- 29 Mart 2012
- 1.752
- 1.793
- 333
İnsanlar istiyorlar ki yardım edecekleri kişilerin temel ihtiyaçları bile olmasın. Makyaj yapmasıyla edeceği yarfımın ne alakası var. Saçmalık. Genç kız istemiştir yapar bu durum onun maddi durumunu göstermez ki. Ama bizim ülkede insanlar istiyor ki yardım edeceği kişi temel bakımını bike yapamayacak durumda olsun, ona muhtaç olsun, acıyıp haline vah vah diyelim. Çok yazık asıl o yardımı yaparım diyip de yapmayan o kişiye, daha da dönüp bakmayın yüzüne.
Bu konuyu neden açtım hmn anlatayım.az önce ayşeyle konuştum. Ve baktım ki 1 ay olmuş bir önceki harçlığı. 4 aydır tanıdığım maddiyatı diğer arkadaştan daha düşük olan birinin biz hallederiz demesi. Ve bnde bunun üzerine bu konuyu açtım. Ya neden Bn yaptığımı anlatmıyım... Ayrıca Bn değil arkadaşlarımla diyorum. Buraya ben yaptım ben yapıyorum da diyip kendimi övebilirdim.bu övünülecek bir durumda değil bence insan olanın görevi.... Bakın az önce bu olayın üstüne instagramda şu yazıyı paylaştım. Yani konu başlığını.... Maddiyatı iyi bir arkadaşım ona da katkıda bulunmasını yazmıştım.... Ama görmezden gelmişti.... Fakat az önce bu paylaştığım hikayeme çok doğru demiş. Gelse üzülme.... Bakın bnm kendimi övecek halim mi var... Belki bazı cimrilerde örnek olur.... Yada bazı düşüncesizler de Aaa bnde yapabilirim der.... Bn kendimi övsem madalyamı takacaksınız bana, bni tanıyırmusunuz ki gözünüzde değerim artsın... Burası bir platform tabiki de paylaşabilirim. Ama Bn bunu bir komşu bir keyif ortamında hatttaaaaaaa çocuklarım dahi bilmez.bir tek annem bilir.Bu olay bana şunu hatırlattı. Bir gün çok fakir bir kadın varmış, kocası ölmüş o da evlatlarıyla kala kalmış. Bir Grup kadın üzülmüş ve yardım etmişler. Gel zaman git zaman kadın işe girmiş ama yine de destek oluyorlarmış. Ve o kadın bir gün sırtına yeni bir kazak almış , bunun üzerine dedikodusu çıkmış. Ooo parayı buldun hala utanmadan yardım alıyorsun demişler…
Kadına bir kazağı yakıştıramamışlar.
Bir de çok meral ettim , bu konuyu neden açtınız ?
Nice ben sana üzülüyordum ama her konunda ne kadar iyi biri olduğunu anlatmayı bırakmalısın.
Ne kadar acı çektiğini..
Ne kadar fedakar olduğunu vs.
Çok teşekkür ederim. Ben çok yokluk gördüm. Çok şükür rabbime o günleri atlattım.ayakkabısız çok okula gittim. Montsuz. Ayakkabımı akşamları wc nin önünde oturup dikerdim.ellerim ağrırdı.güzel bir kızdım gösterişli... Keşke çirkin olsaydım da kimse bana bakıp ayakkabımın yırtığını yada Montsuz olduğumu görmeseydim derdim o çocuk aklımla. Ve bende takıntıdır şimdi hep çocukların ayaklarına bakarım, yırtık varsa yardımcı olmak adına. O arkadaşımla arama mesafe koydum. Bunu nasıl anlatırım bilemiyorum sağumak daha doğru. Her gün konuştuğum kişiyken şimdi haftada bir konuşur oldum. Belki yanlış diyecekler ama sağudum. Aslında çok merhametli biri de.Öncelikle umarım hiç yokluk görmezsiniz, tebrik ederim sizi. Ayşe de umarım çok iyi yerlere gelir. O kişi acıdığı halde yardım etmemezlik yapmamış. İkna olmamış sadece Ayşe'nin maddi olarak yardıma muhtaç olduğuna. Bir ruja ve rimele bakarak bu sonuca varmış. Ben yerinizde olsam o kişi ile iletişimimi keserdim. Ekonomik krizden bahsedilirken "telefonunu göster" diyen dayılardan pek farkı yok bence. Ayrıca şunu anlamıyorum, bir insanın okuyabilmek için yardıma/bursa ihtiyacı var diye, hiç mi şu hayatta başka bir zevki olmayacak? Ayşe genç bir kız muhtemelen, özenmiş bir rimel bir ruj almış kendine. Ki belki de birçok insanın yüzüne sürmeyeceği pazarda 15 20tlye satılan replika ürünlerden aldı sırf süslenip güzel gözükebilmek için. Ne var bunda? Yapılan iyilik söylenmez ancak ben ve yardım ettiğim kişi burada anonim olduğu için bu örneği vermekte bir hata görmüyorum; ben 28 yaşındayım ve ilk kez bu sene kendi paramı kazanmaya başladım. İyi sayılabilecek bir gelirim var aylık. Çok abartı olmasa bile bir öğrenciye burs vermeye başladım ve haziran sonuna kadar devam edeceğim. Çalışkan olduğunu bildiğim ancak okul masraflarına yetişmekte zorlanan bir öğrenci. Ancak ben bu bursu ona destek olsun diye veriyorum. Verdiğim tüm parayı sadece okula harcamak zorunda degil. Belki canı sinemaya gitmek ister ve benim verdiğim parayla sinemaya gider hatta belki kendine orda kola ve mısır da alır. Helali hoş olsun. Okuyup iyi yerlere gelmek sadece 7/24 ders çalışmakla olmaz. Psikolojisi de sağlam kalmalı hele ki şu zamanlarda. Yani demem o ki, Ayşe maddi olarak çoook zor durumda olsa dahi, arada sadece kendisi için bir etkinliğe katılabilir, kendine bir ruj veya parfüm alabilir. Bazı insanlar yardım ettikleri kişiler sadece karnını doyurup ders kitabı alsın başka bir hayatı olmasın istiyorlar. Saygı duymakla birlikte, şahsi olarak ben yanlış buluyorum.
Okulu bittiğinde kimsesi yok onu bekleyen. Anne hiç aramıyor, babada aynı şekilde... Ve yeni hapise girmiş. Gidecek yeri yok.Benim anlamadigim siz kızı neden yanınıza almak istiyorsunuz?
Tabiki de bir çok sebep olabilir. Bna bir önceki konuşmamızda bnde yardımcı olurum teklifini yapmıştı. Bnde ona yazdığımda destek olurmusunAnladım. Keşke arkadaşınız samimiyetinize dayanarak daha net ve açıkça soyleseymis neden vermek istemediğini. Belki de gerçekten söylediği gibi bu ay durumu müsait değildir, başka bir yere sözü vardir Belki bütçesini zorlayarak verecekti ama fotoğrafı görünce o kızın çok da muhtaç olmadığı, erteleyebilecegi duygusu oluştu.
Oğlu 9 bin alıyor demişsiniz ama borcluysa, para yönetimini bilmiyorsa miktarın önemi kalmıyor bazen. Bir çok olasılık var aslında.
Şunuda eklemek istiyorum inanın kızın abartı makyajı yoktu. Güzel hanım hanımcık zaten farklı çok göze batan bir makyaj olsaydı bnde acaba yanlış anlar ı diye paylaşmazdım onunla.Anladım. Keşke arkadaşınız samimiyetinize dayanarak daha net ve açıkça soyleseymis neden vermek istemediğini. Belki de gerçekten söylediği gibi bu ay durumu müsait değildir, başka bir yere sözü vardir Belki bütçesini zorlayarak verecekti ama fotoğrafı görünce o kızın çok da muhtaç olmadığı, erteleyebilecegi duygusu oluştu.
Oğlu 9 bin alıyor demişsiniz ama borcluysa, para yönetimini bilmiyorsa miktarın önemi kalmıyor bazen. Bir çok olasılık var aslında.
Linç yiyebilirim ama nedense ben nicenin anlattığı kadar fedakar olduğunu düşünmüyorum.Bu olay bana şunu hatırlattı. Bir gün çok fakir bir kadın varmış, kocası ölmüş o da evlatlarıyla kala kalmış. Bir Grup kadın üzülmüş ve yardım etmişler. Gel zaman git zaman kadın işe girmiş ama yine de destek oluyorlarmış. Ve o kadın bir gün sırtına yeni bir kazak almış , bunun üzerine dedikodusu çıkmış. Ooo parayı buldun hala utanmadan yardım alıyorsun demişler…
Kadına bir kazağı yakıştıramamışlar.
Bir de çok meral ettim , bu konuyu neden açtınız ?
Nice ben sana üzülüyordum ama her konunda ne kadar iyi biri olduğunu anlatmayı bırakmalısın.
Ne kadar acı çektiğini..
Ne kadar fedakar olduğunu vs.
Linç yemeye bu kardeşin çok alışkınLinç yiyebilirim ama nedense ben nicenin anlattığı kadar fedakar olduğunu düşünmüyorum.
Hep kendini övme, hep kendini yüceltme peşinde. Böyle insanlar samimi gelmiyor nedense.
Keşke bir günlüğüne bni tanısaydın.yada konuşsaydın..ayrıca ben bir şey kanıtlamanın peşinde değilim. Ben buraya öyle şeyler yazardım ki ağzınız açık kalabilirdi.ve bunu şimdi değil çocukluğumdan beri yaptıklarım. o sizlerin kötü kalbi. Bnim derdim yok kendimi size anlatcam....insanlar eleştirmeyi gerçekten çok seviyor... Bence örnek almayı denemeli.... Ben örnek olsun diyede yazmadım. Dün olan bir olayın üstüne patlak verdi ve sizlerlede paylaştım. Bu konu okullar açıldığından beri var.... Yazsam yazardım.Linç yiyebilirim ama nedense ben nicenin anlattığı kadar fedakar olduğunu düşünmüyorum.
Hep kendini övme, hep kendini yüceltme peşinde. Böyle insanlar samimi gelmiyor nedense.
İnsanların yaşadıklarıyla alay eden dengesiz birisiniz.Linç yemeye bu kardeşin çok alışkınoli yi değil beni linçleyin gençler
Yani hep cefakar olanın kendisi olduğunu söylüyor ama keşke koca derdine bu kadar düşmeyip , baştan evlatlarının derdine düşseydi.
Sizle alay etmedim. Olanı yazdım. Alay ettiğim kişi kendimim.İnsanların yaşadıklarıyla alay eden dengesiz birisiniz.
Olur mu ? Nice anonsla yorum yapacak. Yarın öbür gün kendini överken , konuya bunu da ekleyecek. Ben yardım yapmışşşş , elinde olan 1 liranın 2 lirasını paylaşmış muhteşem fedakar bir anneyim diyecek .Üff.. Allah Ayşeyi hepinizden kurtarsın. Sizin de beğenmediklerinizden bir farkınız yok benim gözümde. Yardım yapacaksanız bir Allah bir siz hadi bir de en fazla yardım ettiğiniz kişi bundan haberdar olsun. Fotoğrafını başkasına falan yollamak niye? Muhtaç bir insanı neden illa deşifre etmek gerek? En gıcık olduğum şey.
İnternette bir anektot vardı tam aktaramayabilirim ama özeti şuydu; Adamın biri bir kadına maddi yardım ediyor her ay. Bir ay kadın ucuz yollu bir parfüm alıyor kendisine ve adam onu fark edince yardımı kesiyor. Para verenin emir verme hakkı vardır diye bağlıyordu sonucunu, o geldi aklıma.Bir tanıdığımı aracılığıyla hayatına dahil olduğum ayşeden sizlere bahsedeceğim. anne ve babası küçükken Ayşeyi halasına veriyorlar. Tahminimce evlilik dışı bir çocuk da olabilir.bu güzel Ayşe dayısının yanındanda kovuluyor. O gün okula gidecek ne yol parası ne bir TL si. Tanıdığım Ahmet abim bunun tüm ihtiyaçlarını karşılayıp 1 aylk harçlığını veriyor. Bnada telefon konuşmasında bahsetti. Çok üzüldüm. Malum bnm çoook büyük sorunlarım var. Ve ayşenin telefon numarasını aldm. Tanıştık. Ona bir kaç aydır kendim ve her ay dahil ettiğim arkadaşlarımla yardımcı oluyoruz. Çok şükür okulunu bitirecek yanıma gelicek onu güzel bir işe sokacağım. Bn yokluğu kimsesizliği görmüş biri olarak onu çok iyi anlıyorum.
Yakın bir arkadaşıma bahsettim durumu. O da bizde yardımcı olalım bir dahaki ay dediği için ona yazdım. Varmı kızın resmi merak ettim dedi. Bnde whatsaptan profil resmini attm. Bana dediki kusura bakma bu makyajı yapabilecek bir kızz fakir olamaz. Bnm torunm var ona yardım ediyorum dedi. Oğlu 9 bin maaş alıyor. Çok cnm acıdı... Sanki benim evladıma der gibi cnm acıdı. Ona hiç bir şey demedim. Sen bilirsin dedim. Sen yardımcı olrm demiştin o nedenle seni rahatsız ettim dedim. Ben şok.... Ben o kadının parasına mı kaldım,, o çocuk ona muhtaçmııı Ben bakamam mı sen kim oluyorsun da gibi gibi kendi kendime söyelnip sinirlendim.
Ayşenin makyajına gelince sadece mat koyu kahve ruj ve rimel vardı.... Kızımız beyaz tenli kara kaşlı kara gözlü bir kız... Zaten güzel. İnanın abartı bir durum yoktu. Olsada bu kız o malzemeleri yazın çalıştığı için almış olabilir, arkadaşından resim çekmek için alıp kullanmış olabilir... İnsanların çoğunluğu yardım etmek yerine acımayı seçiyorlar. Bir durum karşısında Aaa yazık diyip ama ben ne yapabilirimi söylüyemiyorlar.
Abla ne kötü kalplisi ya kendine gel.Keşke bir günlüğüne bni tanısaydın.yada konuşsaydın..ayrıca ben bir şey kanıtlamanın peşinde değilim. Ben buraya öyle şeyler yazardım ki ağzınız açık kalabilirdi.ve bunu şimdi değil çocukluğumdan beri yaptıklarım. o sizlerin kötü kalbi. Bnim derdim yok kendimi size anlatcam....insanlar eleştirmeyi gerçekten çok seviyor... Bence örnek almayı denemeli.... Ben örnek olsun diyede yazmadım. Dün olan bir olayın üstüne patlak verdi ve sizlerlede paylaştım. Bu konu okullar açıldığından beri var.... Yazsam yazardım.
Bakın konularımı biliyorsunuz. Oğlumla imtihanımı neyimi öveyim ben... Neyimi anlatayım. Ya sizler çok duygusuzsunuz ya çok gaddar. Benim bu kızla anlatacak o kdr acı şeyler varki yetişmeye çalıştığım.... Bir gün kalktığımda oğlum yok ve o kızımızın yardıma ihtiyacı var ama ben ölü gibiyim bunun detaylarını anlatsam aslında anlatmam da gerekli ki bazı bencil insanlara ders olsun ama Bn detaylara girmedim.... Bunun gibi bir çok insan.....
Anlatıcam sizde iyi dinleyin..... Bn çocukken okulda montsuz ayakkabısı yırtık bir öğrenciydim... Ve o dönem doğuda Türkiye genelinde bir kampanya vardı.... Bizim kocaman okulda bunu başlatan bendim. Oysaki bnm montum yoktu.... Öyle montlar geldi ki kampanyama içimden keşke benimde olsa dediğim.... Giymediğim ama vesile olduğum bir kampanyayı düzenledim. Bn çocukluğumdan beri böyleyim....övücem kendimi bu övmrkse öyle düşünün... Ben bunu hiç bir arkadaşıma hiç bir sohbet ortamında söylemedim... İnanın unutmuştum.. Hatırlattınız. Yine taşladığınız için söyliyim bni her kez iki özelliğiyle tanır. Bilri çok cömert diğeri hiç küsme huyu olmayan bir insan...
Lğtfen yorum yaparken insanların iyi duygularını öldürmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?