Çok güzel bir tarif buldum ınstagramdan, dün denedim nefis oldu, sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Havuçlu Banana Bread;
️1 orta boy olgun muz
️ 2 yumurta
️ 1 bardak süt (250ml)
️ 12 - 15 adet hurma (ben bal kullanırım diyenler 1/2 bardak balla değiştirebilirler)
️ 1 yk elma sirkesi
️ 1 bardak rendelenmiş havuç
️ 1,5 bardak tam buğday unu
️ 1 paket kabartma tozu
️ 1 tk tarçın (varsa 1/2şer çk muskat rendesi, toz zencefil ve karanfil)
️ 2 yk erimiş hindistancevizi yağı (yoksa yerine zeytinyağı/fındık yağı/tereyağı da kullanabilirsiniz)
️1 avuç ceviz (opsiyonel
1/2 bardak kuru üzüm)
Kreması için
️ 200 gr (1 paket) labne peyniri
️ 2 yk bal
️ Opsiyonel
üst süslemeler için kuru üzüm, ceviz.
————————————————————————
Yumurta, süt, muz, hurma ve elma sirkesini blendera atıp, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar bızztlayın. Ardından havuç ve cevizi, kullanıyorsanız kuru üzümü sıvı karışıma ekleyip spatulayla karıştırın.
Ayrı bir kapta kuru malzemeleri karıştırın.
Sıvı ve kuru karışımı bütünleştirin.
Dilediğiniz bir kek kalıbına yağlı kağıt serip karışımı kalıba aktarın ve 180C fırında 45-50 dakika (veya kürdan testini geçene kadar) pişirin.
Kek tamamen soğuduktan sonra, labne ve balla hazırladığınız kremayı kekin üzerine yayıp, peynir tamamen donup katılaşana kadar buzdolabında dinlendirin. Üzerini tarçın, ceviz ve kuru üzümle süsleyip güzel bi kahve yanında servis edin
————————————————————————
İki küçük not
️Bu tarifin tatlılık seviyesi benim için çok yeterli, fakat damak tadınıza göre hurma sayısını artırabilirsiniz.
️ Kek karışımı biraz yoğun, sonuç da biraz ıslak olacak
Telaşlanmayın
Fakat ıslak kekleri sevmiyorum derseniz, un miktarını 1 bardağa indirebilirsiniz
————————————————————————
Deneyecek herkese afiyetler olsun