Yardım etmek istiyorum, ama kullanılmaktan da korkuyorum..

ipek abla senin iyi niyetini, herkesin dediği gibi çok çok iyi biliyoruz; ama ben artık bu aile için senin yapabileceklerinin sonlanmış olduğunu düşünüyorum. sen yine düğün için elinden geleni yap; ama yarı yolda kalacakmışsın gibi geliyor bebek bakıcılığı durumu için. o yüzden de için rahat olsun, bence bu kadarı yeter diye düşünüyorum.

kız kuran kursuna gidiyormuş, hocaları çok karşıymış kadının çalışmasına... canım biz çalışarak çok günahlara giriyomuşuz da haberimiz yokmuş. sen de o günah paralarınla kıza bi yardımda falan bulunma bence.

bana sorasaniz , siz içinizden geçen yardimlari yapin.. nitekim sizin hanenize yazilacak sevabi .. sizde az ekmegini yememis , az dert dinletmemissiniz zamaninda onlarin hatirina hiç degilse.. oksuz bir kiza yardimda bulunmus olmak bence çok hos bir tavir olurdu.. yarin oburgun evlenince mecbur esiyle bi çaresine bakmak zorunda kalacaklar hep senden bekleyecek halleri yok ya :) o yuzden bence aklinizdakileri yapin derim ben , ayrica kullanilmak oldugunuda dusunmezdim ben sevgiler canim

Açtığın konulara zaman zaman denk gelip okuyorum ve sana sempati duyuyorum İpek :)) çok da iyi kalpli olduğunu düşünüyorum,geçmişini asla unutmuyosun takdir ediyorum.
Bu kızcağız okulunu yarım bırakmış af çıktı dönmez mi acaba diye başka bi fikir atıcam ortaya ama sanırım o kız artık böyle şeyler düşünmez.Ben de çalışmayı sevmiyorum doğru ya da yanlış,ama eğer benim durumum o kızınki gibi olsa ünv. bitirdim demem ne iş bulsam yaparım.Kız neden böyle anlamış değilim.

Ama şu durumda senin sorduğun şeye cevap olarak iyilik yap denize at diyorum.Ne kaybedersin ki 200 300 liran gider,zaten o parayla da zengin olmazsın.Diğer teyze de yani Zeynep hnm dediğin kişi de ,geçmişinde sana iyiliklerde bulunmuş ..Hep bunları hatırla iyilik yapmak istediğinde.Geri kalanını boşver.
Kızına bakma konusunda da ben gerçekten kötü bi niyet aramıyorum,belki senden para almaya çekinecekti,ya da aranızdaki o samimi dialoğun gideceğinden korktu,ya da tanıdıkla bu gibi işlere kalkışmayayım aramız bozulmasın diye düşündü,ya da çocuklarının durumu nedeniyle sana mahçup diye çekinci vb.. durumlar da olabilir.

Kalbinden ne yapmak geliosa onu yap.İyi kalplisin zaten.

Merhaba, dürüst olmam gerekirse siz ona bir anne bir öz abla gibi yaklaşmışsınız yıllarca ama o siz kendi hayatınızı kurup kazanmaya başladığınızda durum değişmiş gibi görünüyor. Ben objektif taraf olarak böyle düşünüyorum. Senin çocuğuna seve seve bakması lazımdı ki olumsuz yanıttan sonra başka bir yerde bakıcılık yapması bile çok ayıp bir davranış. Sonuçta evleriniz de yakın? O her gün senin evine gelmek zorunda değildi? Seni hep dinleyip, seni anlayan bir insan gerçekten çocuğuna bakmak istese "benim evime getirmeye ne dersin?" gibi bir soru yöneltebilirdi? Bunu söylüyorum çünkü zaten siz çocuğunu onun evine götürmekten çekinecek bir insan gibi görünmüyorsunuz. En azından aranızdaki ilişki böyle görünmüyor. Elif, sizin harcadığınız emekleri hiçe saymış ve sorumsuz bir insan bence. Hem de her açıdan gerek ona üniversite okuması için yaptığınız desteğe nötrlük, gerek bulduğunuz işte size gösterdiği sadaketsizlikle. Ayrıca çalışacak tipte bir insan değildiyse hiç başlamasaymış üniversiteye! Bence siz bir süre bir şeyler almaya, bir şeyler yapmaya niyet etmeyin ve bekleyin. Biraz zaman geçtikten sonra doğru bir karar vereceğinize inanıyorum. Bu hem sizin vicdanınız hem de iyi niyetiniz için zedeleyici olmadan bir şekilde kendini belirtecektir.

Son düzenleme:
Elbette daha önce iyilikleri olmuş sen de bence fazlasıyla yapmışsın ama bir insana bir yardım edilir iki yardım edilir sen parayı kolay mı kazanıyorsun bu devirde arkadaşım. Kız genç yaşına rağmen çalışmayacak bahaneler üretecek sen de onalra yardım ediceksin kendini çocuğunu geleceğini düşün bence böyle insanlara da yardım yap yap nereye kadar kolaya alışıyorlar he hanfendinin durumu yoksa bir zahmet çalışsın lütfen. Çalışmıyosa da o hayatı yaşasın başkalarından bir şey beklemeden.

Arkadaşım eğer o insanlara yardım etmediğinizde vicdanınız rahatsız olacaksa yardım edin.O insanlar için değil kendiniz için yapın.

Kuran kursuna gidiyorsa şunu en iyi belleyen olması lazım ki "İslam dininde tembellik en büyük günahlardandır!"
İslam dini, çalışanı çabalayanı helal yoldan para kazananı sever!

Siz zaten düğün hediyesi almayacak mısınız? En iyi şekilde hediyenizi yapın, vicdanınızı rahatlatın. Gerisinde de ilişkinizi koparmayın fakat fazla da yüz göz olmayın derim... Şunu da unutmamak gerekir ki "İyiliğe iyilik her kişinin karı, kötülüğe iyilik "er" kişinin karı..."

Sağlıcakla kal...

Son düzenleme:
mrb öncelikle sizi tebrik ediyorum gerçekten çok anlayışlısınız..bence zeynep ablanızın bütün yaptıklarını bir kenara bırakın ve yardım edin biliyorsunuz çok güzel bi laf vardır sizin durumunuza da çok uygun iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir diye..siz yardımınızı yapın yapılan yardım Allah katında hiç bir zaman boşa gitmez yine siz kazanırsınız..size yapılan davranışı tasvip etmedim ama bunun karşığında siz iyilikle cevap verin ki belki onlarda anlarlar yaptıklarını,anlamasalarsa boşverin sizi çok iyi anlayan biri var zaten ve o yaptıklarınızı çok iyi görüyor.hem yuva kuranlarada bi katkınız olmuş olur...inşallah kızınızada çok iyi bi bakıcı bulursunuz:)

bastan sona satir satir okudum eger bir insan hali vakti yerindeyse calismiyorsa is varsa ozellikle valla bu lukse girer... acikcasi ben sizin yerinizde olsam ki iyilik yapmak istiyorsunuz icinizin rahatlamasini istiyorssunuz erkek cocugunun harciydi yurduydu yada aylik parasiydi verin inaninki iki kadina yaptiginizdan daha cok kiymetli olursunuz.. kadin 40 yasinda ( ben ogrenciyim yurt disinda burda 70-80 yasindaki kadinlar 10 ytl icin sabah 6 da bizim yurdu temizliyorlar ! abartmiyorum 70-80 yasindaki kadinlar) ben 25 yasindayim Allaha sukurler olsun annemin babamin durumu iyi ama inan benim yuzum arkama donuyor bazen para isterken sasirdim sahsen siz cok iyi niyetlisiniz ama kadinin zaten iyi isi varmis ki luksu bile var gitmeme gibi... kiz desen devam etseydi okuluna cahil degildi heralde univ ogrencisiydi ve annesinide durumunuda biliordu.... sasirdim valla..... yinede siz erkek cocuga yardim etseniz daha bir iyi olur gibime geliyor.....

Arkadaşım, konularını ve yorumlarını okuyorum, etkileniyorum. Bence sen ne yapacağına karar vermişsin sadece iç sesini burada bizlerden duymak istiyorsun. Bahsettiğin aile nasıl ya da neden bu duruma gelmiş bilemem ama balık vermek yerine balık tutmayı öğretebileceğini sanmıyorum. NAnkör yada seni kullanan insanlar olduğunu da sanmıyorum, bazı insanlar böyledir. Senin en zor anlarında yanında olmuş, kapısını açmış sana o bayan. Her insanın kapasitesi, hayata bakışı, hayata tutunma azmi bir değildir. Sadece şunu söyleyeceğim, yardımını yaparken dozunu abartma. Herkes kendine yakışanı yapar. Sen de kendine yakışanı yap sadece aradaki dengeye dikkat et. Senin de ailen geleceğin var.

bence sevabina yardim edin elinizden geldigi kadar...ALLAH RAHMET EYLESIN(AMIN)babalarinida cok severmissiniz babalarinin hatrina...zamaninda onlarda size yardimda bulunmus tabi sizde cok yardimda bulunmussunuz... ama yine tekrar yardim edin durumlarini biliyorsunuz daha sonra icinizde dert olarak kalmasin:18: ettigin yardimlardan dolayida ALLAH RAZI OLSUN(AMIN) bu zamanda kimse kimseye yardim etmiyor kolay kolay herkes kendi derdine dusmus:86:

Son düzenleyen: Moderatör:

ha evet o da var senin paran hak değil bu durumda günahla elde edilmiş töbe töbe

Zeynep abla hergün neden gelemiyormuş çocuk bakmaya ;belki kızı evde temizlik yapmıyor evle uğraşmaya vakti kalmıyor;yada bizim gibi çalışmaya alışmamış olan bayanlara çalışmak zor geliyor..Bence sıkıntı daha çok çocukların sorumsuzluğunda..Ama kadın kendi böyle yetiştirmiş babalarının yokluğunu anlamasın diye ;farkında olmadan..Biraz tembellik var bazı fakirlerde olduğu gibi...Herşeylerine koşup alıştırmayın ama arada küçük miktarlarda yardım edin maaşları düşük olduğu için(o maaşla geçinmek zor gerçekten) ve Allah rızası için..Elif''e de son hediyesini alabilirsiniz fazla abartmadan.Sonra zaten Elif o evden gidecek; evlenince gerçek hayatı görecek..
Benzer durum benin de başım da..

Son düzenleme:
Gerçekten bu aileyi öyle bir benimsemişsiniz ki doğrusu sizi tebrik ederim.Çünkü çok az insan akrabası olmayan bir insanı bu kadar sahiplenir.halada ne yapabilirim diye bdüşünüyorsunuz?Sonuçta siz babasız çocuklara kol kanat germişsiniz.bunun sevabı allah katında o kadar büyük ki çocuğunuza bakmasa bile çoktan kazandınız.belki çocuğnuza bakmamak için kendine göre bir nedeni vardır.Üzülmeyin ve sadece elinizden geleni yapın o kadar.

Gençler artık kısa şeyler giyiyorlarmış öyle mi.. Şaşılacak şey.. Demek gerçekten mağdur değil, sadece ne koparsam kar mantığında. Temizliğe çağırınca yoruluyorum gelemem.. Evet canım, seçme şansın cebinde paran varsadır bence de. Hay Allahım, demek bir de kullanmadığın makyaj malzemelerini yollayacaksın öyle mi, bu ne rahatlık, ne tuhaflık..??
Canım bekarlığımı bırak, şu anda bile çalışmamak, evde oturmak, tek kişinin eline bakmak, sen dördümüze de bak demek bana tuhaf geliyor. Evlilikte eve kocanın bakması doğal olabilir, ama ben daha çok küçük yaştan itibaren kendi geçimimden sorumlu olduğum için bana ters geliyor.
Ben vermeyi çok seviyorum, karşımdaki insanı sevindirmeyi, gene bunun altında sevgi açlığı var mıdır bilemiyorum. Ama mesela daha kendim çocukken hafta içi kantinden meyve suyu almaz, onları biriktirir kardeşime oyuncak alırdım. Yani birine bişey alınca ben kendim de çok mutlu oluyorum.
Ama "yorulurum, dayanamam" diyen insanları anlamıyorum. Hele şimdi 9 aylık hamile ve hala çalışıyorken. İşi bıraksam mı devam etsem mi çocuklarım için daha iyi olur diye kafa yorarken, bu kadar large insanlar olabilmesini anlamıyorum.

Dün aldım yemek takımını canım.. Bana buradan yazan, kafa yoran herkese olsun sevabı inşallah.
Kargoyla evlerine gidecek bu hafta..
Başta Allah rızası için, sonra Elif'in babasının hatırı için.
Elif çalışmadığı için çok hatalı, ama bu hatasını evlilkte burnu sürtülerek anlayacak ve sonunda çalışmak zorunda kalacak, başka yolu yok ki.
Ya da annesi çalışmaya devam edip, her ay düzenli olarak yardımda bulunacak Elif'e, bunu kendine yedirebilirse ne ala.
Elif boşanıp annesinin yanına dönünce keşke o kurslara gitmeseydi, beyni yıkandı. Çünkü ilk döndüğünde iş aradı harıl harıl, sen çalışma anne ben çalışayım artık dediğini söylemişti Zeynep abla. O kurslarda "kadının çalışması günahtır" diye beynini yediler çocuğun birazda.
Zeynep ablanın çalıştığı o evle de bağlantısı kesilecek bu ay, 500 liraya kalacaklar aylık. Hadi yazın neyse, ama kışın çok zor olacak.

Sağol arkadaşım, çok da haklısın, evet balık tutmayı öğrenmek gibi bir niyetler iyok. Akşam da ço kdüşündüm bunu, iyi yaşamak rahat yaşamak gibi bir amaçları yok çünkü. Sanırım sebep bu. Abartmıyorum, bir ayın en az 1 haftasını yarı aç yarı tok geçiriyorlar, çocuklar böyle alıştı. Mesela şimdi Elif'in "birileri bana yemek takımı alsa" diye beklentisi yok. Evlenir yemek takımı olmadan da, biraz da sanırım bu yüzden çalışma azmi yok.
Evleneceği çocuğun babası, (ki damat 30 yaşında, babası 55 üstüdür sanırım) emekli olmuş daha yeni, aylık bağlanmış. Oğlumun kirasını öderim ben diyormuş. E ona güvenilir mi, bekle ki gelecek. Ayrıca 30 yaşındaki adamın kirasını "babam emekli maaşıyla ödesin" mantığında olması da abes.
Ben bu nişanı bozmalarını bile önerdim. Zeynep abla ne zamanki beni dinlemedi, hep pişman oldu. "Gönderme Elif'i oraya, 1 sene daha çalışıp yeniden sınava girsin" dedim, dinlemedi. "Kuran kursuna yollama, çalışsın" dedim, dinlemedi. Bu evliliğe de karşı çıktım, dinlemedi. Şimdi kendisi de pişman, ama Elif bozmuyor nişanı. Zaten dulum, bir de nişan mı bozayım diyor.
Ama neyseki borç bitmeden evlenmeyecek. Hani eşyalar borçla falan alınırsa, gerçekten aç sefil kalırlar.

Dün okudum da dişimin ağrısından yorum yapamamıştım :)

Benim tanıdığım ipek kendini tutamaz demiştim içimden
. İyi ki de tutmamışsın. Sonuçta düğününde bi sey takacaktın ya da alacaktın. İçinde kalmamış oldu. Rahtmetli babasının hatrına.

Bırak sonuçlarına onlar katlansın. Emek olmadan yemek olmuyor maalesef. Kafasına dank eder belki bir gün....

Canım benim, beni düşünerek bunları yazdığını çok iyi biliyorum..
Evet, bence de çocuğuma (en azından hastaneden çıktığımız o 2 gün) bakmamasının bence de hiç izahı, affı yok..
En kötüsü de önce "bakarım" demiş olması ve benim böylece diğer alternatifleri araştırmamam.
Benim kızıma 2 gün bakmak için, çalıştığı hanımın vicdanına başvurması, ondan izin alması cabası.. Ki hava yağmurlu diye bahane edip işe gitmeyebilen bir insan.
O gece nasıl çırpındığımı bir ben biliyorum, kocamın bile anladığını sanmıyorum. K.validemi aradım, o da işinden izin alamazmış.. Yaptığı satışa göre maaş alıyormuş, nasıl işe gitmesinmiş.. Ki bu kadın öz oğlunun bebeği olunca işi komple bıraktı şimdi. "yavrumun yavrusuna elalem mi baksın" diyebildi yüzüme karşı.. Ki bu kadının az faturasını ödemedik zamanında. "çalışıyorum,ama gene de yetmiyor" diyordu. Ben "karışma sen, kocası mısın, nesisin" dedikçe, eşim bana "vicdanın neden devreye girmiyor" derdi. E şimdi ne oldu, komple bıraktı işi, hani çalışarak bile geçinemiyordu..

Durup durup aynı şeyleri anlatıyorum, sizi şişiriyorum. Ama o ameliyat olduğunda benim onun yanında kaldığım geceler de benim için çok zordu. Zeynep abla beni çok sever, benim için birçok şey yapar. Ama mesela sabaha kadar sandalyede oturup, sonra da sabah 6 da kalkıp işe gitmez bence. "dayanamam" der. Ama ben bu fedakarlığı onun için yaptıysam, ben de bu sevgiyi yaratan da kendi davranışları. Bana daima kapısını açmış olması. Hiç unutmuyorum, eşinin yeni vafet ettiği dönemde birgün yolda yürüyoruz, çocukları o zaman 10 ve 5 yaşlarındalar. Döner istediler. Zeynep abla, çeyrek (yarım değil) döner aldı, üçe böldü inanabiliyor musun. Ve ben 18 yaşında koca kazığım, yetişkinim yani. Ben istemedim tabi, ama o 3e böldü, hiç sormadan. Daha bunun gibi ne çok güzel anımız var.

Bebeğim doğduğunda eğer çalışmaya devam edersem, kesinlikle o baksın istiyorum. Gerçekten sonsuz merhametli bir insan. O merhametin ben en yakın tanığıyım zaten. Bir akşam bizde kalır, bir akşam biz onu arabayla bırakırız evine, böyle ara çözümler olabilir belki. "bakmayı çok istiyorum, ama hergün olması beni korkutuyor" dedi. Fakat kızı evleniyor, oğlu muhtemelen şehir dışında okumaya devam edecek. Pek seçme şansı yok, ben olmasam başka bir yer, ama muhakkak çalışacak.

Hele bizim gibi kadınlar hiç anlayamıyor değil mi böyle rahatlığı canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…