- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
Evet Hanımlar gelin bakayım yamacıma
Maalesef haftanın sonucusu olarak tarif paylaşımı yapıyorum utanarakda olsa
İnşallah bir daha böyle olmazve ben sadece kızlar bunu denedim kesinlikle süper diyebildiğim başka tarifleride buraya yazarım
Gelelim benim Tarifime
Yağsız Sağlıklı Mücver
Normalde Kabak pek sevilmez özellikle erkekler ve çocuklar tarafındanAma emin olun bu şekilde yaptığımda benim kızlar bayıla bayıla yiyorlar ( özellikle benim büyük yiyorsa kesin güzeldir cins evlat )
Malzemeler;
2 adet orta boy kabak ( rendeleyip elimizle iyice suyunu sıkıyoruz)
1 adet büyük soğan ( rendeleyip onunda iyice suyunu sıkıyoruz)
3 adet yumurta
3 YK kadar UN ( kepekli un ile de yapılabilir )
Maydanoz, Dereotu isteğe bağlı
Baharat ve tabiki de tuz
Bütün malzemeleri iyice karıştırıp içine 2 YK kadar da sıvı yağ ekliyorumsonrada yağsız tavada bir güzel pişiriyorum direk fırına da yağlı kağıtla verebilirsiniz ama ben genelde ufak ufak daha çok seviyorum çerez gibi
İnanın normal Mücverden çok daha hafif ve arzu ederseniz piştikten sonra buzluğa da atabilirsiniz kalırsa ( misafir mi geldi hemen hop çıkar ısıt hem sağlıklı hemde hafif )
Yanına birde az sarımsaklı yoğurt ohh misss
Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun
Evet Hanımlar gelin bakayım yamacıma
Maalesef haftanın sonucusu olarak tarif paylaşımı yapıyorum utanarakda olsa
İnşallah bir daha böyle olmazve ben sadece kızlar bunu denedim kesinlikle süper diyebildiğim başka tarifleride buraya yazarım
Gelelim benim Tarifime
Yağsız Sağlıklı Mücver
Normalde Kabak pek sevilmez özellikle erkekler ve çocuklar tarafındanAma emin olun bu şekilde yaptığımda benim kızlar bayıla bayıla yiyorlar ( özellikle benim büyük yiyorsa kesin güzeldir cins evlat )
Malzemeler;
2 adet orta boy kabak ( rendeleyip elimizle iyice suyunu sıkıyoruz)
1 adet büyük soğan ( rendeleyip onunda iyice suyunu sıkıyoruz)
3 adet yumurta
3 YK kadar UN ( kepekli un ile de yapılabilir )
Maydanoz, Dereotu isteğe bağlı
Baharat ve tabiki de tuz
Bütün malzemeleri iyice karıştırıp içine 2 YK kadar da sıvı yağ ekliyorumsonrada yağsız tavada bir güzel pişiriyorum direk fırına da yağlı kağıtla verebilirsiniz ama ben genelde ufak ufak daha çok seviyorum çerez gibi
İnanın normal Mücverden çok daha hafif ve arzu ederseniz piştikten sonra buzluğa da atabilirsiniz kalırsa ( misafir mi geldi hemen hop çıkar ısıt hem sağlıklı hemde hafif )
Yanına birde az sarımsaklı yoğurt ohh misss
Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun
Biraz ceviz de koyulursa daha güzel oluyor cnmKızlar daha dün yaptığım yoğurtlu kereviz salatasını yazayım.
Bir büyük kereviz güzelce soyulur ve rendelenir. Aynı şekilde bir havuç ve varsa bir kırmızı pancar da rendelenir. Hepsi bir kaba konur, üzerine bir limon sıkılır ve karıştırılır. En son süzme yoğurt yada ev yoğurdu eklenir, az kırmızı toz biber ve tuz konur. Yemede yanında yatafiyet olsun
Bende cevizli yapıyorum şahane ablaBiraz ceviz de koyulursa daha güzel oluyor cnm
Evet değil mi harika olurBiraz ceviz de koyulursa daha güzel oluyor cnm
Pancarlı hiç yemedim ama deneyeceğim Ellerine sağlık canımSelam kızlar yemek tarifi yazacağım çünkü etap sonuncusu oldumburada öncelikle takım arkadaşlarımdan ve kaptanımdan özür diliyorum
Buğday Salatası
Malzemeler
1 su bardağı buğday
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
6 - 7 ceviz
Bir pancarın yarısı
Yoğurt (göz kararı)
Bir gece önceden ıslatılmış buğdaylar yumuşayana kadar haşlanır ve küçük küçük doğranmış maydanoz, dereotu, pancar ve ceviz eklenir. En son yoğurt ilave edilir ve afiyetle yenir. Muhteşem ve bir o kadar da basit bir salata. İnanılmaz doyurucu. Tabi diyetteyken 4-5 kaşıktan fazla yenmemeli.
Yaptığımda fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi. Çok tatlı bir görüntüsü oluyor pancardan dolayımutlaka deneyin
İyi akşamlar bol eksiler
Mutlaka dene cancağzım çok harika bir tadı var. Aaa içine nohutta koyuyordum onu yazmayı unutmuşumPancarlı hiç yemedim ama deneyeceğim Ellerine sağlık canım
Ellerine sağlık canım, teşekkür ederiz tarif için bende en kısa zamanda deneyeceğimSelam kızlar yemek tarifi yazacağım çünkü etap sonuncusu oldumburada öncelikle takım arkadaşlarımdan ve kaptanımdan özür diliyorum
Buğday Salatası
Malzemeler
1 su bardağı buğday
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
6 - 7 ceviz
Bir pancarın yarısı
Yoğurt (göz kararı)
Bir gece önceden ıslatılmış buğdaylar yumuşayana kadar haşlanır ve küçük küçük doğranmış maydanoz, dereotu, pancar ve ceviz eklenir. En son yoğurt ilave edilir ve afiyetle yenir. Muhteşem ve bir o kadar da basit bir salata. İnanılmaz doyurucu. Tabi diyetteyken 4-5 kaşıktan fazla yenmemeli.
Yaptığımda fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi. Çok tatlı bir görüntüsü oluyor pancardan dolayımutlaka deneyin
İyi akşamlar bol eksiler
Ellerine sağlık canım denemem lazımseverek yapıp yediğim hem sağlıklı hem lezzetli yemek tariflerimi sizinle de paylaşmak istedim
Fırında kaşarlı karbabahar ve brokoli
Malzemeler
Bir orta boy karnabahar
Bir orta boy brokoli
Bir tane havuç
İki yumurta
Bir su bardağı yoğurt
Bir paket Kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı yulaf kepeği
Tuz pulbiber kimyon karabiber ve kuru nane
Zeytinyağı
Kaşar peyniri
Yapılışı
Karnabahar brokoli ve havucu haşlıyoruz suyunu süzüp soğuduktan sonra çatalla eziyoruz diğer malzemeleri de içine katıp karıştırıp fırın tepsisini yağlayıp içine döküyoruz fırına verip pişiriyoruz piştikten sonra çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpip tekrar fırına veriyoruz kaşarlar eriyip kızarınca çıkarıp afiyetle yiyoruz
Ellerine sağlık canım denemem lazım
Brokoli almam lazım onun dısında diğerleri var eminim cook güzel oluyordur hem sağlıklı hem doyurucu olurdene canım harika oluyor inanki
Brokoli almam lazım onun dısında diğerleri var eminim cook güzel oluyordur hem sağlıklı hem doyurucu olur