Nasıl?

O zaman her burun kıvırmayıp üç kuruşluk imkanlarınızın yettiği tatiller yapacaksınız. Ya da yapmayıp milletin yaptıklarını izlemekle yetineceksiniz. Bunun başka yolu yok.

Gayet de net alt metin okumuşum ki bir sürü beğeni gelmiş. Siz ne yazdığınızın farkında olmayabilir misiniz acaba?
Tamam tamam en beğenilen en doğru sizsiniz. Çok doğru tespitleriniz var bravo. Bunca cevap veren üyenin algilayamadigini siz bir çırpıda cozdunuz. Müthiş yetenek . Hem de beğenildi yetek.

Merhabalar.. Gelir gideriniz ve birikim anlayışınızdan farklı olarak gezme konusunda farklı bir bakış açısı sunacağım.
Geçen sene kaç tatil yapmışım diye sizin için bir arşive inip baktım...
Gezdiğim yerler : Çanakkale, Bozcaada, Tekirdağ, Edirne, Ayvalık, Mardin, Antep, Hatay, Ankara, Eskişehir, Safranbolu, Samsun, Kartepe, Uludağ...
14 farklı gezi düzenlemişiz, yüksek ihtimalle unuttuğum 3-4 yer daha vardır, 15 tatil diyelim.
Evet bir sene için çok fazla gibi gözüküyor ama aslında değil. Her gittiğim yerde 2 ya da 3 gün kalmışımdır. Bazıları günübirlik :)
Böyle bakıldığı zaman bütün bir yıl tatil yapmış gibiyim çevrem de sürekli çok geziyorsun, amma gezdin deyip duruyor.
Bunu söyleyen insanlar da senede 10 gün Antalya, Muğla, Bodrum yapan insanlar.
Bir otele 10 gün tıkılıp, her şey dahil bolca yiyip içip alkol alıp 200.000 TL verip dönüyorlar...
Benim yaptığım 15 tatili toplasan 100.000 TL bile etmez. Gezilerimin hepsi de 2 kişilik, 2 kişinin toplam masrafından bahsediyorum....
Evet bu şekilde bakıldığında ben de bir otele tikilanlardanim. Bu yönüyle hiç dusunmemistim. Bakış acimda farkındalık yarattınız. Ayrıca ne güzel gezmissiniz sefaniz olsun🤩

90 bin tl gelirimiz var demişsiniz. Özel okul ücreti de eşlerden birinin 8 aylık maaşı imiş. Kursu, kıyafeti, servisi derken 4 maaş da öyle gider desek aşağı yukarı bir kişi çocuğa çalışıyor zaten.
Bu şartlarda thy ile uçtuğunuz, üst düzey otellerde kaldığınız tatiller yapmanız biraz zor gibi.

Ben de titiz bir insanim, gittigim otelin banyosu tuvaleti temiz olsun, eski olmasın isterim. Yanıma ne olur ne olmaz nevresim, havlu vs alırım. Huylanirsam kullanmak için. Bir kere kötü tecrübe yaşadınız diye hep yaşayacaksınız anlamına gelmiyor. Ortalama fiyatlarda da temiz oteller var.
Daha bugün Antalya'da tatil baktım. Eşlerden birinin bir maaşına gayet de 3-4 gün tatil yapabilirsiniz. Bence senelik gelir gider düşünürken bu tatil parasını ayırıp o şekilde harcama yapabilirsiniz.

Ha Land of Legends iki kişi gecelik 35-40 bin gibi biseydi, max royal 50 bindi, Rixos yine benzerdi. Çok daha lüks yerler de vardır benim radarima girmeyen. Sonuçta lüksün sonu yok ama sizin bütçenize göre de güzel geziler yapılabilir bence.
Çok teşekkür ederim. Konuma gelen bir çok yorum sizin bahsettiğiniz sekilde. Ben de bazı şeylerin daha iyi farkına varmış oldum bu şekilde. Çok detaya girdiğim de bu bütçe ile oturduğum yerden kafamı cikartamiyorum. 2 3 yılda bir bir tatil yapabiliyorum. Bir üyede havlu nevresim getiriyormus mesela bunu ben de yaparım diye düşündüm. Temiz temiz de yatarım. Size sormasam aklıma gelmez yani dusunemedigimden. Akıl akıldan üstün gerçekten.

Ben çok istiyorum o bölgeye gidebilmeyi hangi kurumun misafirhanesinde kaldınız?
İstanbul'u gezmistim ama çocuğumla hiç gitmedim oraya da gitmek istiyorum aslında. Orada hangi kurumun misafirhanesini tercih ettiniz.
Biz bu yıl yaz tatili için gittiğimiz şehirlerin birinde bir gece içi. İyi bir ücret ödeyip konakladigimiz 4 yıldızlı otelin banyosu bile kötüydü. Fotoğraflarda iyi gözüküyor yorumlar falan iyi ama birebir kaldık hiç alakası yok. Misafirhaneler de de bu tip olumsuz deneyimler yaşadım zamaninda. O yüzden hiç güvenemiyorum. Siz böyle yazınca heveslendim yine.
DSİ misafirhanesinde kaldım iki yerde de . Gayet temiz ve güzeldi ben gittiğimde . Evet bende ailem dolasiyla çok gezdim misafirhanleede kalmayıp döndüklerimiz çok oldu . Kötü deneyim olunca direk bırakmayın zamanla tadilat yapılabiliyor .

Biz eşimle çok zor dönemlerden de geçtik benim o zaman bile vazgeçemediğim tek şey gezmek . Tatil yaparken belirli bir bütçe belirlemek önemli Kapadokya ya da yazın gitmek yerine mesela ilkbahar ve sonbahar da gitmek en mantıklısı ve güzeli . Hem fiyat olarak ucuz oluyor hemde çok daha rahat geziliyor. Bir gün o bölgenin yemeğini yedikten sonra bir iki günü daha fast food tarzında yerseniz çok daha ucuza gelir . Evden çıkmadan hazielik yaparsanız ilk gün zaten akşam yemeğine gidersiniz sadece . Biz bu şekilde üç kişi iki gece yedi bin harcadık Kapadokya da . Sonbahardi sanırım . Etrafımdaki insanlar papatya da hiç durmuyor falan derler . Önemli olan tercih ettiğiniz şey . Bu arada terlik muhakkak götürün 😅

Bu öncelik meselesi biz de iki memuruz iki çocuk özel okula gidiyor giriş çıkış saatlerimizden dolayı. Şu an üçüncü bir çocuk geliyor. Tatile gidersek suit oda tutuyoruz o yüzden her sene gidemedik açıkçası bir de biz iki memuruz diye aileler çok destek bekliyor ben annemin tüm faturalarını işte beyaz eşyaları bozulursa onları ya da bazen özeldeki sağlık ihtiyaçlarını vs ev ihtiyaçlarını karşılıyorum eşim de ailesinin sağlık veya İstanbul’a gidiş geliş uçak ücretleri olsun ya da acil nakit ihtiyaçları çıkarsa karşılıyor, mobilyalarımız ucuzundan ev kredisi var araç da var ucu ucuna dönülüyor ama yine yakın arkadaşımız var iki memur onlar devlete gönderiyor çocukları ev kredisi vs de ödüyorlar ama ailelere yardım etmiyorlar çocuğu alıp iş bitince yanlarında oturtuyorlar biz bunu kamu kurumu için hoş görmediğimiz için çocuğu arada alıp yanımıza getirmiyoruz burada otursun demek yerine özelde okutuyoruz o yüzden de onlar her sene tatile gidiyor biz yapamıyoruz zaten tatilleri de genelde köyde memlekette falan harcıyoruz ameliyatlarını vs hep o araya getiriyorlar gidip bakıyoruz vs yani çok takılma tercihler ve destekler meselesi var
Siz karı koca sadece ailelere bakıyorsunuz ama başka kardeş yok mu yahu . Sizin çocuklarınız da bir deniz ister biraz tatil uzaklaşmak ister

Neeee birinizin 8 aylık maaşı sadece özel okula mı gidiyor 😬 korkunç bir orantısızlık bu. Kredi kartı ekstresinde fuzuli hiçbir şeye rastlayamıyorum demişsiniz ama sizin gelir seviyeniz için özel okul çoooooooook fuzuli bir harcama. Türkiyedeki özel okullar üç beş tane çok iyi özel okul dışında zaten vasatlar. O çok iyi olanların da yıllık ücreti 1 milyon tlden fazla. Onlar dışındakiler atanamayan öğretmenleri üç kuruşa sömürmek üstüne kurulu. Özel sağlık sigortası ve çocuğun servisini vs de kattığımızda sizde iki kişi değil bir kişi çalışıyor olarak düşünmeniz gerek. Anladığım kadarıyla okulun yıllık ücreti 360 bin tl falan. 10 bin dolar ediyor. Biz 5 bin dolara 2 hafta gezdik avrupada ki kaldığımız oteller de merkezde ve fena olmayan otellerdi.

Biz de iki kamu çalışanıyız. Konut ve araba kredisi ödüyoruz. Ek gelirimiz yok. 1 çocuk var kreşe gidiyor.Sahil şehrinde yaşıyoruz. Yaz boyu her haftasonu denize gideriz. 1 kez de otel Tatiline rahat gidiyoruz. Geçen sene yurtdışında kullandık bu tercihimizi mesela. Bu sene yurtiçi daha uygun bir tatil yapıp, 3-4 günlüğüne de yunan adalarından birine gideceğiz. Onun dışında senede ortalama 4 kez ailemin olduğu şehre ziyarete gidiyoruz. Bence sizin en büyük gider kaleminiz özel okul.

Siz karı koca sadece ailelere bakıyorsunuz ama başka kardeş yok mu yahu . Sizin çocuklarınız da bir deniz ister biraz tatil uzaklaşmak ister
Var ama bakmıyorlar yapacak bişi yok biz birazcık vicdan yapıyoruz böyle konularda , diğerleri biraz rica minnet bekliyor. Çocuklar da genelde havuz falan yüzme isteğini gideriyor ama isterler tabi artık büyüyünce bira daha onlar kendileri gider bizim büyüklerimiz var oldukça herhalde biz onlara bakacaz gibi

Back