Yatılı görümce sorunsalı

Yahu arkadaşım biz gideceğiz diye hususi geliyorlar yahu bir bayram değil anlayın artık 😂 Biz gitmesek zaten gittikleri yok ki kv evine. Biz oradayız diye özellikle geliyorlar. Dışarı çıkmak istesek onlara bağlıyız. Yatma kalkma saati onlara bağlı. Ne geçimli insanlar varmis bu platformda sizleri tebrik ediyorum
İş yükü bana kalmıyorsa sorun etmem kalıyorsada gitmem bu kadar basit yada onlarada iş yaptırtırım dışarı cıkmak içinde kimseyi beklemem yani gider gezerim peşimden gelsin isteyen bu işler böyle olur. Bu dediğinizi kendi kardeşinizle yaşasanız sorun olmazdı.

Ev anasininsa yıl boyu gelecek. Ben gelince geliyorsa rahatsız olurum olacağım. Siz olursunuz olmazsınız.Benim kv köyde oturmuyor. Bizim de bir tatilimiz var görümce ise ev hanımı istediği zaman istediği yere gidebilir. Bir yere çıkacak olsak onların çocuğu almak zorundayız. Kv ayrı trip huzurumuz kaçıyor. Sofra sadece size kalıp rahatsız olmuyorsaniz iş seviyorsunuzdur. Ben sevmek zorunda degilim
Hayat sadece sizin isteklerinize göre şekillenseydi zaten o var olan bir tatilinizde de kaynanaya gitmezdiniz. Gitmeyin o zaman,zorunda değilsiniz neticede.

Ypk benim kaynanamon evı yok kendisi evını satıp cocuklarının ustunde kalmayı kendıde bır borc bıomıs.
Dagdan gelıp bagdakıni kovma lafı agır olmus bıraz.
Gorumcenun evı yakınken evde ınsan varken yatıya kalması bnce sacma bır durum.
Ku sadece eve ınsan gelınce gelıyormıs. Baska zaman anasına ugramıyormus.
Yahu annesi ameliyat oldu gitti bir gün kaldı evine döndü. Kaldığı günde iftara kendi kv sine gitti. Rahatlık seviyesini siz anlayın artık. He kv ona gider kalır iki gün sonrasında kv ona gitmis ama yaşam tarzlari bana tuhaf geliyor

Hayat sadece sizin isteklerinize göre şekillenseydi zaten o var olan bir tatilinizde de kaynanaya gitmezdiniz. Gitmeyin o zaman,zorunda değilsiniz neticede.
Uzaktalar hanımefendicigim mecburen gidiliyor. Benim aileme nasıl gitmek istiyorsam eşim de kendi ailesini görmek istiyor

Uzaktalar hanımefendicigim mecburen gidiliyor. Benim aileme nasıl gitmek istiyorsam eşim de kendi ailesini görmek istiyor
Ne güzel işte kendi başına çıkıp gitsin. Siz istemek zorunda da değilsiniz ki. Ama gittiğinizde o evin şartlarına uymak zorundasınız. Bu da evin kızının da siz oradayken orada olması. Yapacak bir şey yok.

Bayramla sınırlamayalim genel olarak gittiğimizde böyle diyorum. Bayramda bir araya toplanmaktan hoslanmiyorum gibi bir durum yok. Ben gitmeden evde temizlik yapılmıyor. Normalde misafir felecegi zaman ev silinir supurulur filan bizim adetlerde öyle. Süpürge dahi açılmadığı oluyor. Ev temizlenecek diye kv kendisi iş buyuruyor. Bulaşık yıkanacak herkes yok oluyor bir anda. Çay sofrası kurulacak çay dokulecek toplanacak bende. Bı de asalak gibi davranamiyorum huy meselesi biraz da bir iş varsa herkes birbirinden bekliyor ben de oturup beklesem olur belki ama bana batıyor sonunda ben yapacaksam niye oyalanayjm ki

Eşiniz ve kardeşleri nerede bu sırada ? Görümceniz: biri emzikte, biri bebek sayılabilecek, biri ilkokul çağında 3 çocuk sahibiyse ve çocuklarından dolayı ev işlerine yardım edemiyorsa; kayınvalidenizin diğer çocukları işlerin bir ucundan tutabilir.

Kayınvalideniz derin temizlik yapamıyorsa, çocukları ev temizliği için birini çağırabilir.

Kayınvalideniz şehir içinde apartman dairesinde mi yaşıyor, köy evinde mi ? Bayramda gittiğiniz yer köyleri mi ?

Yahu annesi ameliyat oldu gitti bir gün kaldı evine döndü. Kaldığı günde iftara kendi kv sine gitti. Rahatlık seviyesini siz anlayın artık. He kv ona gider kalır iki gün sonrasında kv ona gitmis ama yaşam tarzlari bana tuhaf geliyor
Tahmın edebılıyorum.bzımkılerde oyle. Benım evime 37 haftalık hamıleyken coluk cocuk 3 aıle gelıp sadece gezdiler. 15 dakikalık mesafede ki gorumcemde gelıo kaldı bnde. Ama kımseyı evıne gotırmedı. Yatacak yer zaten yoktu korıdorda bıle ınsan yattı. Yakın olan kısı gelıp kalmak yerıne evın yukunı azaltayım der misafır goturur bız boyle gordk

Ne güzel işte kendi başına çıkıp gitsin. Siz istemek zorunda da değilsiniz ki. Ama gittiğinizde o evin şartlarına uymak zorundasınız. Bu da evin kızının da siz oradayken orada olması. Yapacak bir şey yok.
Uyuyorum zaten uymayıp gelmesinler demiyorum ki rahatsızlığımi burada paylaşıyorum.

Onlara göre gelinsiz gidilmiyor. Herkesin örf adeti farklı sizin eşiniz gidiyorsa siz olmadan ne guzel. Ben kendi aileme gidiyorum ama eşim asla gitmez bensiz

Tahmın edebılıyorum.bzımkılerde oyle. Benım evime 37 haftalık hamıleyken coluk cocuk 3 aıle gelıp sadece gezdiler. 15 dakikalık mesafede ki gorumcemde gelıo kaldı bnde. Ama kımseyı evıne gotırmedı. Yatacak yer zaten yoktu korıdorda bıle ınsan yattı. Yakın olan kısı gelıp kalmak yerıne evın yukunı azaltayım der misafır goturur bız boyle gordk
Bizde de aynen böyledir. Bir düğün olursa o düğüne sırf filanca yerden akrabalar gelmiştir evimize götürelim ev sahibi yuku hafiflesin diye gidilir. Herkesin adeti farklı harala gurele yaşamaya alismamisim

Bizde de aynen böyledir. Bir düğün olursa o düğüne sırf filanca yerden akrabalar gelmiştir evimize götürelim ev sahibi yuku hafiflesin diye gidilir. Herkesin adeti farklı harala gurele yaşamaya alismamisim
Ben sızı ve demek ıstedıklerınızı o yuzden cok ıyı anlıyorum. Dusuncesızlık had safhada.

Eşiniz ve kardeşleri nerede bu sırada ? Görümceniz: biri emzikte, biri bebek sayılabilecek, biri ilkokul çağında 3 çocuk sahibiyse ve çocuklarından dolayı ev işlerine yardım edemiyorsa; kayınvalidenizin diğer çocukları işlerin bir ucundan tutabilir.

Kayınvalideniz derin temizlik yapamıyorsa, çocukları ev temizliği için birini çağırabilir.

Kayınvalideniz şehir içinde apartman dairesinde mi yaşıyor, köy evinde mi ? Bayramda gittiğiniz yer köyleri mi ?
Derin temizlik yapmaması sağlık sorunu değil ki biz onun evine yardımcı alalım. Ben kendi evime yardımcı almıyorum kusura bakmayın. İlerde.muhtac olursa gider çocuklar gelinler herkes yapar. Gerekirse yardımcı tutulur. Kadın iş sevmiyor

Bir bayram bize.bir bayram kv ye gidiliyor bizde. İki şehir birbirine çok uzak tatilin bolundugune değmiyor. Hem de masraflı oluyor
şu an anladığım kadarıyla sizin çocuk yok, olsa işler iyice sarpa sarar.. hem görümcenin hem sizin, bir de kalacak yer sorunu vs. oooooooo

benim iki bekar görümcem var 50 li yaşlarında, bayramlarda hep beraber kv ye gidiliyor ama biz max 2 gece kalıyoruz hatta onlar gitmeden 1 gece önce gidip onlarla geçirdiğimiz süreyi kısa tutuyoruz.. ben de pek hoşlanmıyorum kendilerinden, eşim sağolsun anlayışla karşılıyor. ordan da benim annemlere geçiyoruz, daha fazla kalıyoruz.. biz ve görümceler aynı şehirdeyiz, kvler başka şehirde, annemler başka şehirde.

şu an anladığım kadarıyla sizin çocuk yok, olsa işler iyice sarpa sarar.. hem görümcenin hem sizin, bir de kalacak yer sorunu vs. oooooooo

benim iki bekar görümcem var 50 li yaşlarında, bayramlarda hep beraber kv ye gidiliyor ama biz max 2 gece kalıyoruz hatta onlar gitmeden 1 gece önce gidip onlarla geçirdiğimiz süreyi kısa tutuyoruz.. ben de pek hoşlanmıyorum kendilerinden, eşim sağolsun anlayışla karşılıyor. ordan da benim annemlere geçiyoruz, daha fazla kalıyoruz.. biz ve görümceler aynı şehirdeyiz, kvler başka şehirde, annemler başka şehirde.
Eltimler de gelecek bayramda tabii ki gelecekler onlar da farklı şehirde bir mesajımda onlar geliyor niye geliyor demedim. Bazılarının anlayışı sınırlı cidden onu anlıyorum. Gorumcenin orada evi var eniştenin evi var sokakta mi kaldılar da gelip yer sorunu da olsa sokuluyorlar gece git evine. Ben anlamıyorum kimse kusura bakmasin

Bence hiç bir şey demeyin kötü olan siz olursunuz. Siz de diyorsunuz ya zaten eşiniz "ailemi sevmiyorsun istemiyorsun" dermiş. Verdiğiniz örnekte 5 gün kalsak onlar da 5 gün kalıyorlar demişsiniz. 5 gün mü kalıyorsunuz? eğer öyleyse hiç bir şey demeyin. Bizler gittik mi en az 1 ay kalıyoruz. Bu bazen 2 ayı da buluyor. Kayın ailem geldiklerinde de bizde en az 1 ay kalıyorlar. Ben şişiyorum yani düşünün. 5 günden ne olacak.

Derin temizlik yapmaması sağlık sorunu değil ki biz onun evine yardımcı alalım. Ben kendi evime yardımcı almıyorum kusura bakmayın. İlerde.muhtac olursa gider çocuklar gelinler herkes yapar. Gerekirse yardımcı tutulur. Kadın iş sevmiyor
Kayınvalideniz kaç yaşında ? Ben yardımcıyı siz alın demedim ki. Bu durumdan herkes rahatsızsa: Kaç çocuğu varsa annelerine bayram öncesi 1 kez böyle bir yardımda bulunabileceklerini düşünüyorum.

Onu da mı yapmak istemiyorlar; olabilir. O zaman herkes orada bulunduğu süre içinde işlere yardım edebilir. Neticede onca insana sofra kurulup, kaldırılacak. İlla ki o eve süpürge de açmak gerekecek vs vs.

Kayınvalideniz kaç yaşında ? Ben yardımcıyı siz alın demedim ki. Bu durumdan herkes rahatsızsa: Kaç çocuğu varsa annelerine bayram öncesi 1 kez böyle bir yardımda bulunabileceklerini düşünüyorum.

Onu da mı yapmak istemiyorlar; olabilir. O zaman herkes orada bulunduğu süre içinde işlere yardım edebilir. Neticede onca insana sofra kurulup, kaldırılacak. İlla ki o eve süpürge de açmak gerekecek vs vs.
50 yaşında gayet genç ve dinç gezme tozma.konularinda hepimizden istekli heveslidir. Ben vicdansız biri değilim muhtaç durumda olsa zaten asla batmaz. Bir de daha düğün olmadan evlerinde iş yapmiyor diye arkamdan konusunda hicten içimden gelmiyor sanki ona iş yapmaya evlenmisim. Şimdi uzağım yakın olsam sürekli bekler. Kendi yapmis vaktinde şimdi diyor akillandim annesine bile gitmiyor yardıma yaşlı anaanne var. Hedefi robot süpürge almak onu alaşım var biz gitmeden ev bir sulurge gorur de dört kardeşler maddi olarak her şeylerini üstlenmek istemiyorum

X