Yardım etmek yerine acımayı seçmek.

Katiliyorum. Yardim ettikleri insan su icse, gözlerine batiyor.

Bence bu tarz insanlar karsilarinda hep bir ezik insan görüp kendi egolarini tatmin etnek istiyorlar.

Öncelikle umarım hiç yokluk görmezsiniz, tebrik ederim sizi. Ayşe de umarım çok iyi yerlere gelir. O kişi acıdığı halde yardım etmemezlik yapmamış. İkna olmamış sadece Ayşe'nin maddi olarak yardıma muhtaç olduğuna. Bir ruja ve rimele bakarak bu sonuca varmış. Ben yerinizde olsam o kişi ile iletişimimi keserdim. Ekonomik krizden bahsedilirken "telefonunu göster" diyen dayılardan pek farkı yok bence. Ayrıca şunu anlamıyorum, bir insanın okuyabilmek için yardıma/bursa ihtiyacı var diye, hiç mi şu hayatta başka bir zevki olmayacak? Ayşe genç bir kız muhtemelen, özenmiş bir rimel bir ruj almış kendine. Ki belki de birçok insanın yüzüne sürmeyeceği pazarda 15 20tlye satılan replika ürünlerden aldı sırf süslenip güzel gözükebilmek için. Ne var bunda? Yapılan iyilik söylenmez ancak ben ve yardım ettiğim kişi burada anonim olduğu için bu örneği vermekte bir hata görmüyorum; ben 28 yaşındayım ve ilk kez bu sene kendi paramı kazanmaya başladım. İyi sayılabilecek bir gelirim var aylık. Çok abartı olmasa bile bir öğrenciye burs vermeye başladım ve haziran sonuna kadar devam edeceğim. Çalışkan olduğunu bildiğim ancak okul masraflarına yetişmekte zorlanan bir öğrenci. Ancak ben bu bursu ona destek olsun diye veriyorum. Verdiğim tüm parayı sadece okula harcamak zorunda degil. Belki canı sinemaya gitmek ister ve benim verdiğim parayla sinemaya gider hatta belki kendine orda kola ve mısır da alır. Helali hoş olsun. Okuyup iyi yerlere gelmek sadece 7/24 ders çalışmakla olmaz. Psikolojisi de sağlam kalmalı hele ki şu zamanlarda. Yani demem o ki, Ayşe maddi olarak çoook zor durumda olsa dahi, arada sadece kendisi için bir etkinliğe katılabilir, kendine bir ruj veya parfüm alabilir. Bazı insanlar yardım ettikleri kişiler sadece karnını doyurup ders kitabı alsın başka bir hayatı olmasın istiyorlar. Saygı duymakla birlikte, şahsi olarak ben yanlış buluyorum.

Bu konuyu neden açtım hmn anlatayım.az önce ayşeyle konuştum. Ve baktım ki 1 ay olmuş bir önceki harçlığı. 4 aydır tanıdığım maddiyatı diğer arkadaştan daha düşük olan birinin biz hallederiz demesi. Ve bnde bunun üzerine bu konuyu açtım. Ya neden Bn yaptığımı anlatmıyım... Ayrıca Bn değil arkadaşlarımla diyorum. Buraya ben yaptım ben yapıyorum da diyip kendimi övebilirdim.bu övünülecek bir durumda değil bence insan olanın görevi.... Bakın az önce bu olayın üstüne instagramda şu yazıyı paylaştım. Yani konu başlığını.... Maddiyatı iyi bir arkadaşım ona da katkıda bulunmasını yazmıştım.... Ama görmezden gelmişti.... Fakat az önce bu paylaştığım hikayeme çok doğru demiş. Gelse üzülme.... Bakın bnm kendimi övecek halim mi var... Belki bazı cimrilerde örnek olur.... Yada bazı düşüncesizler de Aaa bnde yapabilirim der.... Bn kendimi övsem madalyamı takacaksınız bana, bni tanıyırmusunuz ki gözünüzde değerim artsın... Burası bir platform tabiki de paylaşabilirim. Ama Bn bunu bir komşu bir keyif ortamında hatttaaaaaaa çocuklarım dahi bilmez.bir tek annem bilir.
Ben çocukken okula montsuz gidiyordum.ev sahibimiz çok zengindi... O zmnaları hatırlıyorum da lee den kot gşyerlerdi. Şimdi aklıma geliyor ben montsuz bir çocuğu okula yollamazdım.bnce ben fazla düşünceliyim bunuda burda paylaşmakta hiç bir sakınca görmüyorum. Hani insanın bir derdi olursa buraya yazınca bin derdi oluyor.

Çok teşekkür ederim. Ben çok yokluk gördüm. Çok şükür rabbime o günleri atlattım.ayakkabısız çok okula gittim. Montsuz. Ayakkabımı akşamları wc nin önünde oturup dikerdim.ellerim ağrırdı.güzel bir kızdım gösterişli... Keşke çirkin olsaydım da kimse bana bakıp ayakkabımın yırtığını yada Montsuz olduğumu görmeseydim derdim o çocuk aklımla. Ve bende takıntıdır şimdi hep çocukların ayaklarına bakarım, yırtık varsa yardımcı olmak adına. O arkadaşımla arama mesafe koydum. Bunu nasıl anlatırım bilemiyorum sağumak daha doğru. Her gün konuştuğum kişiyken şimdi haftada bir konuşur oldum. Belki yanlış diyecekler ama sağudum. Aslında çok merhametli biri de.
Ayrıca rabbim sizden razı olsun. Ne güzel destek olmak, paylaşmak...

Tabiki de bir çok sebep olabilir. Bna bir önceki konuşmamızda bnde yardımcı olurum teklifini yapmıştı. Bnde ona yazdığımda destek olurmusun
Valla ben onun resmini gördükten sonra....... Cümlesiyle başlayıp sonrasında ne dolandırıcılar var diye devam etmesi en sonunda da torununu söylemesi bni sağuttu. Benim mağazama gelirken neler alıyor eli kolu dolu ama bnce ihtiyaç duyulduğu yerdede cömert olunsun.

Şunuda eklemek istiyorum inanın kızın abartı makyajı yoktu. Güzel hanım hanımcık zaten farklı çok göze batan bir makyaj olsaydı bnde acaba yanlış anlar ı diye paylaşmazdım onunla.

Linç yiyebilirim ama nedense ben nicenin anlattığı kadar fedakar olduğunu düşünmüyorum.
Hep kendini övme, hep kendini yüceltme peşinde. Böyle insanlar samimi gelmiyor nedense.

Linç yiyebilirim ama nedense ben nicenin anlattığı kadar fedakar olduğunu düşünmüyorum.
Hep kendini övme, hep kendini yüceltme peşinde. Böyle insanlar samimi gelmiyor nedense.
Linç yemeye bu kardeşin çok alışkın oli yi değil beni linçleyin gençler
Yani hep cefakar olanın kendisi olduğunu söylüyor ama keşke koca derdine bu kadar düşmeyip , baştan evlatlarının derdine düşseydi.

Keşke bir günlüğüne bni tanısaydın.yada konuşsaydın..ayrıca ben bir şey kanıtlamanın peşinde değilim. Ben buraya öyle şeyler yazardım ki ağzınız açık kalabilirdi.ve bunu şimdi değil çocukluğumdan beri yaptıklarım. o sizlerin kötü kalbi. Bnim derdim yok kendimi size anlatcam....insanlar eleştirmeyi gerçekten çok seviyor... Bence örnek almayı denemeli.... Ben örnek olsun diyede yazmadım. Dün olan bir olayın üstüne patlak verdi ve sizlerlede paylaştım. Bu konu okullar açıldığından beri var.... Yazsam yazardım.
Bakın konularımı biliyorsunuz. Oğlumla imtihanımı neyimi öveyim ben... Neyimi anlatayım. Ya sizler çok duygusuzsunuz ya çok gaddar. Benim bu kızla anlatacak o kdr acı şeyler varki yetişmeye çalıştığım.... Bir gün kalktığımda oğlum yok ve o kızımızın yardıma ihtiyacı var ama ben ölü gibiyim bunun detaylarını anlatsam aslında anlatmam da gerekli ki bazı bencil insanlara ders olsun ama Bn detaylara girmedim.... Bunun gibi bir çok insan.....
Anlatıcam sizde iyi dinleyin..... Bn çocukken okulda montsuz ayakkabısı yırtık bir öğrenciydim... Ve o dönem doğuda Türkiye genelinde bir kampanya vardı.... Bizim kocaman okulda bunu başlatan bendim. Oysaki bnm montum yoktu.... Öyle montlar geldi ki kampanyama içimden keşke benimde olsa dediğim.... Giymediğim ama vesile olduğum bir kampanyayı düzenledim. Bn çocukluğumdan beri böyleyim....övücem kendimi bu övmrkse öyle düşünün... Ben bunu hiç bir arkadaşıma hiç bir sohbet ortamında söylemedim... İnanın unutmuştum.. Hatırlattınız. Yine taşladığınız için söyliyim bni her kez iki özelliğiyle tanır. Bilri çok cömert diğeri hiç küsme huyu olmayan bir insan...
Lğtfen yorum yaparken insanların iyi duygularını öldürmeyin.

İnsanların yaşadıklarıyla alay eden dengesiz birisiniz.

ruj denen şey 15 liraya da var 150 200 liraya da. üzerinde pahalı marka giysilerden yola çıkarak bu sonuca varsa anlarım. ama makyaj malzemesi yani bu üstelik 15 liraya aldığın malzeme 1 günde bitmiyor en azından bir süre gidiyor. yani hemen kullanıldığı anda biten giden ürünler de değil o yüzden sadece makyaja bakarak bu yargıya varmak doğru değil. malum şahsa gelince, yardım edesi yokmuş ve etmemiş. devir insanların birbirine acıma duygusu bile pek duymadığı bir devir maalesef, bırakın yardım etmeyi...

İnsanların yaşadıklarıyla alay eden dengesiz birisiniz.
Sizle alay etmedim. Olanı yazdım. Alay ettiğim kişi kendimim.
Aldatan adamın peşinde yıllarca koşup, başına gelene , çocuklarının psikolojisine önem vermeyen sendim ben değil. Hala ajitasyon yapıyorsun. Eksileyin beni arkadaşlar da sevinsin nice. Nasıl olsa en çeken , en iyi anne , ennn fedakar o

şunu da ekleyeyim sizin oğlu şu kadar alıyor muhabbeti yapmanız çok çirkin, kime ne oğlunun ne kadar maaş aldığından? bu çok ayıp. birileri benim annem için kızı şu kadar maaş alıyor dese bunun konuşulması aşırı sinir ederdi beni. kaldı ki ben evladının maaşını başkalarına söyleyenlere de uyuz oluyorum. bir tanıdığımız var mesela oğlunun maaşından tutun da bankadaki parasına kadar söylemiş çevresine, ben de annemden duydum. çok sinirlendim, ne biçim baba bu evladının parasını neden herkese duyuruyor diye. saçmalık yani elalemin maaşını konuşmak.

Olur mu ? Nice anonsla yorum yapacak. Yarın öbür gün kendini överken , konuya bunu da ekleyecek. Ben yardım yapmışşşş , elinde olan 1 liranın 2 lirasını paylaşmış muhteşem fedakar bir anneyim diyecek .

İnternette bir anektot vardı tam aktaramayabilirim ama özeti şuydu; Adamın biri bir kadına maddi yardım ediyor her ay. Bir ay kadın ucuz yollu bir parfüm alıyor kendisine ve adam onu fark edince yardımı kesiyor. Para verenin emir verme hakkı vardır diye bağlıyordu sonucunu, o geldi aklıma.
İnsanlar sürünme aşamasında olsun ki yardıma muhtaç olduğunu anlayalım modunda takılıyoruz maalesef.

Abla ne kötü kalplisi ya kendine gel.
He bu dünyadaki en iyi, en cefakar, en yardımsever sensin. Gram eleştiriye gelemiyorsun.
O kadar da iyi biri değilsin, olsaydın koca peşinde çocuklarını unutmazdın. Oğlunun böyle olmasında hep babasını suçluyorsun ama seninde azımsanmayacak payın var. Burada kızına neler söylediğini, oğluna kızına fare zehri içirmeye çalıştığını hepimiz gördük okuduk. Sen kendini hep mükemmel gördün, hep en iyi en yardımsever sendin. Şu huyunu bırak artık, yoksa çevrende insan kalmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…