• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım etmek yerine acımayı seçmek.

ruj denen şey 15 liraya da var 150 200 liraya da. üzerinde pahalı marka giysilerden yola çıkarak bu sonuca varsa anlarım. ama makyaj malzemesi yani bu üstelik 15 liraya aldığın malzeme 1 günde bitmiyor en azından bir süre gidiyor. yani hemen kullanıldığı anda biten giden ürünler de değil o yüzden sadece makyaja bakarak bu yargıya varmak doğru değil. malum şahsa gelince, yardım edesi yokmuş ve etmemiş. devir insanların birbirine acıma duygusu bile pek duymadığı bir devir maalesef, bırakın yardım etmeyi...
Bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Çalıştığım iş yerinde bir arkadaşın maddi durumu çok iyi... Fakat öyle bir dönem geçiriyorlarki sıfıra sıfır. Oğlu ünüversite okuyor. Oğluyla telefonda konuşuyor.... Gelme bayram tatilinde yol paramız yok... Diye. Bunu başka bir arkadaşımız duyuyor. Ve devreye girip oğlunun olduğu şehirden dönen bir arkadaşı arabasıyla almasını rica ediyorlar. Durumu anlatıyorlar. Çocuk geliyor tabiki... Ve o çocuğu getiren kişi diyor ki siz maddiyatı yok demiştiniz... Çocuk baştan sona orijinal marka..... Onlarda daha 1 yıldır bu durumda olduklarını onlar iyi günlerinde aldığı giysileri olduğunu söylüyorlar.

Maalesef çoğu sma lı bebeğin parası toplanıyor , aileler yurt dışına gidiyor ve bir daha haber yok. Ben artık inanmıyorum. 6 aydan yukarısı için umut yokmuş çünkü.
Fazladan para toplayıp orada ev alanlar var. Allah ıslah etsin.
Ay bir şey için pozitif konuşabileceğim sonunda, 2 bebeğe yardım ettim bir süre Öykü ve Ela. İkisinin de ilaç alışını, sonrasındaki iyileşmelerini, gelişimlerini paylaştı aileleri. Yani gerçekten paylaşan var ama hasta bebeğe yardım etmeye korkar olduk insanlar yüzünden, Allah ıslah etsin ne diyelim.

Söylemiyim diyorum ama evde madde kullanan oğlu varken , bu kızı da eve almak istiyor. Yeni trajedi arıyor resmen.
Ya bir yürü git ya. Bn sanki bilmiyorum. Bnm mağazam home ofis siz neden yardım eden insanlara böyle iğrenç yaklaşıyoruz. İnanın beddua etmem ama ettirecek hale geldiniz. Bnm ona okulu bittiğinde burdan güzel bir iş ayarlayıp ki şimdiden görüşmeleri yaptım kurumsal bir firma... Mağazamda kalır,,,, kendine bir ev tutana kddr.... Sizin gibi sh vah demiyorum.

Bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Çalıştığım iş yerinde bir arkadaşın maddi durumu çok iyi... Fakat öyle bir dönem geçiriyorlarki sıfıra sıfır. Oğlu ünüversite okuyor. Oğluyla telefonda konuşuyor.... Gelme bayram tatilinde yol paramız yok... Diye. Bunu başka bir arkadaşımız duyuyor. Ve devreye girip oğlunun olduğu şehirden dönen bir arkadaşı arabasıyla almasını rica ediyorlar. Durumu anlatıyorlar. Çocuk geliyor tabiki... Ve o çocuğu getiren kişi diyor ki siz maddiyatı yok demiştiniz... Çocuk baştan sona orijinal marka..... Onlarda daha 1 yıldır bu durumda olduklarını onlar iyi günlerinde aldığı giysileri olduğunu söylüyorlar.
olabilir ama uzaktan bakan insan bunu nereden nasıl anlasın, nasıl bilsin? etraf dolandıcı dolu. sokakta ufacık bebekle dilenen kişinin üstünden benim maaşımdan fazla para çıkıyor. olabilir iyi kazananlar da zor duruma düşebilirler ama ne kadarı inandırıcı bilemiyorum. zaman zaman benim annem de ufak tefek yardımlar yapıyor ama yaşlı ise, hasta ve kimsesiz ise, ne bileyim bebek falansa yani. öyle koca koca insanlara yardım etmez. benim de kardeşim uzakta üniversite okuyor. devletin tüm imkanlarına başvurdu çok şükür burs vs çıktı. yurtta kalıyor. çocuk okutmak kolay değil tabii ki ama genç bir insan sağlığında sorun yoksa gerekirse gündelik işler kovalar yine harçlığını çıkarır. allah kimseyi mecbur etmesin ama ben eli ayağı tutan sağlıklı insanlar için hep bu şekilde düşünüyorum. biliyorum ki ben de aynı duruma düşsem başkaları aynı şeyi düşünecek benim için.

Ya bir yürü git ya. Bn sanki bilmiyorum. Bnm mağazam home ofis siz neden yardım eden insanlara böyle iğrenç yaklaşıyoruz. İnanın beddua etmem ama ettirecek hale geldiniz. Bnm ona okulu bittiğinde burdan güzel bir iş ayarlayıp ki şimdiden görüşmeleri yaptım kurumsal bir firma... Mağazamda kalır,,,, kendine bir ev tutana kddr.... Sizin gibi sh vah demiyorum.
Ya sen yürü git ya.
Senin madde kullanan oğlun yok mu?
Oğlun 1 ayda düzenlediğine göre hangi akla hizmet ev tutana kadar mağazamda kalır diyorsun?
Asıl millet sağlıklı düşünüyor, sen sağlıklı düşünemiyorsun.
Oğlun kıza para için zarar verse ne olacak? Vebalini alabilecek misin?
Git tedavi ol Allah rızası için ya. Saçma sapan düşünüyorsun.

şunu da ekleyeyim sizin oğlu şu kadar alıyor muhabbeti yapmanız çok çirkin, kime ne oğlunun ne kadar maaş aldığından? bu çok ayıp. birileri benim annem için kızı şu kadar maaş alıyor dese bunun konuşulması aşırı sinir ederdi beni. kaldı ki ben evladının maaşını başkalarına söyleyenlere de uyuz oluyorum. bir tanıdığımız var mesela oğlunun maaşından tutun da bankadaki parasına kadar söylemiş çevresine, ben de annemden duydum. çok sinirlendim, ne biçim baba bu evladının parasını neden herkese duyuruyor diye. saçmalık yani elalemin maaşını konuşmak.

Önce kendi çocuklarınıza yararınız dokunsun, oğlunuzu tedavi ettirin mesela.
Sana soracaktım. Ben bilmiyorum.

Genç bir kız makyaj yapabılır bunu isteyebılır bu cok normal, gecekondu önünde yırtık şalvarla poz verse yardım ederdi ama. Uzuldum gerçekten

Önce kendi çocuklarınıza yararınız dokunsun, oğlunuzu tedavi ettirin mesela.
Şunu da söyliyim merhametsiz kişi insanları acılarıyla vurmaya çalışan kişiii..... Bn ve ekibim yani bir dernek kurduk. Madde bağımlılarıyla alakalı Şu anda bir rehabilitasyon merkezi açıyoruz. 20 yataklı. Bir köyde 8 bungalov evi olan havuzu olan orman içinde bir mekan... Tabiki kocamannnnn bir binası da var... Spor parkurları.. Belki kendi çocuğumu kurtaramıyabilirim.çünkü burda sizin istemenizle değil hastanında istemesi gerekiyor... Ama başka çocuklar kurtulabilir... Hadi diyin kendini öv... Hadi diyin çocuğunu kurtar.... Ben elini bŞunın arasına koyan bir kadın değilim. Her şeyi yapıp olmazsa artk yapabilecek bir şey kalmamıştır diyen biriyim. İnsanda az merhamet olur.... Ben sizin yerinizde olsam böyle can yakıcı knşmazdım.
Çok güzel düşğnmüşsünüz. Gayet insani davranış bu. Ama çocuğunuz rahatsız sakın beni yanlış anlamayın Ayşe için iyi olurumu diye düşünün derim... Diye cümleler kurardım.
Ama siz malesef..

Duşunceniz evet güzel ama çok tehlikeli bence.
Başına bir şey gelse napacaksiniz, yaniniza almaktan ziyade kendine bir hayat kurabilmesi icin yardimci olmaniz daha iyi sanki.
Kac yasında bu kiz?
Evet böyle söyleyin yargılaıyarak değil... Tabiki yanıma derken evime değil. Bnm mağazam home ofis orda işine başlayıp ayakları üzerinde durana kadar. Yani ben kötü bir şey mi yaptım anlamadım. Öyle yorumlar varki... Bakın siz de bna akıl veriyorsunuz... Tabiki de dinlerim. Ama rencide edici söylenir i... Senin çocuğun madde i hırsız köpek çalan ne yapmaz ki..önce çocuğunu iyileştir...

Ben buraya bunu yazmadım. Bir dernek kurduk. Ankraya gittik. Bize yer bakın dediler. Bu gün o mekanı alma işlemleri başlatıldı. 20 yataklı ormanda bungalov evleri, havuzlu spor aktiviteleri ve orda ücretsiz yatılı kalarak tedavi olup onları işe sokup takibi yapılacak derneği kurduk. Bnm oğlumda isterse çünkü bu hastalıkta istemedikçe yardımcı olamıyorsunuz... O da iyileşir. Ama o olmazsa başka çocuklar iyileşecek. Daha geçen gün biri bize bŞvurdu beni kurtarın diye... İnsan evladını kurtarmazmı...bu grip değili kanser değil ki kurtulmak istesinler... İstemiyorlar. İçmek istiyorlar. Aileleri düşman gibi görüp arkadaşları hayatı oluyor. Çünkü maddeyi onlar veriyor.

Evet böyle söyleyin yargılaıyarak değil... Tabiki yanıma derken evime değil. Bnm mağazam home ofis orda işine başlayıp ayakları üzerinde durana kadar. Yani ben kötü bir şey mi yaptım anlamadım. Öyle yorumlar varki... Bakın siz de bna akıl veriyorsunuz... Tabiki de dinlerim. Ama rencide edici söylenir i... Senin çocuğun madde i hırsız köpek çalan ne yapmaz ki..önce çocuğunu iyileştir...

Ben buraya bunu yazmadım. Bir dernek kurduk. Ankraya gittik. Bize yer bakın dediler. Bu gün o mekanı alma işlemleri başlatıldı. 20 yataklı ormanda bungalov evleri, havuzlu spor aktiviteleri ve orda ücretsiz yatılı kalarak tedavi olup onları işe sokup takibi yapılacak derneği kurduk. Bnm oğlumda isterse çünkü bu hastalıkta istemedikçe yardımcı olamıyorsunuz... O da iyileşir. Ama o olmazsa başka çocuklar iyileşecek. Daha geçen gün biri bize bŞvurdu beni kurtarın diye... İnsan evladını kurtarmazmı...bu grip değili kanser değil ki kurtulmak istesinler... İstemiyorlar. İçmek istiyorlar. Aileleri düşman gibi görüp arkadaşları hayatı oluyor. Çünkü maddeyi onlar veriyor.

Ee yalan mı? Köpeğini satan yarın öbür gün para için gasp da yapmaz mı hanımefendi?

Ee yalan mı? Köpeğini satan yarın öbür gün para için gasp da yapmaz mı hanımefendi?
Ya ben inanmıyorum Vive. Rehabilitasyon merkezi kurduğuna da inanmıyorum, hiçbirşeye inanmıyorum. 1 ayda çoook zengin değilsen asla rehabilitasyon merkezi kuramazsın, yok köyde 8 bungalov tutmuşlar da yok kocaman binası varmışta. Yok dükkan açmışt. Hemde pandemide gelinlik dükkanı. Yav he. Artık tamamen kendini övme ve aklama peşinde. Burada kendi imajını düzeltmeye çalışıyor. Oğlu hala düzelmemiş elin kazının başını da yakacak. O çocuk yarın birgün kıza zarar verirse görürüm onu.

Bişi dicem hav hav ve beddua diyorum :D Kıskandım sizi itiraf ediyorum 🥲

Once kendi ogluna yardim et derken🙄 valla konusun boyle buyuk buyuk tamam mi? Hic mi korkmuyor sunuz colugunuzdan cocugunuzdan kardesinizden vs ? Kadin ogluna yardim edemiyor diye hic kimseye mi etmesin? Ayrica ayni sey degil…

Ben yardim
Eden kisilerin ve yardim
Edilecek
Kisilerin anonim kalmasi taraftariyim.. her zaman mumkun olmuyor bu ama

Once kendi ogluna yardim et derken🙄 valla konusun boyle buyuk buyuk tamam mi? Hic mi korkmuyor sunuz colugunuzdan cocugunuzdan kardesinizden vs ? Kadin ogluna yardim edemiyor diye hic kimseye mi etmesin? Ayrica ayni sey degil…

Ben yardim
Eden kisilerin ve yardim
Edilecek
Eve kızı alıp tecavüz etse , sende burada hala bunu savunucan mı tontikciğim ? Kimse oğlu bağımlı diye alay edip, büyük konuşmuyor. Ama yaptığı yardımı bile bu kadar abartması sağlıklı geliyorsa kusura bakma sende de sorun var.
Birde kızın anası babası yok falan diye üzülüyor, e kendi çocukları ?????

Ben yardim
Eden kisilerin ve yardim
Edilecek
Valla kusura bakma evet önce kendi oğluna yardım etmeli. Gerekirse vasilik işlerini kovalayıp zorla yatırmalı hastaneye. Oğlu köpek çalıyor, para için yapmayacağı şey yok. Madde bağımlısı çünkü.
Kendi çocuğuma yardım edemiyorum başkasına yardım edeyim demek olmaz, olamaz. Hele onu evime alayım ev tutana kadar demek hiç olamaz. Bu devirde ev tutmak kolay mı?
Kızı evine almak istiyor, madde bağımlısı oğlu o ofise gelmiyor mu hiç? Ya o kıza zarar verirse ne olacak? Bunun vebalini ne biz, ne siz, ne başkası alır. Olan kıza olur. Kimsenin onu ezmeye çalıştığı yok, mantıklı düşünemiyor bunu savunuyoruz. Madde bağımlısıyla aynı evde kalmak ister miydiniz? Ben istemezdim, kendi kuzenimle dahi görüşmüyoruz biz madde bağımlısı olduğu için. Çünkü ne yapacakları belli olmuyor.

Eve kızı alıp tecavüz etse , sende burada hala bunu savunucan mı tontikciğim ? Kimse oğlu bağımlı diye alay edip, büyük konuşmuyor. Ama yaptığı yardımı bile bu kadar abartması sağlıklı geliyorsa kusura bakma sende de sorun var.
Birde kızın anası babası yok falan diye üzülüyor, e kendi çocukları ?????
Kendi oglu disarda mi? Ondan haberim yok icerdeydi en son sanki. Yaw illa kotuyu mu dusunmek gerek? Yani o kadar yardima uzagiz ki bana kotu niyetli gelmedi

Kendi oglu disarda mi? Ondan haberim yok icerdeydi en son sanki. Yaw illa kotuyu mu dusunmek gerek? Yani o kadar yardima uzagiz ki bana kotu niyetli gelmedi
Sen kızını madde bağımlısı olan bir eve 10 dakikalığına bile yollar mısın ? Allah aşkına yapma. Kimse dalga geçip, büyük konuşmuyor. Hayır dışarıda oğlu, en son kızıyla başka bir şehire yollayacaktı.
Benim hayatta en anlam veremediğim ve kızdığım şey kendi çocuğu hariç herkesim çocuğuyla ilgili olanlar.
Bu kadar madem muhteşem bir kadın , sorarım sana evladının psikolojisini hiçe sayarak neden koca peşinde kendini heba etti ?

Back