Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Merhaba
Diyet listemde; Akşam yemeğinde 4 kaşık yoğurt ile iki dilim yediğim kabak mücveri tarifi vermek istiyorum..

3 adet yeşil kabak
1 adet havuç
250 gr kor peyniri
1 çay bardağı yulaf ezmesi
Yarım demet dereotu+maydanoz
1 adet yumurta
2 adet yumurta beyazı
1 paket kabartma tozu
Tuz+karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kabağı kabuğu ile olmak üzere havuçla rendeleyip fazla suyunu sıkın.
Yumurtaları kırıp iyice karıştırıp üzerine kabak ve havuç karışımı ekleyip, ekleyerek karıştırın
Yağladığınız fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika ( üzeri kızarana kadar ) pişirin

Selamlar

Mantarli Tavuk sote tarifi

1kg yakin tavuk gogsu iri kup dogra tavada zeytinyagi kizdirin ve tavugu ekle tuz ve karabiber koyup once kavur sonra altini kis ve kapagi kapatip suyunu salip ceksin.
Cekince biraz kavuruyoruz ve uzerine ince kiyilmis 1-2 sarimsak, dogranmis mantar ekleyip kavuruyoruz ve kapagini kapatiyoruz.
Mantar suyunu salip cekince kapagi acip biraz kavuruyoruz biraz daha tuz ekliyoruz biraz kimyon koyuyoruz, 1 yemek kasigi salca ekleyip kavuruyoruz ve 2 domates rendesi ekleyip biraz ceviriyoruz ve 1 -1.5 bardak kaynar su ekleyip kapagini kapatiyoruz orta ateste pissin .
En son tadina bakip tuz/ su ekleyebilirsiniz

Afiyet olsun:)

Evet kaderdaslarim
Etap sonuncuzu oldugum icin size dun aksam yaptigim Yesil fasulye yemeginin tarifini verecem.

Malzemeler
Yesil fasulye
Y.biber
Domates
Tuz
yag
P.biber
1.50 bardak su

Hazirlanisi
Fasulyeleri ayiklayip yikiyoruz.
Ardindan yagimizi tencereye ilave ettikten sonra fasulyelerimizi koyuyoruz. fasulyelerimizin diriligini oldurdukten sonra sirasiyla biber ve domatesimizi ekliyoruz. Beraber harmanladiktan sonra tuzunu ve bir bucuk bardak su ilave ediyoruz. Kaynamaya baslayinca atesi kisik hale getirip yavas yavas kaynamaya birakiyoruz bu esnada p.biberimizi ekliyoruz.
Ben boyle lokum kivamina getirene kadar kaynatiyorum.cunku oyle seviyorum

Afiyet olsun 🤗

Kereviz salatası

Malzemeler
Bir adet kereviz
Sarımsak
Yoğurt
Ceviz

Yapılışı
Kerevizin kabuğunu soyup rendeliyoruz sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayıp kerevizlrti içine ekliyoruz cevizleri irice bölüp içine ekleyip karıştırıyoruz sonra servis tabağına alıp cevizle süsleyip servis yapıyoruz :kk77:

Kereviz salatası

Malzemeler
Bir adet kereviz
Sarımsak
Yoğurt
Ceviz

Yapılışı
Kerevizin kabuğunu soyup rendeliyoruz sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayıp kerevizlrti içine ekliyoruz cevizleri irice bölüp içine ekleyip karıştırıyoruz sonra servis tabağına alıp cevizle süsleyip servis yapıyoruz :kk77:
ayyyy bu nefis oluyor.
iyi ki yazdın da aklıma getirdin. :KK36:

ben bu tarife mayonez de ekliyorum.

Fırında karnabahar

Malzemeler
Bir adet orta boy karnabahar
Bir su bardağı süt
Bir çay kaşığı karabiber
Tuz
Bir adet kuru soğan
Maydanoz ve dereotu
İki adet yumurta
Kaşar peyniri

Yapılışı
Karnabaharları çiçek ayırıp yıkayıp üzerine tuz ekleyip haşlıyoruz suyunu süzüp soğumasını bekliyoruz sonra çatalla eziyoruz soğanı maydanozu dereotunu doğrayıp diğer tüm malzemeleri içine ekleyip karıştırıp fırına veriyoruz pişince çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz tekrar fırına verip kaşarlar kızarana kadar bekliyoruz sonra çıkarıp ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip servis ediyoruz :kk77:

Mayonezli harika oluyor ama mayonez işte :kk77::kk77:
Mayonez güzel olur lezzetli yapar ama kalorisi yüksek olduğundan ben eklemiyorum :KK39:

Kızlar yok yaa.. cevizin kalorisinden fazla değildir o.
3 büyük kerevize 1 kaşık mayonez, 3 kaşık yoğurt

Dur bir de kontrol edelim bakalım.
1 kaşık (25 gr) mayonez 98 kalori
25 gr ceviz 163 gr

dedim işte. :63:

Fırında karnabahar

Malzemeler
Bir adet orta boy karnabahar
Bir su bardağı süt
Bir çay kaşığı karabiber
Tuz
Bir adet kuru soğan
Maydanoz ve dereotu
İki adet yumurta
Kaşar peyniri

Yapılışı
Karnabaharları çiçek ayırıp yıkayıp üzerine tuz ekleyip haşlıyoruz suyunu süzüp soğumasını bekliyoruz sonra çatalla eziyoruz soğanı maydanozu dereotunu doğrayıp diğer tüm malzemeleri içine ekleyip karıştırıp fırına veriyoruz pişince çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz tekrar fırına verip kaşarlar kızarana kadar bekliyoruz sonra çıkarıp ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip servis ediyoruz :kk77:
bunu deneyemem ben.
fırından pişmekte olan sütün kokusu eve yayılırsa kent dışına çıkmam gerekir. :KK70:

Cevizli Yumurta Salatası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • 5 adet zeytin veya 2 adet tam ceviz
  • Bol dereotu,nane,maydanoz
  • Kırmızı kapya biber,yeşil biber
  • Pulbiber,karabiber,az tuz
  • Limon
Cevizli Yumurta Salatası Tarifi Yapılışı
  1. Doğranmış kırmızı biber, dereotu ,yeşil biber ,nane ,maydanoz salata tabağında karıştırın.
  2. Karışımın üzerine yumurtayı cevizi ve baharatları ekleyin.
  3. En son olarakta hazırladığınız salatanın üzerine limon ilave edin. Afiyet olsun.
Ben bu tarife ek olarak bol marul ekliyorum. Daha lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

İyi akşmlar

Tatlı krizlerinde ya da kahvenin çayın yanında günde 2 tane tüketilmesi diyeti bozmayan bir tatlı tarifi yazacağım. İnternette severek takip ettiğim bir diyetisyenin tarifi. Misafirlerime de bundan yapıyorum, Tadı mükemmel 😻

Hurma topları

Malzemeler
10 hurma
1 yk toz yulaf
1 çb bitter çikolata
1 çb antep fıstığı (ben badem, fındık veya Hindistan cevizi tozu kullanıyorum hangisi varsa elimde)
1 çk kakao

Hurmaları sıcak suda bekletip çekirdeklerini çıkarıyoruz. ( bazen yanına kayısı, gün kurusu vs de ekliyorum)
Bütün malzemeleri blendardan geçirip yuvarlıyoruz.
Yuvarladıktan sonra hindistan cevizine veya canını neye isterse bulayıp tüketebilirsiniz.

Tavuklu brokoli çorbası
Bir tarif üzerine değil bunu kendim yapıp denedim ve size verebilecegim çok güzel ve sağlıklı bir tarif kızlar

1 kilo brokoli
1 soğan
2 dış sarmısak
1 havuç
Tavuk Göğsü

Yapılışı
Brokoli soğan sarmısak havuç haşlanir. Diğer tarafta tavuk gogsude haslanip didiklenir. Çorba mikserle cirpilip kivam aldıktan sonra içine tavuk gogsude eklenip biraz daha pişirilir. Sonra pulbiber az tuz karabiber eklenip en son az bir tereyağı ve nane de kavurulup üzerine eklenir. Afiyet olsun

Merhabalar

yogurtlu kabak sote tarifi:

2 adet kabagi yikayip rendeleyin. Tavaya az zeytinyagi alin ve kabaklari soteleyin. Soteleme bitince tuz karabiber ekleyip biraz sogutun.
soguyunca tabaga alin uzerine kiyilmis dereotu ve suzme yogurt koyun. Pul biber koyuyorum en son guzel oluyor :) hem hafif hem lezzetli. Kabak her zaman bende ise yariyor:)

Kızlar yok yaa.. cevizin kalorisinden fazla değildir o.
3 büyük kerevize 1 kaşık mayonez, 3 kaşık yoğurt

Dur bir de kontrol edelim bakalım.
1 kaşık (25 gr) mayonez 98 kalori
25 gr ceviz 163 gr

dedim işte. :63:
3 kerevize 3 kaşık yoğurt az değilmi canım yaaa bir de ben mayonez yerine süzme yoğurt koyuyorum bolca da dereotu muhteşem oluyor dereotunu denemediyseniz mutlaka deneyin

3 kerevize 3 kaşık yoğurt az değilmi canım yaaa bir de ben mayonez yerine süzme yoğurt koyuyorum bolca da dereotu muhteşem oluyor dereotunu denemediyseniz mutlaka deneyin

Bilmem ki toplightım.. teyzemden aldığım tarif böyle, ben de hep böyle yaptım.
Sanırım kerevizin tadının ön planda olmasını seviyorum ben.
Ama bak 1 kaşık da mayonez var.

Dereotu da ekleyeyim bir dahakine. :KK36:

X