Ne güzel bir tarif, ilk fırsatta denemem lazımEki Görüntüle 2239178
OTLU PEYNİRLİ PANCAKE
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 adet yumurta
Taze soğan
Maydanoz
Yağsız çökelek
Light Kaşar
Kabartma Tozu
1 yumurtayı bir çimdik tuz ile iyice çırptım. Yoğurdu ve kabartma tozunu ekledim, iyice çırptım ki özleşsinler. Yulaf kepeğini ekledim ve biraz şişmesi için diğer işlemlere geçtim. Taze soğan ve maydanozu çok ince kıydım. Peynirlerle birlikte diğer malzemelere ekledim. İyice ısıttığım krep tavasına hiç yap koymadan kaşık kaşık döktüm (9 kaşık çktı).Bu noktada üstlerine çok az isot serptim). Pancake'leri tavaya döktükten sonra ateşi biraz kıstım ki içleri çiğ kalmasın. Üzerleri göz göz olunca diğer taraflarını çevirdim. Hiç yulaf tadı gelmedi, neredeyse otlu peynirli gözlemeye benzedi diyebilirim.
Afiyet Olsun...
Aynısının tatlı versiyonunu da yapıyorum. Bu sefer içine 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı zencefil koyuyorum. Şekersiz tatlandırıcısız reçelim var. 1 tatlı kaşığı reçelle tatlı gereksimini oldukça karşılıyor, yanında da sütlü nescafe.. Onu da tavsiye ederim.Ne güzel bir tarif, ilk fırsatta denemem lazım
Tarçın sevmem neredeyse tüm diyet tatlı tariflerinde tatlı var :) ben bunu böyle tuzlu bir deneyeyimAynısının tatlı versiyonunu da yapıyorum. Bu sefer içine 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı zencefil koyuyorum. Şekersiz tatlandırıcısız reçelim var. 1 tatlı kaşığı reçelle tatlı gereksimini oldukça karşılıyor, yanında da sütlü nescafe.. Onu da tavsiye ederim.
Tatlandırıcı kullanımına karşıyım, yoksa tatlandırıcı da konulabilir içine
Teşekkür ederiz canım, kesin deneyeceğim.ELMALI YULAFLI SMOOTHİE
Malzemeler:
1 adet kırmızı elma
1 küçük muz
Yarım bardak yulaf ezmesi
Yarım çay kaşığı toz tarçın
1 bardak yoğurt.
Hazırlanışı:
Elma ve muzu gelişigüzel bölün ve diğer malzemelerle birlikte blender'dan geçirin. Elmanın kabuğunu soymayın, sadece ortasındaki çekirdekleri ve çekirdek yatağını temizleyin. Çok yoğun bir smoothie elde ettiyseniz biraz badem sütü ya da su ekleyebilirsiniz. Eğer soğuk bir içecek yapmak istiyorsanız diğer malzemelerle birlikte blender'a biraz buz koyabilirsiniz.
Rica ederim kaptanımTeşekkür ederiz canım, kesin deneyeceğim.
Ne güzel bu etap 2 tarif okuyacağız
Fit kurabiye tarifi
1 adet yumurta sarısı
1 bardak yulaf ezmesi
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı fıstık ezmesi (şeker ilavesiz)
2 çorba kaşığı toz kakao
50 gram tam buğday unu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet muz
Yapılışı
Muzu çatalla ezerek püre haline getirip yumurta sarısı, bal, fıstık ezmesi, zeytinyağı ve sütle birlikte bir kapta karıştırın.
Yulaf ezmesi, tam buğday unu, kakao ve kabartma tozunu ekleyin ve 15 dakika buzdolabında bekletin.
Kaşıkla büyük parçalar alın ve tepsiye aralarında biraz mesafe tutarak koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika çok kurutmadan pişirin.
Kurabiyeleri soğutma telinin üzerinde biraz sertleşene kadar soğutun.
Afiyet olsun
1 tencere yiyelim bariÇok güzel bi çorba yaptım bugün kabak çorbası ve 1 tenceresi sadece 350-400 kalori
Malzemeler
2 kabak
2 domates
1 demet maydanoz
2 yk siyez bulguru
Pulbiber, kimyon, nane ve karabiber
Yapılışı
Kabakla domatesi sotele maydanoz ekle sotele bulguru 2 sb kaynamış suyu ve baharatları koy pişir. Ve istediğin kadar ye.
Ye 1 tencereyi farketmez topu topu 350-400 kalori alacaksın. 1 kasesi en fazla 100 kaloridir zaten lif oranı yüksek olduğu için de tok mis gibi. Afiyet olsun şimdiden1 tencere yiyelim bari
Teşekkürler canım tarif için
Özellikle öğle vakitleri çorba yemek akşam için vücudumu dinç tutuyor abartmıyorum
Tarif de burda dursun kabaklara tat gelsin denerim
kabağı rendeledin mi?Çok güzel bi çorba yaptım bugün kabak çorbası ve 1 tenceresi sadece 350-400 kalori
Malzemeler
2 kabak
2 domates
1 demet maydanoz
2 yk siyez bulguru
Pulbiber, kimyon, nane ve karabiber
Yapılışı
Kabakla domatesi sotele maydanoz ekle sotele bulguru 2 sb kaynamış suyu ve baharatları koy pişir. Ve istediğin kadar ye.
Yok küp küp doğradım sadece. Sonrada blendırdan geçirdim. Blendır kullanmak istemeyenler rendelemeli.kabağı rendeledin mi?