Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ben de kurabiye tarifi vermeye geldim

Çikolatalı Fit Kurabiye

İçindekiler
1,5 su bardağı yulaf unu
Çeyrek su bardağı şekersiz fındık ezmesi veya şekersiz fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı bal
Çeyrek su bardağı su
Çeyrek su bardağı damla çikolata veya kırılmış bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı
Yulaf ununu, fındık veya fıstık ezmesini, balı ve tarçını koyup karıştırın. Ben elimle yoğurdum. Sonra azar azar suyu ekleyerek yoğurun. Kurabiye kıvamına gelene kadar. Kurabiye kıvamına gelince de çikolataları ekleyin ve karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye şekil vererek dizin. 150 derece fırında 25 dakika pişirin.

Edit: Damla çikolata koymadan da yapabilirsiniz. Enfes olur öyle de ancak çikolata sevdiğimden koydum çünkü öyle şahane oluyor

Yanına bir bardak sütle afiyet olsun
Tabi abartmamak lazım 2 3 tane yemek kafidir.

Ellerine sağlık canım benim en kısa zamanda yapacam bu tarifi

Ekşili sulu köfte

Malzemeler
300 gr yağsız kıyma
İki su bardağı köftelik esmer bulgur
Tuz
Su
Salça
Bir su bardağı haşlanmış nohut
Bir su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Kuru soğan
Bir yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı

Yapılışı
Nohut ve yeşil mercimek ayrı ayrı haşlanır bir kenara alınır
Bir yoğurma kabına kıyma köftelik bulgur ve tuz alınarak ara ara su katılarak yoğurulup iyice özleşen hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır bu işlem hamur bitene kadar yapılır

Sonra bir tencereye kuru soğanlar küçük küçük doğranır iki yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanlar karamelize edilir sonra bir yemek kaşığı salça eklenir kavrulur kaynamış sıcak su eklenir su kaynamaya başlayınca köfteler içine atılır tuzu kontrol edilip azsa ilave edilir ve kaynayınca orta ateşte pişirilir köftelerin pişmesine yakın nohut ve yeşil mercimek de ilave edilir nar ekşisi katılır karıştırılır 10 dakika kadar daha pişirilir ocaktan alınır afiyetle yenir

Slm iyi akşamlar benimde bir menümvar
Paylaşmak isdedimde foto yukleyemedim
Karalahana sarmasi dün akşam sardim
Bu akşamda hazir yedim isden geldigimde
Hem doyurucu hem metobolizmeyi çaliştiriyor kabizlik sikintisi olan arkadaslara öneririm
Mazeme 1.yada 2 kilo kara lahana
Önce onlari yikayip kaynayan suda haşliyoruz sonra soguksuya aliyoruz

Malzeme
4 su bardagi bulgur
2 su bardagi pirinc
2 orta boy sogan
1 tatli kasigi nane
Kimyon 1 tatli kadigi

Pul biber 1 tatli kasigi
Salca. 3yemek kasigi maydonoz yarim demet
Tuz 2 tatli kasigi
Sonra sogani ince doruyoruz malzemelerin hepsini karistirib sonra bunlari sariyoru

Acıktırmayan Yeşil Mercimekli Omlet Tarifi

Malzemeler
2 yemek kaşığı yeşil mercimek
2 yumurta
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz
Karabiber ve pulbiber

Yapılışı
Akşamdan yeşil mercimeği suya doydum sabah kabuklarını ayıkladım ve yumuşayana kadar suda haşladım. Yeşil mercimekleri süzgece koydum soğurken de bir kasede diğer malzemeleri karıştırdım. Sonra yeşil mercimeği de ekledim ve bi güzel karıştırdım. Azıcık zeytinyağı koyulmuş tavada pişirdim.

Not: Acayip derecede tok tutuyor. Bugün hiç acıkmadım sadece metabolizmam yavaşlamasın diye yemek yedim o kadar. Bu omleti sabah sekizde yedim ve hiç açlık hissetmedim ara olsun diye ceviz yedim saate bi baktım 14.10 olmuş ve ben acıkmamışım.

Lahana Makarnası Tarifi

Soğanı jülyen doğra ve yağda karamelize olana kadar pişir biber ve domates salçası ekle. Jülyen doğranmış yeşil ve kırmızı biberi ekle bir güzel kavur. Jülyen doğramış lahanaları ekle bir kavur. Baharatları ekle yine kavur.
Eğer çok acıkan bir iseniz o zaman piştikten sonra için biraz haşlanmış nohut katın tok tutar.

Bunda malzeme sayılarını yazmıyorum, kişi sayınıza göre kendiniz ayarlayın diye.

Çok severim bu tarifi. yeşil mercimek ve yumurta hastasıyım zaten. Ellerine sağlık

ellerine sağlık canım yeşil mercimekli tarifini deneyecem ilgimi çekti

Yulaf ezmeli yayla çorbası
İki bardak yulaf ezmesi
İki bardak yoğurt
Bir yumurta
Nane, pul biber, bir kaşık zeytinyağı
Beş veya altı bardak su arzuya göre

Tencereye yulaflar suyla eklenip haşlanır. Yoğurt, yumurta biraz sulandırılarak çırpılır yumuşayan yulafın üzerine yavaş yavaş karıştırarak eklenir. Bir iki taşım piştikten sonra ayrı bir tavada zeytinyağı nane isterseniz pulbiber az bı kavrulup çorbaya eklenir. Kıvamı koyu olursa su ilave edilebilir. Harika bir diyet yemeği afiyet olsun.

Yulafla yogurdu cook seviyorum corbasıda cook güzel oluyordur denicem mutlaka

Ellerine sağlık canım denemeye değer bir tarif paylaştığın için sağol

Aaaa çok ilginç mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık

Afiyet olsun kızlar. Dilerseniz protein değerini artırmak için az bı nohut, minik misket köfteler de ekleyebilirsiniz. Tamamen hayal gücümüze bağlı corbamizi her çeşit zenginleştirebiliriz.

Kepekli ekmek tarifi.
6 bardak un
2 su bardagi ilik su
1paket yas maya
3yemek kasigi yogurt (1kasigi üzerine sürülecek)
1tatli kasigi tuz

Ilik su ve mayayi ilk etapta karistirip un haric diger malzemelerle karistiriyoruz sonrasinda unu azar azar ekliyoruz. Ele yapismayacak kati olmayan bir hamur olana kadad yoguruyoruz.üzerine nemli 1 bez koyup 20dakika mayaliyoruz.ben dogalgaz peteginin yanina koyuyorum. Sobra 6 esit parcaya ayirip yumarlak tepsiye papatya seklinde diziyoruz.1kasik yogurda istege göre cok az aycicek yagi karistirilip hamurlarin üzerine sürüyoruz.en üstünede cörekotu serpilebilir. Yaklasik 180derece firinda 35dakikada pisiyor.soguduktan sonra dilimleyip buzdolabinda muhafaza ediyorum. Hepfitim

Bak bu iyiymiş bende evde yapabilirim
Eline sağlık canım

Maş fasulyesi salatası

Malzemeler
Bir su bardağı maş fasulyesi
Marul dereotu maydanoz
Yeşil soğan
Közlenmiş kırmızı biber
Zeytinyağı tuz pulbiber kuru nane

Yapılışı
Yeşillikler ve közlenmiş kırmızı biber doğranır maş fasulyesine eklenir zeytinyağı ve baharatlar ile harmanlayıp servis edilir
hem lezzetli hemde yanında bir kase yoğurtla tok tutan bir öğün olur

seaBahAR moni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…