- Konu Sahibi esmergizmo
-
Ben 30, sevgilin 25 yaşında ve 21 aydır birlikteyiz, hiçbir şekilde sorun olmadı. Benim sevgilimle evlenmeme 3 sene var, ilişkiye başlarken yeni üniversiteye başlamıştı kendisi, bunu bildiğimden biraz başlamak istememiştim. Yanlış anlaşılmasın ben de 24 yaşında tekrar üniversite okumuştum. Sevgilimde bölümünü zor diye bitirememiş ve tanıştığımzda ikinci kez sınavı kazanmıştı. Gelecekte sorun olur diye düşünmüştüm ancak ailesi beni ve yaşımı biliyor, evlenirken 33 yaşında olacağımı da biliyor ve sorun etmiyor. Üstelik farklı şehirlerdeyiz ama ailesi sürekli benimle tanışmak istiyor. Açıkçası ben de sevgilimden beni oyalayacak ve ortada bırakacak gibi bir hareket hiç görmedim. Şimdi ondan ayrılsam 33 yaşıma dek evleneceğimin garantisi mi var? Kariyerden bahsetmişsiniz, 28 yaşında ikinci üniversiteden mezun oldum, hala atanmış değilim. Ama birbirimize denk olduğumuzu düşünüyorum sonradan okul okuduğumuz için ikimizde. Anne babası doktor olmasına rağmen benim işime takılmıyor. Üstelik kiloluyum, bir kaç kilo da değil, 48-50 beden giyiniyorum. Ve bütün bunlara rağmen sevgilim tarafından seviliyorum ve ilgi görüyorum.
Bakın eğer insanlar mantık çerçevesinde ilişki yaşayacaksa birçok detaya takılırlar. Yok gözlerini kör edecek kadar aşık olmuşlarsa hiç bir şey gözlerine batmaz. Sevgilime kaç kez sordum neyimi seviyorsun diye, kadında en önem verdiği şey yüzünün gülmesi ve hoş sohbet olmasıymış, ben de öyle biriymişim. Sevgilime sorsanız ondan genç duruyormuşum, çok güzelmişim. Şimdi sizin karşınıza sizi çok beğenecek biri çıksa yaşınıza takılmaz, klişe bir cevap ama bu işler böyle. Reddedilmek istemiyorum demişsiniz, en baştan sizi yaşınız ve ya kariyeriniz için istemeyecek erkek zaten size biraz daha mantık çerçevesinde yaklaşıyordur, çok da aşk ilişkisi gelişmez aranızda.
Sorrun etmiyorsaniz siz kim nederse desin esim bemden 7 yas kucuk ama ben dha ufak duruyorum bonun yaninda anneSi hiç istemedi beni ama simdi en sevdikleri gelinleriyim evlendim 2 tanede cocugum oldu esimde hic ufakakli disarda bi adam degil evinden isine isinden evine tam bi aile babasi oldu ki bekarken nerde aksam orda sabah ti hep sarhos gezerdi ustelik ben duldum o evlenmemisti hic bizamanda duymadim sen dulsun solesin bolesin diye halada deli gibi sever beni
Eşimden 4,5 yaş büyüğüm yaşımı hiç kompleks yapmadim ben de çıtır tiplerden hoslanirim bence hiç bi sorun yok 18 yaşından büyükse kime ne? Detaylari size özgüven olsun diye yazayim Tanıştığımız dönemde kariyerim düşüşteydi en baştan yaşımı biliyordu ,eşim 25 yaşındaydı ve cidden yakışıklı bir pilot kendisi.
Aynen ya kim uydurmuş bu kadınlar çabuk çöker lafını. Hayatta en sinir olduğum laflardan biri. Tam tersi. bence yaşınızı göstermiyorsanız 5-6 yaş hiç bir şey değil. Bence sadece o yaşlarda erkeklerin ciddi düşünme oranı daha azdır, bunun sizin yaşınızla alakası yok yani. Aynı yaşta da olsanız bu böyle. Eşim de yaşını göstermez Allahtan. İlk tanıştığımda benden küçük sanmıştım. İki yaş büyük çıktı. Yaşıtlarımızın amca gibi görünmelerinden sebep o amca moduna geçmemiş olunca küçük sanmışım. Hiç dert etmeyin bence konu sahibi. 5-6 yaş hiç yaştır. 7 yaş az yaştır.
5 yaştan küçük olmadığı sürece bence problem yok. Daha da küçük olabilir ama ileride sorun yaşama olasılığınız çok artar. Yaşınızı saklamanızı doğru bulmadım.
Sorunlarınız var belli ,değer veren birini bulun yok havalı yok yakışıklı değil kıstas, yaşınız var ama olgunlaşamamışsınız ,
Ayrıca ben 40 yaşındayım eşim 25 kimse sapık değil seven seviyor
Benim eşim 4 yaş küçük. Ablamın eşi de 4 yaş küçük. Ancak ikisi de hem görüntü hem olgunluk olarak bayağı bir büyük görünüyorlar. Babam 70 yaşlarında. 7 yaşındaki oğlum ondan çok daha olgun. Akıl yaşta değil baştadır
Size subyanci diyebilmek icin partnerinizin 15 yasinda olmasi lazim. Bahsettiginiz farkliliklarda sorun yok
Anormal bir farklilik yok bence. Sanki arada jenerasyon farki varmis gibi dusunulecek bir durum degil. Kafaniza takmayinevet kanunen yok ama yine de öyle his oluyor insanda.
Anormal bir farklilik yok bence. Sanki arada jenerasyon farki varmis gibi dusunulecek bir durum degil. Kafaniza takmayin
Bizde sorun olmadı ortak ilgi alanlarımız ve işimiz varyok özel bi kıstasım değil. hani birinden etkilenince bakıyorum yakışıklı popüler biri çıkıyor. tekil görüyorum muhabbet ediyoruz biraz araştırınca zaten havalı bi tip olduğunu anlıyorum öyle yani. hatta hayatta hep kişilik daha önemli demişimdir ama sağolsun son seçimlerim beni pişman etti kişilikli sandıklarım ş....sizin âlâsı çıkınca artık yakışıklılara olan önyargımı kırdım.
siz jenerasyon farkı yaşamadınız mı mesela nasıl uyum sağlıyorsunuz zorluk oluyor mu
haklısınız önceki ilişkimde güya bana çok aşık birinin sonradan sırf mantığı uğruna ( güzel akıllı durumu iyi kız) diye aşık rolü yaptığını fark ettim boynuzları yedim belki de bu yüzden bu hissiyattayım hani. dediğiniz çok aşık olunma hissiyatını yaşamadım belki de ondan sanki herşey düzgün olursa sevilirim psikolojisindeyim. o zaman da sinsi tipler buluyor belki de insanı. bu durumum belki gerçek seven birini bulmamı sağlar sizin gibi. sevindim adınıza ağzınızın tadı hiç bozulmasın sağolun biraz önyargılarımı azalttım.
Yaşadıklarımdan ve gözlemlediklerimden şu yorumu çıkardım ben bazı insanlar kendilerine en iyisini layık görüyor temiz süt emmiş, güzel insanlarla birlikte oluyor, beraber olduğu kişi bir dediğini iki etmiyor. Dışarıdan diyosun ki ne kadar güzel bir çift, içini duyunca inanamıyorsun bir taraf severken diğer taraf hevesi kötü davranmaya başlıyor. Hep diyoruz ya ne güzel ne akıllı kadınlar ne kadınlarla aldatılıyor. Demekki eşleri gönülden sevmemiş. Böyle kendini beğenmiş ve şekilci insanlardan uzak durmak lazım. Ne kadar mükemmel olursanız olun bir şekilde gözlerine batıyorsunuz. Genelde herşeyin en iyisini arayan insanlar kendileri mutsuz oluyor, mutlu olmayı bilmeyince karşıdakini de üzüyor.
Bence tek sorun sizin özgüven eksikliğiniz ve bu durumu gizlemeniz. Siz yaşınızı sorun etmezseniz karşı taraf zaten etmez. Eşimden 4 yaş büyüğüm. Sevgililerimin de hemen hepsi benden küçüktü, 7 yaş küçük olan da vardı, en yakın arkadaşımın da eşi kendisinden 5 yaş küçük, biz bu konularda neden sorun yaşamadık da siz yaşadınız mesela? Bunu bence bir sorgulayın, sorun sizden kaynaklanıyor bence, yoksa yaş, olgunluk ve görünüm uyuyorsa bir sorun teşkil etmez.arkadaşlar selam yine ben bugün 2. konum oldu ama kk ya danışayım dediğim şeyler girmişken yazayım dedim :)
bu dönemde dönem dönem kendimden oldukça küçük 4-5 hatta 7 yaş kadar küçük erkeklerle konuşuyorum. pek yaşımı göstermiyorum beni yeni mezun sanıyorlar. (31im bu arada)
ama sorun şu ki bu bende biraz çekingenlik yapıyor sanki yaşımı bilse vazgeçerler diye düşünüp kendimi çekiyorum ve ilerletmiyorum açıkçası. ya da bikaç kez bu tarz bi geri dönüş hissettim o yüzden artık ben başından olmaz bu iş diye düşünüp flörtten öteye götürmüyorum yani yaşımı bile söylemiyorum.
acaba yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. sizce bunu sorun etmeme ihtimalleri var mı?
genelde tipi çok düzgün yakışıklı havalı tiplerden hoşlanıyorum onlar da bi şeyden eksik bulsalar dönerler hemen bilirsiniz. reddedilmeyi de göze alamıyorum açıkçası ego yaparım diye korkuyorum çekiniyorum o yüzden çekinik duruyorum iyi mi yapıyorum sizce?
yani nerdeyse yaşımdan utanıyorum öyle diyeyimkariyerimde geri kaldım belki de beni eleştirmelerinden korkuyorum bu yaşta burdasın gibisinden bilmiyorum (diyen hemcinslerim oldu açıkçası hoşlandığım birinden duymayı kaldıramam ) bu yüzden istediğim konuma gelene kadar aşk meşk işlerini rafa kaldırdım ama hata mı yapıyorum bilmiyorum.
mesela geçen gün benim de dikkatimi çeken çok hoş bi çocuk (25 yaşında) gelip benle muhabbet açtı ilgilendiğini de belli etti ama resmen korkuyorum sonra sübyancı mıyım ben ya diye kendimi sorguluyorum kardeşin yaşında falan diyorum of bilmiyorum bişey söyleyin
yanlış düşünüyorsun çok küçük derseniz ona göre bi daha böyle düşünmeyeceğim açıkçası.
kendimi sapık gibi hissediyorum zaten eleştirirseniz de gömmeyin nolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?