- 17 Mart 2021
- 7.423
- 24.549
- Konu Sahibi MissEbruli
Konu sahibi yorumunuza beğenmedim atmış ama bence tesbitiniz son derece yerinde. Benim eşimdeki en büyük pişmanlıklarımdan. Annesiyle yaşarken de elini hiç bir işe sürmüyordu, evlendik yine aynı. Ben isterdim onun da bana yardımcı olmasını bulaşıkları dizmesini, çamaşırları katlamasını, evi süpürmesini ama bunlar benim görevimmiş gibi düşünüyor. Yemek yapmakta asla feminen bir şey değil. Benimki tek yemek yapar. O da benim yaptığımı beğenmediği için.Yaşıyla ilgili yorumum yok.
Fakat bizim evde yemekleri eşim yapar, aşırı eli yatkın ve çok sever mutfakta olmayı. Beni yemeklerle ve şarapla kandırmıştı flört döneminde. Nasıl feminen algılıyorsunuz bilmiyorum, onlarca erkek aşçı var. İtalyan aşçı diye bir muhabbet vardır mesela.
Bence yemek, ütü, bakım karı işidir diyen bir kıro bulun. Belki öyle daha Maskülen olur.
Ayrıca benim eşim içli köfte yapmaz ama kültüründe olsa kesin öğrenmiş yapıyor olurdu. İtalyan erkeği de risotto yapar mesela, hepsi kültür meselesi.
Lafa gelince hayat müşterek ama erkeğin böyle herşeyin ayağına gelmeyi istemesi tam bir ikiyüzlülük.