Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Çok güzel bir tarif buldum ınstagramdan, dün denedim nefis oldu, sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Havuçlu Banana Bread;
️1 orta boy olgun muz
️ 2 yumurta
️ 1 bardak süt (250ml)
️ 12 - 15 adet hurma (ben bal kullanırım diyenler 1/2 bardak balla değiştirebilirler)
️ 1 yk elma sirkesi
️ 1 bardak rendelenmiş havuç
️ 1,5 bardak tam buğday unu
️ 1 paket kabartma tozu
️ 1 tk tarçın (varsa 1/2şer çk muskat rendesi, toz zencefil ve karanfil)
️ 2 yk erimiş hindistancevizi yağı (yoksa yerine zeytinyağı/fındık yağı/tereyağı da kullanabilirsiniz)
️1 avuç ceviz (opsiyonel 1/2 bardak kuru üzüm)
Kreması için
️ 200 gr (1 paket) labne peyniri ️ 2 yk bal
️ Opsiyonel üst süslemeler için kuru üzüm, ceviz.
————————————————————————
Yumurta, süt, muz, hurma ve elma sirkesini blendera atıp, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar bızztlayın. Ardından havuç ve cevizi, kullanıyorsanız kuru üzümü sıvı karışıma ekleyip spatulayla karıştırın.
Ayrı bir kapta kuru malzemeleri karıştırın. Sıvı ve kuru karışımı bütünleştirin.
Dilediğiniz bir kek kalıbına yağlı kağıt serip karışımı kalıba aktarın ve 180C fırında 45-50 dakika (veya kürdan testini geçene kadar) pişirin. Kek tamamen soğuduktan sonra, labne ve balla hazırladığınız kremayı kekin üzerine yayıp, peynir tamamen donup katılaşana kadar buzdolabında dinlendirin. Üzerini tarçın, ceviz ve kuru üzümle süsleyip güzel bi kahve yanında servis edin
————————————————————————
İki küçük not
️Bu tarifin tatlılık seviyesi benim için çok yeterli, fakat damak tadınıza göre hurma sayısını artırabilirsiniz.
️ Kek karışımı biraz yoğun, sonuç da biraz ıslak olacak Telaşlanmayın Fakat ıslak kekleri sevmiyorum derseniz, un miktarını 1 bardağa indirebilirsiniz
————————————————————————
Deneyecek herkese afiyetler olsun

Merhabalar hastanın sonuncusu olduğum için size değişik bir İzmir yemeği tarifi vermek istiyorum.
Balkabağı Sinkonta
Malzemeler:
1 kg balkabağı
2 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
1 yemek kaşığı un
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için sarmısaklı yoğurt

Balkabaklarını dilimleyip borcama koyuyoruz.Soğanları yarımay şeklinde doğruyoruz.Üzerine salçayı unu zeytinyağını ve tuzunu ilave edip harmanlıyoruz.Soğan karışımını balkabaklarının üzerine yayıyoruz ve fırına veriyoruz.180 derecede yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis ediyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun.

üksek protein,düşük karbonhidratlı diyet yemek önerileri:

CalCarbProteinYağLif
Omlet : 2 yumurta ile
10121216
Makarna (sade pişmiş-50 gr)80153
Mercimek çorba1372573
Mercimek köfte (adet)405
Tavuk haşlama3385
Nohut salatası1001044
Barbunya(pişmiş)1272396
Ton balıklı salata3277,830205
Şehriye çorba13622,5333
Brokoli14244
Karnabahar38833
Çılbır1220,67110,13
Yeşil mercimekli erişte çorbası188151097
bitter (1 kare)2832
Yeşil smoothie1702654-56
1 yumurta780,565,3
1 dilim peynir (beyaz)470,33,063,8
1 adt yeşil zeytin60,150,050,60,13
hindi füme (1 dilim)90,051,730,18
Yeşil mercimek salatası (dereotlu,
havuçlu,turşulu,
sirkeli)
11612637
karnıbahar graten (6 kişilik)21332481,3
dana kavurma (500 gr)3601,525,9270,8
Fırında mantarlı karides (150 gr)32726,845,84,23,7
hamsi pişmiş3543,943,517,71,4
haşlama et1152,3164,6
ızgara somon (orta)29043015
beyaz peynirli yumurta229311190,3
fırında etli güveç türlü (orta porsiyon)2071512116

Diyet yemeği olarak yapılabilir:
  • Fırında tatlı patates
  • Mercimek çorba
  • Barbunya salatası
  • Nohut salatası
  • Zeytinyağlı fasülye
  • Fasülye kavurma
  • 5 yk yağsız makarna
  • Kabak çorbası
  • Bulgur pilavı
  • Kabaklı fritatta (omlet)
  • Cheddar peynirli tost
  • 0,5 yulaf+0,5 süt beraber pişir. Üzerine elma rendesi,tarçın ve kıyılmış ceviz

fasülye kavurma:
  • Fasülyeler (ben bir avuç kadar yapıyorum) yıkanarak ince şeritler halinde doğranır
  • Az su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir,bu esnada az tuz atılabilir
  • Sonrasında 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı (sıvı yağ kullanmıyorum,z.yağı da olabilir) ile kavuruyorum
  • sonrasında üzerine 1 yumurta kırıp iyice ateşte çeviriyorum.
  • Bazen peynir de rendeliyorum
  • Üzerine karabiber ve kırmızı biber de ekliyorum.
  • Hem kahvaltı hem de akşam yemeği tadında oldukça doyurucu sağlıklı bir yemektir. A Anka

Lahana turşusu yemeği

Malzemeler
Ev yapımı lahana turşusu
Haşlanmış nohut
Haşlanmış aşurelik buğday
İsteğe bağlı haşlanmış kemikli veya kuşbaşı et

Yapılışı

Beyaz lahana turşusunu içme suyu ile güzelce pişiriyoruz sonra içine haşlanmış nohut ve aşurelik buğday ekliyoruz sonrada haşlanmış kemikli etlerimizi ve bir miktar etsuyunu ekleyip karıştırıyoruz bir iki taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz ılıyınca servis yapıyoruz

Közlenmiş kırmızı biber salatası

Malzemeler
Üç tane közlenmiş kırmızı biber
Dereotu ve maydanoz
Üç diş sarımsak
Bir baş kuru soğan
Tuz zeytinyağı ve limon

Bir cam kaseye yeşillikler ve kuru soğan doğranır sarımsak rendelenir közlenmiş biberler küp küp doğranır tuzu zeytinyağı ve limonu eklenip karıştırılır servis tabağına alınıp afiyetle yenir

Merhaba hanımlar. Ben 6. Takımın cezalı yarışmacısıyım. Geçen hafta çocuklara 1 hafta tatil vardı. Bu sürede hem fazla hem de düzensiz yedim yemeklerimi maalesef. Ama hepsini Cumaya telafi edeceğim Zipzip-
Gelelim tarifime. Kendim uydurdum, belki de benzer tarifler vardır. Kesinlikle tavsiye ederim hem lezzetli, hem hızlı, hem sağlıklı, hem de doyurucu.

Ton balıklı kinoa salatası

Yarım çaybardağı kino
İstediğiniz yeşillikler
80 gr’lık ton balığı
Yarım limon
Karabiber, sumak

Yarım çay bardağı kinoayı küçükcük bir tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Kaynatıp, kısık ateşte suyunu çektirin.5 dk dinlenince bir tabağa alın ilk sıcağı çıksın. Dikkat edin çok çabuk pişiyor dibi tutmasın.
İstediğiniz yeşilliklerden marul, maydanoz, dereotu, nane, tazesoğan yeteri kadar ince ince doğrayın. Ton balığının yağını suyunu güzelce süzün. Sonra bütün malzemeleri karıştırın. Yağ ve tuz eklemiyorum. Afiyet olsun.

NotTon balıksız da olur. Kinoa yoksa kısırlık bulgur da olur.

Ahanda bu haftanın cezalısı benim. Hemen bir tarif vereyim. Şeker hastaları ketojenikler tıka basa gr almadan doymayı hedefleyenler koşun bacılar size doya doya yiyebileceğiniz süpersonik pizza tarifi
Keto pizza hamuru
150 gr susam
4 yumurta
50 gr haşhaş ezmesi
30 gr tahin
Kabartma tozu
100 gr rende kaşar
Heeeepsini rondoda çekiyoruz yağlı kağıt serilmiş tepside 180 derecede pişiriyoruz üstü pembeleşince istediğimiz malzemeyi koyuyoruz.
ben önce sulu biber salçası sürüyorum. Sonra sucuk salam sosis mantar biber hop fırına. Bunlar pişince rende kaşar üstünü kapatacak kadar hop fırına.eridimi tamam. İsterseniz bir tepsi yiyin sıfır kilo. Asla şişkinlik yapmaz. Efsane tarif. Yapın bunu

Peynirli Tavuk Şiş Kebap
212 kcal/ porsiyon
2 kişiliktir. Fırın 180 dereceye getirilir.

Peynirli Tavuk Şiş Kebap Malzemeleri

1 adet tavukgöğsü
200 gr light beyaz peynir
1 adet domates
3-4 adet sivribiber
2 kaşık zeytinyağı

Peynirli Tavuk Şiş Kebap Hazırlanışı

Tavukgöğsünü, beyaz peyniri, domatesi ve sivri biberleri 4 eşit parçaya bölün. Tavukgöğüslerini incelmesi için dövün ve içini açın. Her birinin içine önceden dilimlediğiniz beyaz peynirleri eşit olarak koyup sarın. Sardığınız tavukları domates ve biberle iki şişe dizin ve üzerlerine 2 kaşık zeytinyağı koyun. Tavuk şiş kebabı ızgarada kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Size güzel bir yag yakici yazayim.
Ev yapimi yogurt ve soda birer bardak. Icine taze nane hatta varsa az da kuru nane, yarim salatalik, iki ceviz. Hepsini karistir mixerde. Sonra aksam yemegi niyetine ic. Afiyet olsun.

İyi akşamlar bu haftanın sonuncusu ben oldum. Size kahve yanında ya da ara öğün olarak atıştırmalık tarifi vermek istedim
1,5 bardak yulaf ezmesi
6 haşlanmış ezilmiş kestane
10 adet sıcak suda bekletilmiş hurma
Yarım portakal suyu
İsteğe göre kakao

Hepsini rondoda çekin elinizle top haline getirip istediğiniz bir kavrulmamış kuruyemişle bulayıp yiyebilirsiniz ben fındık ve bademle seviyorum

Merhaba kızlar benim bulgursuz kısır tarifim var;

1 bardak kinoayı suyunu çektirerek haşlıyorum
Bundan sonrası aynı kısır gibi
Soğan
Salça
Biber salçası
Salatalık
Domates
Tuz
Biber
Bol limon
Yani kısır nasıl yapıyorsanız aynı şekilde yapıyorsunuz, yalnızca bulgur yerine kinoa ile yapıyorsunuz. Çok güzel oluyor.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :)

Selam kızlar. Bu haftanın sonuncusu benim. Ketojenik diyet uyguluyorum normalde, diyete uygun bir ıspanaklı börek tarifi paylaşacağım. Hem çok lezzetli, hemde çok düşük karbonhidratlı harika bir tarif.
Malzemeler
6 yumurta
2 kaşık kadar krem peynir
Yarım kilo ıspanak
Baharatlar, bir tutam tuz
Dilerseniz çörek otu veya susam
Yapılışı
Yumurtaların sarısıyla beyazını farklı kaplara ayırıyoruz.
Bir tutam tuzla beyazları kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz.
Sarıların üzerine krem peyniri koyarak karıştırıyoruz.
Ispanakları biraz kavuruyoruz (soğanın karbonhidrat değeri fazla olduğundan ben soğan eklemiyorum, isterseniz soğanla kavurun).
Yumurta Sarılarını yavaşça beyazların içine ekliyoruz, köpüğü söndürmeden karıştırıyoruz.
Karışımın yarısını orta boy borcama koyup 170 derece altlı üstlü fırında 10-15 dk üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kürdan testi sonucu yapışma olmazsa fırından alıyoruz.
Hazırladığımız ve baharat eklediğimiz ıspanağı üzerine yayıyoruz.
Kalan karışımı her yerini kapatacak şekilde ıspanağın Üzerine yayıyoruz. İstersek susam yada çörek otu ilave ediyoruz ve fırına yeniden yolluyoruz.
Yaklaşık 15 dk sonra üzeri kızarınca fırından alıyoruz.
Afiyetler olsun

Slm kızlar aklıma ilk geleni paylasiyorum
Kereviz salatasi malzemeler
Bikucuk kereviz
Bi büyük kase yogurt
Bi dis sarımsak
2ceviz
Kerevizi sarımsağı rendeliyoruz yoğurda ekliyoruz cevizde küçük parcalar seklinde dogruyoruz salatamiz hazir afiyet olsun

Hafif çok severek yediğim bi salata

Tarifim kuruyemisli yulaf
2yemek kasigi yulafi bir kasenin izine alalim. Uzerini kapatacak kadar sut ekleyelim uzerine ve uzerine bolca tarcjn. Ve ustune yarim avuc kadar ceviz ve findik , yarim avuc kadar kuru meyve ekleyip karistiralim. Hem cok lezzetli hem de tok tutuyor.

Hayırlı akşamlar

Ben kolay tarif vereceğim .Hem basit hem lezzetli sarımsak sevenler için

2 haşlanmış yumurtayi dograyıp üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp dökelim afiyetle yiyelim. Öğlen saati için çok güzel tarif. Hem çok lezzetli hemde tok tutuyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…