Yardımcı bayan sorunu

Ohoooooooo bu ne ya?

Bende evime birsuru kadin aldım hicbiri eşyaların yerini değiştirmedi. Sadece bitanesi yanlış hatirlamiyorsam söz tepsimi tv unitesine koymustu sorun degil.
2 bezle butun ev silinmez saka mi bu
Bakin sunu unutmayin kimse sizin evinize sizin verdiginiz kadar kıymet vermez
Parke yeni birsey degil,gittigi pek cok evde parke vardir. Bu kadın hem tecrubesiz hemde bilgisiz gibi geldi bana
Mesela benim yer karolarim granit
Granit karo silindikten sonra,penye ya da havlu ile kurulanmalı. Yoksa su izi olur. Granit boyle lanet biseydir. Aynı sekilde tezgahta. Hele de siyahsa..

Onceki gelenler bi turlu beceremedi bi kadın aldim
O da girer girmez havlu varmi diye sordu bu karolar oyle silinir dedi.
Bitanesi vileda begenmez,oteki temizlik maddesi begenmez
Son gelenden memnun kaldım. O da 1 damla camasir suyu koymus mobilyami silerken bise diyemedim. Ya mobilyam lake beyaz ne diye camasir suyu katiyorsun. Arap sabunu vs herseyde var
Dedim abla koltuga kullanmadin dimi camasir suyu?
Yok hayir koltuga olmaz dedi
Anneme sordum bise olmaz dedi
Ya bence kendi isinizi kendiniz yapın,ciddiyim..cam kapi silmek icin ayda 1 kez alın camlari silsn,perde assın diger isleri siz yapın
Deli mi ne esyalarin yerini degistiriyor
Para almaya geldimi hepsi kurnazlar ama
Ben son geleni cidden beğendim. Evden giderken helallik istedi. Ekmegini yedim dedi. Para icinde gonlunden ne kadar koparsa falan dedi
Of yaaa evim yine pis yine dağınık ama.
Duygularımı o kadar iyi anlatmıssın ki yazacak birşey bulamadım.. benim lakeleri çamaşır suyuyla sildi.. zaten ona delirmedim ben.. tv yi de çamaşır suyu ile silince gerçekten sinirlerim bozuldu. Yani iş bilmeyen bi kadında deil . 42 yaşında biri sonuçta görmüş geçirmiştir. Televizyon hiç çamaşır suyuyla silinirmi? Ya şimdi aklıma geldi.. vileda kovasına da öyle bi deterjan katıoki suyun rengi değişiyordu.. sildiği yerler yapış yapış oluyordu:) kuruduktan sonra terlikle dolaşırken cırt cırt ses gelıodu :) of allam

Duygularımı o kadar iyi anlatmıssın ki yazacak birşey bulamadım.. benim lakeleri çamaşır suyuyla sildi.. zaten ona delirmedim ben.. tv yi de çamaşır suyu ile silince gerçekten sinirlerim bozuldu. Yani iş bilmeyen bi kadında deil . 42 yaşında biri sonuçta görmüş geçirmiştir. Televizyon hiç çamaşır suyuyla silinirmi? Ya şimdi aklıma geldi.. vileda kovasına da öyle bi deterjan katıoki suyun rengi değişiyordu.. sildiği yerler yapış yapış oluyordu:) kuruduktan sonra terlikle dolaşırken cırt cırt ses gelıodu :) of allam
Bu isi yillardir yapiyorsa ki 42 yaşındaymış yani saka gibi gercekten camasir suyuyla tv mi silinir buğu buğu leke olur o yaaa
Ya temizlik maddesi az katılır zaten suyun icinde konsantre olur artık deterjanlar iyi heralde kendince daha iyi temizlicegini sanmis ki parke hassastir mesela sirkeyle bile silinmez.
Ay resmen zarar
Olmaz valla onla yollari ayirma vakti coktan gelmis
Pesssss
En iyisi kendi basina yapmak buyuk temizlige kadin almak yoksa bunlar insani sinire bırakır

Kızlar merhaba, benim sorunum yardımcı bayanla ilgili.. Son 1 senedir 3 kişi değiştirdim yok olmuyor olmuyor. Şuan ki hepsinden rezalet... ilk haftalar çok güzel temizlik yapıyordu ama son 3 haftadır cinnet geçiricem artık.

Başında durduğum halde şunu getir bunu yap, şunu değiştir kullanışsız bunu alsana diye emirlerinden bıkkınlık geldi. Sanki ben yardımcıyım o bana emirler yağdırıyor. Fazla yumuşak yüzlüyüm bundan yüz buluyor galiba... bardağı taşıran son damla geçen hafta oldu..

salonda tv izliyordum antre tarafına doğru yürüdüm. Laminantın üstünde bi yükseklik hissettim.. alla alla dedim bu nedir. Bi baktım aman allahım deli gibi şişmiş.. tabi bişi demedim .. sanırım birşey döküldü şişti ben yapmısımdır dedim. sonra kadın viledayla yerleri silerken bi baktım ki sulu sulu viledayı laminant ın üstüne bırakıo o sırada baska işler yapıo.. abla dedim kibarca söyledim. Bak dedim laminant kabarmıs.. aaaa dedi öyle yapmıyım o zaman diye... aradan yarım saat geçti o sulu vileda sopasıyla yine laminant parkenin üstüne bırakmıs laminant ın üstünde sular yüzüyor :KK43::KK43:yine güzelce uyardım yok yani... ama laminantı görmeniz lazım kızlar..

( dün tadilatçıyı aradım baktı.. bunu değiştirmek için bütün parkeleri sökmemiz gerek dedi.. üstüne ağır birşey koy zamanla iner dedi.). neyse aradan yine biraz zaman geçti elektrik süpürgesinin fişini salonun ortasına takmıs o uzunlukla bütün odaları süpürmeye çalışıyor. Kablo o kadar gergındı kı prız yerınden çıktı çıkacaktı . Üşengeçlikten tek prız yerıyle butun evı supurmeyı çalışıyor.. sonra aradan 1 saat geçtı prız çıkmış yerınden:KK43: prizi eşim takamadı onun içinde elektrikçi çağırıcam. Abla dedım dıkkat etsene bak ne oldu diye birözürdıleme bıle yok.. zaten yardımcım süpürge tutarken eşyalarımın yerlerini değiştirmesini hiç saymıyorum bile .. duvardaki tablolarım yamuk yumuk sehpamı alıp baska köşeye koyması.. objelerin yerlerini değiştirmesi. Halımın yönünü değiştirmesi... sadece 2 bezle bütün evimi siliyor. Yer suyunu değiştirmiyor bile ben anlamadım?? Bu kadın kendi evinide mi böyle temizliyor? İnanırmısınız bir çok hediye verdim durumu yok diye annem in aldığı özdilekten nevresim seti olsun bardak takımları hediye ettim ona.. biz insanlara iyilik yaparken insanlar neden böyle yapıyor? Elektrik süpürgesini bi çekişi war inanırmısınız kızlar süpürgeliklerin kenarları sıyrılmış.

sizin yardımcılarınız nasıl? Hepsi böyle mi yapıyor ? Eşyanın yerini değiştirmeyeni valla ben hiç görmedim... ankara da evıme zarar vermeyen yardımcı bulamadım.. yazım hatalarım varsa affola gerçekten çok sinirim bozuldu artık
Çok taviz vermişsiniz. En başta madem vikiledayla silinecek niye yardımcı alayım ki? Benim yardımcım 3 yıldır gelir 3 yıldır hiçbir eşyamın yeri değişmemiştir bırak eşyayı örtümün duruşu bile değişmez. Her yeri elinde siler ve her odada suyunu değiştirir. Herşeyin bezi ayrıdır.

İşini düzgün yapan birini bulmak çok zor gerçekten. Biz neler neler yaşadık...
Buzdolabını yakan, hızlı iş yapacağım diye her şeyi devirip kırılmadık eşya bırakmayan, hatırlatmadan klozetleri temizlemeyen ve her defasında unuttuğunu iddia eden, avizeler yerlerinde takılıyken su dolu kaba daldırıp hayatını tehlikeye atan (avizeyle ilgili bir talep olmadığı halde), balkon demirlerine ısrarla su döküp alt komşuyla bizi papaz eden...
Bunları yapanlar farklı farklı kişilerdi. Hepsi, defalarca uyarıya rağmen bildiklerini okuyorlardı..

Bir dönem düzenli olarak gelen biri vardı. Tanıdığımız için evde yalnız kalması sorun olmuyordu.
Bir gün geldiğimizde annemlerin odası ve salonu baştan aşağı değişmiş bulduk. Mobilya kaydırmak falan değil, iki odanın şeklini komple değiştirmişti.
Koca büfeleri, konsolu, koltukları, yatağı vs üşenmemiş taşımış, her şeyin yerini değiştirmiş.
Böyle bir şeyi neden yaptığını sorduğumuzda "bence böyle daha iyi, değişiklik iyidir" demişti :deli:

Yani o vileda o kişiye göre doğru yerdeyse yapabileceğiniz bir şey yok. 50 defa da söyleseniz aynı yere aynı şekilde koyacak. Ya parkeleri değiştireceksiniz ya yardımcıyı.

Bize gelen abla birgün bize haber bile vermeden ülkesine zeytin toplamaya gitmiş yerine birini ayarlamış. Bu hanımda sabahın 6 sinda bizim zile bir basıyor ödüm koptu uykudan sıçradık ma aile, neyse kapıyı açtım pardon kimi aradınız bu saate dedim, işte ben şunun yerine geldimde falan filan, saatin kaç olduğunun farkında mısınız dedim, fazla konuşma başka yere gidicem sizden sonra dedi. Bende hayır giremessin bu saate dedim. Kadın açtı ağzını yumdu gözünü ne küfürler ama anlatamam... Ben şok eşimde çocuklarda öyle... Ne oldu işin sonu gerçek çalışanımız işinden oldu.

Bize gelen abla birgün bize haber bile vermeden ülkesine zeytin toplamaya gitmiş yerine birini ayarlamış. Bu hanımda sabahın 6 sinda bizim zile bir basıyor ödüm koptu uykudan sıçradık ma aile, neyse kapıyı açtım pardon kimi aradınız bu saate dedim, işte ben şunun yerine geldimde falan filan, saatin kaç olduğunun farkında mısınız dedim, fazla konuşma başka yere gidicem sizden sonra dedi. Bende hayır giremessin bu saate dedim. Kadın açtı ağzını yumdu gözünü ne küfürler ama anlatamam... Ben şok eşimde çocuklarda öyle... Ne oldu işin sonu gerçek çalışanımız işinden oldu.
Pes yani

Bana gelen temizlikçi abla sabah 8:30 gibi gelir. Ütüleri yapar sonra yatak odasına geçer. Ütülediklerini dolaplara çekmecelere yerleştirir. Nevresimlerimi değiştirir, çıkardıklarını makineye atar, ebeveyn banyosunu detaylı temizler, çöplerimi atar. Odayı siler süpürür gardrop içini siler, sonra kızın odasına girer, camını siler, halısı kirliyse onu da siler, oturma odasında eşya yok, halı da yok sadece bir köşe koltuk var. Camı küçük. Camı siler, koltuğun altını siler, ortayı süpürür yeri siler çıkar. Çamaşır odası biraz dağınık olur. Orda kiler rafım var onu düzenler, yarım bakliyat poşetlerini kavanozlara koyar, oranın da camını siler yeri süpürür siler çıkar, sonra salona girer, salon camı büyük ben istersem siler, balkonu yıkar (karlı buzlu havada balkon yıkatmam) detaylı koltukları çekerek siler süpürür. Koltuklar ve halılar kirliyse siler. Koltuk yastık kılıflarını makineye atar bazen, perdelerin ne zaman yıkanacağına da kendisi karar verir. Sonra mutfağa girer, buzdolabını dolap kapaklarını her yeri siler süpürür, mutfak balkonunj yıkar, en son ortak banyo, küçük tuvalet ve arayı yıkar siler çıkar. Arada çorba yapar bana. Kahvaltı yaparız, çıkmadan da yemek yeriz öyle çıkar. Sabah 8:30 ta gelir akşam 4 gibi çıkar. Herkese 160-170 e gidiyor ama ben 200 veririm hep. Bir kere bile yanlışını görmedim. Bana hep ikramlık kek, köy ürünleri falan getirir. Ankara dan taşınmak zorunda kaldım maalesef. Ama bir çok kişiye önerdim. Memnun kalmayan arkadaşım yok
Ben de Ankara için yardımcı arıyorum, özelden yardımcınızın iletişim bilgilerini paylaşmanız mümkün mü?

ben cok yardimci alan biri degil. oncelikli maddi nedenlerden alamazdim. sonra da aradigim gibi birini bulamadigimdan alamadim.

bende biraz takinti boyutunda detaylar var tabi o yuzden gelenlere de cok birsey diyemiyorum.

ilk cagirdigimda hamileydim. kapilari silerken önce tuvalet kapisindan basladi ayni bezle tum kapilari arti mutfak kapisini sildi. benim icim kalkti cunku alaturka tuvalet. tuvalet dar. illa su idrar bakteri bisi sıçrar yani. bisi diyemedim ayip olur diye. sonra esim gelince ona tum kapilari camasir suyuyla tekrar sildirdim.

sonra yine benim hassasligimdan dolayi bir kac bir sey oldu baska birileriyle. artik soylemeyo ogrendim.

pesin pesin soyluyorum. banyo ve tuvaleti kendim yikiyorum cunku bu konuda detayci hassasiyetlerim var. hatta sularini ve bezlerini de ben veriyorum. bazen ayni bezle silmek istiyorlar ben hemen diyorum ben hassasim bu sekilde ayri kullaniyorum diye belirtiyorum.

kirilmasinlar diye ben takintiliyim herkese boyleyim diye baştan hassasiyetlerimi soyluyorum. en azindan tiksindigim bisi olmamis oluyor.

gerci su an yine biri olsa iyi olur. ama kafama gore biri olmadigi icin azar azar oda oda kendim yapayim diyorum. belki mutfak icin birini dusunurum.

bir de ben artik tam gun tercih etmiyorum. cam koltuk gibi zorlandigim seyleri yapması icin yarim gun daha iyi oluyor hatta artik koltuk da sildirmem koltuklarim mahvoldu genelde herkesin farkli silis sekli var. ben daha iyi siliyorum ya. kendi isin gibi olmuyor kimsenin yaptigi.

ozbekler is disiplini acisindan iyi oluyor. islerini cok begenmedim bazi seyler yalap salapti ama bisi dediginde hic itiraz etmiyorlar.

bebek var. deterjandan sonra durulama istiyorum ben. baskalarina soyledigimde hep mirin kirin olmustu. o ozbek olanlarda o yok. cok konuşmuyorlar da. isini yapip cikiyorlar. ikrami bile zor kabul ettirdim.

Yardım etmeniz çok güzelde, ama fazla samimi davranmissiniz. Ablama da diyorum hep: is veren sensin, ona göre resimiyeti koruman lazim. Korumasan o zaman böyle durumlar çıkıyor. Karşınıza alıp güzel konusun. Baktınız fayda etmiyor işine son verin. Kimse bedavadan parasını kazanmiyor. Para alıyorsa hakkını vermeli. Yapmiyorsada birakmali

Valla baştan güzeldi gerçekten memnundum sanıeım benim güleryüzlü olmamdan kaynaklandı.. ama iyi niyetimi neden suistimal ediyorlar.. yani bunu söylemek istemem ama, bir çok bardak takımımı nevresim serimi falan werdim durumu yok diye.. ama karsılığında evime zarar verdi:KK43:
Guler yuzlu davranmamak lazim demek. Benimde basima geldi, hemde referansli olduklari halde. En son duzgun birini buldum. Dogru duzgun isini yapani bulana kadar degistirin bence. Hem esyalariniza hem paraniza yazik.

Kızlar merhaba, benim sorunum yardımcı bayanla ilgili.. Son 1 senedir 3 kişi değiştirdim yok olmuyor olmuyor. Şuan ki hepsinden rezalet... ilk haftalar çok güzel temizlik yapıyordu ama son 3 haftadır cinnet geçiricem artık.

Başında durduğum halde şunu getir bunu yap, şunu değiştir kullanışsız bunu alsana diye emirlerinden bıkkınlık geldi. Sanki ben yardımcıyım o bana emirler yağdırıyor. Fazla yumuşak yüzlüyüm bundan yüz buluyor galiba... bardağı taşıran son damla geçen hafta oldu..

salonda tv izliyordum antre tarafına doğru yürüdüm. Laminantın üstünde bi yükseklik hissettim.. alla alla dedim bu nedir. Bi baktım aman allahım deli gibi şişmiş.. tabi bişi demedim .. sanırım birşey döküldü şişti ben yapmısımdır dedim. sonra kadın viledayla yerleri silerken bi baktım ki sulu sulu viledayı laminant ın üstüne bırakıo o sırada baska işler yapıo.. abla dedim kibarca söyledim. Bak dedim laminant kabarmıs.. aaaa dedi öyle yapmıyım o zaman diye... aradan yarım saat geçti o sulu vileda sopasıyla yine laminant parkenin üstüne bırakmıs laminant ın üstünde sular yüzüyor :KK43::KK43:yine güzelce uyardım yok yani... ama laminantı görmeniz lazım kızlar..

( dün tadilatçıyı aradım baktı.. bunu değiştirmek için bütün parkeleri sökmemiz gerek dedi.. üstüne ağır birşey koy zamanla iner dedi.). neyse aradan yine biraz zaman geçti elektrik süpürgesinin fişini salonun ortasına takmıs o uzunlukla bütün odaları süpürmeye çalışıyor. Kablo o kadar gergındı kı prız yerınden çıktı çıkacaktı . Üşengeçlikten tek prız yerıyle butun evı supurmeyı çalışıyor.. sonra aradan 1 saat geçtı prız çıkmış yerınden:KK43: prizi eşim takamadı onun içinde elektrikçi çağırıcam. Abla dedım dıkkat etsene bak ne oldu diye birözürdıleme bıle yok.. zaten yardımcım süpürge tutarken eşyalarımın yerlerini değiştirmesini hiç saymıyorum bile .. duvardaki tablolarım yamuk yumuk sehpamı alıp baska köşeye koyması.. objelerin yerlerini değiştirmesi. Halımın yönünü değiştirmesi... sadece 2 bezle bütün evimi siliyor. Yer suyunu değiştirmiyor bile ben anlamadım?? Bu kadın kendi evinide mi böyle temizliyor? İnanırmısınız bir çok hediye verdim durumu yok diye annem in aldığı özdilekten nevresim seti olsun bardak takımları hediye ettim ona.. biz insanlara iyilik yaparken insanlar neden böyle yapıyor? Elektrik süpürgesini bi çekişi war inanırmısınız kızlar süpürgeliklerin kenarları sıyrılmış.

sizin yardımcılarınız nasıl? Hepsi böyle mi yapıyor ? Eşyanın yerini değiştirmeyeni valla ben hiç görmedim... ankara da evıme zarar vermeyen yardımcı bulamadım.. yazım hatalarım varsa affola gerçekten çok sinirim bozuldu artık
Valla hakkiyla isini dortdortluk yapanda var layikiyla kurusu kurusuna helal olsun biz dogudayken bi ablamiz var anahtarimiza kdr guvenip verirdim okdr temiz titiz calisirdiki benden izinsz buzdolabinin kapagini acipta bir yyiyecik icecek almzdi utangacligindn zamanla kiza kiza astik o konuyu yemek parasi birakirdim bilirdim huyunu cunku ona bile yok ben eknek arasi yrrim kiyamam sizin geceniz gunduzunz yok derdi abla herkes senin gibi dusunse derdimm sehirdisina giderdik giderkn verirdim anahtari biz gelneden yemek bile yapardi koyardi dolabima ahh canmm aynur ablmm batiya tayin cikti yok yok yok kimseyi gozum tutmuyo begenmiyorum yaptiklari isi aynur ablayi mumla ariyorumm yemin ederimm temiziz titizz diye geliyolar yok ark temizligin t si yok kadinlarda ustun koru yapiyo pis temiz hadi eyvalla cam sildim diyo butun lekesiyle duruyo camlar ickisimlara hic dokunmamis banyo temizligi desen yeri yikamis cikmis yatak odamdaki sifonyerin tozu duruyodu esyalar beyazz gelde cildirma mutdak desen biraktigim gibi koridoru silmis yalanciktan ne deyimm cok zor adam gibi birini bulmk millette bulunca baskasina kaptirmk istemiyo bu nasil is anlamdm inanki ark biri aliyo devamli banada gelsn dedim yok bnden baska biyere gitmiyoda yok numarasini veremmde hayrini gor ozmn ankda kv aliyordu cok memnun kalmisti eryaman taraflari bilmiyorum hangi semttesnz

Valla hakkiyla isini dortdortluk yapanda var layikiyla kurusu kurusuna helal olsun biz dogudayken bi ablamiz var anahtarimiza kdr guvenip verirdim okdr temiz titiz calisirdiki benden izinsz buzdolabinin kapagini acipta bir yyiyecik icecek almzdi utangacligindn zamanla kiza kiza astik o konuyu yemek parasi birakirdim bilirdim huyunu cunku ona bile yok ben eknek arasi yrrim kiyamam sizin geceniz gunduzunz yok derdi abla herkes senin gibi dusunse derdimm sehirdisina giderdik giderkn verirdim anahtari biz gelneden yemek bile yapardi koyardi dolabima ahh canmm aynur ablmm batiya tayin cikti yok yok yok kimseyi gozum tutmuyo begenmiyorum yaptiklari isi aynur ablayi mumla ariyorumm yemin ederimm temiziz titizz diye geliyolar yok ark temizligin t si yok kadinlarda ustun koru yapiyo pis temiz hadi eyvalla cam sildim diyo butun lekesiyle duruyo camlar ickisimlara hic dokunmamis banyo temizligi desen yeri yikamis cikmis yatak odamdaki sifonyerin tozu duruyodu esyalar beyazz gelde cildirma mutdak desen biraktigim gibi koridoru silmis yalanciktan ne deyimm cok zor adam gibi birini bulmk millette bulunca baskasina kaptirmk istemiyo bu nasil is anlamdm inanki ark biri aliyo devamli banada gelsn dedim yok bnden baska biyere gitmiyoda yok numarasini veremmde hayrini gor ozmn ankda kv aliyordu cok memnun kalmisti eryaman taraflari bilmiyorum hangi semttesnz
Eryamana yakınım bnde cnm numarasını özelden gönderırmısın?

Söyleyecek çok şeyim var aslında hem yatılı bakıcılardan hem ev yardımcılarından bıktım. :kusmuk: Bu konuya yazarsam yine banlanabilirim
Allah sabır versin size de
Ahhh şu çocuklar biraz büyüseler, okula başlasalar bu meslek grubunu kapımın önünden geçirmeyeceğim

Durumunuz var ne güzel. Basskasini bulursun şans

X