• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım etmek yerine acımayı seçmek.

Daha çok öv, rehabilitasyon merkezi açmasını öv. Ne iyi kadınsın de. Eski konularını unuttuk, en cefakar, en mükemmel ana sensin de. 😂
Nice konuya bakıp bakıp çıkıyor :D
Taaaaam sensin. Bungalov da sensin, rehabilte de, iyilik kraliçesi de, yılın anneside :D

Evet böyle söyleyin yargılaıyarak değil... Tabiki yanıma derken evime değil. Bnm mağazam home ofis orda işine başlayıp ayakları üzerinde durana kadar. Yani ben kötü bir şey mi yaptım anlamadım. Öyle yorumlar varki... Bakın siz de bna akıl veriyorsunuz... Tabiki de dinlerim. Ama rencide edici söylenir i... Senin çocuğun madde i hırsız köpek çalan ne yapmaz ki..önce çocuğunu iyileştir...

Ben buraya bunu yazmadım. Bir dernek kurduk. Ankraya gittik. Bize yer bakın dediler. Bu gün o mekanı alma işlemleri başlatıldı. 20 yataklı ormanda bungalov evleri, havuzlu spor aktiviteleri ve orda ücretsiz yatılı kalarak tedavi olup onları işe sokup takibi yapılacak derneği kurduk. Bnm oğlumda isterse çünkü bu hastalıkta istemedikçe yardımcı olamıyorsunuz... O da iyileşir. Ama o olmazsa başka çocuklar iyileşecek. Daha geçen gün biri bize bŞvurdu beni kurtarın diye... İnsan evladını kurtarmazmı...bu grip değili kanser değil ki kurtulmak istesinler... İstemiyorlar. İçmek istiyorlar. Aileleri düşman gibi görüp arkadaşları hayatı oluyor. Çünkü maddeyi onlar veriyor.
Bu sekilde güzel olur evet, o kızında bu hayatta tutunacak bir işi bir dali olur.
Hayata bir yerden tutunarak başlar.

İnsanlar yardım ettiği kişinin herşeyine karışmak istiyorlar

Insanlar boyledir, yardim edecegi kisinin surunmesini isterler, ekmek alirlar, su alirlar ama cikolata almazlar, luxe girer cunku, ev kirasina yardim ederler belki ama sinema tiyatro bileti almazlar, cunku o yardima muhtac ne ihtiyaci var bunlara. Luxe giriyor, yardima muhtacsa verdiğimle yetinecek kafasindalar.

Son düzenleme:
Daha çok öv, rehabilitasyon merkezi açmasını öv. Ne iyi kadınsın de. Eski konularını unuttuk, en cefakar, en mükemmel ana sensin de. 😂
Bir de müşterinin oğlunun 9 bin lira kazanmasını muhteşem gelir olarak gören birisi rehabilitasyon merkezi açamaz, düz esnaf bence kendisi.

Kendi oglu disarda mi? Ondan haberim yok icerdeydi en son sanki. Yaw illa kotuyu mu dusunmek gerek? Yani o kadar yardima uzagiz ki bana kotu niyetli gelmedi

Insanlar boyledir, yardim edecegi kisinin surunmesini isterler, ekmek alirlar, su alirlar ama cikolata almazlar, luxe girer cunku, ev kirasina yardim ederler belki ama sinema tiyatro bileti almazlar, cunku o yardima muhtac ne ihtiyaci var bunlara. Luxe giriyor, yardima muhtacsa verdiğimle yetinecek kafasindalar.
Tabiki öncelik temel ihtiyaçlar... Ama bu kişininde hiç mi hayattan zevk, tad alma hakkı yok... İnanın hamburger yerken resim paylaşsa Aaa hamburger yiyebilecrk parası var derler.

Abla ne kötü kalplisi ya kendine gel.
He bu dünyadaki en iyi, en cefakar, en yardımsever sensin. Gram eleştiriye gelemiyorsun.
O kadar da iyi biri değilsin, olsaydın koca peşinde çocuklarını unutmazdın. Oğlunun böyle olmasında hep babasını suçluyorsun ama seninde azımsanmayacak payın var. Burada kızına neler söylediğini, oğluna kızına fare zehri içirmeye çalıştığını hepimiz gördük okuduk. Sen kendini hep mükemmel gördün, hep en iyi en yardımsever sendin. Şu huyunu bırak artık, yoksa çevrende insan kalmayacak.
Fare zehiri derkrn? Ciddi mi?

Şunu da söyliyim merhametsiz kişi insanları acılarıyla vurmaya çalışan kişiii..... Bn ve ekibim yani bir dernek kurduk. Madde bağımlılarıyla alakalı Şu anda bir rehabilitasyon merkezi açıyoruz. 20 yataklı. Bir köyde 8 bungalov evi olan havuzu olan orman içinde bir mekan... Tabiki kocamannnnn bir binası da var... Spor parkurları.. Belki kendi çocuğumu kurtaramıyabilirim.çünkü burda sizin istemenizle değil hastanında istemesi gerekiyor... Ama başka çocuklar kurtulabilir... Hadi diyin kendini öv... Hadi diyin çocuğunu kurtar.... Ben elini bŞunın arasına koyan bir kadın değilim. Her şeyi yapıp olmazsa artk yapabilecek bir şey kalmamıştır diyen biriyim. İnsanda az merhamet olur.... Ben sizin yerinizde olsam böyle can yakıcı knşmazdım.
Çok güzel düşğnmüşsünüz. Gayet insani davranış bu. Ama çocuğunuz rahatsız sakın beni yanlış anlamayın Ayşe için iyi olurumu diye düşünün derim... Diye cümleler kurardım.
Ama siz malesef..
Nice maddi durumun yok diye aklımda kalmıştı
8 bungalovlu böyle lüks bir yer açabildiğine göre durumun iyi
Kızı evine alma ı zaman. Ev kirasını vermeyi teklif edebilirsin kız ile girene kadar

Evet.
Çocuklara fare zehri içirmeye kalkmıştı, topluca intihar edeceklerdi. Niye? Eski koca aldattı diye.
Nice sana hep üzülmüştüm
Ama bu beni şoka soktu
Kocama deli gibi aşığım
Ama kocam için oğlumu öldürmek... hayal bile edemiyorun.
Evlat sevgisi bambaşka
Sen delirdin mi? nice1985 nice1985

Nice sana hep üzülmüştüm
Ama bu beni şoka soktu
Kocama deli gibi aşığım
Ama kocam için oğlumu öldürmek... hayal bile edemiyorun.
Evlat sevgisi bambaşka
Sen delirdin mi? nice1985 nice1985
O zamandan bu zamana psikolojisi aynı.
Burada defalarca ona tedavi ol, bak iyi değilsin dediler.
Kendi bildiğini okudu. Her konuda şöyle mükemmelim, böyle iyiyim, en çok ben çektim, en iyi benim minvalindeki yazılar yazıyor.
Fakrında değil o çocukları bu ateşe kendisi itti.
Ama olur mu? Herşey eski kocasının suçu.
Hatanın büyüğü kendisinde, koca aldattıysa aldattı bağrına taş baş bak çocuklarına ne koca peşinde koşuyorsun? Kızını sokaklarda rezil mi etmedi, oğlunu bile isteye sokağa o mu itmedi.
Aldatılmak zordur, yaşamadım ama annem yaşadı. Bir kere evimizde bunun bağırış çağırışını yapmadık. Çok kavga ederiz annem ben kardeşim ama annem bu konuda hiç bizi ele güne mağdur edip rezil etmedi. Annelik budur, iyi annelik budur.
Kendisinin konuları çok garip çok şaibeli. Mesela bi açığım diyor bir kapalı. 2 yıl önce daha ilk kez gelinlikçide çalışmaya başlıyor, 6 ay geçmeden gelinlikçisini açıyor. Üniversite okuyan kızına para yollayamazken pandemide döneminde açtığı gelinlikçisinden kazandığıyla rehabilitasyon merkezi açıyor falan. Hele o namus adı altında alttan alttan söylediği saçma sapan kendini öven cümlelerinden bahsetmeyeceğim bile. Yok arkadaşları erkeklerle takılırmışlar kendisi onlara kocalarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız dermiş. Hep kendisi en süper, en namuslu, en iyi. Günahını alıyorsam Allah sorsun hesabını ama normal bir kadın olduğunu düşünmüyorum. Tedavi olmayı ısrarla reddedip hala kendini mükemmel görmesi, üstüne uyuşturucu bağımlısı köpek hırsızı çocuğunun yanına elin kızını yardım maksadıyla getirmesi beni çileden çıkarıyor.

Kızı evine alma ı zaman. Ev kirasını vermeyi teklif edebilirsin kız ile girene kadar
Maddi durumum iyi. Ama bu yeri açacak kadar aslaaaaa... Madi durumum iyi derken evim var bir iş yerim çok şükür her kez gibi geçinip gidiyoruz. Ayı ancak çıkarıyoruz. Bu evleri bnm yapmam mümkün değil. Biz madde bağımlıları adına bir dernek kurduk. Ve bunu bulunduğumuz şehirde ki belediyelerle grştük. Bize destek olundu. İnanın tüm partiler... Ve ankraya gittik... Yer bakın satın alalım dediler. Sınırsız bütçe dediler. Geçen haftada toplantı yapıldı... Bu günde alım satım işleri yapılıyor. Artık belediye ilgileniyor. Çok gzl bir yer... O kdr güzel ki İnş bu çocuklar orda sağlıklarını kavuşurlar.

Birincisi,

yardım ederim diyen kişi sizden fotoğraf veya durumu olmadığına dair belge istemediği halde fotoğrafını ve özel bilgilerini paylaştıysanız bu yanlış...

İkincisi, kızın fotoğrafını gördükten sonra ben buna burs vermem makyajından ötürü gibi bir üslup hiç hoş değil. Önyargı resmen, genç kız sonuçta arkadaşından almış olabilir, yemesinden içmesinden kesip almış olabilir. Bizim insanlarımız istiyor ki, yardım edecekleri kişiler açlık seviyesinde olsunlar. Yırtık pırtık giyinsinler, aç olsunlar. Vermektenn vazgeçtiyse, kendi hayrına engel olmuştur. Sen bilirsin diyip geçseydiniz. Bu kadar takacak birşey yok

Üçüncüsü, seviye problemi olan üyeler yine burada toplanmış ve hakaretler havada uçuşmuş. Konudan bağımsız olarak, konu sahibesinin geçmiş konuları didiklenip ortaya dökülmüş. Size ne? Size burada bu konuyla alakalı birşey sorulmuş, kendi egonuzu gidin başka yerlerde tatmin edin.

Bazı üyelerin şikayet ettikleri söylemleri, kendilerinin de farklı şekillerde yapıyor olması çok ironik. Misal "her konuya gelip ben ayakları üzerinde dimdik duran bir kadınım, senin gibi değilim" gibi söylemler... Ardından konu sahibesini aşağılayıcı üsluplar. Ve bu aşağılayıcı üslupları destekleyen, bunlara gülen başka bir grup.

Gerçekten yazık...

Back