- 26 Eylül 2009
- 1.155
- 23
-
- Konu Sahibi ipektuncer
kız kuran kursuna gidiyormuş, hocaları çok karşıymış kadının çalışmasına...canım biz çalışarak çok günahlara giriyomuşuz da haberimiz yokmuş. sen de o günah paralarınla kıza bi yardımda falan bulunma bence.
Şimdi konu başka bir yere gidecek ama bunu da tartışmış olalım bence...Allah'ın bunları göreceğinden kuşkusuz hiçbirimizin şüphesi yok...Zeynep ablaya yapılacak yardıma da diyecek hiçbişeyim yok...Hepimizin zaafları var o da dönem dönem yanlışlar yapmış kendini düşünmüş olabilir ama ipektuncere yaptıkları bunları tolore etmeye yeter...İyi ama ya çocuklar...Allah insana akıl da vermiş...Onlar o annenin emeğini hiç mi görmediler...Elifin yapısında da yokmuş çalışmak...Allah Allah...niye ki...Bunca zorluğun içinde Elif nasıl bu kadar rahatını düşünebilir...Ya da kardeşi...işyeri uzak diye gönülsüzmüş gitmeye...bak sen keyfe...söylesenize kaç kişi hayatının rahatlığını yatarak elde etti...Hanginiz ölmüş babanızın ardından anneniz sizi okutmak için kendini paralarken gizlice evlenip okulunu yarım bırakmayı düşüebilirdi...Hanginiz evin erkeği sıfatındayken üç kuruşla anenize yardım etmek varken aklından ama bu iş uzak dye geçirebildi...
Bana yardıma gelen hanım fakirliklerinde kızını evlendirdiği için borç içinde olduklarından bahsedip duruyordu, iki gün gel de yaz temizliği yapalım dedim yoruluyorum gelemem dedi...haftada iki gün çalışıyormuş abla....kızla kavga ettik üstüme bişey almıyorsun dedi bana dedi...kıyafetlerimi ayırmıştım kabanım vardı giyer mi bunu dedim..park bravvodan alınmış bir monttu gösterdiğim...gençler artık kısa şeyler giyiyorlar dedi almadı...Seçme şansın cebinde paran varsa vardır bence...sonra gedi yine kızıma dedim ki betinin çok makyaj malzemesi var o da kullanmadıklarını yollasın bana dedi dedi...kusura bakma ben makyaj malzemelerimi kaliteli alıyorum sonuna kadar kullanıyorum veremem dedim bozuldu...
İhtiyaç başka bişeydir...Keyfine düşkün olmak başka...Hem karnım doysun hem ekmeğim bütün dursun yok öyle...
Ya da ben o kadar melek değilim...
Zeynep abla hergün neden gelemiyormuş çocuk bakmaya ;belki kızı evde temizlik yapmıyor evle uğraşmaya vakti kalmıyor;yada bizim gibi çalışmaya alışmamış olan bayanlara çalışmak zor geliyor..Bence sıkıntı daha çok çocukların sorumsuzluğunda..Ama kadın kendi böyle yetiştirmiş babalarının yokluğunu anlamasın diye ;farkında olmadan..Biraz tembellik var bazı fakirlerde olduğu gibi...Herşeylerine koşup alıştırmayın ama arada küçük miktarlarda yardım edin maaşları düşük olduğu için(o maaşla geçinmek zor gerçekten) ve Allah rızası için..Elif''e de son hediyesini alabilirsiniz fazla abartmadan.Sonra zaten Elif o evden gidecek; evlenince gerçek hayatı görecek..
Benzer durum benin de başım da..
Arkadaşım, konularını ve yorumlarını okuyorum, etkileniyorum. Bence sen ne yapacağına karar vermişsin sadece iç sesini burada bizlerden duymak istiyorsun. Bahsettiğin aile nasıl ya da neden bu duruma gelmiş bilemem ama balık vermek yerine balık tutmayı öğretebileceğini sanmıyorum. NAnkör yada seni kullanan insanlar olduğunu da sanmıyorum, bazı insanlar böyledir. Senin en zor anlarında yanında olmuş, kapısını açmış sana o bayan. Her insanın kapasitesi, hayata bakışı, hayata tutunma azmi bir değildir. Sadece şunu söyleyeceğim, yardımını yaparken dozunu abartma. Herkes kendine yakışanı yapar. Sen de kendine yakışanı yap sadece aradaki dengeye dikkat et. Senin de ailen geleceğin var.
Dün aldım yemek takımını canım.. Bana buradan yazan, kafa yoran herkese olsun sevabı inşallah.
Kargoyla evlerine gidecek bu hafta..
Başta Allah rızası için, sonra Elif'in babasının hatırı için.
Elif çalışmadığı için çok hatalı, ama bu hatasını evlilkte burnu sürtülerek anlayacak ve sonunda çalışmak zorunda kalacak, başka yolu yok ki.
Ya da annesi çalışmaya devam edip, her ay düzenli olarak yardımda bulunacak Elif'e, bunu kendine yedirebilirse ne ala.
Elif boşanıp annesinin yanına dönünce keşke o kurslara gitmeseydi, beyni yıkandı. Çünkü ilk döndüğünde iş aradı harıl harıl, sen çalışma anne ben çalışayım artık dediğini söylemişti Zeynep abla. O kurslarda "kadının çalışması günahtır" diye beynini yediler çocuğun birazda.
Zeynep ablanın çalıştığı o evle de bağlantısı kesilecek bu ay, 500 liraya kalacaklar aylık. Hadi yazın neyse, ama kışın çok zor olacak.
Bunu yazmak için çok düşündüm. Belki yanılıyorumdur. Ama ben bu kadının seni kullandığını düşünüyorum. Tamam evini açmış sana zamanında, seni dinlemiş. Ama önemli olan dar zamanında yanında olmak değil midir İpekcim.
Kendilerini acındırıyorlarg ibi geliyor. Elleri ayakları tutuyorsa, kendileri kendilerini düşünmüyorsa neden sen bunlarla yoruluyorsun. Çalışırlar, didinirler, ellerinden geleni yaparlar, yetişemedikleri yerde sen devreye girersin ama. Bunlar çabalamayacaklar, sen onların yerine üzülüp birşeyler yapacaksın.
Bak senin de ikinci çocuğun geliyor. Yarın ne olacağı belli olmaz.
Biraz çocukların için yatırım yapmanı tavsiye ediyorum sana arkadaşım