Yardım etmek istiyorum, ama kullanılmaktan da korkuyorum..

Canımmm, nasıl oldu dişin? Kızımın da dişi ağrıyor, 2 defadır dişçiye götürüyorum, bişey de çıkmıyor. Kardeşle bağlantılı olabilir dedi doktor..:44:
Düğününe basit bir hediye takacağım, çünkü zaten ne taksam birkaç ay içinde bozdurulacak. En azından evine eşya olsun ayıracağım bütçe.

Son düzenleme:

Hala kötüyüm tatlım. 20 lik. Antibiyotik kullanıyorum apse yapmış çünkü. Oyyy kıskanclığı dişine mi vurdu acaba minik kuşun :)

Sen herşeyin en güzelini yaparsın; her ne yaparsan yap

bence seni kullanıyolar ipek, senin iyi niyetini su istimar ediyolar ama boşver büyüklük sende kalsın
maddi durumun yerindeyse bir iyilik yap derim sana, ama hiç bir beklentiye girme onlardan yana.
iyilik yap at denize.

Son düzenleme:
Bence her şeyi bir kenara bırakıp yardım etmelisin.Kırılmış ya da incinmiş olabilirsin.Evlenecek olan kızda umursamaz olabilir ama sen bir şeyleri o bahsettiğin kadın için yapıyorsun.Ne olursa olsun hakkı geçmiş senin zor gününde sana sahip çıkmış.Ne demişler iyilik yap denize at.Vicdan azabı çekeceğine elinden gelen bir şeyler varsa yap derim ben.

İpocancım bence o domuz gribi olayında fazla üstüne gitme kadının yalan söylemedi diye. Aksine aferin kadın dürüstmüş özü sözü birmiş bu kadına güvenebilirim diye düşün çünkü yalan günahtır dinimizde ve bunun üstünde bu kadar saplanıp kalma.Zorluk yaşamışsın evet ama kadını bu kadar suçlama olmuş bitmiş artık. Hediyeyi almakla da çok iyi etmişsin Allah razı olsun senden.Düğünde de takını takarsın sonra gerisi kendilerine kalmış artık çalışır mı evde mi oturur çocuk değil koca kız Allah akıl vermiş aklını kullansın. Peygamberimizin hanımı da bildiğim kadarıyla çalışıyordu ticaretle uğraşıyordu. Kadın çalışmasın diyen erkekler kendilerine ve eşlerine güvenmeyen erkeklerdir.Evlilik te güvensizlik üzerine bina edilmez.

yap gitsin iyilik bu.mutlaka bi yerde bu karşına gelir.insan ölürken bile iyilikleri önüne dururmuş..yapabilecek durumun var ise yapp..

Hala kötüyüm tatlım. 20 lik. Antibiyotik kullanıyorum apse yapmış çünkü. Oyyy kıskanclığı dişine mi vurdu acaba minik kuşun :)

Sen herşeyin en güzelini yaparsın; her ne yaparsan yap

Şımardım vallahi..
Burada yazılanları okuyorum ya, hak ediyor muyum bilemem ama çok güzel şeyler yazıyor arkadaşlar, hem forumda, hem özelden.
Diyorum ki "tamam ben birçok insana göre tam bir enayiyim, ama güzel bir insnaım ya, bu da bişey"..

Çok geçmiş olsun tatlım, antibiyotik bitince ne olacak, kanal tedavisi mi?
Benim kıskanç peri çok fena oldu, kardeşi için aldığım pişik kremi çocuk daha doğmadan bitti inanır mısın.. "Kızım sen niye kullanıyosun, kardeşine aldık onu" dedim dün, "anne, benim popom hep pişik, hergün sürmem lazım" dedi.. Bir de sürüşü var görsen, poposuna, göbeğine, ayak parmaklarına kadar..

Zaten kendisi de öyle söyledi biliyor musun..
"İpek'in kızı hasta, bana 2 gün müsade et" deyince daha anlayışlı yaklaşır sandım, ama yanıldım, dedi.
Çalıştığı hanım beni tanıyor uzaktan. Çok ama çok zenginler, kadın ütüye ayrı, temizliğe ayrı hergün 2'şer kadın alıyor, tam haklarını vermiyormuş ama neyse.

Bu hanım, ilkokul mezunuymuş, okuyamamış. Okumuş insanlara çok özeniyorum diyormuş hep, belki o yüzden "madem mühendismiş, baksın başının çaresine" demiş olabilir. Yoksa böyle vicdansızlık olmaz çünkü. Bu sıralar da kendine özel hoca tutumuş ve ortaokulu dışarıdan okuyormuş.

hayatımın 7 yılı kuran kursunda geçti

şimdi evdeyim ve babamın işyerinde çalışıyorum

sen edebini bildikten sonra kimse seni yiyecek değil

ben hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadım

bunun dinle ne alakası var

din çalışmayın demiyor,tembel olun demiyor,tam tersi

kendine uygun bi iş bulduktan sonra neden çalışmıyor

insanlar neden işlerine gelmeyince hemen dini sömürüyolar

bence kesin bu yardımlarınızı ya da asgariye indirin

değirmen suyuyla nereye kadar

Ben hiç Kuran kursuna gitmedim, nasıl bir atmosferi vardır bilemiyorum.
Ama birebir Kuran dersi aldım ve 9 yaşında ilk hatimimi indirdim.
Bana Kuran öğreten teyze, ki kendisine "hacı anne" derdim, "okuduğun her harf annene altın tepside gidecek kızım, annenle iletişim kurmanın tek yolu bu" derdi. O şevkle gece gündüz okurdum, hem Türkçe hem Arapça.
Bana hep yol gösterici oldu Kuran ve namaz. İşimi hep rast getirdi. Hiç cinlik düşünmeden, hiç kurnazca planlar yapmadan yaşadım. Ama hep hayırlı kararlar aldım, yarı bilinçli yarı bilinçsiz. Eğitim ve iş hayatında yolum hep açık oldu,"okumayayım" diye köstek olan bir baba ve üvey anneye rağmen.
Ben hiç gidip başvurmadım, dersaneler burs vermek için bana başvurdu. Hep Allah'ın yardımını ve varlığını içimde hissettim. Bir dönem Allah'a "anne" derdim dualarımda, çocukluk dönemimde..
O nedenle dinin ne eğitime ne çalışmaya engel teşkil etmediği konusunda hemfikirim seninle.
Aksine boş oturmak, el açmak asıl tasvip edilmeyen..
Okuyana, çalışana Rabbim her zaman destek. Onun "ol" deyip olduramayacağı iş mi var?

bence çalışabilecek durumda olup çalışmamak için bahaneler yaratan insanlara yardım edilmemeli. Zaten yardım edeceğin kadar yardm etmişsin. Bundan sonra çalışsın kendi ihtiyaçlarını kendi karşılasın. haa durum şöyle olsaydı tamam. Bir insan çalışır ama parası yetişmez ihityaçlarını karşılayamaz durumdadır. O zaman dersin ki daha ne yapsın çalışıyor ama yetmiyor. Burada çalışmamak için türlü bahaneler üreten bir insan var. Ben olsa kesinlikle yardım etmem. çalışan bu kadar emek harcayan insanlar saf mı?

arkadas okdr guzel yazmıskı bana söyeleyeck söz kalmadı içinizde klacak sizi huzursuz edecek elinizi cektınız dıye ve ımkanınız varsa alın ve karsılıksız yapın iyiliğinizi unutmayın bu dunyada biriktiririz öbür dünyada bize mutlaka döner sevap olarak siz içinizden gönlünüzden kopanın en iyisini yapın derim.

İpektuncer arkadaşım o kadar güzel bir yüreğin var ki. Bu insanlar için elinden geleni yapmışsın ama Allah'ın rızası için yine birşeyler yapabilirsin.Çalışabilecek durumdayken savsaklayan insanlara bende çok kızıyorum ama bazen Allah'ın kullarına yardım etmek için başka kullarını aracı kılar,belki de böyle birşeydir yaşadığın.Tabi bence abartmadan yardım et,hepten de sana bel bağlamasınlar.

Canım, dün ben 280 tl'ye o takımı aldım. "Allahım senin rızan için bir yetimi sevindiriyorum" dedim alırken.
Şirket bize yarım altın dağıtacakmış, hiç böyle bir haber yoktu ortada, ben havale yaptım, yarım saat geçmedi, haberi geldi.
Çok tuhaf oldum, cebimden bişey çıkmamış oldu..
Bu arada fiyatı düşük, ama takım çok güzel, hem markası hem modeli güzel. Biraz da Elif'in şansına denk geldi. Yoksa takımlar 500 Tl den başlıyor, 5000 Tl'ye de takım gördüm. Bu arada kendime de aldım bir takım, 1000 TL. Ben kendime 1000 TL'lik bir takım alabiliyorum, bu imkanı bana verenin kim olduğu belli. Ali amcamdan emanet yetimime de 280 TL'lik takımı çok görmedim neyseki. Ama iş bulacağım Elif'e, çalıştıracağım onu düğüne kadar.Azmettim.

annesi kızı ister çalışsın ister çalışmasın sen herşeyi Allah rızası için yapmışsın ve bundan sonrada onun için yap Allah büyük bak sana ne kapılar açar daha
bi yetimi sevindirmek kadar güzel bişi varmı
onun tembelliği veya çalışmaması seni hiç düşündürmesin sen yaptığın iyiliğin mutluluğuyla övün bence.
Allah sana ve senin gibilerine daha çok versin

canım bunlar sırtını dayamış sana

neden hep işimize gelmeyen şeylerde dini ön olana atarız ki

gitsin çocuk baksın,evlere gündeliğe gitdin mesela

bak oralarda erkek sinek bile yok:)

Şaşırmıyorum senin artık bu iyi niyetlerine.
Küçücük bir iyiliği unutmayan sen yapılan haksızlıkları o minik jestlere kurban ediveriyorsun. Tanıdığım en özel insanlardan birisin sen.
Sen o minicik döner parçasını unutmuyorsun ama onlar senin yaptığın koca iyilikleri harcayıveriyorlar. Maddiyatla ölçemdim bugüne kadar hiçbirşeyi. Sana bunları yazarken bakma aslında şimdi bile yediğim kazıkları unutup yine de herkesin derdine koşturmaya çalışıyorum.
Ama bir taraftan da tepkisiz kalamıyorum. Öfkeleniyorum.
Evet bizim gibi kadınlar hiçbir zaman anlamayacaklar bu rahatlığı.
Öyle mi olmak gerekir diye düşünsem de
İyi ki de böyleyim deyip vazgeçiveriyorum sonradan.
Yastığa koyduğumda başımı rahatça uyuyabiliyorum ya..
Herkesin ettiği kendine

vay anasını ipekçiğim.allahın sana yarattığı mucizeyi görüyomusun?ina yaptığın herşey rahmani.kişiler ne olursa olsun.kim olursa olsun.ne güzel bir kalbin var.allah kabline göre versin canım.bende insanlardan yoruldum iyilik yapıp farklı şeyleri görmekten.o yuzden iyiliğim hayvanlaradır.

ipek abla almakla cok iyi yapmışşın. dün de okumustum senin alacagını anlamıştım.. yazdıklarını okudukça cok duygulandım.. sen yüreği cok güzel bir insansın, cocukların cok cok sanslı senin gibi bir anneleri olacagı için.. inş bebegini bir an önce kucagına alırsın dualarımdasın..

Son düzenleme:
Sen üzerine düşenide düşmeyenide fazlasıyla zaten yerine getirmişsin.
Böyle insanları anlamakta zorluk çekiyorum ben.
annesinin durumu belli ama kızı oturuyor çalışmıyor .. neden dini inancı yuzunden yok boyle bırsey elaleme el açın demıyor Allah çalışın helalınızden yıyın dıyor .. Bazı seylerı insanlar keyıflerıne göre yorumluyor ksr bakmayın ..

Ben bir mağduriyet göremedim arkadaşım. Eğer onlar kendilerini senin onları dusundugun kadar düşünseler oğluda , kızıda, anasıda çalışısır , çabalar ..
Benim arkadaşım hafta içi üniversiteye gider hafta sonu çalışır okul harçlığını çıkarırdı ( ailesine yük olmamak için )
İnsan isterse kendine yetebilir.
Senin yerinde olsam bundan sonra fazla bişey yapmazdım. Çok fazla iyi niyetlisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…