Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

merhaba arkadaşlar bugün sizlere kabak spagetti tarifi vereceğim
öncelikle 2 adet kabağımızı bir güzel yıkayım kabuklarını soymadan spagetti gibi ince ve uzun şekilde kesiyoruz.
bir tencerede kestiğimiz kabakları haşlıyoruz.
farklı bir tencerede ise 2 yk zeytinyağında 1 kuru soğan 1 biber 2 diş sarımsak 2 yk salçayı kavuruyoruz.
haşlanan spagettilerimizi süzüp sosumuzla buluşturuyoruz afiyet olsun

öncelikle 2 adet kabağımızı bir güzel yıkayım kabuklarını soymadan spagetti gibi ince ve uzun şekilde kesiyoruz.
farklı bir tencerede ise 2 yk zeytinyağında 1 kuru soğan 1 biber 2 diş sarımsak 2 yk salçayı kavuruyoruz.
Teşekkürler canım, uygulanması gereken bi rşey diye düşünüyorum.:KK19:

Afiyet olsun bol bol kalori yaksın diyorum:KK47:

Enerji deposu: Yeşil detoks çorbası tarifi
yesil-detoks-corbasi-tarifi.jpg

Malzemeler:

• 1 demet ıspanak
  • 1/4 adet patates
  • 1/3 adet kabak
  • 1/2 adet brokoli
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber

Şişkinlikler, ödemler gitsin isteyenler, kendini yeterince enerjik hissetmeyenler için birebir yeşil detoks çorbası. Rengi ve pratikliği bile yeter.

Nasıl Yapılır?

Tüm sebzeleri iyice yıkayın ve soyun. Soğan ve sarımsağı da aynı şekilde soyun ve ince ince doğrayın ya da rendeleyin. Sebzeleri tencereye alarak üzerine kaynar su dökün. Sebzeler yumuşadığında blenderdan geçirip sıcak sıcak servis edin.

Ben bunu sık sık yapıyorum basit de geliyo

Kabak sote

Kabağı istesiğim şekilde doğruyorum az zeytin yağında soğan kavurup kabakları ekleyip kavuruyorum güzelce istersek yumurtalı yapılıyo ama ben pişmeye yakın bol pul biber ekiyorum acılı acılı süper oluyo yanında yoğurt veya ayran harika

Şuan aklıma bu geldi sadece

Şekersiz dondurma
Muzlari doğrayıp buzdolabi poşetine koyup buzluğa atıyoruz donduktan sonra blenderda çekiyoruz içine kakao fındık badem incir hangilerini istersek ekleyip biraz daha çekiyoruz sonra buzluğa uygun kaba koyup 1-2saat daha bekletip afiyetle yiyoruz :KK52:

Tam buğday unundan sandviç ekmegi
2.5 su bardağı tam buğday unu
Yarm su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Bir paket kuru maya
Bir çay kaşığı kadar tuz
Iki yemek kaşığı zeytinyağ
Tüm malzemeleri yogurup ağzını strec filmle kapatıp 1-2saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra tepsimize yağlı kağıt serip hamurumuza sandviç şekli veriyoruz önceden ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz altı üstü kizardiktan sonra çıkarıp yumusak olmasi icin üzerine biraz su damlatip bir bezle örtüyoruz afiyet olsun (dilerseniz fırına koymadan önce üzerine yumurta sarısı surebilirsiniz)

Merhabalar. Sizinle diyet çöregimi paylasmak isterim. Tarifi bana ait. Yillardir yaparim. Tabii adi diyet ama max bir dilim yiyin:KK66:
3 yumurta
1 fincan zeytin yagi
1 bardaktan biraz fazla yogurt
Aldigi kadar tam bugday unu(2 sb kadar)
kabartma tozu

bunlari guzelce çırpıyoruz.

Kek kıvaminda oluyor bu harç.

Daha sonra icine sunlari katiyoruz:
-Minik küpler seklinde 2 kk peynir
-8-10 adet üçe dörde bölünmüş zeytin
-dereotunu kıyıyoruz
-istege bagli 1 pismemis patates(ince ve ufak dogruyoruz)
-1 kuru sogan ince ve ufak dograyin
-4-5 ceviz ufaltarak

bunlari da harmanlayinca ister kek kalibina ister borcama, dibini yagladiktan sonra yayin. uzerine corek otu veya susam atin. 175 derecelik firinda (benim firinimda yaklasik) 25-30 dk pisirin. Bir kürdan yardımıyla icinin de pisip pismedigini kontrol edin. Afiyet olsun

merhaba hatun kişiler ben 5. takımdan parkbyull arkadaşlarımla paylaştığım tarifimi burada da paylaşmak istedim..
hem kalorisi çok az hem de tatlı ve soğukluk ihtiyacınızı mis gibi kesecek nacizane tarifim için şimdiden afiyet olsun..

BASİT DONDURMA
malzemeler:
2-3 muz dilimleyip buzluğa atın
1-2 avuç çilek ya da istediğniz bir meyveyi dilimleyip buzluğa koyun..
2-3 kaşık katı tarafından yoğurt
ya da yarım-1 bardak süt

yok ben sade ya da çikolatalı dondurma seviyorum diyorsanız sadece muz koyun buzluğa..

bunlar genel malzemeler siz seçeceksiniz..

sade dondurma :
buzluktaki muzları blendere koyun
1 paket vanilin dökün
yarım bardak süt ile çekin yetmezse biraz daha süt ekleyin
hafif erimiş dondurma kıvamında olur isterseniz 1 saat buzlukta dondurmanın tam kıvamına gelmesini bekleyebilirsiniz..

kakaolu dondurma için :
aynı muz yarım bardak süt bir yemek kaşığı kakaoyu blenderden çekin..

meyveli dondurma genel olarak şu an çilekli dondurma..
buzluktaki muz ve donmuş diğer meyve blendere atılır 2-3 kaşık katı yoğurtla bir güzel çekilir..

bu tarif 3-4 kişiye yetiyor düşünün ne kadar az porsyonda meyve ile tatlı ve dondurma ihtiyacınızı bastırdığınızı..

Semiz otu salatası sevdiğim tariflerden birisi. Hem basit, hem lezzetli hem de omega 3 deposu. Pazarda da tam taze taze bulacağınız dönem.

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 kase semizotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı
  • Semizotunu yıkayarak, suyunun süzülmesini sağlayın.
  • Rendelediğiniz sarımsakları, tuz, zeytinyağı ve yoğurt ile karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semiz otunun üzerine dökerek karıştırın.
  • İsteğinize göre üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Selamlarr
Malum ramazan bütün gün oruçlu olunca tatlı krizleri kaçınılmaz
Bugün ne zamandır yapmak istediğim bir tarifi denedim sizinle de paylaşayım

İncir uyutması

Malzemeler
2,5 bardak süt
8 adet incir

Yapılışı
İncirleri 1 saat sıcak suda bekletiyoruz
Sütü , yoğurt mayalama kıvamında ısıtıyoruz
Dilimlenen incirleri sütle karıştırıp blendırdan geçiriyoruz
Karışımı kaselere pay edip , hafif ısıtılmış fırında ağzına ya peçete yada çay tabağı kapatıp 2 saat uyutuyoruz
Daha sonra dolaba kaldırıyoruz 2-3 saat beklemesi yeterli

IMG_4171.JPG IMG_4173.JPG IMG_4174.JPG IMG_4176.JPG

Ve afiyet olsun
Tabiki porsiyonu genede abartmayın:KK48:

IMG_4187.JPG

Kızlar çok sevdiğim bir patlıcan salatası tarifi vereyim bende size.. Bugun yaptım epey doydum..

İki büyük patlıcan ı ocakta patlattım..
İsteyen Domates biber de patlatabilir.
Güzelce soyup
Dört beş yk yoğurt üç diş sarımsak ile karıştırdım..
Üzerine terayaglı bol salçalı sos yaptım.
Nefis oldu..
Zamanım olsaydı üzerine kıymalı sos yapacaktım öyle çok daha lezzetli oluyor.
Herkese bol eksiler kızlar

Selammmm diyet poğaçami paylaşayim bende bari

600 Gr tam buğday unu
Yarım yemek kaşığı maya
2 bardaga yakın su

Mayayi suda eritiyorum sonra unla beraber yoğuruyorum kulak memesi kivamini alınca kaba koyuyorum üstünü folyo ile sariyorum 2 saat sonra az şişmiş oluyor ona cok az yag ile şekil verip arasına peynir koyup pişiriyorum 2 tanesi bile insanı tok tutuyor

Merhaba...
Cezam olan saglikli yemegin resmini atamadim hata verdi surekli en iyisi yazayim
Malzemeler börülce bakliyat haslayip icine az zeytinyagi maydanoz dere otu ve kurusogani dograyim aksam icin bol proteinli saglikli salata yiyebilirsinjz arkadaslar tadi cok guzel ve bastan asagiya saglik fiskirir :KK70: heee birde limonn sıkınız
Afiyet olsun bol bol eksi olsun insallah
Esen kalin mutlu kalin hatunlar esperenzaa esperenzaa

Kabaklı menemen :KK36:

Malzemeler

1 Kabak
2 Yesil biber
1 Büyük domates
1 Yumurta
Pul biber
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı

Lezzeti harika tam diyet yemeği hem kahvaltıya hem aksam yemegine yapabileceginiz bir tarif

Kabak rendelenip suyu sıkılır
küçük dogranan biberlerle beraber iyice kavrulur,
kavrulduktan sonra minik minik doğradığınız yada robottan geçirdiğiniz domatesler eklenir
onlada kavrulur
ardından 1 yumurta eklenip pişirilir
Screenshot_20180604-203929.png

X