Nasıl?

2 memur maaşıyla ne uzarsınız ne kısalırsınız. Yediğinizden içtiğinizden ödün vermemek hakkınız tamam ama her şeyin en iyisine memur maaşıyla sahip olamazsınız. Önceliğiniz tatil yapmak ise bazı şartlarınızdan ödün verip daha düşük bütçeli tatil yapabilirsiniz. Her pansiyon, her devlet kurumu pis diye bir kaide yok kendinizi şartlamayın.
Bana da konfor önemlidir o yüzden çadır tatilidir, karavan vs bana uymaz ama belli şeylerden ödün vererek yine kendi istediğim şekilde tatil yapabiliyorum.

Tövbeler olsun 1 milyon borç ne demek. Nasıl rahat insanlar ki bu kadar geziyorlar bu borçla.
Ben odeyememekten çok korkarım. Kredi çekeyim gideyim vb yapamam hiç. Özel okula özel sağlık sigortasına ekstra özel kurslara para verince zaten kuş kadar kalıyor maasimizdan o da ya yetmiyor ya denk geliyor.
Valla sizden rahatlar, stres 0. eziyorlar, eve havuz yaptırıyorlar, her akşam deli gibi içiyorlar bana mısın demiyorlar. Niyeyse karısının da umurunda değil😄

Benim gorumcemde memur ve yeşil pasaport sahibi...50 bin bandında maaş alıyor sanırım... Esimde özel sektörde 100 bandında sanırım..kızı iyi bir devlet lisesinde...ev ve arabaları da var...düğünlerinde çok güzel takı takılınca ev parasının yarısından fazlasi çıkmıştı diye hatırlıyorum o zamanlar...onlarda maasallah hiç gitmezler odleri kopar para gidecek diye tatil anlayışları yazın memleket...

Aslinda kendiniz her seyi yazmissiniz.

-mutfak masrafimiz cok, her seyin en iyisini isteriz.

(Biz de yeme icmemizden asla kismayiz, ama her seyin saglikli ve uygun olanina gideriz, marketten alisveris yerine pazar uygunsa oraya gider aliriz, bes lira ucuzsa sogan bir yerde gider ordan bulur aliriz)

-cocugumuz ozel okula gidiyor + ekstra kurslari var.

- aracin kaskosu, bakimlari var.
(Bizim aracin yasi 20 seneden buyuk oldugu icin kasko yapilmiyor bile, hic dert etmedik, iyi bir arabamiz olsun diye ugrasmadik, isimizi goruyor)

-yolculuk yaparken yolda yediklerimiz var.

(Yolculuk yaparken ozellikle dinlenme tesisleri asiri pahali oldugu icin cogu zaman evde hazirlarim, sandavic olsun, atistirmalik olsun, yolda yemeye para harcamayiz kolay kolay)

-teknolojik aletlere cok harcariz ama taksitle

( taksitle olunca, bedava olmuyor, yine oduyorsunuz, bir bakiyorsunuz ki kredi kartinda biriken taksitler dag olmus, mesela bizim robot supurgemiz yok, sarjli supurgemiz yok )

- her sene ozel saglik sigortasi yaptiririz.

(Bugune kadar hic ozel saglik sigortasi yaptirmadik, hastalaninca devlet hastanesine gideriz)

-ayda 4- 5 kere disarda yeriz.

( Ayda bir kere degisiklik olsun diye disarda yersek yeriz, onun disinda cogu disardan yiyebilecegimiz seyi kasaptan alir, pisirme yerlerinde pisirtiriz, mesela baligi filan balikcidan alir pisirttirir eve oyle getiririz, hem daha uygun hem daha saglikli olur)

Bunlarin neticesinde 6 senedir her yaz bes yildizli otelde tatile gittik. Siz de boyle olun diye soylemiyorum tabii, sizin oncelikleriniz bunlar olabilir, bizimkisi ise senede bir hafta bas basa uzaklasabilmek. Yani hem karnim doysun hem koftem dursun olmuyor yasadigimiz ulkede. Yapanlar nasil yapiyorlar diye sordugunuz icin soyluyorum, biz boyle yapiyoruz, baska seylerden kisarak. Tamemen oncelik meselesi.

Cevap çok açık zaten.

Ya gelirleri sizden yüksektir ya da sizin kadar aşırı seçici değillerdir ve yıl içinde harcamalardan biraz kısarak bütçe ayırıyorlardır.

Yani memur maaşıyla sizin tüm beklentilerinizi karşılayacak tatil yapılamaz tabi ki. Başka gelir kaynağı bulamıyorsanız ya tatilden vazgeçeceksiniz ya standartlarınızdan.

Bu öncelik meselesi biz de iki memuruz iki çocuk özel okula gidiyor giriş çıkış saatlerimizden dolayı. Şu an üçüncü bir çocuk geliyor. Tatile gidersek suit oda tutuyoruz o yüzden her sene gidemedik açıkçası bir de biz iki memuruz diye aileler çok destek bekliyor ben annemin tüm faturalarını işte beyaz eşyaları bozulursa onları ya da bazen özeldeki sağlık ihtiyaçlarını vs ev ihtiyaçlarını karşılıyorum eşim de ailesinin sağlık veya İstanbul’a gidiş geliş uçak ücretleri olsun ya da acil nakit ihtiyaçları çıkarsa karşılıyor, mobilyalarımız ucuzundan ev kredisi var araç da var ucu ucuna dönülüyor ama yine yakın arkadaşımız var iki memur onlar devlete gönderiyor çocukları ev kredisi vs de ödüyorlar ama ailelere yardım etmiyorlar çocuğu alıp iş bitince yanlarında oturtuyorlar biz bunu kamu kurumu için hoş görmediğimiz için çocuğu arada alıp yanımıza getirmiyoruz burada otursun demek yerine özelde okutuyoruz o yüzden de onlar her sene tatile gidiyor biz yapamıyoruz zaten tatilleri de genelde köyde memlekette falan harcıyoruz ameliyatlarını vs hep o araya getiriyorlar gidip bakıyoruz vs yani çok takılma tercihler ve destekler meselesi var

Ben Urfa da misafirhanede kaldım gayet güzeldi . Urfa zaten harika bir şehir . Antep e geçtim Zeugma antik kendi var orada gezip Urfa ya geçtim. Adana da kalınan otel fiyatlari da yuksek değildi .İstanbul da olan misafirhanede gayet temizdi . Ben başta nevresim alıyordum ama artık almıyorum gittiğim yerler beyaz nevrsim kullanıyor ve gayet temiz . Sadece yastık yüzü ve havlu aliyorum. iki buçuk yaşında kızımın park yatağı var zaten onun kendi yatağı falan var. Bizim tatiller ye iç yat şekilde değil de daha çok yürüyüş yapılan çok yorulan tatiller .

Benim kaldığım yerden beklentim tuvalet banyo temiz olsun nevresim temiz olsun yeterli . Zaten tuvaletinden anlaşılıyor bir yerin temizliği. Ben gitmeden hazırlıkta yapıyorum muhakkak meyve ve sandviç. Çünkü kızim daha önceki bir gezimizde malesef alerji oldu . Her zaman yediğimiz şeylere dikkat ediyoruz . Açık büfe kahvaltıya ondan sonra gitmedim çünkü kahvaltıdan suphelendik . Üç günlük daha çok şehrin önemli yerlerini gezecek geziler yapıyoruz
Ben çok istiyorum o bölgeye gidebilmeyi hangi kurumun misafirhanesinde kaldınız?
İstanbul'u gezmistim ama çocuğumla hiç gitmedim oraya da gitmek istiyorum aslında. Orada hangi kurumun misafirhanesini tercih ettiniz.
Biz bu yıl yaz tatili için gittiğimiz şehirlerin birinde bir gece içi. İyi bir ücret ödeyip konakladigimiz 4 yıldızlı otelin banyosu bile kötüydü. Fotoğraflarda iyi gözüküyor yorumlar falan iyi ama birebir kaldık hiç alakası yok. Misafirhaneler de de bu tip olumsuz deneyimler yaşadım zamaninda. O yüzden hiç güvenemiyorum. Siz böyle yazınca heveslendim yine.

Ya yok artık yani pegasusla uçmaya kadar şikayet ediyorsanız gezmeyin zaten. İnsanlar ne şekilde tatil yapılabileceğini anlatıyor. Hiçbiri uymuyorsa böyle gezemezsiniz işte. Nasıl yapıyor nasıl oluyor dediğiniz böyle her şeyden nem kapmayarak oluyor. Nesi var lojmanın falan anlamadım. Beyaz nevresim işte her yerde aynı, atıyorlar yıkıyorlar 90 derecede pisi mi kalıyor? Bi valize havlu terlik koymanın da kimseye bir yükü olmuyor.
Hanımefendi siz niye bu kadar fazla yukseldiniz?
Sanki insanları kucumsuyorum. Fikirlere karşılık cevap veriyorum. İnsanların tatillerini beğendiğimi de belirtiyorum ayrıca.
Sırf olumsuz bir şey yazayım da ne olursa olsun diye yapılmış yorum..

Cevap çok açık zaten.

Ya gelirleri sizden yüksektir ya da sizin kadar aşırı seçici değillerdir ve yıl içinde harcamalardan biraz kısarak bütçe ayırıyorlardır.

Yani memur maaşıyla sizin tüm beklentilerinizi karşılayacak tatil yapılamaz tabi ki. Başka gelir kaynağı bulamıyorsanız ya tatilden vazgeçeceksiniz ya standartlarınızdan.
Evet öyle anladım bende. Arkadaşların fikirleriyle birlikte vazgecebilecegim bir kaç şey bulup değerlendirmek niyetim.

Elinize geçen para , her şeyin iyisini yapıp da üzerine birkaç defa tatil yapacak kadar değil. Havayolundan, kalacağınız yere kadar o olmaz, bu olmaz derseniz, bu aldığınız her üründe geçerliyse ayın sonunu ancak gecirsiniz zaten. Diğer insanlarla aynı maaşı alıyor gibi gözükseniz de ekstralarını bilemezsiniz. O yüzden kıyasa girmek manasız.

Merhabalar.. Gelir gideriniz ve birikim anlayışınızdan farklı olarak gezme konusunda farklı bir bakış açısı sunacağım.
Geçen sene kaç tatil yapmışım diye sizin için bir arşive inip baktım...
Gezdiğim yerler : Çanakkale, Bozcaada, Tekirdağ, Edirne, Ayvalık, Mardin, Antep, Hatay, Ankara, Eskişehir, Safranbolu, Samsun, Kartepe, Uludağ...
14 farklı gezi düzenlemişiz, yüksek ihtimalle unuttuğum 3-4 yer daha vardır, 15 tatil diyelim.
Evet bir sene için çok fazla gibi gözüküyor ama aslında değil. Her gittiğim yerde 2 ya da 3 gün kalmışımdır. Bazıları günübirlik :)
Böyle bakıldığı zaman bütün bir yıl tatil yapmış gibiyim çevrem de sürekli çok geziyorsun, amma gezdin deyip duruyor.
Bunu söyleyen insanlar da senede 10 gün Antalya, Muğla, Bodrum yapan insanlar.
Bir otele 10 gün tıkılıp, her şey dahil bolca yiyip içip alkol alıp 200.000 TL verip dönüyorlar...
Benim yaptığım 15 tatili toplasan 100.000 TL bile etmez. Gezilerimin hepsi de 2 kişilik, 2 kişinin toplam masrafından bahsediyorum....

Pegasusla uçmam, pansiyonda kalmam, taksit yapmam, kredi çekmem, üç kuruş gelirim var ama en güzel, en lüks tatili isterim. Yapamayınca milletin tatilinde gözüm kalır. Konunun özeti bu.
Dedi çok bilmiş biri...
Belli ki sizin ozetiniz de kime nasıl negatiflik sacarim. Okuduğunuzu anlamamis anlamadığıniz içinde kafadan uydurmussunuz. Uç kuruş gelir için bir ay çalışıyoruz ancak bu kadar kazanabiliyoruz.:deli:

Hanımefendi siz niye bu kadar fazla yukseldiniz?
Sanki insanları kucumsuyorum. Fikirlere karşılık cevap veriyorum. İnsanların tatillerini beğendiğimi de belirtiyorum ayrıca.
Sırf olumsuz bir şey yazayım da ne olursa olsun diye yapılmış yorum..
Siz hiç kendinizin farkında değilsiniz gibi anladım bu yorumunuzdan. Kız detaylı tatil planı anlatmış siz ay pegasusa da güvenip uçulur mu diyorsunuz, biz hepimiz neyiz ki biniyoruz pegasusa? Biri kendi tatilini anlatmış orası pis aman yanınızda havlu mu tasiyorsunuz diye insanların yaptığı tatile bile burun kıvırıyorsunuz. E oturun o zaman evde böyle kös kös. O beğenmediğiniz otelde insan kalıyor, koskoca havayolu firmasinda milyonlar uçuyor. Daha iyisine layık olduğunuzu düşünüyorsunuz sanırım diğer herkesten. Fikir almaya değil milletin yaptığı tatilin dedikodusunu yapmaya gelmişsiniz. Biz de gelip ya evet napiyolar da geziyolar diye eşlik edelim diye beklediniz heralde.

90 bin tl gelirimiz var demişsiniz. Özel okul ücreti de eşlerden birinin 8 aylık maaşı imiş. Kursu, kıyafeti, servisi derken 4 maaş da öyle gider desek aşağı yukarı bir kişi çocuğa çalışıyor zaten.
Bu şartlarda thy ile uçtuğunuz, üst düzey otellerde kaldığınız tatiller yapmanız biraz zor gibi.

Ben de titiz bir insanim, gittigim otelin banyosu tuvaleti temiz olsun, eski olmasın isterim. Yanıma ne olur ne olmaz nevresim, havlu vs alırım. Huylanirsam kullanmak için. Bir kere kötü tecrübe yaşadınız diye hep yaşayacaksınız anlamına gelmiyor. Ortalama fiyatlarda da temiz oteller var.
Daha bugün Antalya'da tatil baktım. Eşlerden birinin bir maaşına gayet de 3-4 gün tatil yapabilirsiniz. Bence senelik gelir gider düşünürken bu tatil parasını ayırıp o şekilde harcama yapabilirsiniz.

Ha Land of Legends iki kişi gecelik 35-40 bin gibi biseydi, max royal 50 bindi, Rixos yine benzerdi. Çok daha lüks yerler de vardır benim radarima girmeyen. Sonuçta lüksün sonu yok ama sizin bütçenize göre de güzel geziler yapılabilir bence.

Dedi çok bilmiş biri...
Belli ki sizin ozetiniz de kime nasıl negatiflik sacarim. Okuduğunuzu anlamamis anlamadığıniz içinde kafadan uydurmussunuz. Uç kuruş gelir için bir ay çalışıyoruz ancak bu kadar kazanabiliyoruz.:deli:
O zaman her burun kıvırmayıp üç kuruşluk imkanlarınızın yettiği tatiller yapacaksınız. Ya da yapmayıp milletin yaptıklarını izlemekle yetineceksiniz. Bunun başka yolu yok.

Gayet de net alt metin okumuşum ki bir sürü beğeni gelmiş. Siz ne yazdığınızın farkında olmayabilir misiniz acaba?

Dilimiz yok bizim. Pasaportsuz yabancı bir ulkeye gidebilir miyiz dil olmadan kendi başımıza.
Pegasus ile nasıl ucuyorsunuz çok riskli geliyor bana özellikle son zamanlarda.
THY kampanyalarına baktım ama yetişemedim. Dediğiniz gibi yapayım uygun alayım dedim bana kalmadı. 😃
tabii birlac ülke var pasaportsuz.
ayrica vizesiz ulkelerde istemediginiz kadar turk var elbet derdinizi anlatirsiniz ki zaten dile de cok gerek yok. cevrimdisi haritayi indirin google mapten. gideceginiz yerleri onceden arayip isaretleyin, chatgptye size plan yapmasi icin sorun. metro hattini falan öğrenin. oteller zaten online. daha dile ne gerek var yani. ille de dil derseniz yurtdisinda internet paketi alin, chatgpte size aninda simultene ceviri yapsin.
ayrica azerbaycan, makedonya, bosna hersek,ozbekistan, turkmenistan, kazakistan, kirgizistan...buralar insanlarin buyuk cogunlugunun turkce anladigi - iletisimin zor olmayacağı yerler.
ayrica pegasus ne alaka, pegasus düşüyor da thy düşmüyor mu? böyle sacma korkulari silmeye calisin bence beyninizden.
thy kampanyasi nedir ben pandemiden berj hic guzel kampanyasini gormedim. siz pegasusa bakin.
Nere gittin kız yine 😃😃
cok uzaklaşmadim iki devlet bir millet:))

Siz hiç kendinizin farkında değilsiniz gibi anladım bu yorumunuzdan. Kız detaylı tatil planı anlatmış siz ay pegasusa da güvenip uçulur mu diyorsunuz, biz hepimiz neyiz ki biniyoruz pegasusa? Biri kendi tatilini anlatmış orası pis aman yanınızda havlu mu tasiyorsunuz diye insanların yaptığı tatile bile burun kıvırıyorsunuz. E oturun o zaman evde böyle kös kös. O beğenmediğiniz otelde insan kalıyor, koskoca havayolu firmasinda milyonlar uçuyor. Daha iyisine layık olduğunuzu düşünüyorsunuz sanırım diğer herkesten. Fikir almaya değil milletin yaptığı tatilin dedikodusunu yapmaya gelmişsiniz. Biz de gelip ya evet napiyolar da geziyolar diye eşlik edelim diye beklediniz heralde.
İşte siz bu şekilde olumsuz algiliyorsunuz. Alginizi değiştirmenizi öneririm. Kimseyi kucumsemiyorum hatta havluyu sormakdaki sebep ben de yapabilir miyim düşüncesi. Niye bu kadar olumsuz yerlere çektiniz yorumlarımı onu da anlamış değilim. Bugüne kadar insanları hiç bir zaman kucumsemedim. Hele hele bu platformda hem konu açıp danışıp hem de küçümseyecek birisi hiç değilim. Nasıl isterseniz öyle düşünün...

tabii birlac ülke var pasaportsuz.
ayrica vizesiz ulkelerde istemediginiz kadar turk var elbet derdinizi anlatirsiniz ki zaten dile de cok gerek yok. cevrimdisi haritayi indirin google mapten. gideceginiz yerleri onceden arayip isaretleyin, chatgptye size plan yapmasi icin sorun. metro hattini falan öğrenin. oteller zaten online. daha dile ne gerek var yani. ille de dil derseniz yurtdisinda internet paketi alin, chatgpte size aninda simultene ceviri yapsin.
ayrica azerbaycan, makedonya, bosna hersek,ozbekistan, turkmenistan, kazakistan, kirgizistan...buralar insanlarin buyuk cogunlugunun turkce anladigi - iletisimin zor olmayacağı yerler.
ayrica pegasus ne alaka, pegasus düşüyor da thy düşmüyor mu? böyle sacma korkulari silmeye calisin bence beyninizden.
thy kampanyasi nedir ben pandemiden berj hic guzel kampanyasini gormedim. siz pegasusa bakin.

cok uzaklaşmadim iki devlet bir millet:))
Çok teşekkür ederim detaylı önerileriniz için.
Benim ilk uçuş deneyimim yıllar önce pegasustur. Şimdi biraz korkuttu beni. Yoksa dediğiniz gibi THY da düşüyor o da diğeri de. Allah yaşatmasın. Ben soylediklerinize bakıp araştıracağım. Size de şimdiden yeni keşifler dilerim.

Back