Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Portakallı pırasa

malzemeler
bir kilo pırasa
Bir tane havuç
iki tane portakalın suyu
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı
pırasalar yıkanıp iki parmak enliliğinde doğranır havuçlar yıkanıp yuvarlak yuvarlak doğranır sonra tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı konur pırasalar ve havuçlar eklenir bir iki dakika sotelenir sonra tuzu ve portakal suyu eklenip bir su bardağıda normal su eklendikten sonra kısık ateşte pırasalar ve havuç yumuşayana kadar pişirilir piştikten sonra ılıyınca servis edilir Afiyet olsun

inan bana benim bu tarifimle yaparsan çok seveceksin brokoliyi sevdiren tarif diyebilirim :KK39:
Himmm bi deniyeyim ozaman.:KK23: kizim 5.5 yasinda anne brokoli yap diyor halbuki tadini bilmiyor cizgifilmlerde görüyor...
Tabi tabii diye gecistiriyorum :KK70:bu tarifi deniyeyim canim sağol...

kereviz salatası

malzemeler
bir tane orta boy kereviz
ceviz
sarımsak
yoğurt
tuz

yapılışı
önce sarımsaklar soyulup ezilir yoğurda eklenir tuzu katılır sonra kerevizin kabuğu soyulup rendelenir ve kararmaması için bekletilmeden yoğurdun içine eklenir güzelce karıştırılıp servis tabağına alınır üzeri irice ufalanmış cevizlerle süslenir :kk77:

Pırasa böreği

Malzemeler
Haşlanmış pırasa
Maydanoz dereotu
İki yumurta
Bir buçuk su bardağı yulaf kepeği
Pulbiber karabiber kimyon
Havuç rendesi

Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp fırın tepsisini yağlayıp tepsiye döküp fırında pişiriyoruz
Ben bu tarife beyaz peynir biraz yogurtta koyuyorum o zaman fazla kepege gerek kalmiyor
Aynisini ispanaklida yapiyorum

X