- 20 Haziran 2024
- 756
- 788
- 48
-
- Konu Sahibi mahmut abi
55 yaş çok genç bir yaş siz ne diyorsunuz ben neredeyse o yaşa geleceğim. Bir hastalığı mı vardı babaannenizin? Huysuz insan bakmak zor ben babama bir gün kızdım da "altından çıkanlar değil ağzından çıkanlar yoruyor" dedim. Yani o daha zor tabi ama geriatrik bakımı başlı başına farklı bir bakım, yaralar çıkıyor vücutta ve kolay geçmiyor, yediği içtiği her şey özel.. Geceleri de genelde uyumuyorlar ve uyutmuyorlar... Hiç kolay değil.Zavallı annem geldi aklıma...
Babaannem... ah o dili varya o dili... neler derdi anneme. Babam akıllısı da getirmişti eve. Yaşım o zaman 8 ama hatırlıyorum annem ne çekti onun çenesinden. Bizler doğmadan önce telefon açıp anneanneme küfür etmiş bir kadın siz düşünün o çeneyi. Neyse ki 55 yasinda vefat etti ben 9 yaşında idim. Annem toplam 11 yil çekti. Son zamanları bizimle kaldi hep. 9 çocuğu vardı 5 tane kız. Ne alaka bize gelmişti.
Ben bakmam benim kayinvalide babannemden beter. Zaten 2 kizi var. Onlar baksın. Bakamazlarsa bakıcı tutar yollarım ama ben öyle altını falan almam yani o kadar da değil. Bana iyi davransa bakardım ama dürüst olayım. Ama o çenesi hiç durmuyor.
Ben kötü bir insanımAma bu benim vicdanımı rahatsız ediyor. Bilemiyorum. Evde yaşlı bakımı çok zor kendi hayatın diye bir şey kalmıyor gerçekten.
Eşimin kendi annesine babasına bakması için bizim eve alması gerekiyor djdjdjherkes kendi annesine babasına baksın.
Bakmak başka ilgilenmemek başka ben ilgilenmemeyi kastetmiyorum zaten. Arkadaşımın annesi de yatalak aynı apartmanda farklı dairede bir bakıcı tutuldu sizin de anlattığınız gibi.
Zavallı annem geldi aklıma...
Babaannem... ah o dili varya o dili... neler derdi anneme. Babam akıllısı da getirmişti eve. Yaşım o zaman 8 ama hatırlıyorum annem ne çekti onun çenesinden. Bizler doğmadan önce telefon açıp anneanneme küfür etmiş bir kadın siz düşünün o çeneyi. Neyse ki 55 yasinda vefat etti ben 9 yaşında idim. Annem toplam 11 yil çekti. Son zamanları bizimle kaldi hep. 9 çocuğu vardı 5 tane kız. Ne alaka bize gelmişti.
Ben bakmam benim kayinvalide babannemden beter. Zaten 2 kizi var. Onlar baksın. Bakamazlarsa bakıcı tutar yollarım ama ben öyle altını falan almam yani o kadar da değil. Bana iyi davransa bakardım ama dürüst olayım. Ama o çenesi hiç durmuyor.
55 yaş çok genç bir yaş siz ne diyorsunuz ben neredeyse o yaşa geleceğim. Bir hastalığı mı vardı babaannenizin? Huysuz insan bakmak zor ben babama bir gün kızdım da "altından çıkanlar değil ağzından çıkanlar yoruyor" dedim. Yani o daha zor tabi ama geriatrik bakımı başlı başına farklı bir bakım, yaralar çıkıyor vücutta ve kolay geçmiyor, yediği içtiği her şey özel.. Geceleri de genelde uyumuyorlar ve uyutmuyorlar... Hiç kolay değdeğil
Anne baba başka eş daha başka onu ben de tecrübe ettim, eşim ameliyat olduğunda tuvalete götürüp temizliğini ben yaptım. Altını temizledim, banyosunu vs hep ben yaptırdım bir süre. O zaman anladım zaten eşin farklı olduğunu, görev gibi değil gerçekten çok farklı. babamın altını temizlerken mesela arada elime bulaşıyordu, bir an önce elimi yıkamak istiyordum örneğin anası babası bile olsa iğrenebiliyor insan ama eşimle hiç öyle değildi. Eş farklı. Çocuğum yok ama olsa insanın kendi çocuğu da çok farklı. Eşime Allah göstermesin bir şey olsa ona ömür boyu bebek gibi bakarım o benim hayatım. Ama annesine babasına dürüst olmak gerekirse bakmak istemiyorum. Ha 1 hafta bakarım, 1 ay bakarım ama ömür boyu bakmak istemem.Eşim evlatları olarak bakmak zorunda anne babasına.
Bunun bana yansıyacak kısmı olursa ben ilgilenmem, ne halin barsa gör diyemem, tüm sorumluluğu almamakla birlikte elimden geleni yaparım.
Babam ameliyat oldu, eşimde kaldı yanında, kalamam dediğini düşünemiyorum. Hastalık, yaşlılık süreçleri uzun olursa yardımcı vs.düşünülür imkana göre tabi, kolay da değil bu işler.
Resmen intihar be.Evet hastaydı. Şeker hastası olduğu halde 1 sepet inciri tek başına gizli gizli yemiş komaya girmiş ve ölmüştü...
Şimdi burada şöyle bir sıkıntı var; kayinvalide annem değil kayinpeder de babam değil. Üzerimde emekleri yok duygusal bağım da yok. Kendi anam babam değiller aynı kefeye koyamam duygusal olarak.Kendi aileniz olsa?
Bu arada bakıma muhtaç duruma gelene kadar kimseyi evime alamam bakıma muhtaç tek yaşlı kaldıysa bakıcıya emanet edemem. Yakın zamanda anneannemle yaşadık. Demans başladı. Bakıcıya iftira atıyor dövdü beni diyor dövmeyeceğini biliyoruz ama ya gerçekse diye içimiz içimizi yedi. Annem evine aldı. Dedemi de halam aldı evine.
Annem yemesin diye çok uğraşırdi. Ama yatağında hep kırıntılar olurdu. Gece kalkıp yerdi gizli gizli ne kadar şekerli şey varsa. Babama derdi annene bir şey olacak diye.Resmen intihar be.
Ben babama baktım yıllarca o zaman evli değildim ve zorluğundan yıldım. Ben de yaşlanıyorum artık bilemiyorum artık başka yaşlı bakmak istemiyorum. Demans hastası zordur, bir de henüz konuşacak yaşa gelmeyen çocuk da kolay emanet edilemez başkasına. Öyle bir şey olsa ben eve zaten gizli kamera ile ses kayıt cıhazı kurarım yani. (kendi evinde bakıcı tutarak baktırma durumunda) Ama aynı evde bakmak istemem. Bu beni vicdansız kötü biri mi yapıyor bilemiyorum?Kendi aileniz olsa?
Bu arada bakıma muhtaç duruma gelene kadar kimseyi evime alamam bakıma muhtaç tek yaşlı kaldıysa bakıcıya emanet edemem. Yakın zamanda anneannemle yaşadık. Demans başladı. Bakıcıya iftira atıyor dövdü beni diyor dövmeyeceğini biliyoruz ama ya gerçekse diye içimiz içimizi yedi. Annem evine aldı. Dedemi de halam aldı evine.
Kv veya kp e böyle bir durumda eşinizin kardeşi yükü paylaşmaz mı?Benim yok eşimin bir tane var.
sizin de kendi annenize babanıza bakmanız için kendi evinize almanız gerekiyor. Ha durun tahmin edeyim. Kocanız kabul etmez. Haklısınız.Eşimin kendi annesine babasına bakması için bizim eve alması gerekiyor djdjdj