Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Hamursız ıspanak böreği

1 KG ıspanak
1 soğan
1 çb peynir
İsteğe göre kıyma
1 tk tereyağ
Çörekotu
2 yumurta

Tüm ıspanak güzelce yikayip doğrayın,
Soğan ı rendeleyin
Geriye çörek otu hariç tüm malzemeleri karıştırıp
Borcamın altını yağlayıp tüm malzemeleri dökün..
Üzerine çörek otu serpip
Güzelce yiyin

Gerçek börek ten hiç farklı yok :)
Bol eksiler..

Merhaba Arkadaşlar,
Ben zayıflama yarışması, 564. Etabın sonuncusu olan balpamuk. Bana verilen görevi yerine getirmek üzere sizinle kuru dutlu Fit kurabiye tarifini paylaşmak istiyorum.

KURU DUTLU FİT KURABİYE:

Tarif: 1 su bardağı çiğ fındık + 1 su bardağı dut kurusunu ayrı ayrı blenderdan geçiriyoruz. Un haline gelen iki karşımı karıştırıp, 1 yumurta akı ve 1 yemek kaşığı kakao ile karıştırıyoruz, isteğiniz gibi küçük halde şekil verebilirsiniz. Daha önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortalama 15-20 dk pişiriyoruz. (üzeri kızarana kadar.)

Afiyet olsun.

Bir tarifte benden gelsin
Karışık kızartma

Malzemeler

2 küçük kabak
6 adet biber
Yarım kereviz

Yapılışı
Hepsini resimdeki gibi dilimledim 1 kaşık zeytinyağı ve tuzla güzelce harmanladım ve 180 derece fırına verdim üzerinede sarımsaklı yoğurt, harika oldu hele kerevizler muhteşemm, eşimde çok beğendi

En güzel kurtarıcı öğün; kerevizli yoğurt
Malzemeler;
  • Kereviz
  • Yoğurt
  • 2 diş sarmısak
Not: Sarmısak çok güzel zayıflama ürünüdür

Eki Görüntüle 2125894

Ben bu tarifin icine bir de eksi yesil elma rendeliyorum enfes oluyor. Kereviz tadini sevmeyenler bile bayiliyor. Biraz da dereotu ve ceviz de varsa tam efsane.

ya kızlar.. ne güzel tarifler paylaşıyorsunuz.
5 tane tarifte aklım kaldı, güya deneyeceğim. (yoğurtu salata, mercimek, ıspanak böreği, fındıklı kurabiye ve kereviz kızartması)
güya deneyip foto paylaşacağım, inanın diye. Çünkü ben kendime inanmıyorum.

şey diyorum.. tarifle beraber yapacak olan birini de paylaşabilir misiniz?

(şimdi ben bu tarifleri de kocama verip, arada bunlardan da yapar mısın, dersem hoş olmayacak)

Yoğurtlu salata dediğin benim babaanne salatasıysa o çok kolay bence dene ya da gelip ben yapayım

Kolay haklısın Laydim..
zor olan şu ki; nane almayı beceremiyorum 3 haftadır.
bahar cım ben bahçeye ektim nane beklerim gel gölbaşı haymana yolunda kendi ellerinle toplarsın

bende ıspanak böreğini çok merak ediyorum bizim takımdan bir arkadaş yapmış çok güzel diye anlatıyordu

bahar cım ben bahçeye ektim nane beklerim gel gölbaşı haymana yolunda kendi ellerinle toplarsın

bende ıspanak böreğini çok merak ediyorum bizim takımdan bir arkadaş yapmış çok güzel diye anlatıyordu
ıspanak böreğini bende yaptım geçen akşam ama beceremedim sanırım zor yedik
çok hevesle yapmıştım
tekrar denemek istiyorum

Kuzum, ben kıymasız yaptım ama çiğ kaldı ve sulu oldu.
Kaç derecede ve ne kadar sürede pişiriyorsun?
Püf noktası nedir, ısrarla yapmak istiyorum.
180 derecede 40 dakika kadar pişirmiştim.

Kuzum, ben kıymasız yaptım ama çiğ kaldı ve sulu oldu.
Kaç derecede ve ne kadar sürede pişiriyorsun?
Püf noktası nedir, ısrarla yapmak istiyorum.
180 derecede 40 dakika kadar pişirmiştim.

benimki de kuruyor çok pişiriyorum galiba :) nefis yemek tariflerinden alablrsn orda daha ayrıntılı yazıyorlar canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…