Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Omlet tutkunuyum ben. Yaşasın.
Hemen favorilerime ekledim bu tarifi de.

Soru: ters yüz etmiyor muyuz?

Diyet tiramisu topları

• 2, 5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 küçük çay bardağı süt içine 3 çay kaşığı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı bal (Zevkinize göre azaltın veya arttırın)
  • 100 gram labne (200 gramlık paketlerin yarısı)yerine süzme yoğurt kullanabilirsiniz
  • Üzeri için kakao
Hazırlanışı
  1. Yulafları blenderdan geçirin. Kakao hariç bütün malzemeleri ekleyin. Dolapta yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kakaoya bulayın servise hazır. Afiyet olsun

Eklentiler

• 20190720_235524.jpg
    318,4 KB · Görüntüleme: 35
At favoriye

Pratik kısır:
+Yarım çay bardağı kinoa'yi bir iki saat suda beklettikten sonra, bir çay bardağı suda haşliyoruz
+Bir çay bardağı ince bulguru da bir çay bardağı suyla demliyoruz.
+İkisini birleştirip, üzerine biraz biber salçası, biraz nar ekşisi, bir tk da z.yağı ekleyip karıştırıyoruz.
+Bir soğan, yarım demet taze nane, yarım demete yakın maydanoz ve domatesi rondoda çekip kısır karışımına ekliyoruz. İyice karıştırınca kisirimiz hazır. (Otları fazla, kinoa takviyesiyle bulguru da az olunca hafif oluyor, şişirmiyor insanı)

Deneyeceklere afiyet olsun..

Eklentiler

• IMG_20190727_143816.jpg
    103,6 KB · Görüntüleme: 36
Malzemeler:
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
  • yarım su bardağı ceviz kırığı
  • yarım su bardağı kuru yaban mersini
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3-4 yemek kaşığı su
  • Yapılışı:
    1. Hindistan cevizi rendesi, tam buğday unu ve yulafı derin bir kase içinde karıştırın.
    2. Karbonat, kuru yaban mersini ve ceviz kırıklarını ekleyerek tekrar karıştırın.
    3. Zeytinyağı, bal ve suyu ekleyerek hamuru sıktığınızda dağılmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
    4. Hamuru ister elinizle ister dondurma kaşığıyla porsiyonlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
    5. 180 derece önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kurabiyeler kızarıncaya kadar pişirin.
    6. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Ben çok fenayım mutfak konusunda.. cazip bir tarif ama elbette sorum var.
Kuru yaban mersini nereden alır? Kuruyemişçi mi aktar mı?
Yani soracağım yer bön bön bakmasın yüzüme.

Ben çok fenayım mutfak konusunda.. cazip bir tarif ama elbette sorum var.
Kuru yaban mersini nereden alır? Kuruyemişçi mi aktar mı?
Yani soracağım yer bön bön bakmasın yüzüme.
Ikisinde de olabilir ama bazı kuruyemişcilerde cesit az en garanti aktarda bulabilirsiniz kaptanım ,
A Anka nın dediği gibi a101 de bende gördüm :))

Oopsie bread (unsuz pratik ekmek)

Düşük karbonhidratlı harika ve pratik bir tarif :)

- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı (tepeleme)krem peynir
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkabartma tozu

1. Yumurtaların sarısını ve beyazını birbirinden ayırın.
2. Yumurta beyazlarını ayırdığınız kaba, tuzu ve kabartma tozunu koyun. Ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın.
3. Yumurta sarılarını ayırdığınız kaba krem peyniri ekleyip 2-3 dakika çırpın.
4. Hazırladığınız yumurta sarılarını, yumurta beyazlarına nazikçe, alttan yukarıya doğru kabartarak karıştırın.
5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla hamuru dökün.
6. Önceden ısıttığınız 150 derecelik fırında 20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yulaf kepekli krem;

2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber

Tüm malzemeleri karıştırın. Krep tavasını yağlayıp karışımı tavaya yayın. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar pişirin. Krepi çevirip diğer tarafını da pişirin.

Mercimekli Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 bağ semizotu
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
Mercimekleri yıkayın ve bir tencereye alıp, üstlerini geçecek kadar su ilave edin. Ocağın altını açın ve yumuşayana dek pişmeye bırakın, yaklaşık 10 dakika. Semiz otlarını güzelce yıkayın, irice doğrayın ve bir servis kasesine alın. Pişirdiğiniz mercimekleri süzüp, soğuk suyla yıkadıktan sonra doğradığınız semiz otlarının üstüne alın. Sarımsağı rendeleyin, zeytinyağını üstlerine gezdirin. Yoğurdu ilave edin ve tuzu da ekledikten sonra güzelce karıştırıp, servis edin.

Börek tadında diyet omlet
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı lor peyniri
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1, 5 yemek kaşığı tambuğday unu veya öğütülmüş yulaf
  • Pulbiber
  • Tuz
Bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. Hafif yağlanmış tavada altı üstü kızartılır.

Ev yapimi granola tarifim:

400 gr yulaf ve 1 su bardagi cig bademi (bicakla her bademi ikiye keselim) bir kapta karistirin.
Uzerine 1 su bardagi kadar bal katip iyice karistirin hepsi birbirine gecsin. Sonra uzerine arzuya gore kuru meyveler katin, ben kuru uzum seviyorum. Karistirin ve yagli kagit serilmis tepsiye dokup yayin. 180 derece isinmis firina verin 30 dk kadar surede hazir oluyor. Arada kasikla karistirin her tarafi esit kizarmasi icin.

Cikarin ve sogumasini bekleyin soguduktan sonra vakumlu kapakli bir kavanozda saklayin bu sekilde omru uzun oluyor.
Afiyet olsun:)

Bal cok fazla degilmi cnm

Bide bildigim kadarıyla balin isitilmamasi gerekiyor

Unsuz, Şekersiz ve Yağsız Browni

Malzemeler

•3 yumurta
•2 adet büyük muz
•10-15 yemek kaşığı hindistan cevizi
•1 tatlı kaşığı karbonat
•2 yemek kaşığı kakao
•2 yemek kaşığı bal(muzlar çok olgunsa bala gerek kalmayabilir )
•1 su bardağı süt

Sosu İçin:
•1 çay bardağı ılık süt
•1 yemek kaşığı kakao

Üzerine:

•40 gram bitter çikolata

Yapılışı: Muzları ve yumurtaları rondoya at. Daha sonra diğer malzemeleri ekle ve rondoda çek. Rondo yoksa muzları rendele, diğer malzemelerle karıştır ve çırp, güzelce karıştır.
Kakao miktarı çok gelirse azaltabilirsin. Damak zevkinize göre. Küçük bir borcama(en küçük borcam) yay ve fırınla 170 derecede 25 dakika pişir.
Pişen browniye minik minik parçaladığın çikolataları serpiştir. Daha sonra, browniye süt ve kakaoyu birleştirerek hazırladığın sosu kaşık kaşık dök ve ıslat. Afiyet olsun.

Tarif instagramda peppycooky adlı kullanıcıdan alıntıdır.

merhaba
açıkçası çok fazla yemek yapamadığım için diyet yemek tarifim de fazla yok.
bir fırında somon balığı yapıyorum, somon balığını zeytinyağı pul biber ve kekikle marine edip buzdolabinda biraz bekletiyoruz. Marine edilen somon balığını yağlı kağıda diziyoruz, üzerine limonlarımızı yuvarlak kesip maynonozla birlikte parçaları koyuyoruz. İyice sarıp önceden 180-200 derece ısıtılmış fırına atıyoruz.
Fırın için genelde tariflerde 180 diyor ama benim fırınım fansız olduğu için 200e kadar getiriyorum.
Yaklaşık 20 dakikada oldukça güzel şekilde pişiyor. Yanına fazla bir şey de gerekmiyor açıkçası.

Ben bir de havuç kabak tarator var, çok basit havuç-kabak-sarımsak ve yoğurt malzemelerimiz.
ben havuç tarator yaparken yanına kabakları da rendeliyorum, hem kabak rendelemek daha kolay ve kabak daha diyet ürünü olduğu için. İstediğimiz kadar Havucu ve kabağı rendeliyoruz . Bunları az zeytinyağ ile kavuruyoruz, yağsız da kavrulabiliyor da çok çabuk yanıyor çok çevirmek lazım. Sonra iyice havuç ve kabak sündükten yumuşadıktan sonra biraz soğumasını bekliyoruz. Yoksa yoğurt kesiliyor.
Bu esnada sarımsaklı yoğurdu hazırlayabiliriz. Sarımsakları dövüp yoğurda tuzla ekliyoruz.
soğumuş havuç ve kabak karışımını sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz.
Üzerini de kırılmış ceviz ile süslüyoruz.

Bostana Salatası

4 tane orta boy domates
5 dal taze soğan
5-6 adet sivri biber
1 soğan
1 salatalık
yarım bağ maydanoz
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon
6 çorba kaşığı zeytinyağı

4 adet domatesi soyun. Soyduğunuz domatesleri, 5 dal taze soğanı, 1 kuru soğanı, 1 adet salatalığı, yarım bağ maydanozu incecik doğrayıp büyük bir kasede birleştirin.
· 1 diş sarımsağı havanda ezin. Üzerine 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı nar ekşisi, 1 limonun suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırın.
· Sosu salataya ekleyip karıştırın.
· Salata bir saat kadar beklerse suyunu güzelce salacak ve çok daha lezzetli olacaktır. Buzdolabında iyice soğutup yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Yoksa içine birkaç tane buz bile atabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…