Yasim gececek ben bir baltaya sap olana kadar..

kahvesevenkiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2018
308
88
Iyi aksamlar hanimlar..
Kafam allak bullak, böyle kendimi sahara cölünün ortasinda kalmis nereye gidecegini bilemeyen ve bir adim atinca da acaba dogru yöne mi gidiyorum diye endise duyuyor gibi hissediyorum.. ben bu yaz 25 oldum. Yurt disinda dogdum büyüdüm ailemle yurt disinda yasiyoruz. Annemle babamin dil sorunlari fln derken benim egitim hayatimla pek ilgilenemediler okulda da sessiz sakin biri oldugum icin ögretmenler pek üzerime düsmemisti. Meslek edindim hic sevmedigim bir meslegi okudum isletmeyi. Sonra kendimi tanima evresine girdim derken sunu okuyayim bunu mu okusam diye diye seneler gecti ve ben yavas yavas karar verdim ne okuyacagima. Seneye 2019 eylülde Üniversiteye baslamak istiyorum. Türk bir ögretim görevlisi gördüm Üniversitenin ögrencilerin bilgi verdigi günde ve beni o gün o kisi cok motive etti.. ben de onun gibi olmak istiyorum dedim kendime ve arastirmayi bilgi edinmeyi seven bir insanim.. Sanirim üniversite okumak bana cok sey kazandiracak.. düsündügüm bölümler: sosyoloji, orta dogu ile ilgili bir bölüm var o islami bilimler olrk geciyor adi bölümün (osmanli veya modern türk tarihide var icinde), etimoloji veya tarih.. fakat ben Üniversiteye baslarsam 27 ile baslayabilcem ve diyelim her sey iyi gitti 30 da mezub olcam bide bunun masteri var :KK43:(( Önümde söyle bakarak bi 7 sene var.. ben aile de kurmak istiyorum mesela ama 30 dan sonra biraz gec kalmis gibi hissediyorum. Zaten hayata gec kalmisim gibi hissediyorum :KK43: Allahtan hayatimda kimse yok ve yasimi hic göstertmiyorun. En fazla 20 gösteriyormusum ben.. bu evet güzel bir sey bu yolda ama biri yasimi sorunca ve ben dogruyu söyleyince önce milletin saskinliginin gecmesini bekliyorum :/
Benim gittigim yol yol mu bayanlar valla destek olan motive olan olmayinca kendimi cok yorgun ve kötü hissediyorum.. bir de önümde o kadar yillarin oldugunu düsününce hayallerim kursagimda kaliyor :KK43: bir baltaya sap olamamak korkutuyor beni

Ben de okuyorum, yaşa takılmayın. Ama neden direkt master yapmıyorsunuz, lisansı bitirmediniz mi? İşletme okudunuz diye anladım, onun üstüne bu saydığınız masterları yapabilirsiniz zaten. Ha derseniz ki psikolog, avukat olucam tabii ki lisansı tekrar okumanız gerekir.

Ben de okuyorum, yaşa takılmayın. Ama neden direkt master yapmıyorsunuz, lisansı bitirmediniz mi? İşletme okudunuz diye anladım, onun üstüne bu saydığınız masterları yapabilirsiniz zaten. Ha derseniz ki psikolog, avukat olucam tabii ki lisansı tekrar okumanız gerekir.
Okudum isletme lisans düzeyinde degildi ne yazik ki.. tesekkürler yorumunuz icin

Okudum isletme lisans düzeyinde degildi ne yazik ki.. tesekkürler yorumunuz icin

Ben 26 yaşındayım 2019'da bitecek üniversitem. Bizim okulda 40 yaşında adamlar va, 2 yıllık okumuşlar, çalışıp okul parası biriktirmişler. Şimdi de hayallerindeki bölümü okuyorlar.

Bir de saydığınız bölümlerin dersleri çok ağır geçmez, devamsızlık gerektirmez çok fazla. Siz ilgili ve okuyan bir insansanız rahat edersiniz o bölümlerde. Dolayısıyla bir yandan çalışabilirsiniz.

Herkes herkesle aynı zamanı yaşamak zorunda değil. Burada 18 yaşında evlenenler var, onlar da benim garibime gidiyor. Ama öyle düşünmemek lazım, herkesin hayatının akışı farklı.

Ben 26 yaşındayım 2019'da bitecek üniversitem. Bizim okulda 40 yaşında adamlar va, 2 yıllık okumuşlar, çalışıp okul parası biriktirmişler. Şimdi de hayallerindeki bölümü okuyorlar.

Bir de saydığınız bölümlerin dersleri çok ağır geçmez, devamsızlık gerektirmez çok fazla. Siz ilgili ve okuyan bir insansanız rahat edersiniz o bölümlerde. Dolayısıyla bir yandan çalışabilirsiniz.

Herkes herkesle aynı zamanı yaşamak zorunda değil. Burada 18 yaşında evlenenler var, onlar da benim garibime gidiyor. Ama öyle düşünmemek lazım, herkesin hayatının akışı farklı.

Az kalmis ne güzel seneye bitiyor demek size basarilar diliyorum! :)

O kadar güzel seyler yazmissiniz ki ferahladim biraz sanki..verdiginiz bilgiler icinde tskrler.. insan galiba gencken yapamadigini 40indan sonra yapiyor..:)

Dur bakalım 25 ne ki? :)
Ben 31im 26 yaşında atandım ama hala içimde ukdeler var istediğim şekilde okumadım diye bu sene bir yandan ikinci üniversiteye başlayacağım (Eylülde) bir yandan Mayısta ALES var ona girip yüksek lisans başvurusu yapacağım ve bunların hiç biri bana iş hayatımda katkı sağlamayacak (memurum ve alan dışı olacak okumak istediğim bölümler)
Yine de ben istemediğim bir alanda kendimi zorlayacağıma istediğim alanda mesleki katkısı olmasa da sevdiğim şeyi yapacağım için hevesliyim
Ayrıca bekarım 5 senedir yalnız yaşıyorum, bu süreçte sadece iki ay görüştüğüm biri oldu onun haricinde hep tek başınaydım ben de evlenmek anne olmak isterim hatta çocukları çok severim ama nasipten öte yol yok o yüzden de hayalleri ertelemek yerine, sen elinden geleni yap bu süreçte hayatına yoldaş olacak kişi girerse seninle yol almak isterse zaten olur yanında. O zaman da planlarını onun hayatındaki yerine göre düzenlersin :KK66:
Hayatta hiç bir şey için geç değil, yeniden başla, düşsen de kalk ve yoluna devam et! Ertelemiş olsan keşke diyeceksin en azından çabala elinden geleni yap sonrası Allah Kerim :KK66:

Az kalmis ne güzel seneye bitiyor demek size basarilar diliyorum! :)

O kadar güzel seyler yazmissiniz ki ferahladim biraz sanki..verdiginiz bilgiler icinde tskrler.. insan galiba gencken yapamadigini 40indan sonra yapiyor..:)

Kimin ne kadar, nasıl yaşayacağı belli değil. Mesela 27 yaşında ölen müzisyenler var, ben onların yaptıklarının yarısını yapamadım bu yaşıma kadar. Belki 1 senede 10 senelik iş yapıcam, belki çok uzun yaşıycam. Belki işe girip çok mutsuz olucaktım. Bilemediğimiz için elimizdeki imkanlara heyecanlanmamız, onlarla mutlu olmamız lazım. Başarılar size de :)

Bu arada ben de psikoloji okumak isterdim hatta geçen gün epey araştırma yaptım ama bulunduğum şehirde yok bir de ikinci öğretimi de yok, örgün de ben okuyamam çalışıyorum o yüzden sosyolojiye yöneldim yüksek lisans yapıp o yönde ilerlemek istiyorum akademik anlamda

Dur bakalım 25 ne ki? :)
Ben 31im 26 yaşında atandım ama hala içimde ukdeler var istediğim şekilde okumadım diye bu sene bir yandan ikinci üniversiteye başlayacağım (Eylülde) bir yandan Mayısta ALES var ona girip yüksek lisans başvurusu yapacağım ve bunların hiç biri bana iş hayatımda katkı sağlamayacak (memurum ve alan dışı olacak okumak istediğim bölümler)
Yine de ben istemediğim bir alanda kendimi zorlayacağıma istediğim alanda mesleki katkısı olmasa da sevdiğim şeyi yapacağım için hevesliyim
Ayrıca bekarım 5 senedir yalnız yaşıyorum, bu süreçte sadece iki ay görüştüğüm biri oldu onun haricinde hep tek başınaydım ben de evlenmek anne olmak isterim hatta çocukları çok severim ama nasipten öte yol yok o yüzden de hayalleri ertelemek yerine, sen elinden geleni yap bu süreçte hayatına yoldaş olacak kişi girerse seninle yol almak isterse zaten olur yanında. O zaman da planlarını onun hayatındaki yerine göre düzenlersin :KK66:
Hayatta hiç bir şey için geç değil, yeniden başla, düşsen de kalk ve yoluna devam et! Ertelemiş olsan keşke diyeceksin en azından çabala elinden geleni yap sonrası Allah Kerim :KK66:
Ya gercekten cok duygulandim gözlerim doldu bunlar ne güzel ve motive edici sözler böyle!! Cok tesekkürler!! Ve size masallah ne güzel de hayallerinizin pesinden gidiyorsunuz!! Örnek aldigim kisilee listesine ekledim bile sizi♥️♥️ Umarim her sey gönlünüzce olur.. :)

Ben de 28 yaşındayım bu sene son sınıfım. Üniversiteye gitmenin yaşı mı olur? Meslek edinmekten çok bir bakış açısı, sosyallik bir alanda uzmanlaşmak büyük getiriler. Hiiç yaşını falan düşünme önüne bak. Ne yapmak istiyorsan onu yap. Sonuçta öyle ya da böyle 30 olacaksın.

Kimin ne kadar, nasıl yaşayacağı belli değil. Mesela 27 yaşında ölen müzisyenler var, ben onların yaptıklarının yarısını yapamadım bu yaşıma kadar. Belki 1 senede 10 senelik iş yapıcam, belki çok uzun yaşıycam. Belki işe girip çok mutsuz olucaktım. Bilemediğimiz için elimizdeki imkanlara heyecanlanmamız, onlarla mutlu olmamız lazım. Başarılar size de :)

Kesinlikle katiliyorum size.. hayatin neler getirecegini bilemiyoruz biz her ne kadar plan yapsakta.. sanirim hedef belirlemek ve o hedefe dogru yol almak en güzeli ve bizi biz yapiyor.. hedefe varinca aslinda bir heyecani kalmiyor :)))))

Bu arada ben de psikoloji okumak isterdim hatta geçen gün epey araştırma yaptım ama bulunduğum şehirde yok bir de ikinci öğretimi de yok, örgün de ben okuyamam çalışıyorum o yüzden sosyolojiye yöneldim yüksek lisans yapıp o yönde ilerlemek istiyorum akademik anlamda

Hmm baska sehire tasinma imkaniniz var mi peki? Sosyolojide cok güzel bölüm.. ve bir alternatif bulmaniz cok hos. Zaten ne güzel hemen masterini yapip o brans da devam edebilirsiniz.. yolunuz acik olsun ♥️

Ben de 28 yaşındayım bu sene son sınıfım. Üniversiteye gitmenin yaşı mı olur? Meslek edinmekten çok bir bakış açısı, sosyallik bir alanda uzmanlaşmak büyük getiriler. Hiiç yaşını falan düşünme önüne bak. Ne yapmak istiyorsan onu yap. Sonuçta öyle ya da böyle 30 olacaksın.
Ne güzel seyler yaziyorsunuz öyle kesinlikle katiliyorum :) cok tesekkürler

Öncelikle neyi yapmak istediğinize karar verin. Evlilik mi yoksa okumak mı?
Zaten okumayı seçerseniz yaşı bir sorun olarak görmezsiniz.
İnsan hayallerini gerçekleştirmek için bazı şeylerden vazgeçebilmeli.

X