Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Dün gece yaptım bu çorbayı ve çok sevdim. Rutin yemeklerim arasına girdi. Teşekkürler.

Ben tarifte ufak oynamalar yaptım. 1 yemek kaşığı zeytinyağında soteledim sebzeleri.
Kabağı rendelerim, domatesi küp doğradım.
Maydanozu yarım demet kullandım.
Ve en önemlisi suyu 4 bardak koydum, 2 bardakla çorbadan çok yemek gibi olacak diye düşündüm. İyi i de 4 bardak koymuşum.

Afiyet olsun.
Ben katı çorba sevdiğimden az su koyuyorum.
Tarifte zevkimize göre oynamalar yapmalıyız ki sevebilelim.
Beğenmene sevindim.

Arkadaşlar merhabalar

Ben 13. Takım kaptanı Ebru

Maalesef bu hafta sonuncu olan arkadaşımız 3oglanannesi bizim takımdaydı yalnız dış gebelik şüphesi ile iki haftadır zor durumda kaldı. Nerede hata yaptım topiğine yazdı ama maalesef başındaki sıkıntı nedeniyle burayı yazamadı. Yazması için ulaşmaya çalıştım ama dönüş alamadım maalesef. Onun yerine tarifi ben yazmak istiyorum zira ekstrem bir Durumu vardı eğer kabul edilirse seaBahAR affınıza sığınarak

Pratik diyet tatlı

Malzemeler:
1 tane avokado
1 tane muz
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı bal

Tatlı için gerekli olan bütün malzemeyi pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderdan geçirin. Servis kaplarına paylaştırıp buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun

Geçmiş olsun kaptanım
Kabul edilebilir diye düşünüyorum çünkü mazeret önemli
Ellerine sağlık ❤❤

Ellerine sağlık Laydim

FIT GRANOLA
Bir buçuk su bardağı yulaf ezmesi
20 adet çiğ fındık
4 tam ceviz
Bir avuç yer fıstığı
10 kuru kayısı iki kuru incir
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
Bir çay kaşığı çörek otu
Bir çimdik tuz

Öncelikle kuruyemişler ve kuru meyveler ince ince doğransin bal hariç Bütün malzeme karıştırılıp Tavada bir 10 dakika kavurulsun..

Tavanın altına söndürüp balı ekleyelim tahta kaşık yardımı ile iyice malzemeye yedirelim ..

Küçük dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip karıştırdığınız karışımı içine dökün başka bir yağlı kağıt ile iyice bastırın borcama bastırın .
.
buzdolabında 1 saat bekletip çıkartıp 12 eşit parçaya bölün tanesi ortalama 130 140 kalori

Afiyet olsun

Bu ramazanı geçirecek olduğun hem lezzetli hem de doyurucu bir tarifle geldim

Ayran Aşı Çorbasının Bi değişik Versiyonu

1 çay bardağı buğday
1 çay bardağı kinoa
Baharatlar
Yoğurt
Su

Buğdayı 1 gece önceden suda beklet ertesi gün de yumuşayana kadar suda kaynat.
Kinoayı 3 su bardağı kaynar suda suyu çekene kadar pişir.
Buğdayla ikisini karıştır ılımasını bekle.
Yoğurtla suyu karıştararak ayran yap.
Biraz da nane kat ve bütün malzemeleri karıştır.
Kaseye koy ve ye
Ya da isteğe göre tereyağ, nane ve pulbiberi kızdır üstüne gezdirerek ye.

Tahinli unsuz kurabiye:
2yk tahin, 100ml hindistan cevizi sutu, 1 yumurta, kucuk kucuk dogranmis taze hurma, 1 tk kabartma tozu, 1 bucuk yk kakao ve alabildigince yulaf guzelce yogurulur. Tepsiye yagli kagit serilir. Yemek kasigi yardimiyla alinin parcalar yagli kagida konulur. 200 derece fisinca 20 dakikada pisirilir.
Afiyet olsun.

ıspanaklı omlet:
malzemeler: 2 taze sogan
2 ya da 3 kök ıspanak (ben yerli dogal ıspanak kullanıyorum)
2 yumurta
tuz ve sevdiğiniz baharatlar

soganların beyaz yerlerini boylamasına 2ye bölüyoruz ince ince dogruyoruz onlar kavrulurken yesil yerlerini ve ıspanakları dograyıp tavaya atıyoruz 3 en fazla 4 dkka daha kavurup baharatları ve tuzu ekliyoruz. yumurtaları cırpıp her tarafına esit gelecek sekilde döküyoruz ( üzerine kasar da rendelerseniz lezzeti tavan yaptırırsınız)
afiyet olsun...

eline sağlık ama bence buğday yerine nohut falan olsaymış sanki isabetli olacakmış. çünkü buğday da tahıl, kinoa da tahıl. bir tahılın yanına bir bakliyat daha iyi olur gibi sanki. nohut ya da yeşil mercimek

Sağlıklı Puding
1 sb yarim yağlı süt
1 sb su
3 yk yulaf
1 yk chia
Yarim muz doğranmış
1 tk kakao
Biraz tarcin
4 kuru hurma
Malzemeler derin bir cevzeye konur. Karistirilarak pişirilir.
Teşekkür ederiz canım, ellerine sağlık.
Şişirmeyecek bir tatlıya gerçekten çok ihtiyacımız vardı. Hemen deneyeceğim

Karnıbaharlı Kısır tarifi (denedim ama resmi yok)
1 karnıbaharı güzelce blendırdan geçiriyoruz minicik minicik kalıncaya kadar.
3 adet soğanı 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz
1 yemek kaşığı domates veya biber salcasını ekleyip gene kavuruyoruz.
İçine karnıbaharlarımızı atıp 5 6 dakika kavuruyoruz.
Soguduktan sonra Limon tuz Pulbiber ekliyoruz.
İstege göre Maydanoz dere oyu taze Sogan turşu göbek ile tüketebiliriz afiyet bal şeker olsun

merhabalar tarifimin adı hurmalı toplar inanılmaz pratik bu tarif, tatlı krizlerine birebir bir tarif.
diyetisyenim
bunu haftada 1 gün yiyebileceğimi söylemişti umarım beğenirsiniz ve bu konu başlığına uygun bulursunuz :)

hurmalı toplar;
2 hurma (çekirdekleri çıkartılmış)
2 ceviz içi
1 tutam tarçın
kakao

kakao hariç tüm malzemeleri rondoda hamur haline gelene kadar çekiyoruz. bu hamurdan yuvarladığımız topları kakaoda yuvarlarlayıp servis yapıyoruz.
sevgiler

Bende su an iftar icin pisirmekte oldugum patlican yemeginin tarifini yereyim.

1 orta boy sogan
1 dis sarimsak
1 tk biber salcasi
2 carliston biber
3 patlican
2 orta boy domates
1 yk zeytin yag

Malzemelerin hepsini dograyip cok az su ilave edip kisik ateste pisiriyoruz. Yanina sarimsakli naneli cacikla servis ediyoruz. Yazin vazgecemedigim ikilim budur. Hem pratik hem lezzetli, afiyet olsun.

Bugün sizinle hem hazırlanışı kolay, hem pişmesi hızlı, hem mükemmel bir diyet yemeği, hemde en sevilmeyen bir sebzenin mükemmel bir tada ulaştığı bir yemeğin tarifini paylaşacağım.

KABAK YEMEĞİ

Malzemeler

Yarım kilo dolmalık kabak
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 büyük domates rendesi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 fincan zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Kabaklari soyup istediğimiz şekilde tencereye doğruyoruz.

Sarmısakları soyup üzerine doğruyoruz yada rendeliyoruz.

Kimyonu tüm sebzelerin üzerine gelecek şekilde serpiyoruz.

Domatesi rendeleyip domates salçası ile karıştırdıktan sonra yemeğin heryerine denk gelecek şekilde üzerinde gezdiriyoruz.

Tuzu serpiyoruz.

Zeytinyağını ekliyoruz.

Ocağın altını açıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte karıştırmadan yarım saat pişiriyoruz.

Servise hazır...

Not: Dolma yaptığımızda oyduğumuz kabağın içinide bu şekilde değerlendirebilirsiniz...

Sarmısak miktarını isteğe bağlı 1 başa kadar çıkarabilirsiniz.

Ben dolmalık kabak ile yapıyorum, ama diğer kabaklarlada da yapılıyor, deneyebilirsiniz.

Firinda mucver tarifi

Merhabalar sizinle cok lezzetli ve saglikli bir tarif paylasmak istiyorum. Yaptigim halinide resimde gorebilirsiniz.

Firini alt ust ayarda 200 e ayarliyoruz.

2 kabagi yikayip kabugunu soymadan bir kac parcaya boluyoruz, yarim demet dereotuda yikayip elimizle bolerek kabak ve dereotunu rondoya atiyoruz rondoda cekip bir kaseye aliyoruz.

1 kuru sogani bir kac parcaya boluyoruz, 4 dal yesil sogani bir kac parcaya kesiyoruz , 2 dis sarimsak ve bunlarin hepsini rondoda cekiyoruz ve yine kaseye ekliyoruz.

Tum malzemenin uzerine 2 corba kasigi zeytinyagi, 3 corba kasigi kadar tam bugday unu (normal unda olur tabiki bu saglikli diye kullandim), 1 tatli kasigi tuz, karabiber, 1 cay kasigi mahlep, 2 yumurta ekleyip spatulayla karistiriyoruz.
En son tercih edilen bir peynir dograyip icine ekliyoruz ben dil peyniri kullandim.
Firin kabini zeytinyag ile yaglayip ona dokuyoruz.

Oncelikle firinin alt kismina koyup boyle 20 dk pisiriyoruz sonra ortaya cikarip 20 dk kadarda oyle pisiriyoruz ve sonra disari alip uzerine corek otu ve dilimlenmis peynir koyup uzeri kizarincaya kadar pisirip cikariyoruz.
Afiyet olsun :)

Ev yapımı harika bir protein bar tarifi
Protein bar tarifi
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı granül kahve
2 ölçek protein tozu
2 yemek kaşığı proteinli süt
6 adet hurma
10 12 adet yer fıstığı
Bütün malzemeleri blendirdan gecirip sekil veriyoruz bukadar basit ve lezzetli afiyet olsun

Chia tohumlu mangolin...
(Şeker hastaları ve tatlı severler rahatlıkla tüketebilir)
Malzemeler

1 yemek kaşığı chia tohumu
200 ml süt
İstediğiniz meyveler

Tarifi

Kup bardağa 1 yemek kaşığı chia tohumu ile 1 bardak sütü koyuyoruz ve karıştırıyoruz.. daha sonra bu karışımın içine istediğimiz meyveleri kup küp doğrayıp atıyoruz..karışımı bir kez daha karıştırıp buzdolabında hazır olması için bekleyiyoruz... Chia tohumu sütle birlikte bir süre sonra jel oluşturacak ve harika bir meyveli tatlı olacaktır...denemeniz tavsiye edilir..

Ne güzel pratik, tarifler verilmiş süper
Benim öyle bir tarifim ypk ama denemediyseniz lahvaltı için mozerallalı omlet tavsiye edbilirim. Tadı harikadır ve çok tok tutar.
İki kişilik tarif:
Bir paket top mozeralla
3 yumurta
İsteğe bağlı az yeşil soğan ve maydanoz.
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Bütün malzemeler bir kapa konur çırpılır.
Tavada az tereyağı eritilir ve karışım tavaya dökülür. Kısık ateşte yumurta pişene kadar pişirilir. Pişirme süresi kişiye bağlı, kimi daha ıslak kimi tam pişmiş sever. Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…