• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarın doğuma giriyorum ama çok kötüyüm

Ailenizi geçtim bu koca kişisi sizi , bebeğini de mi düşünmüyor? yarın doğuracak eşine yaşattığı doğum travması ,dogum hediyesi olmuş resmen.ustelik olup olmayacağı bile belirsiz olan bir hastalık için pes artık 😠şunu da söylemeden geçmeyim ;bu durumun mutlaka önceden bir yaşanmışlık özeli vardır.es kişisi bu durumu ipleri koparma fırsatı olarak değerlendiriyor olabilir.

Aileniz çok yumusakbaslıymış. Benimkiler olsa gerisingeri dönmüşlerdi
Ahhh ahh sormayin. Annem esin bize kustu mu diye soruyor sessiz sessiz:((( tutmayacagim onlari burda fazla. Normal olucakken 10 gun klacaklardi sezaryanle annem belki 20 gun vs kalirim diyordu. Haftasi dolmadan ayaklaninca hemen gonderecegim. Onlara da yazik.

Eşiniz kovide bu kadar hassas olursa kimse ile görüşmesin çalışmasın dışarı dahi çıkmasın. Olur mu öyle şey ya . İnsanlar aç mi kalsaydı. Birde kırılıyor Allah'ım düzeltsin. Yazık insanlara o kadar yol gelmişler aynı odada bile oturmayan bir adam var evde. Siz ne tepki vereceksiniz ailenize ya. Adam temizlik hastası veya OKB. Aileniz napsin. Çok takıntili ise bakıcı tutsun. Kız kardeşine de gitmemiş daha önce misafir gelmiş diye bu adam hayatı nasıl devam ettirmeyi düşünüyor ki. İşi zor bundan sonra. Herkes evini misafirini molada ki yemegini ona göre ayarlayamaz. Bazıları gerçekten abartıyor. Allah kolaylık versin. Bosanmayin ama psikolojik destek alması için ikna edin

İyi geceler,
Doktorum normal doğum zor görünüyor dediği için yarın sezaryan ile doğum yapacağım kısmetse. Bana yardımcı olmak için annem babam ve kızkardeşim şehir dışından geldiler. Ancak yolda durup mola yerinde yemek yedikleri için eşim inanılmaz kızdı ve beni de ailem karşı ezik olmak ve bir tavır koyamamakla suçluyor.
Şöyle ki eşim covid konusunda inanılmaz hassas. Çevremizde olmayan bi biz kaldık diyebilirim. İşte ben yarın doğuma girecekken, ailemin bunu yapmış olmasını saygısızlık olarak addediyor ve onlarla aynı odada bile oturmuyor şu anda. Tamamen haklı bu konuda ona katılıyorum çünkü kendi ailesine karşı da böyle. Geçen gün kızkardeşine gitmedik mesela bi misafiri gelmiş bizden önce diye. Ona hak verdiğimi söyledim ve üzerine gitmedim zaten bu konuda.
Kızkardeşim açık alanda yemek yedik kalabalıktan uzaktık dedi bana ama kocamla muhatap olmak istemiyor. Eşim zaten ailemin ona soğuk davrandığını ve artık bu son olayda ailem kendisine saygı duymadığı için kendisinin de onlara saygı gostermek zorunda olmadığını(ailem ona hiç önceden bir saygısızlık terbiyesizlik yapmadı bu arada sadece annem biraz tezcanlıdır ve ailem ve eşim,hatta ben, zaten çok sohbet edilecek sen sakrak ortamlarda olamıyoruz hep ister istemez çünkü arada yetiştirme ve kültür farkı var ister istemez.)
Ve ben üzülüp ağladıkça ağla ağla kime sökecek bu gözyaşların anca bana yaparsın ailene tek söz etme sen daha diyor. (kızkardeşime keşke yapmasaydınız hassasiyetleri biliyorsun vs diye çıkıştım bu arada)
Lafın özü yarın doğuracagım ama boşanma planları yapıyorum.
Covit en yoğun olduğu dönemde annem ablam enistem yegenlerim yanıma geldi doğum yapacaktım ve ben çok istedim ablamın desteğine çok ihtiyacım vardı bı lafimla Allah razı olsun geldiler annem kalp hastası ve onu hastaneye goturemezdim bir çocuğum daha vardı oyuzden ablamlar da çıkıp geldiler 1400 km uzaklıkta ve ben doğum yaptım 3.gun doktora gittik bebeğimin kontrolleri için ablam ben ve eşim sonuç biz güzel covit olduk ablam bana üzüldü yeni doğum yaptıgim için ya bişi olursa diye ben hem ablama hem anneme hem çocuklara benim yüzümden covit oldular diye üzüldüm annem hepimize üzüldü ama biz hep birlikde çok şükür atlattık hep birbirimize destek olduk kaldiki eşim zaten çalışıyor hergun onlarca insanla muhatap defalarca karantinaya girdi covit şüphesiyle o dönemlerde sonuç olarak o bize değil biz ona covit bulastirdi çünkü ablamla ikimiz girdik hastaneye bizden geldiği kesin ama eşim saygısızlık yapmak yerine ablamı enistemi motive etti hatta espri bile yaptı bacanak olmak bunu gerektirir anca beraber falan die enisteme sizin eşiniz calismiyormu ne malum onun sizin ailenize covit tasimayacgi çok saçma gereksiz triplerde eşiniz.Bu arada iki kez covit geçirdim birincisinde bebeğim daha 10 günlükdu ilaç dahi kullanmadim emzirdigim için hamd olsun geçti.Eger bu kadar hassassa eşiniz eve kapansın madem sizi bukadar düşünüyor herşeyinizle o ilgilensin anne babanız gelmeden soyleseydi gerek yok diye.

sakinleşmesin niye pışpışlıyorsunuz ki.
çocuk gibi küssün otursun içeride doğumada götürmem ben olsam yarın.
koskoca insanlar uzun yoldan gelmiş aç mı kalacaklardı damadın gönlü hoş olsun takıntılı diye.
evine gelen insana surat yapıp küsmek terbiyesizliktir. eşinizde terbiyesiz.
Bana saygi duymayanlara ben de duymayacagim diyor. Gecen bayramda ailem tasinacakti son gun biz gidecekken annem cok panik yapti bize hemen kahvalti hazirladi biz yapar yapmaz kolilerii cikardi ise giristi. (Dedim ya tezcanli diye)Bizi kovdu resmen evden diyor. Ona bi takik. Sonra dogum belki kurbanda olur dedi doktor durumunu gozlemleyelim ama arife gunu de alabiliriz dedi. Annem sesli dusunurken eee kurban? Baban tek basina yapamaz ki demis bulundu. ( ama iste hata benim suc benim gulerek annemin isleri iste diye anlatiyorum) buna da ayri takti. Ya annesine kopek muamelesi edeyim diyorum ama kadin da melaike:((( ne yapacagim gozumun icine bakan kadina:( hem ben oyle bi insan degilim ki deyip sakinliyorum ama kardesim bi daha esimin yuzune bakmaz:(

Yani sadece direkt arabayla geliniyor sonucta bi yerde durmadan gelinebilirdi. Kardesim de biliyor takintisini o konuda hakli dedim.
kusura bakmayın ama
siz, kardeşiniz, koskoca anne babanız, yarn bebeğiniz
herkes bu adamın istediği gibi bir hayat mı yaşayacak?
sebep?
hangi padişahın sol şeyinden peyda olmuş kendisi?

Eşiniz kafayı yemiş ve siz de haklı diyorsunuz.
Ne diyelim.
Ailenizin yerinde olmak istemezdim, normalde naz niyaz çekmeden arkaya bakmadan gitmek gerek ama size nasıl kıysınlar.

Kolay doğum diliyorum.
Sadece yanimda olsun ve bana destek olsun istiyorum ama ne onemi var tabii onun icin:( sakinlestirmek istiyorum bana odaklan diyorum. Ama ben yanlis yoldayim sanirim.

Bana saygi duymayanlara ben de duymayacagim diyor. Gecen bayramda ailem tasinacakti son gun biz gidecekken annem cok panik yapti bize hemen kahvalti hazirladi biz yapar yapmaz kolilerii cikardi ise giristi. (Dedim ya tezcanli diye)Bizi kovdu resmen evden diyor. Ona bi takik. Sonra dogum belki kurbanda olur dedi doktor durumunu gozlemleyelim ama arife gunu de alabiliriz dedi. Annem sesli dusunurken eee kurban? Baban tek basina yapamaz ki demis bulundu. ( ama iste hata benim suc benim gulerek annemin isleri iste diye anlatiyorum) buna da ayri takti. Ya annesine kopek muamelesi edeyim diyorum ama kadin da melaike:KK43:(( ne yapacagim gozumun icine bakan kadina:KK43: hem ben oyle bi insan degilim ki deyip sakinliyorum ama kardesim bi daha esimin yuzune bakmaz:KK43:

valla sizde bakmayın yüzüne uzunca bir süre.
annenize babanıza yaptığı muamale çok kötü.
bak aileniz sizin hatırınıza susabiliyor ama eşiniz sizin hatırınıza çenesini tutma gereği hissetmiyor.
asıl saygısız kendisi.

Böylelerine haklısın denmeyecek,haklısın dedikçe üste çıkarlar.Neresi haklı!!!Yemek yemek zaruri bir ihtiyaç..İnsanlar mola vermis yemek yemiş ne var bunda! Hastanede kovid kapabilirsiniz,eşiniz çalışıyordur kovid olabilir!. Bence ailenizle arayı açmak için bahane bulmuş... İşiniz çok zor, böyle bir adamla asla gecinilmez.İstedigi kadar panik atak olsun,bunun adı takıntı değil resmen huysuzluk!
Siz sağ salim alın bebeğinizi inşallah

Dolduracagim tum akrabalari eve coluk cocuk. sen de covid ol da bi rahatla diyor. Ben lohusalik depresyonundan ve emzirememekten cok korkuyorum:(( konuyu actigimdan beridir aglayarak cevap yaziyorum karanlikta. Yanimda uyuyor oyle. 8 saate anne olacagim ve tek dusundugum olmek:(

Eşinizin psikolojisini baya bozmuş görünüyor pandemi. Hiç normal bir davranış göremedim ben maalesef acilen destek almalı 😕

Aşırı saçma.. 😳😳 En başından neden kabul etmiş yardımı? Bu insanlar kapı dışarı çıkmıyor muydu?

İyi geceler,
Doktorum normal doğum zor görünüyor dediği için yarın sezaryan ile doğum yapacağım kısmetse. Bana yardımcı olmak için annem babam ve kızkardeşim şehir dışından geldiler. Ancak yolda durup mola yerinde yemek yedikleri için eşim inanılmaz kızdı ve beni de ailem karşı ezik olmak ve bir tavır koyamamakla suçluyor.
Şöyle ki eşim covid konusunda inanılmaz hassas. Çevremizde olmayan bi biz kaldık diyebilirim. İşte ben yarın doğuma girecekken, ailemin bunu yapmış olmasını saygısızlık olarak addediyor ve onlarla aynı odada bile oturmuyor şu anda. Tamamen haklı bu konuda ona katılıyorum çünkü kendi ailesine karşı da böyle. Geçen gün kızkardeşine gitmedik mesela bi misafiri gelmiş bizden önce diye. Ona hak verdiğimi söyledim ve üzerine gitmedim zaten bu konuda.
Kızkardeşim açık alanda yemek yedik kalabalıktan uzaktık dedi bana ama kocamla muhatap olmak istemiyor. Eşim zaten ailemin ona soğuk davrandığını ve artık bu son olayda ailem kendisine saygı duymadığı için kendisinin de onlara saygı gostermek zorunda olmadığını(ailem ona hiç önceden bir saygısızlık terbiyesizlik yapmadı bu arada sadece annem biraz tezcanlıdır ve ailem ve eşim,hatta ben, zaten çok sohbet edilecek sen sakrak ortamlarda olamıyoruz hep ister istemez çünkü arada yetiştirme ve kültür farkı var ister istemez.)
Ve ben üzülüp ağladıkça ağla ağla kime sökecek bu gözyaşların anca bana yaparsın ailene tek söz etme sen daha diyor. (kızkardeşime keşke yapmasaydınız hassasiyetleri biliyorsun vs diye çıkıştım bu arada)
Lafın özü yarın doğuracagım ama boşanma planları yapıyorum.
Bunları tamamen kafandan at ve doğumuna odaklan sana ihtiyacı olacak olan minnak bir bebeğin olacak inşaallah cennet kokulu yavrunu kucağına alacağını hayal et ay düşünsene elleri ayakları buruş buruş bir bebeğin olacak bunun hayalini kur gerisini kapının arkasına at boşver yoksa stresten zaten sütün hemen gelmez kendini bebeğini düşün pozitif olmaya çalış sezaryenden de korkma doğumun çoook güzel geçsin bebişin herkese mutluluk versin inşaallah🤲

Dolduracagim tum akrabalari eve coluk cocuk. sen de covid ol da bi rahatla diyor. Ben lohusalik depresyonundan ve emzirememekten cok korkuyorum:KK43:( konuyu actigimdan beridir aglayarak cevap yaziyorum karanlikta. Yanimda uyuyor oyle. 8 saate anne olacagim ve tek dusundugum olmek:KK43:
Sezaryen doğum yaptım ve sütüm her yere akardi. Merak etmeyin sezaryenle de süt geliyo çabucak. Çocuk emdikçe de çoğalır siz sadece kendini toparlanmaniza odaklanin. Sezeryan normal doğum gibi değil bir hafta da toparlanmaz vücut aileniz hemen gitmesin o yüzden.biraz bebeğe alışin sonra bakarsınız. Eşiniz de çok zorlanıyorsa annesine gitsin

Back