. Mesela ben şeker hastasıyım durup dururken bi gerginlik surat asıklığı vs yaşayabiliyorum hastalığın verdiği bi zorluk var tanıyanlar az çok biliyor beni ama, diyelim avm çıktık yürürken farketmemişim yüzüm asılmış eşim bunu tüm gün söylüyor ‘seni mutlu etmek imkansız ben tüm gün çalışıyorum yürüyüş yapalım dedin suratın asık’ vs diye, özür diliyorum gezmekten çok keyif aldığımı söylüyorum hastalığımın getirdiği yaşattığı fiziksel veya duygusal şeyleri de iyi bildiği halde ‘ben kaldıramıyorum’ diyor.
eşim doktor ona okuyorum yazdıklarınızı
diyor ki
moralinizi bozan, borazan gibi felaket tellallığı yapan hiç bir yorumu takmayın
bu sitedeki yorumlar şekerini yükseltir çık sayfadan sarıl kocana kapat ekranı
bugün erişkin diyabeti olarak da bilinen, tip-2 diyabetin sürüyle alt türü olduğu var
tedavi ve her diyet, diyabetin türüne ve hastanın durumuna göre değişkenlik arz eder
. Bazen diyorum alttan al hiç ses çıkarma tartışma çıkınca bende bağırıyorum çünkü, böyle şeyler yaşayan var mı aranızda gerçekten artık yaşamak bile istemiyorum. Sorunlarınızı nasıl hallediyorsunuz bazen çok sinirlenip biz bir ömrü asla geçiremiyoruz diye düşünüyorum
yakalandığınızda geri dönüşü olmayan, nerdeyse bütün vücut fonksiyonlarınızı bozan, bağışıklık sistemini pert eden tabiri caizse insanı canlı canlı çürümesine neden olan hastalıktır.
diyabet, birçok başka hastalığın da köken aldığı korkunç bir bataklıktır. sanıldığı gibi sadece karbonhidrat metabolizması değil protein ve yağ metabolizması da bozulur
un, şeker ve paketli gıdalar diyabet de dahil her hastalığın kaynağıdır uzak durun hatta kaçın ! kereviz, karnabahar, brokoli, brüksel lahanası, kuşkonmaz ve envai çeşit yeşilliği tüketin
sizi üzecek darlayacak kişileri çevrenizde tutmayın
bu gözler şeker hastalığının ciddiyetini bir türlü algılayamamış hastalığı yok sayarsak hastalık da yok olur.. absürt bir mantaliteyle diyeti reddetmiş yemelere içmelere tam gaz devam etmiş bir hastanın yoğun bakımda günlerce kalışına şahit oldu yüksek şeker, beyin kanaması, ardından beyin ameliyatı... yaşama ihtimali %1 idi ve kurtulamadı
hekiminizi dinleyin