Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Maş fasulyesi salatası

Malzemeler
Bir su bardağı maş fasulyesi
Marul dereotu maydanoz
Yeşil soğan
Közlenmiş kırmızı biber
Zeytinyağı tuz pulbiber kuru nane

Yapılışı
Yeşillikler ve közlenmiş kırmızı biber doğranır maş fasulyesine eklenir zeytinyağı ve baharatlar ile harmanlayıp servis edilir
hem lezzetli hemde yanında bir kase yoğurtla tok tutan bir öğün olur

seaBahAR seaBahAR moni moni
Ellerine sağlık Saracim. Maş fasulyesini önceden ıslatmaya gerek var mı? Hiç yemedigim ve pişirmediğim bir gıda. Sanırım yaptıkça hep seni hatırlayacağım canım. İlkler unutulmaz bilirsin :KK15::KK19:

Ellerine sağlık Saracim. Maş fasulyesini önceden ıslatmaya gerek var mı? Hiç yemedigim ve pişirmediğim bir gıda. Sanırım yaptıkça hep seni hatırlayacağım canım. İlkler unutulmaz bilirsin :KK15::KK19:

Ben önceden ıslatmadım canım düdüklü tencerede 15 dakikada pişirdim hatta biraz fazla pişirip soğuduktan sonra poşetleyip derin dondurucuya atıyorum yemek istediğinde çok büyük kolaylık oluyor :KK39:hakkımdaki düşüncelerin için teşekkür ederim :KK200:

Maş fasulyesi salatası

Malzemeler
Bir su bardağı maş fasulyesi
Marul dereotu maydanoz
Yeşil soğan
Közlenmiş kırmızı biber
Zeytinyağı tuz pulbiber kuru nane

Yapılışı
Yeşillikler ve közlenmiş kırmızı biber doğranır maş fasulyesine eklenir zeytinyağı ve baharatlar ile harmanlayıp servis edilir
hem lezzetli hemde yanında bir kase yoğurtla tok tutan bir öğün olur

seaBahAR seaBahAR moni moni

Ben de maş fasulyesi denedim daha yeni.. Buraya da eklerim diye fotoğrafını da çekmiştim.

Hazır paylaşılmış ben de denediğim tarifi ekleyeyim bari şimdi.

maş fasulyesi (1 gece suda bekleyecek, yıkanıp 15 dakika haşlanacak ve süzülecek) içine eklediklerim:
- nar
- nar ekşisi
- bol dereotu
- limon, sızma ve tuz.

muhteşem ve çok pratik.

görsel olarak da çok güzel.

IMG-20190130-WA0007.jpg

Ben de maş fasulyesi denedim daha yeni.. Buraya da eklerim diye fotoğrafını da çekmiştim.

maş fasulyesi (1 gece suda bekleyecek, yıkanıp 15 dakika haşlanacak ve süzülecek) içine eklediklerim:
- nar
- nar ekşisi
- bol dereotu
- limon, sızma ve tuz.

muhteşem ve çok pratik.

Eki Görüntüle 2231931
Offf ellerine sağlık ama aşure gibi duruyor :KK17:

- nar
- nar ekşisi
- bol dereotu
- limon, sızma ve tuz.

muhteşem ve çok pratik.

Eki Görüntüle 2231931

Ellerinize sağlık ben çok seviyorum bol lif içerdiği için tokta tutuyor diyet için ideal bir besin :KK39:

Offf ellerine sağlık ama aşure gibi duruyor :KK17:
Tadı muazzam.. aşure ile ilgisi yok.
imza: aşureyemeyengiller derneği yönetim kurulu başkanı

Ben yaklaşık 2 sene önce almıştım dolabın dibinde kalmış bozulur mu acaba. Güve vb bişey görünmüyor. Böyle narlı görünce canım çekti:)))
Uçuşan bir şey yoksa bozulmamıştır diye düşünmekteyim. Yeni mahsul gibi olmayabilir tadı tabii.

Ben yaklaşık 2 sene önce almıştım dolabın dibinde kalmış bozulur mu acaba. Güve vb bişey görünmüyor. Böyle narlı görünce canım çekti:)))

Son kullanma tarihine bakın iki sene uzun bir süre güve olmasada bozulmuş olabilir Allah korusun gıda zehirlenmesi yaşamayın sonra en iyisi siz onu atın yenisini alıp pişirin :KK39:

Tadı muazzam.. aşure ile ilgisi yok.
imza: aşureyemeyengiller derneği yönetim kurulu başkanı
Neeee aşure yemiyor musun:skandal: ay kazanla yerim bulsam en sevdiklerimden:kk77:
Uçuşan bir şey yoksa bozulmamıştır diye düşünmekteyi. Yeni mahsul gibi olmayabilir tadı tabii.
Teşekkür ederim mutlaka deneyip resim atacağım :rapci:

Son kullanma tarihine bakın iki sene uzun bir süre güve olmasada bozulmuş olabilir Allah korusun gıda zehirlenmesi yaşamayın sonra en iyisi siz onu atın yenisini alıp pişirin :KK39:
Ben aldığım herşeyi hemen paketten çıkarıp kavanozuna boşaltırım o nedenle son kullanma tarihini hatırlamıyorum maalesef. Kuru bakliyat grubunda olunca bişey olur mu bilemedim. Yakınlarda satılan yer yoktur sanırım yenisini bulursam öyle yapayım bakalım :KK36:

Ben aldığım herşeyi hemen paketten çıkarıp kavanozuna boşaltırım o nedenle son kullanma tarihini hatırlamıyorum maalesef. Kuru bakliyat grubunda olunca bişey olur mu bilemedim. Yakınlarda satılan yer yoktur sanırım yenisini bulursam öyle yapayım bakalım :KK36:

ben de cama alıyorum hemen ama pakette yazana SKT ini bir kağıda yazıp kavanoza atıyorum onu da.
yumurtaları da rafa dizerken içlerinden bir tanesinin kabuğuna kalemle SKT yi yazıyorum.
sen de yap.
sen de yap.
:63:

ben de cama alıyorum hemen ama pakette yazana SKT ini bir kağıda yazıp kavanoza atıyorum onu da.
yumurtaları da rafa dizerken içlerinden bir tanesinin kabuğuna kalemle SKT yi yazıyorum.
sen de yap.
sen de yap.
:63:
Maşallah her alanda disiplinlisin zaten:KK200:
ama ben o kadar üşengecim ki git kalem kağıt al kes yaz at :olamaz:
Yumurta da zaten taze alıyoruz yeni yumurtlanmış oluyor 1 hafta gitmiyor koli:KK48:

Kendine haksızlık etme.. üşengeçlik değildir o, zamansızlıktır. :KK200:
:KK200::KK200::KK200:
Benim ki biraz tembel işi, paketteki SKT kesip kavonozun içine atıyorum.:sus:
Tekrar alırsam öyle yapayım. Normalde pirinç, bulgur, fasulye vb 1 er kiloluk alıyoruz onlar yeniyor bitiyor 1 ay içinde. bu maş fasulyesi sanki diyet için gibi olunca ihmal edildi :olamaz:
Aslında çocuklar için de faydalıymış

BOL SEBZELİ BULGUR PİLAVI
1 küçük soğan
2 biber
2 domates
1 küçük kabak
1 küçük patlıcan
5 taze fasulye
1 br esmer bulgur
3 kş Zeytinyagı
Tuz

Yağda soğan ve biberi kavuruyoruz üzerine 2 domatesı ekleyip kavurmaya devam kalan sebzelerıde küp küp doğrayıp ekliyoruz biraz daha kavurup bulguru ekliyoruz üzerine çıkacak kadar kaynar suyu ekliıyoruz tuz isteğe bağlı karabiber pul biber ekleyip pişmeye bırakıyoruz
Sebze ağırlıklı doyurucu besleyıcı bir pilav

Acıktırmayan Yeşil Mercimekli Omlet Tarifi

Malzemeler
2 yemek kaşığı yeşil mercimek
2 yumurta
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz
Karabiber ve pulbiber

Yapılışı
Akşamdan yeşil mercimeği suya doydum sabah kabuklarını ayıkladım ve yumuşayana kadar suda haşladım. Yeşil mercimekleri süzgece koydum soğurken de bir kasede diğer malzemeleri karıştırdım. Sonra yeşil mercimeği de ekledim ve bi güzel karıştırdım. Azıcık zeytinyağı koyulmuş tavada pişirdim.

Not: Acayip derecede tok tutuyor. Bugün hiç acıkmadım sadece metabolizmam yavaşlamasın diye yemek yedim o kadar. Bu omleti sabah sekizde yedim ve hiç açlık hissetmedim ara olsun diye ceviz yedim saate bi baktım 14.10 olmuş ve ben acıkmamışım.

Lahana Makarnası Tarifi

Soğanı jülyen doğra ve yağda karamelize olana kadar pişir biber ve domates salçası ekle. Jülyen doğranmış yeşil ve kırmızı biberi ekle bir güzel kavur. Jülyen doğramış lahanaları ekle bir kavur. Baharatları ekle yine kavur.
Eğer çok acıkan bir iseniz o zaman piştikten sonra için biraz haşlanmış nohut katın tok tutar.

Bunda malzeme sayılarını yazmıyorum, kişi sayınıza göre kendiniz ayarlayın diye.
Bu mercimekli omlet tarifini duymustum, ilginc gorunuyor. Mercimeklerin kabugu nasil ayiklaniyor, zor degil mi tek tek ufacik seylerin :KK64:

Yağsız lezzetli mantar yemegi
Etli Mantar Sote Tarifi'nin Malzemeleri
  • 200 gr yağsız et
  • 400 gr mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
Etli Mantar Sote Tarifi'nin Yapılışı
  1. Etleri tavaya atıp yağsız yumuşayana kadar tavada çevirelim.
  2. Mantarların saplarını koparıp mantarın üst kısımlarını güzelce yıkayıp etin üzerine atıp sotelemeye devam edelim. Mantarları doğramadan kullanalım daha lezzetli olacaktır.
  3. Sonra zeytin yağı ilave edip soteleme devam sırasıyla soğan, sivri biber bunlarda iri doğransın, domateslerin kabuklarını soyalım, atalım, sarımsak, pulbiber ilave ederek 5 dakika soteleyip ocağı kapatıp servise hazırdır. Afiyet olsun..
    Not: Tüm sebze yemeklerinde sebzelere bıçağı ne kadar az kullanırsanız lezzeti daha çok olur saygılar

Yağsız lezzetli mantar yemegi
Etli Mantar Sote Tarifi'nin Malzemeleri
  • 200 gr yağsız et
  • 400 gr mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
Etli Mantar Sote Tarifi'nin Yapılışı
  1. Etleri tavaya atıp yağsız yumuşayana kadar tavada çevirelim.
  2. Mantarların saplarını koparıp mantarın üst kısımlarını güzelce yıkayıp etin üzerine atıp sotelemeye devam edelim. Mantarları doğramadan kullanalım daha lezzetli olacaktır.
  3. Sonra zeytin yağı ilave edip soteleme devam sırasıyla soğan, sivri biber bunlarda iri doğransın, domateslerin kabuklarını soyalım, atalım, sarımsak, pulbiber ilave ederek 5 dakika soteleyip ocağı kapatıp servise hazırdır. Afiyet olsun..
    Not: Tüm sebze yemeklerinde sebzelere bıçağı ne kadar az kullanırsanız lezzeti daha çok olur saygılar

Tarif için teşekkürler. Ancak küçük bir ekleme de ben yapayım izninizle.

Mantarları yıkamayıp üstündeki katmanı peçete ile soyar isek çok daha lezzetli olacaktır.
Süngerimsi yapısı sebebi bile mantar suya değdiği anda maalesef tadı değişiyor.

X