çok zoruna gidiyorsa yapma ama hem yüzüne gülüp, hem arkasından böyle yaparak iki yüzlü davranma!
Zeren alakasız ama
Kiracı çıktı mı?

Ortada hizmetçilik yapılan bir durum yok ki. Varsa lütfen yazsın konu sahibi.

Yemekleri kayınvalide yapıyorsa: çocukları ve konu sahibi sofra kuruyor, sonra da sofra kaldırma ve çay demleme vb yapılıyor gibi anlaşılıyor. Bayramlaşmaya gelen misafirlere de ikramlık sunulup, onun bulaşığı kaldırılıyor olabilir.
Bayramla sınırlamayalim genel olarak gittiğimizde böyle diyorum. Bayramda bir araya toplanmaktan hoslanmiyorum gibi bir durum yok. Ben gitmeden evde temizlik yapılmıyor. Normalde misafir felecegi zaman ev silinir supurulur filan bizim adetlerde öyle. Süpürge dahi açılmadığı oluyor. Ev temizlenecek diye kv kendisi iş buyuruyor. Bulaşık yıkanacak herkes yok oluyor bir anda. Çay sofrası kurulacak çay dokulecek toplanacak bende. Bı de asalak gibi davranamiyorum huy meselesi biraz da bir iş varsa herkes birbirinden bekliyor ben de oturup beklesem olur belki ama bana batıyor sonunda ben yapacaksam niye oyalanayjm ki

Zamanla torpulerim kendimi diye umuyorum yoksa tatiller kabusa dönüşür. Hep bir elden bir şeyleri yapmaktan gocunmak değil bu bazen kendimi sorguluyorum. Yapsan da yaranamiyorsun fazlası bekleniyor. Niye elin eniştesine hizmet etmek zorundayım ben misafir konumunda iken.
Görümce hiç mi bir şey yapmıyor?
Doldurma çayları, çok yorgunum X sen yapıver de.
Ciddiyim. Gitmeden dil otu yiyip gidin de hakkınızı savunun lütfen

Görümce hiç mi bir şey yapmıyor?
Doldurma çayları, çok yorgunum X sen yapıver de.
Ciddiyim. Gitmeden dil otu yiyip gidin de hakkınızı savunun lütfen
Yapmak istese de iki küçük çocuk var evde. Emzirmesi gerekiyor. Büyük çocuk bile bebeksi zaten. Yemeklerini yediriyor vs. başka işleri oluyor

Yani gerçekten bilerek yaptığını düşünüyorum. Tüm yorumları okudugun belli çünkü tüm yorumlara beğenmedim koymuşsun ama hala görmemiş gibi davranıyorsun. İlkinde bayramda ne iftarı demişsin açıklamış bayramdan once gideceğiz diye, sonra tekrar iftar nedir ne zaman yapılır diye dalga geçmeye çalışmışsın. Amacın ne? Kaç sayfa boyunca yazmış ki gelen elini bir şeye sürmüyor, gelin olduğum için bulaşık temizlik bende, gece uykum var ama çay koymaktan yatamıyorum demiş hala daha ne iş bekleniyor diye soruyorsun. Iyi niyetine hiç inanmıyorum tamamen bilerek yapıyorsun.
Kendisi de görümce sanırım ya da gorumcesi çok iyi bir insan çok iyi geçiniyor 😂

Siz de yiyip için tuvaleti kullanıp geline temizlettiriyorsanız haksızsınız.
Konu sahibinin görümcesi öyle çünkü.
Tuvalete kadar girersem işlerin içinden çıkamam diye daha kendi kirlettigim tuvalet dışında yikadigim olmadı. Ben yikamiyorum kv de de görümce de yikamiyor beş gün kaliyorsak o kadar insan girip çıkıyoruz. Bulaşık sofra süpürge toz alma vs gibi işleri yaparım ama kv nin eli ayağı tuttuğu sürece de tuvaleti yikasin artik

Ya ben de görümce sizde yatılı kalıyor da dert ediyorsunuz sandım. Anasının eviymiş ne zaman isterse gitsin kalsın. İş yapmak zorunuza gidiyorsa yapmayın,zorla değil ya?
Siz yemek yedikten sonra bulaşık yikamiyor musunuz sofra kurup kaldırmıyor musunuz. Çay icilince gidip odama yatayım mi? İnsanlar kendi yaptiklarini görüyor mu ben işten kaçan asalak kadın olucam o kadar.

Bayram harici de gidiyoruz zaten. Anne evinde toplanmayalim demiyorum ki. Diğer abi gelince de toplansinlar aile evinde ama onlar sürpriz deyip görünceye haber vermeden gidiyorlar böylece abi ve eltiler gorumceye gidiyor oturup dönüyor 😂
Arkadaşım tamamda yani buna karışamazsınız vardır kendilerince sebebi rahatsızsanız siz gitmeyin onlat gelcekse

Siz yemek yedikten sonra bulaşık yikamiyor musunuz sofra kurup kaldırmıyor musunuz. Çay icilince gidip odama yatayım mi? İnsanlar kendi yaptiklarini görüyor mu ben işten kaçan asalak kadın olucam o kadar.
İyi de sofra kurup kaldırmayı ,çay suyu koymayı işten mi sayıyorsunuz? Sayıyorsanız yapmayın. Saymıyorsanız da yapmaktan rahatsız olmayın. Herkes çay içerken siz de çay içmek zorunda değilsiniz. Çayın suyunu koydum siz demlersiniz deyin gidip yatın,çok mu imkansız bunu yapmak? Böyle yapıyorsunuz diye asalak olmazsınız. Görümceyi kendi anasının evinde istemeyerek çok daha kötü bir insan oluyorsunuz farkında değilsiniz.

Ben sürekli giderm eşimin köyüne. Ben geliyorum diye bin kişi toplanır. Orda canım isterse iş yaparım,istemezse yapmam. Ama sofra kurmak,bulaşığı yıkamak da iş değil yani gözünüzü seveyim,evinizde olsanız da yapacağınız şeyler. Abartmayın.

Arkadaşım tamamda yani buna karışamazsınız vardır kendilerince sebebi rahatsızsanız siz gitmeyin onlat gelcekse
Yahu arkadaşım biz gideceğiz diye hususi geliyorlar yahu bir bayram değil anlayın artık 😂 Biz gitmesek zaten gittikleri yok ki kv evine. Biz oradayız diye özellikle geliyorlar. Dışarı çıkmak istesek onlara bağlıyız. Yatma kalkma saati onlara bağlı. Ne geçimli insanlar varmis bu platformda sizleri tebrik ediyorum

İyi de sofra kurup kaldırmayı ,çay suyu koymayı işten mi sayıyorsunuz? Sayıyorsanız yapmayın. Saymıyorsanız da yapmaktan rahatsız olmayın. Herkes çay içerken siz de çay içmek zorunda değilsiniz. Çayın suyunu koydum siz demlersiniz deyin gidip yatın,çok mu imkansız bunu yapmak? Böyle yapıyorsunuz diye asalak olmazsınız. Görümceyi kendi anasının evinde istemeyerek çok daha kötü bir insan oluyorsunuz farkında değilsiniz.
Kimseye söylemiyorum merak etmeyin. Evet kendi anasinin evine tüm yıl boyu gidebilir yarım saat mesafe. Ben gidince gelip günlerce kalmalarına asssirri rahatsızlık duyuyorum

Kimseye söylemiyorum merak etmeyin. Evet kendi anasinin evine tüm yıl boyu gidebilir yarım saat mesafe. Ben gidince gelip günlerce kalmalarına asssirri rahatsızlık duyuyorum
Rahatsız olunacak bir şey yok. Ev anasının. Siz orada olmak istemiyorsanız siz gitmeyin. Bu iş böyledir. Siz geldiniz diye nezaketen de geliyor olabilirler. Herkesin değer yargıları farklı. Ben köye gidince tanıdık tanımadık herkes gelir. Bazen sabahlara kadar oturulur. Ben canım isterse izin ister kalkarım hadi siz oturun ben odaya çekiliyorum derim. Yemeğe yardım ederim,sofra kurar kaldırırım. İş değil bunlar,hayatın gereklilikleri.

Siz de yiyip için tuvaleti kullanıp geline temizlettiriyorsanız haksızsınız.
Konu sahibinin görümcesi öyle çünkü.
Farkındaysanız sadece evde istememe üzerine yorum yapmışım. Çünkü konu ilk açıldığında hizmet etmekle alakalı bir şey belirtilmemiş. Tek tek de tüm mesajları okuyacak halim yok.

Hizmet etmekle alakalı mesajlara sonradan denk geldim başka bir mesajda yorumumu belirttim ve o konuda hak verdim zaten.

İşte sizin bir iki senelik sürecinizi aynen yaşıyorum. Düğün öncesi kına yapılınca bir hafta eşin memlekette kaldım adet boyleymis diye. Duyduğum lafları da orda duydum kv de orda tanıdım. Ama eltim evlenirken gelip kendi dayisinin evinde kaldı düğün gecesi de otele geçtiler bir gün kalmadan gitti kendi şehrine. Adetler hep benim gibi saflara adet
sanırım çocuğunuz yok. Aslında sadece evlilik hayatı değil iş hayatı da böyle. Aynı olayı herkese yapamıyorlar. İnsanın duruşu ile de ilgili. O yüzden eş ailesi ile ilgili sıkıntı yaşıyorsanız duruşunuzu ama açık şekilde ama dolaylı göstermeniz lazım. Mesela iş yapmayarak. Ben çok az iş yaparim. Bilerek değil ama vücudum çok çabuk yoruluyor. Ve başka evde nasıl iş yapacağımı bilemiyorum. Bazı insanlar çok girişken oluyor. Ben öyle değilim daha basit işleri min. Yapıyorum. Ve sizin kv gibi bizim sulaleye de ne yapsan senin adın çıkmışsa yine de iş yapmadı olur. Gençken de herkes bana laf ederdi gif iş yapmıyor falan diye. Yatılı akrabama giderdim. Evde 3-4 kız. Mutfakta ne yapacağımı bilmezdim. Onlar da ısrar ederdi sen otur diye. Sonra arkamdan dedikodu yaparlardı hiç iş yapmıyor diye.
Aynı akrabalara evli ve çocuklu iken ortak piknikte bebek ayağıma yapıştığı halde yardım ettim. Artık ne kadar dedikodu yapıyorlarsa sen de hiç yardım etmedin dedi akrabamin babası.
Neyse şimdi kendi ailemde de laf edenler oluyor. Abim falan laf ediyor. Ben evimde de tamamen yer içerim sonra temizlik yaparım.. abimin eşi daha çayı yarimken kalkıyor mutfağa gidiyor. Valla ben hiç gidemem. Kendi de gitmesin. Annem beklemez zaten. Kimse de ona git demiyor. Herkes bana bu konuda laf ediyor ama ben umursamıyorum. Çünkü kastı bir şey yapmıyorum. Elimden geldiği kadarı ile yapıyorum.
Siz de eşinize açıkça bundan rahatsız olduğunuzu belirtemiyorsaniz yapmayın. Az yapın..yavaş yapın. Her şekilde konuşacaklar. Bundan evlilik bitecekse de çocuk olmadan bitsin.

Farkındaysanız sadece evde istememe üzerine yorum yapmışım. Çünkü konu ilk açıldığında hizmet etmekle alakalı bir şey belirtilmemiş. Tek tek de tüm mesajları okuyacak halim yok.

Hizmet etmekle alakalı mesajlara sonradan denk geldim başka bir mesajda yorumumu belirttim ve o konuda hak verdim zaten.
İlk mesajda da konunun aslında hizmet etmeyle alakalı olduğu belli aslında.
Yoksa canım aşkım kayınvalidemi tek sevmek istiyorum, görümceyle paylaşmak istemiyorum temalı rahatsızlık duyacak değil ya.
😄

Rahatsız olunacak bir şey yok. Ev anasının. Siz orada olmak istemiyorsanız siz gitmeyin. Bu iş böyledir. Siz geldiniz diye nezaketen de geliyor olabilirler. Herkesin değer yargıları farklı. Ben köye gidince tanıdık tanımadık herkes gelir. Bazen sabahlara kadar oturulur. Ben canım isterse izin ister kalkarım hadi siz oturun ben odaya çekiliyorum derim. Yemeğe yardım ederim,sofra kurar kaldırırım. İş değil bunlar,hayatın gereklilikleri.
Ev anasininsa yıl boyu gelecek. Ben gelince geliyorsa rahatsız olurum olacağım. Siz olursunuz olmazsınız.Benim kv köyde oturmuyor. Bizim de bir tatilimiz var görümce ise ev hanımı istediği zaman istediği yere gidebilir. Bir yere çıkacak olsak onların çocuğu almak zorundayız. Kv ayrı trip huzurumuz kaçıyor. Sofra sadece size kalıp rahatsız olmuyorsaniz iş seviyorsunuzdur. Ben sevmek zorunda degilim

Şu mesajın neyine beğenmedim attınız acaba çok merak ediyorum? Yoksa sizde mi kaynananızın evinde görümcenizi istemiyorsunuz? 😂 6 ustu 1 anne 6 ustu 1 anne
Ypk benim kaynanamon evı yok kendisi evını satıp cocuklarının ustunde kalmayı kendıde bır borc bıomıs.
Dagdan gelıp bagdakıni kovma lafı agır olmus bıraz.
Gorumcenun evı yakınken evde ınsan varken yatıya kalması bnce sacma bır durum.
Ku sadece eve ınsan gelınce gelıyormıs. Baska zaman anasına ugramıyormus.

X