• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım etmek yerine acımayı seçmek.

Bu 2014'ten bir konu. Telefonu kurcalamaniza izin vermediği için küfür ediyorsunuz,adam sizin kulağınıza tokat vuruyor, odadaki oğlu kovup sizin boganizina yapışıyor, akabinde adam evi terkediyor, adam gelince siz çocuklarla başka orada yatiyorsunuz. kızınız olayları görüp trip atınca da babası caddenin öte tarafından kızınıza "şerefsiz,adı şerefsiz" diye bagiriyor, kızı rezil ediyor .
Ama bosanmiyorsunuz
Şu konuda da kocanizin size perde bile açtirmadigini, oje suren kızınızo o... Olmakla itham ettiğini,defalarca evden çıkarken kızınız ve siizin kıyafetinizi uygunsuz bulup kavga ile değiştirdiğini yazmışsınız
Ama bosanmiyorsunuz
2015 Şubat'ta kocanizin aldattigini ogreniyorsunuz. ayilip bayiliyorsunuz. Yedi duvel ve tabii çocuklar tüm olaya şahit oluyor .
Hatta diyorsunuz ki; evde fare zehri var. Çocuklarla beraber içeceğim ,oğlum ölmekten korkuyor 🥺 Allah bilir çocuğa ne dediyseniz...

Sorsan oğluma sevgiden başka bir şey vermedim,ben ne vefakarim ne vefakarim,ne harika anneyim...
2015 Aralık'ta hala aldatilip rezalet yaşadığınız adamla aynı evde devam ettiğinize dair konu acmissiniz. Adam kendini öldürmekle tehdit ediyormuş, deli gibi sokaklarda kendini yerlere atmasını ve eşe dosta rezilliği yayıp 'ayrilmasin benden' diye ağlamasıni romantize etmissiniz. Ama bu rezillige maruz kalan yine zavallı çocuklarınız...
En sonunda 2016'daki bu konuda kızınız evi terketmiş,annenize gitmiş. size 'gurursuz musun? O adam gitmedikce ben o eve gelmem' demiş, hala yalvarmissiniz ,kızım gel diye . En son zar zor kocayı gönderip kzii evinize almışsınız. Bu sefer de psikolojisi bozulan ergen kızınız sizinle dalasinca saç saça tekme tekmeye kavga edip bir de aaprtmani ayağa kaldırmışsiniz,komşular gelmiş tekrar ele güne rezil olmuşsunuz. Annenize kızı doldurduğunu düşündüğü için 'istemiyroum bunu,alın sizin olsun' falan demişsiniz.
Ama pardon,çok sevgiden ve ilgiden çocuklarınız bu hale gelmişti.
Daha da var da konular, yazmaktan sıkıldım.
Konu sahibi kendini hep üst perdeden görüyor. Benim de böyle bir babam, annem , aile hayatım olsaydı,benim de hayatım millete rezil olup utanmakla gecseydi ben de asi olurdum. Her şeyin bir adabı var. Benim de çevremde teyzelerim,halalarim boşandı, çevremde boşanan aile çocuğu tonla arkadaşım var. Rezillik yaşamadan boşanan da var,kendini yedi düvele afişe etmeden,çocukları anne babaya düşman etmeden..bunu başaramayan ailelerin çocukları da böyle oluyorlar işte...

Ya her şeyi adama haber veriyor da ne oluyor? Adamın elinden gelen bir şey yok ki. Konu sahibi tezcanli, panik ve evhamlı bir insan. İnanıyorum ki insanı rahatsız edecek kadar yazıp duruyordur. Kim eski eşinden böyle mesajlar gelip dursun ister ki?
Bir bilgi varsa avukat ile paylaş,o gerekeni yapar
Adamın zaten çoluğu çocuğu umrunda değil, adam zaten insan değil mahlukat. Yani böyle bir tepki vermese şaşırırdım.
Bu saatten sonra yapacak bir şeyi yok ki, öğrendiği önemli bilgileri avukat ile paylaşacak. Adam şam babası,müdahil olmak istemiyor. Onun için avukat ücretinin yarısını ödemek bile bence büyük bir şey. Şükretsin, daha da muhatap olmasin. Herkesin yazdığı gibi ölmüş bilsin işte adami
Nice hanımın özeti; yenGEnC yenGEnC çok güzel özetlemiş yıllardır süregelen konularını.

Keşke bir günlüğüne bni tanısaydın.yada konuşsaydın..ayrıca ben bir şey kanıtlamanın peşinde değilim. Ben buraya öyle şeyler yazardım ki ağzınız açık kalabilirdi.ve bunu şimdi değil çocukluğumdan beri yaptıklarım. o sizlerin kötü kalbi. Bnim derdim yok kendimi size anlatcam....insanlar eleştirmeyi gerçekten çok seviyor... Bence örnek almayı denemeli.... Ben örnek olsun diyede yazmadım. Dün olan bir olayın üstüne patlak verdi ve sizlerlede paylaştım. Bu konu okullar açıldığından beri var.... Yazsam yazardım.
Bakın konularımı biliyorsunuz. Oğlumla imtihanımı neyimi öveyim ben... Neyimi anlatayım. Ya sizler çok duygusuzsunuz ya çok gaddar. Benim bu kızla anlatacak o kdr acı şeyler varki yetişmeye çalıştığım.... Bir gün kalktığımda oğlum yok ve o kızımızın yardıma ihtiyacı var ama ben ölü gibiyim bunun detaylarını anlatsam aslında anlatmam da gerekli ki bazı bencil insanlara ders olsun ama Bn detaylara girmedim.... Bunun gibi bir çok insan.....
Anlatıcam sizde iyi dinleyin..... Bn çocukken okulda montsuz ayakkabısı yırtık bir öğrenciydim... Ve o dönem doğuda Türkiye genelinde bir kampanya vardı.... Bizim kocaman okulda bunu başlatan bendim. Oysaki bnm montum yoktu.... Öyle montlar geldi ki kampanyama içimden keşke benimde olsa dediğim.... Giymediğim ama vesile olduğum bir kampanyayı düzenledim. Bn çocukluğumdan beri böyleyim....övücem kendimi bu övmrkse öyle düşünün... Ben bunu hiç bir arkadaşıma hiç bir sohbet ortamında söylemedim... İnanın unutmuştum.. Hatırlattınız. Yine taşladığınız için söyliyim bni her kez iki özelliğiyle tanır. Bilri çok cömert diğeri hiç küsme huyu olmayan bir insan...
Lğtfen yorum yaparken insanların iyi duygularını öldürmeyin.
Akjdsjhdjajsja abi yeni farkettim, burada bile kendinizi övmüşsünüz. Bi salın ya. Siz anlattığınız gibi biri değilsiniz. Öyle kosaydınız daha aldatılışınızın ilk günü çocuklarınızın psikolojisini düşünür, onlara travma üzerine travma yaratmazdınız. Bende aldatılmış annenin çocuğuyum, annemiz bizi bir kere ele güne rezil etmedi, sokakta kavga çıkarmak şöyle dursun evde bu konu hakkında tartıma bile çıkarttırmadı bizi düşündüğü için. Benim gözümde annelik budur, fare zehrini çocuğuna içirmeye çalışıp onları ölümle korkutmak değil. Ya da kızını sokak ortasında rezil etmek değil. İnanın anlattığınız kadar iyi bir değilsiniz, zaten bunun farkında olduğunuz için sürekli kendinizi övüyorsunuz.

Bu ülke yardım konularında öyle büyük pislikler yaşadı ki artık insanlar yardım etmeye korkuyorlar. Bu sene ortasında tip 1 smalı çocuğum var diyen annenin yalan söylediği ortaya çıkmıştı mesela, kadın paralarla kaçmıştı falan. İnsanlar bu kadar kötü olunca yardım ederken insan 5 kere düşünüyor aptal yerine konuluyorsun çünkü. Bu adamda kızın size yalan söylediğini düşündü muhtemelen. Ben de mesela smalı çocuklara yardım ediyorum ama valilik onayına bakıyorum, raporlara bakıyorum, kampanyası tamamlanan ne yaptı diye bakıyorum. Malasef bu güvensizliği bize yine bu millet verdi.
Bende aynı yolda ilerliyorum valilik izinli olmalı özellikle birde dun çok üzüldüm sma hastası ebrar bebek adına bilmem ne vakfı para topluyormuş aile kesinlikle yalan diyor... inşallah dolandırıcılar yakalanr..

Abla ne kötü kalplisi ya kendine gel.
He bu dünyadaki en iyi, en cefakar, en yardımsever sensin. Gram eleştiriye gelemiyorsun.
O kadar da iyi biri değilsin, olsaydın koca peşinde çocuklarını unutmazdın. Oğlunun böyle olmasında hep babasını suçluyorsun ama seninde azımsanmayacak payın var. Burada kızına neler söylediğini, oğluna kızına fare zehri içirmeye çalıştığını hepimiz gördük okuduk. Sen kendini hep mükemmel gördün, hep en iyi en yardımsever sendin. Şu huyunu bırak artık, yoksa çevrende insan kalmayacak.
Söylemiyim diyorum ama evde madde kullanan oğlu varken , bu kızı da eve almak istiyor. Yeni trajedi arıyor resmen.

Bende aynı yolda ilerliyorum valilik izinli olmalı özellikle birde dun çok üzüldüm sma hastası ebrar bebek adına bilmem ne vakfı para topluyormuş aile kesinlikle yalan diyor... inşallah dolandırıcılar yakalanr..
Maalesef çoğu sma lı bebeğin parası toplanıyor , aileler yurt dışına gidiyor ve bir daha haber yok. Ben artık inanmıyorum. 6 aydan yukarısı için umut yokmuş çünkü.
Fazladan para toplayıp orada ev alanlar var. Allah ıslah etsin.

yardım edecek ınsanlar kıme yardım edecegını secebılır bu en dogal hakkıdır
nice ben sızın konularınıza artık yorum yapmıyorum olayları cok farklı yorumladıgınızı ve aktardıgınızı goruyorum
sızın destek almanız gerekıyor

Okulu bittiğinde kimsesi yok onu bekleyen. Anne hiç aramıyor, babada aynı şekilde... Ve yeni hapise girmiş. Gidecek yeri yok.
Duşunceniz evet güzel ama çok tehlikeli bence.
Başına bir şey gelse napacaksiniz, yaniniza almaktan ziyade kendine bir hayat kurabilmesi icin yardimci olmaniz daha iyi sanki.
Kac yasında bu kiz?

Söylemiyim diyorum ama evde madde kullanan oğlu varken , bu kızı da eve almak istiyor. Yeni trajedi arıyor resmen.
Oğlunu belki başka şehirde okuyan kızının yanına “yollamıştır”.
Sanki çok mükemmel hayatı varmış gibi kızı da eve alacak yav pes. Acaba kız oğlunun madde bağımlısı olduğunu biliyor mu.

yardım edecek ınsanlar kıme yardım edecegını secebılır bu en dogal hakkıdır
nice ben sızın konularınıza artık yorum yapmıyorum olayları cok farklı yorumladıgınızı ve aktardıgınızı goruyorum
sızın destek almanız gerekıyor

Oğlunu belki başka şehirde okuyan kızının yanına “yollamıştır”.
Sanki çok mükemmel hayatı varmış gibi kızı da eve alacak yav pes. Acaba kız oğlunun madde bağımlısı olduğunu biliyor mu.
Ya bir de sen yardım edersin , ben etmem. Bu beni kötü biri mi yapar yahu ?
İçime sinmeyen kimseye x yardım etti diye yardım etmem ben.
Nice cidden burada ki en değişik kişi. Olayları nasıl işine gelirse öyle aktarıyor. Bu konuyu açma amacını anladık değil mi ?

Ya bir de sen yardım edersin , ben etmem. Bu beni kötü biri mi yapar yahu ?
İçime sinmeyen kimseye x yardım etti diye yardım etmem ben.
Nice cidden burada ki en değişik kişi. Olayları nasıl işine gelirse öyle aktarıyor. Bu konuyu açma amacını anladık değil mi ?
Övgü almak için, kadın bana döşediği yazıda bile son satıra kadar dayanmış en sonunda kendini övmüş yav akdjsjdjjs.

Övgü almak için, kadın bana döşediği yazıda bile son satıra kadar dayanmış en sonunda kendini övmüş yav akdjsjdjjs.
Bana da alay etme demiş :D en sevdiği şey ajitasyon ve en iyi olmak.
Sonra ki konuda kızı eve aldım ama psikolojisi bozuk oğlun kızı hamile bıraktı . Kendi oğlunu , hayatını bile bile göyaaağ kıza yardımcı olacak.

Bana da alay etme demiş :KK70: en sevdiği şey ajitasyon ve en iyi olmak.
Sonra ki konuda kızı eve aldım ama psikolojisi bozuk oğlun kızı hamile bıraktı . Kendi oğlunu , hayatını bile bile göyaaağ kıza yardımcı olacak.
Ay of Allah korusun ya. Koza iyilik edicem millete kendimi kanıtlicam diye kızın başını yakacaklar. Kendi kuzuma çoluğuna çocuğuna sahip çıkamayan elin kızının günahına girmesin.

Bende aynı yorumu yazacaktım.
Oğlu insanların canı kadar sevdiği kopeklerini çalıp satan,hapse düşmüş bir uyuşturucu bagimlisi . Daha kurtulmuş değil ve çevresi leş gibi insanlardan oluşuyor.
Ve konu sahibi kızı eve almayı düşünüyor. Genç,alımlı,güzel kızı...
Bu iyilik mi??? Oğlunun haplanip haplanip kıza saldırmayacaginin garantisi var mı? Ya da banyoda gizli kayıt alıp tehdit etmeyeyeceginin? Ya da para icin kızı satmayacaginin????
İnsan böyle riske nasıl girer ya, benim aklım almadı.
Hep söylüyorum,köpek çalan insan her şeyi yapar. Çocuk da çalar, başka şeyler de yapar. Bir insanın köpeği yavrusu gibi bir şeydir. Üç gram bonzai için köpek çalan beş gram bonzai icin Kadın satar.
Sakın böyle bir şey yapmayın...
Yardım konusuna gelince de ,yardım eder,etmez. Kimseyi zorlayamazsin. Oğlu on bin alıyor da yarısını babasına mi veriyor? Oğlunun parasından ona ne ki? Ayrıca sizden alışveriş yapmasi cok güzel,böyle müşterilerimiz vesilesiyle para kazanıyorsunuz işte. Neden bağış vermeyince bir anda 'dukkandan eli kolu dolu çıkıyor' diyorsunuz ki. Sizden Elbise alınca onu beş sene giyinecek,yardım yaptığında eline bir kuruş geçmeyecek.
Ayrıca yardımı yapan siz, kizcagizin görüştüğü siz, hayır dualarını alan siz, kızın mutlulugunu gören siz. Arkadaşınız sadece para veren taraf olacak. Yani aynı tatmini almasına imkan yok. Kimse de kimseye durduk yere para vermek zorunda değil.
Benim de kenarda köşede altın/döviz olarak duran param var,hatta çok ucuzundan ev alma niyetim var. Gecen bir arkadaşım da bana yardıma muhtaç birinden bahsetti, ben de yardım etmedim.
Cunku hem gördüğüm bildiğim biri değil (arkadaşıma inanıyorum) , hem de yani geçen ay aldığım mama bu ay 2 katından pahalı, sokak kedilerime mama alamadım,kendi kedime kiloluk siparişi veremedim,marketten Whiskas alıp duruyorum. Yani şu an önceliğim kapımın önündeki kediler. Zaten işten ayrıldım,maaşım yatsın Mama alacağım. Hiç görmediğim birisi icin ,evet çok ihtiyacı vardır ama Su devirde para verme fikri bana yakın değil. Belki de ben görseydim ilk,ben yardım etmek isterdim. Ama biri söyledi ve kabul etmedim.
Ne olacak yani? Yardım etmek yerine acimayi mi seçmiş oldum??
Teklif etmissiniz,kabul etmemiş.
Daha diyecek bir şey yok.
Ayrıca ogreciye verilen para ona destek olmak içindir. O parayla sadece kuru ekmek alacak değil ya. Ben öğrenciyken 240 TL devlet kredisi alırdım , 100 TL de bir şirketten burs alirdim.
Evin kirasi-faturasindan payıma düşen 180 liraydı. KYK kredimden kalan 60 lirayla mutfak alışverişini falan yapardım, şirketten aldığım burs yol paramı,okul masrafimi,yemekhane paramı falan karşılardı. Allah razı olsun,bu ikisi sayesinde (ve tabii ki şehrin en ucuz evini arayıp bulmam ve market kampanyalarını takip etmem sayesinde) ailemden hiç para istemedim. Onlar oldukça gönderilerdi. Bir de bazen palyacoluk, düğün hostesligi, AVM oyun odası ablaligi yaparidm. Buradan kazandigim parayla da şehir şehir gezerdim.
Şimdi bu bana para veren kurum beni sosyal medyadan görüp 'vay canına,kıza bak. Fukara diye burs verdik ,bizim paramızla geziyor' dese,bence yanlış ve üzücü bir bakış olurdu. Sizin paranız bir öğrencinin elini rahatlattı, ailesini rahatlattı...o parayı nasıl kullanacağı bence kişinin tasarrufunda olmalı.
O yüzden yardım yapılan kişiyle cok yakın ilişkide olmayı doğru bulmuyorum. Yardım yapılan kişinin fotoğrafınin paylaşılmasını da doğru bulmuyorum. Siz fotosunu paylaşırsanız o da Pekala 'makyaji cok' diyebilir. Ya da bir başkası , 'açık bu kız, para veremem" der, öteki 'tesettürlü-bunlara destek olmam' der, beriki 'eskorta benziyor' der, diğeri 'kürte benziyor,böylesine yardım yapmam' der/demese de düşünür... Bizim insanımız böyledir, peşin hukumludur. sırf bu yüzden burs başvurularında bile fotoğraf istenmemesi gerekir bence. Kaldı ki siz direkt atmisisniz kizcagizin fotosunu.
Bakın az önce bu olayın üstüne instagramda şu yazıyı paylaştım. Yani konu başlığını.... Maddiyatı iyi bir arkadaşım ona da katkıda bulunmasını yazmıştım.... Ama görmezden gelmişti.... Fakat az önce bu paylaştığım hikayeme çok doğru demiş.
Umarım kiz ekli değildir instagraminizda. Üstüne alınıp acınan insan olmaktan rencide olabilir

Bir tanıdığımı aracılığıyla hayatına dahil olduğum ayşeden sizlere bahsedeceğim. anne ve babası küçükken Ayşeyi halasına veriyorlar. Tahminimce evlilik dışı bir çocuk da olabilir.bu güzel Ayşe dayısının yanındanda kovuluyor. O gün okula gidecek ne yol parası ne bir TL si. Tanıdığım Ahmet abim bunun tüm ihtiyaçlarını karşılayıp 1 aylk harçlığını veriyor. Bnada telefon konuşmasında bahsetti. Çok üzüldüm. Malum bnm çoook büyük sorunlarım var. Ve ayşenin telefon numarasını aldm. Tanıştık. Ona bir kaç aydır kendim ve her ay dahil ettiğim arkadaşlarımla yardımcı oluyoruz. Çok şükür okulunu bitirecek yanıma gelicek onu güzel bir işe sokacağım. Bn yokluğu kimsesizliği görmüş biri olarak onu çok iyi anlıyorum.
Yakın bir arkadaşıma bahsettim durumu. O da bizde yardımcı olalım bir dahaki ay dediği için ona yazdım. Varmı kızın resmi merak ettim dedi. Bnde whatsaptan profil resmini attm. Bana dediki kusura bakma bu makyajı yapabilecek bir kızz fakir olamaz. Bnm torunm var ona yardım ediyorum dedi. Oğlu 9 bin maaş alıyor. Çok cnm acıdı... Sanki benim evladıma der gibi cnm acıdı. Ona hiç bir şey demedim. Sen bilirsin dedim. Sen yardımcı olrm demiştin o nedenle seni rahatsız ettim dedim. Ben şok.... Ben o kadının parasına mı kaldım,, o çocuk ona muhtaçmııı Ben bakamam mı sen kim oluyorsun da gibi gibi kendi kendime söyelnip sinirlendim.
Ayşenin makyajına gelince sadece mat koyu kahve ruj ve rimel vardı.... Kızımız beyaz tenli kara kaşlı kara gözlü bir kız... Zaten güzel. İnanın abartı bir durum yoktu. Olsada bu kız o malzemeleri yazın çalıştığı için almış olabilir, arkadaşından resim çekmek için alıp kullanmış olabilir... İnsanların çoğunluğu yardım etmek yerine acımayı seçiyorlar. Bir durum karşısında Aaa yazık diyip ama ben ne yapabilirimi söylüyemiyorlar.
Yardım edilecek kısı dilenci gibi gezince,üstü bası yırtık olnca daha cok mu sevapmıs?
Yani bir göz kalemi,bir rimel bulamayacak hale mi gelsin kız onu mu istiyorlar?
Bu cok sıg bir düsünce bence.
Yardımı niye yapıyorz?Asgari gecim seviyesine ulassın,hayata tutunmaya motivasyonu olsun diye değil mi?
Gercekten insanlar yardım yapmayı bile bilmiyor..

Okulu bittiğinde kimsesi yok onu bekleyen. Anne hiç aramıyor, babada aynı şekilde... Ve yeni hapise girmiş. Gidecek yeri yok.
Ablacım senin evde uygun değil pardonda,yagmurdan kacarken dolu ya tutmayın kızı.
Oglunu henüz tedavi ettirmedin sanırım???

Linç yiyebilirim ama nedense ben nicenin anlattığı kadar fedakar olduğunu düşünmüyorum.
Hep kendini övme, hep kendini yüceltme peşinde. Böyle insanlar samimi gelmiyor nedense.

En azından benden linç yemezsiniz. Senelerdir bana bıkkınlık geldi bu kendini alttan alta övmelerden ve bu aşşırı arabesk yaklaşımlardan.

Yol kenarinda kuru ekmek yiyen suriyeli cocuk gormustum neyse uc bes yardim ettik. Ilerleyen gunlerde gene yerde kuru ekmek yiyor sonra anladim ki dumen..baska bi dilenci vardi ayaklari sakat ama bi konussan alim gibi dine o kadar hakim ayetleri ezbere biliyor sohbeti guzel. Sanki yuz yilda bir gelen alimlerden sanirsin.onada yardim ediyorduk neyse bi polis tanidik var meger ganyan oynuyomus. Insanlar bu tur seyler deneyimlemisse gecmiste, gozune kalem cekmis internet paketi olan birine yardim etmek istemeyebilir. Bunu da normal karsilamak lazim.

Back