Omlet tutkunuyum ben. Yaşasın.Ne güzel pratik, tarifler verilmiş süper
Benim öyle bir tarifim ypk ama denemediyseniz lahvaltı için mozerallalı omlet tavsiye edbilirim. Tadı harikadır ve çok tok tutar.
İki kişilik tarif:
Bir paket top mozeralla
3 yumurta
İsteğe bağlı az yeşil soğan ve maydanoz.
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Bütün malzemeler bir kapa konur çırpılır.
Tavada az tereyağı eritilir ve karışım tavaya dökülür. Kısık ateşte yumurta pişene kadar pişirilir. Pişirme süresi kişiye bağlı, kimi daha ıslak kimi tam pişmiş sever. Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun şimdiden o zamanOmlet tutkunuyum ben. Yaşasın.
Hemen favorilerime ekledim bu tarifi de.
Soru: ters yüz etmiyor muyuz?
At favoriyeDiyet tiramisu topları
• 2, 5 su bardağı yulaf ezmesi
Hazırlanışı
- 1 küçük çay bardağı süt içine 3 çay kaşığı granül kahve
- 3 yemek kaşığı bal (Zevkinize göre azaltın veya arttırın)
- 100 gram labne (200 gramlık paketlerin yarısı)yerine süzme yoğurt kullanabilirsiniz
- Üzeri için kakao
- Yulafları blenderdan geçirin. Kakao hariç bütün malzemeleri ekleyin. Dolapta yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kakaoya bulayın servise hazır. Afiyet olsun
Ben çok fenayım mutfak konusunda.. cazip bir tarif ama elbette sorum var.Malzemeler:
- 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
- yarım su bardağı ceviz kırığı
- yarım su bardağı kuru yaban mersini
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı tam buğday unu
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı bal
- 3-4 yemek kaşığı su
- Yapılışı:
- Hindistan cevizi rendesi, tam buğday unu ve yulafı derin bir kase içinde karıştırın.
- Karbonat, kuru yaban mersini ve ceviz kırıklarını ekleyerek tekrar karıştırın.
- Zeytinyağı, bal ve suyu ekleyerek hamuru sıktığınızda dağılmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
- Hamuru ister elinizle ister dondurma kaşığıyla porsiyonlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
- 180 derece önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kurabiyeler kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilık ya da soğuk servis yapın.
Ben aktardan alıyorum. Sanki A101 de de görmüştümBen çok fenayım mutfak konusunda.. cazip bir tarif ama elbette sorum var.
Kuru yaban mersini nereden alır? Kuruyemişçi mi aktar mı?
Yani soracağım yer bön bön bakmasın yüzüme.
Ikisinde de olabilir ama bazı kuruyemişcilerde cesit az en garanti aktarda bulabilirsiniz kaptanım ,Ben çok fenayım mutfak konusunda.. cazip bir tarif ama elbette sorum var.
Kuru yaban mersini nereden alır? Kuruyemişçi mi aktar mı?
Yani soracağım yer bön bön bakmasın yüzüme.
Bal cok fazla degilmi cnmEv yapimi granola tarifim:
400 gr yulaf ve 1 su bardagi cig bademi (bicakla her bademi ikiye keselim) bir kapta karistirin.
Uzerine 1 su bardagi kadar bal katip iyice karistirin hepsi birbirine gecsin. Sonra uzerine arzuya gore kuru meyveler katin, ben kuru uzum seviyorum. Karistirin ve yagli kagit serilmis tepsiye dokup yayin. 180 derece isinmis firina verin 30 dk kadar surede hazir oluyor. Arada kasikla karistirin her tarafi esit kizarmasi icin.
Cikarin ve sogumasini bekleyin soguduktan sonra vakumlu kapakli bir kavanozda saklayin bu sekilde omru uzun oluyor.
Afiyet olsun:)
Bal cok fazla degilmi cnm
Bide bildigim kadarıyla balin isitilmamasi gerekiyor