Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Merhaba lar ben 10 takım dan etap sonuncusu olan üyeyim
Cok stresli dönemden geçtiğim den kaynaklı mutfaktan cıkmaz oldum tabiiki bu bir şeyin arkasına sıgınmak oldu sanırım stres kaynaklı sürekli elimde agzımda bir atıştırmalıklar buda artı olarak döndü tabiiki millet stres moral bozukluğu dan dolayı iştahı kesilir benim tam tersi sıkıntı bana yarıyor
Ama herşeyin farkındayım bu hafta takımımı zorda bıraktım bu bana iyi Bi ders oldu haftaya bomba gibi gelicegim birde sporu ihmal ettim gercekten hayatımızda spor hareket gercekten olmassa olmazımız herkese boll eksiler diliyorum

Merhaba lar ben 10 takım dan etap sonuncusu olan üyeyim
Cok stresli dönemden geçtiğim den kaynaklı mutfaktan cıkmaz oldum tabiiki bu bir şeyin arkasına sıgınmak oldu sanırım stres kaynaklı sürekli elimde agzımda bir atıştırmalıklar buda artı olarak döndü tabiiki millet stres moral bozukluğu dan dolayı iştahı kesilir benim tam tersi sıkıntı bana yarıyor
Ama herşeyin farkındayım bu hafta takımımı zorda bıraktım bu bana iyi Bi ders oldu haftaya bomba gibi gelicegim birde sporu ihmal ettim gercekten hayatımızda spor hareket gercekten olmassa olmazımız herkese boll eksiler diliyorum
Tatlim buraya yemek tarifini paylaşman gerekiyordu :)))

Merhaba kızlar
Aklıma gelen ve severek yaptığım kabak spagetti tarifi vericem uzun zamandan beri yapmadığım nasıl da belli (kilo artışından) cok güzel neredeyse sıfır kalorili Bi yemek
Kabak ları şekilli rende ile spagetti şeklinde rendeliyoruz
Cok az sıvı yag ile fazla kavurma dan hemen 2 döndürüyorux
Üzerine yogurt döküyoruz ceviz de cok güzel yakışıyor hem tok tutuyor
Yapan lara afiyet olsun 😄

FIRINDA PIRASA MÜCVERİ

MALZEMELER
1 kg pırasa

1'er demet maydanoz ve dereotu

Yarım demet nane, 3 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

50 gram tulum peyniri

100 gram beyaz peynir

1 paket karbonat

Dört buçuk çorba kaşığı un, tuz
YAPILIŞI
Tüm yeşillikleri iyice yıkadıktan sonra ince kıyın ve bir kenara alın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve içine yoğurt, tulum peyniri ve ezilmiş beyaz peynir ilave edip karıştırın. Karbonat, un ve tuz ekleyip kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. 35x20 cm ebadındaki fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karışımı döküp üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kontrol ederek (hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

FIRINDA PIRASA MÜCVERİ

MALZEMELER
1 kg pırasa

1 çay bardağı yoğurt

50 gram tulum peyniri

100 gram beyaz peynir

1 paket karbonat

YAPILIŞI
Tüm yeşillikleri iyice yıkadıktan sonra ince kıyın ve bir kenara alın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve içine yoğurt, tulum peyniri ve ezilmiş beyaz peynir ilave edip karıştırın. Karbonat, un ve tuz ekleyip kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. 35x20 cm ebadındaki fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karışımı döküp üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kontrol ederek (hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Allaaaaaaah tam benlik bir tarif. Teşekkürler Laydim. :KK200:
Kafadan çavdar kullanırım ben.
Unlu tariflerin hepsinde uzun zamandır çavdar unu kullanıyorum. Tadına bayılıyorum.
Ayhh pırasaya da bayılıyorum.

Cesaretimi toplayınca yapacağım. :KK71:

Unlu tariflerin hepsinde uzun zamandır çavdar unu kullanıyorum. Tadına bayılıyorum.

Öyle güzel fikir verdin ki bende bundan sonra öyle deneyeyim :KK36: :KK36:

Rokali kuru domatesli salata
200 gr yikanmis roka, 1 avuc kuru domates (onceden islanmis ve yumusamis) 2 tane iri dogranmis taze biber karistirip uzerine limon suyu ve zeytin yagi ekliyoruz. En son servis yapmadan uzerine 1 avuc kabak cekirdegi ekliyoruz.
saglikli ve guzel gorunumlu bir salata. Afiyet olsun

FIRINDA PIRASA MÜCVERİ

MALZEMELER
1 kg pırasa

1 çay bardağı yoğurt

50 gram tulum peyniri

100 gram beyaz peynir

1 paket karbonat

YAPILIŞI

Öğlen markete gittim ve bütüüüüün malzemeleri aldım.
Tepsinin ölçülerini veren senin kafanla aynı kafada biri olarak elimde pırasalarla tezgahın başında dalıp gittiğimi söylemeden edemeyeceğim. Aklımdan şunlar geçiyordu:

Acaba bu 1 kilo, pırasaların saplarını kestikten sonraki bir kilo mu, yoksa brüt ağırlık mı? Ne kadarını kesiyordur ki acaba.. Benim gibi sadece soğan kısımlarını kullanıyorsa daha fazla mı almalıydım.. Bak telefonu olsaydı arardım şimdi.. Neyse o zaman ben 1 kilo alayım. Eğer sulu olursa bir sonrakinde 1,2 kilo alırım.

:KK53:

Yarın pişirip, sonucu yazacağım. Kardeşim de heyecanla bekliyor.

Öğlen markete gittim ve bütüüüüün malzemeleri aldım.
Tepsinin ölçülerini veren senin kafanla aynı kafada biri olarak elimde pırasalarla tezgahın başında dalıp gittiğimi söylemeden edemeyeceğim. Aklımdan şunlar geçiyordu:

Acaba bu 1 kilo, pırasaların saplarını kestikten sonraki bir kilo mu, yoksa brüt ağırlık mı? Ne kadarını kesiyordur ki acaba.. Benim gibi sadece soğan kısımlarını kullanıyorsa daha fazla mı almalıydım.. Bak telefonu olsaydı arardım şimdi.. Neyse o zaman ben 1 kilo alayım. Eğer sulu olursa bir sonrakinde 1,2 kilo alırım.

:KK53:

Yarın pişirip, sonucu yazacağım. Kardeşim de heyecanla bekliyor.

Sabırsızlıkla bekliyorum sonucu :KK48::KK48:

Yapraklarından da doğruyorum biraz ben tamamın soğan kısmı olmuyor ama kıvama göre çavdar ununu fazlalaştırırsın. Biraz göz kararı olur yani.

Sabırsızlıkla bekliyorum sonucu :KK48::KK48:

Yapraklarından da doğruyorum biraz ben tamamın soğan kısmı olmuyor ama kıvama göre çavdar ununu fazlalaştırırsın. Biraz göz kararı olur yani.
Tamam o "biraz" ölçüsü bende de var. Yaprakların kartlaşmış kısımlarını atıyorum.
Çavdar, beyaz una göre biraz daha gözenekli. Standart kabak mücverine göre ayarlarım ben kıvamını. Ölçü değişirse de haber ederim. :hamarat:

Bugün size çok met edilen ve şimdi olacakta pişen karnıbahar mantısı yapıyorum. Foto gönderirim.
Karnıbaharı haşlayın üzerine yoğurt üstüne yağlı sos ( yağ oranı size kalmış isterseniz hiç yapmayın) kıymalı sos afiyet olsun

Küçük canavarla çekmek biraz zor oldu. Afiyet olsun. Ben biraz az haşlamışım. Siz güzel haşlayın

Eklentiler

• IMG_20200215_181620.jpg
    IMG_20200215_181620.jpg
    86,2 KB · Görüntüleme: 45
Bugün size çok met edilen ve şimdi olacakta pişen karnıbahar mantısı yapıyorum. Foto gönderirim.
Karnıbaharı haşlayın üzerine yoğurt üstüne yağlı sos ( yağ oranı size kalmış isterseniz hiç yapmayın) kıymalı sos afiyet olsun
Bunun lahana versiyonunu yaparım hep. O da çok güzel oluyor.

FIRINDA PIRASA MÜCVERİ

MALZEMELER
1 kg pırasa

1 çay bardağı yoğurt

50 gram tulum peyniri

100 gram beyaz peynir

1 paket karbonat

YAPILIŞI

20200215_173833.jpg

Dün yaptım mücveri.
Benim her zaman yaptığım fırında kabak mücveri var. Bir daha yapacağım zaman bendeki tarifte yer alan kabak yerine pırasa koyacağım.

Gelelim bu tarifi neden bir daha yapmayacağıma. Bu tamamen damak zevki ile ilgili bir durum tabii.
İçine konulan gerek peynir, gerekse yoğurt tadını pırasaya çok yakıştıramadım.

Amma velakin pırasayı mücver formunda yemeye bayıldım. Pırasayı çok severim ve benim için yeni bir alternatif olmuş oldu. Teşekkürler Laydim. :KK200:

Not: Tarifi yine de yapmak isteyenler olursa karbonat değil bence o. 1 paket kabartma tozu. Aklınızda olsun.

Eki Görüntüle 2591543
Dün yaptım mücveri.
Benim her zaman yaptığım fırında kabak mücveri var. Bir daha yapacağım zaman bendeki tarifte yer alan kabak yerine pırasa koyacağım.

Gelelim bu tarifi neden bir daha yapmayacağıma. Bu tamamen damak zevki ile ilgili bir durum tabii.
İçine konulan gerek peynir, gerekse yoğurt tadını pırasaya çok yakıştıramadım.

Amma velakin pırasayı mücver formunda yemeye bayıldım. Pırasayı çok severim ve benim için yeni bir alternatif olmuş oldu. Teşekkürler Laydim. :KK200:

Not: Tarifi yine de yapmak isteyenler olursa karbonat değil bence o. 1 paket kabartma tozu. Aklınızda olsun.

:olamaz::olamaz::olamaz::KK48::KK48::KK48:

:KK200::KK200::KK200:

Bende yulaf unu kullanıyorum oda çok lezzetli ve diyet açısından da uygun :KK39:

Kuru hurmalı sağlıklı atıştırmalık

6-7 tane kuru hurmayı suya bırakıp yumuşattıktan sonra çekirdeklerini çıkarıp bir kabın içine alırız üzerine iki yemek kaşığı kakao bir çay bardağı çiğ fındık yada çiğ badem kırığı ekleyip blender dan çekeriz sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp ister hindistan cevizine ister chia tohumuna bulayıp çayın yada kahvenin yanında bir iki top yeriz

Afiyet olsun :KK39:

X