Yardım eli uzatın

Yani banamı öyle geliyor erkekler kendi analarıyla görüşecekleri zaman hergün olsa yine görüşürler, kadının ana babası mesele olunca bi afra tafra yok seni dolduruyorlar mı(yemin ederim yok öyle bişey) yok çok görüşüyorsunuz(kendi ailesiyle daha sık gçrüşüypruz) biz kadınların çektiği nedir ya ben mi salağım ben mi çok Asilik aykırılık yapıyorum

Aileniz bu kadar ayağınıza giydiginiz çoraba ayakkabiya kadar karisiyorsa eşiniz görüşmek istememekte sonuna kadar haklı aynı olayı erkeğin ailesi yapsa kıyamet kopar değil mi ?
Şöyle ki maddi manevi her şeyde yanımzda oldular çok iyi insanlardır herşeye herkese yardıma koşarlar ama huyları biraz öyle bende savunmuyorum zaten, bişey olduğu zaman konuşup cevaplarını veriyorum

Yaşayan bilir. , malesef öyle olmuyor işte şekerim yükseliyor sık yükselişe geçiyor çok meyilli , doktorum da söylüyor genç olduğum içinmiş(!) orta yaşlı olsam şeker bu kadar oynak olmazmış vs vs.. sorun sadece suratımı bazen asmam değil ki. Sorun eşimle aile şu bu kavgalar çıkması
Doktorunuzun diplomasının gerçek olup olmadığını kontrol ettirin.

Şöyle ki maddi manevi her şeyde yanımzda oldular çok iyi insanlardır herşeye herkese yardıma koşarlar ama huyları biraz öyle bende savunmuyorum zaten, bişey olduğu zaman konuşup cevaplarını veriyorum
Hastalığınız konusunda bir şey diyemem ama ailenizin yaptığını eşinizin ailesi yapsa kaynanam kıçıma giyeceğim dona karışıyor diye ortalık yıkılmıştı ailenize ne kocaman adamın ayağına giyeceği çoraptan?Kusura bakmayın bu maddi manevi yanınızda olmak değil bu düm düz hayatınıza müdahale hep söylerim hep söyleyeceğim kadın olsun erkek olsun ana babasının lafından dizinin dibinden ayrılamayan evlenmesin

Yetişkin ve evli insanlarsınız aileniz niye çorabınıza kadar düşünüyorlar, durumunuz mu yok? Kabul etmeyin. Size normal gelen bu durum belli ki eşinizi rahatsız ediyor, zorlamanın ne manası var?

Hastalığımla ilgilensin vs. demişsiniz. Her hastalık zordur evet ama kriz anları dışında ne yapmasını bekliyorsunuz mesela? Acil ölümcül bi rahatsızlığınız yok şükür. Bence size surat asma perileri geliyor, ilgi görmek için surat yapıyorsunuz ama ters tepiyor.

Ayrıca evliliğinizi diğer insanların evlilikleriyle kıyaslamayın. Kimse kimsenin ağzının içine bakmak zorunda değil evlilikte. Saygı sevgi hoşgörü kafa denkliği tamam. Her ilişki kendi içinde özel ve güzeldir.

Yaşayan bilir. , malesef öyle olmuyor işte şekerim yükseliyor sık yükselişe geçiyor çok meyilli , doktorum da söylüyor genç olduğum içinmiş(!) orta yaşlı olsam şeker bu kadar oynak olmazmış vs vs.. sorun sadece suratımı bazen asmam değil ki. Sorun eşimle aile şu bu kavgalar çıkması

Babamda tip 2 şeker var. 55 yaşında çıktı.
Ani parlar, kolay öfkelenir, birden suratı düşer, işi de çok stresli bir iş, yanında çalışan elemanlarıyla da didişir..artık alıştı çocuklar

Babamın şekeri yükseldiğinde kulağından kan geliyor gözleri dönüyor sürekli birlikte yaşayamayan bilemez

Ben sizi anlıyorum..şeker hastası biriyle yaşamak çok zordur asabiyetlerinden ötürü Çok dikkatli olmanız gerek. Sakin kalmaya çalışın..Beslenmenize ve uykunuza önem verin.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayan insanları anlamıyorum cidden. Babam ve babaannem şeker hastası olmasaydı benim çevremde yok diye ahkam kesmezdim.Şekerin pek çok çeşidi var.

7 sülalem şeker hastası ama böyle bir yan etki görmedim. Suratı asık insanları ben de hiç sevmem. Belli ki hep asık suratlısınız maalesef eşiniz haklı. Ayrıca yemeğe gidince beraber gidin niye önden gidiyorsunuz? Yemeğe çağırıyorlarsa elbet hazırlamasını da biliyorlardır.
Hayatı siz çekilmez yapıyorsunuz.

. Mesela ben şeker hastasıyım durup dururken bi gerginlik surat asıklığı vs yaşayabiliyorum hastalığın verdiği bi zorluk var tanıyanlar az çok biliyor beni ama, diyelim avm çıktık yürürken farketmemişim yüzüm asılmış eşim bunu tüm gün söylüyor ‘seni mutlu etmek imkansız ben tüm gün çalışıyorum yürüyüş yapalım dedin suratın asık’ vs diye, özür diliyorum gezmekten çok keyif aldığımı söylüyorum hastalığımın getirdiği yaşattığı fiziksel veya duygusal şeyleri de iyi bildiği halde ‘ben kaldıramıyorum’ diyor.

eşim doktor ona okuyorum yazdıklarınızı
diyor ki

moralinizi bozan, borazan gibi felaket tellallığı yapan hiç bir yorumu takmayın

bu sitedeki yorumlar şekerini yükseltir çık sayfadan sarıl kocana kapat ekranı

bugün erişkin diyabeti olarak da bilinen, tip-2 diyabetin sürüyle alt türü olduğu var
tedavi ve her diyet, diyabetin türüne ve hastanın durumuna göre değişkenlik arz eder

. Bazen diyorum alttan al hiç ses çıkarma tartışma çıkınca bende bağırıyorum çünkü, böyle şeyler yaşayan var mı aranızda gerçekten artık yaşamak bile istemiyorum. Sorunlarınızı nasıl hallediyorsunuz bazen çok sinirlenip biz bir ömrü asla geçiremiyoruz diye düşünüyorum
yakalandığınızda geri dönüşü olmayan, nerdeyse bütün vücut fonksiyonlarınızı bozan, bağışıklık sistemini pert eden tabiri caizse insanı canlı canlı çürümesine neden olan hastalıktır.

diyabet, birçok başka hastalığın da köken aldığı korkunç bir bataklıktır. sanıldığı gibi sadece karbonhidrat metabolizması değil protein ve yağ metabolizması da bozulur

un, şeker ve paketli gıdalar diyabet de dahil her hastalığın kaynağıdır uzak durun hatta kaçın ! kereviz, karnabahar, brokoli, brüksel lahanası, kuşkonmaz ve envai çeşit yeşilliği tüketin

sizi üzecek darlayacak kişileri çevrenizde tutmayın

bu gözler şeker hastalığının ciddiyetini bir türlü algılayamamış hastalığı yok sayarsak hastalık da yok olur.. absürt bir mantaliteyle diyeti reddetmiş yemelere içmelere tam gaz devam etmiş bir hastanın yoğun bakımda günlerce kalışına şahit oldu yüksek şeker, beyin kanaması, ardından beyin ameliyatı... yaşama ihtimali %1 idi ve kurtulamadı

hekiminizi dinleyin

Sorun şu ki yanınızda olup herseye yardım etmeleri herseye karışma ya da her konuda fikir söyleme hakkı vermiyor. Siz bunu sürekli eşinize de söylüyorsaniz bir yerden sonra bunu iyiligi başına kalkma şeklinde bile algılamaya başlayabilir. Daha da uzaklaşabilir. Büyüklerimiz bize yuva kurarken yardım eder yol gösterir bu zaten olması gereken birsey. Ama o yuva kuruldu artık ve 2 kişi tarafından yürütülecek hersey. Desteğe ihtiyacınız olunca yardım istersiniz aksi halde kimse karışmamali. Siz oturup evliliginizle ilgili eşinizle hiç konuştunuz mu mesela? Evliligimiz konusunda benden beklentilerin neler, nasıl olsun istiyorsun, ne hissediyorsun, mutlu musun, nasil daha mutlu olurdun, ailelerle ilişkilerimizi nasıl dengede tutabiliriz, birbirimizi genel olarak nasıl daha mutlu ederiz gibi gibi. Aynı soruların cevabını siz de ona anlatın. Sonra bir yol çizin beraber. Memnun olmadığınız şeyleri konuşun nasıl yapabiliriz diyin. Anlaşamadığıniz konularda bir adim siz bir adim esiniz geri cekilin orta yolu bulun. Bunu yaparsanız çözersiniz diğer türlü çekişme devam edip gidecek. Hepimiz yetişkin insanlarız eğer oturup karşılıklı bunları konusamiyorsak sağlıklı bir evlilik sürdürmek çok zor

arkadaşlar merhaba bunu yazarken utanıyorum, öfkeleniyorum, kinleniyorum,üzülüyorum ama evliliğim hiç beklediğim gibi olmadı. Daha bir buçuk yıl oldu zamanla oturur mu bilmiyorum saçma sapan konulardan eşimle kavga ediyoruz ama büyüyor da büyüyor. Mesela ben şeker hastasıyım durup dururken bi gerginlik surat asıklığı vs yaşayabiliyorum hastalığın verdiği bi zorluk var tanıyanlar az çok biliyor beni ama, diyelim avm çıktık yürürken farketmemişim yüzüm asılmış eşim bunu tüm gün söylüyor ‘seni mutlu etmek imkansız ben tüm gün çalışıyorum yürüyüş yapalım dedin suratın asık’ vs diye, özür diliyorum gezmekten çok keyif aldığımı söylüyorum hastalığımın getirdiği yaşattığı fiziksel veya duygusal şeyleri de iyi bildiği halde ‘ben kaldıramıyorum’ diyor. Ailelerimiz nedeniyle çok kavga çıkıyor birbirimizi yanlış anlıyoruz ya da mesela bi plan yapıldı misafirliğe gideceğiz ben iki saat erkenden anneme gidip yemeğe yardım etmek istedim diyelim :’niye erken gidiyorsun ki zaten hep annenle babanın ısrarıyla gidiyorsun hayır diyemiyorsun’ diyor. Sevgiliyken sanki çok daha farklıydık, çok iyi tanıdığımı tarttığımı düşünüyordum.. Bazen diyorum alttan al hiç ses çıkarma tartışma çıkınca bende bağırıyorum çünkü, böyle şeyler yaşayan var mı aranızda gerçekten artık yaşamak bile istemiyorum. Sorunlarınızı nasıl hallediyorsunuz bazen çok sinirlenip biz bir ömrü asla geçiremiyoruz diye düşünüyorum
Bunun şeker hastalığı ile alakası yok. Benim babam 20 seneden fazla şeker hastası. Öyle suratı asık bir adam değil. Aksine eğlenceli biri. Sadece şeker hastalığından önce öfkesi yoktu şimdi öfkeleniyor ama farkına varmıyor. Öyle 2 dk lik bir öfke yani. Aman aman değil. Yüzü hep güler. Siz hastalığı bahane etmeyin. Demek ki genel bir sorun var ki eşiniz sizi uyarma ihtiyacı hissediyor.

Bunun şeker hastalığı ile alakası yok. Benim babam 20 seneden fazla şeker hastası. Öyle suratı asık bir adam değil. Aksine eğlenceli biri. Sadece şeker hastalığından önce öfkesi yoktu şimdi öfkeleniyor ama farkına varmıyor. Öyle 2 dk lik bir öfke yani. Aman aman değil. Yüzü hep güler. Siz hastalığı bahane etmeyin. Demek ki genel bir sorun var ki eşiniz sizi uyarma ihtiyacı hissediyor.
Aybala, babanda tansiyon var mi? Ilaclarini duzgun kullaniyor mu? Yuzunde ya da sırtında eklem yerlerinde mor renkte koyuluklar var mi?

Aybala, babanda tansiyon var mi? Ilaclarini duzgun kullaniyor mu? Yuzunde ya da sırtında eklem yerlerinde mor renkte koyuluklar var mi?
Tansiyonu var. İlaç kullanıyor. Hiç aksatmaz. Şu ana kadar tansiyonla alakalı sorun yaşamadı. Uzun yıllar ilaç kullandı. Son 6 senedir insülin kullanıyor. 6 sene önce ilaçları fayda etmedi ( şekeri düşürmeye yeterli gelmedi) kısmi felç geçirdi. Konuşmasına,sol tarafına vurdu. Çok şükür erken teşhis ile hastaneye götürdük. 1 hafta tedavi olunca konuşma düzeldi. Sadece sol elinde his kaybı var. Kuvvet kaybı yok. Çok şükür durumu iyi. Özellikle insulinden sonra durumu stabil oldu. Ona iyi geldi. Yalnız babam yemesine içmesine çok dikkat ediyor. Hastalığını öğrendiğinden beri şekerli şeyler yemiyor. Kendine bakıyor. Annem de takibini yapıyor. Bir yeri yara olursa açıkcasi zor iyileşiyor. O da dikkat etmeye çalışıyor.

arkadaşlar merhaba bunu yazarken utanıyorum, öfkeleniyorum, kinleniyorum,üzülüyorum ama evliliğim hiç beklediğim gibi olmadı. Daha bir buçuk yıl oldu zamanla oturur mu bilmiyorum saçma sapan konulardan eşimle kavga ediyoruz ama büyüyor da büyüyor. Mesela ben şeker hastasıyım durup dururken bi gerginlik surat asıklığı vs yaşayabiliyorum hastalığın verdiği bi zorluk var tanıyanlar az çok biliyor beni ama, diyelim avm çıktık yürürken farketmemişim yüzüm asılmış eşim bunu tüm gün söylüyor ‘seni mutlu etmek imkansız ben tüm gün çalışıyorum yürüyüş yapalım dedin suratın asık’ vs diye, özür diliyorum gezmekten çok keyif aldığımı söylüyorum hastalığımın getirdiği yaşattığı fiziksel veya duygusal şeyleri de iyi bildiği halde ‘ben kaldıramıyorum’ diyor. Ailelerimiz nedeniyle çok kavga çıkıyor birbirimizi yanlış anlıyoruz ya da mesela bi plan yapıldı misafirliğe gideceğiz ben iki saat erkenden anneme gidip yemeğe yardım etmek istedim diyelim :’niye erken gidiyorsun ki zaten hep annenle babanın ısrarıyla gidiyorsun hayır diyemiyorsun’ diyor. Sevgiliyken sanki çok daha farklıydık, çok iyi tanıdığımı tarttığımı düşünüyordum.. Bazen diyorum alttan al hiç ses çıkarma tartışma çıkınca bende bağırıyorum çünkü, böyle şeyler yaşayan var mı aranızda gerçekten artık yaşamak bile istemiyorum. Sorunlarınızı nasıl hallediyorsunuz bazen çok sinirlenip biz bir ömrü asla geçiremiyoruz diye düşünüyorum
Allah Allah demekki nenemin anama hayatı zindan etmesi şeker yüzündenmiş.
Dur rahmet okim de toprağına ağırlık gitmesin 😒

Şeker hastaligi için ilaç kullanıyor musunuz? Ve artık evlisiniz anneniz çok yaşlı değilse eşinle gitmen daha iyi. Bir iki yardıma gidilir bir iki eşinle dengeyi sagla.

Niye çocuk gibi davranayım nasıl böyle direkt ahkam kesip önyargılı konuşuyorsunuz? Nasıl böyle olabilirsiniz? Aklım almıyor, herkesin diyabeti vücudunda farklı işler herkeste aynı olmaz zor bir hastalıktır siz bilmiyor olabilirsiniz ama konu sırf hastalık da DEĞİL ZATEN.
Benim bir yakınım şeker hastalığını çok ağır geçiriyordu. Anda 800 e çıkıp,arkasından 40 a düşebiliyordu ama senin kadar suratı düşmüyordu. Onca sıkıntısına rağmen güler yüzlü sevimli biriydi

Son düzenleme:
Anlattıklarınız aşılmayacak şeyler değil bence. Durduk yere asık suratla gezdiğinizi fark ettiğinizde daha güler yüzlü olmaya çalışabilirsiniz. Eşiniz de sizi sürekli eleştirmek yerine bunu bilinçli yapmadığınızı anlamaya çalışabilir. Daha yeni evlisiniz, iletişim ve empati yoluyla halledebilirsiniz.

O koyuluklar neden oluyor?

Tansiyonu var. İlaç kullanıyor. Hiç aksatmaz. Şu ana kadar tansiyonla alakalı sorun yaşamadı. Uzun yıllar ilaç kullandı. Son 6 senedir insülin kullanıyor. 6 sene önce ilaçları fayda etmedi ( şekeri düşürmeye yeterli gelmedi) kısmi felç geçirdi. Konuşmasına,sol tarafına vurdu. Çok şükür erken teşhis ile hastaneye götürdük. 1 hafta tedavi olunca konuşma düzeldi. Sadece sol elinde his kaybı var. Kuvvet kaybı yok. Çok şükür durumu iyi. Özellikle insulinden sonra durumu stabil oldu. Ona iyi geldi. Yalnız babam yemesine içmesine çok dikkat ediyor. Hastalığını öğrendiğinden beri şekerli şeyler yemiyor. Kendine bakıyor. Annem de takibini yapıyor. Bir yeri yara olursa açıkcasi zor iyileşiyor. O da dikkat etmeye çalışıyor.

Aslinda bilgimi / gozlemimi teyit amacli morluk var mi diye sordum.

Bildigimiz üzere seker hastalarinda kanamali yaralanmalar gec iyilesiyor, bu morarmalarda deri alti kanamalari / ic kanama gibi birsey anladigim kadariyla ki bu tamamen benim gozlemim, tibbi bir dayanağım yok, aslinda doktor bir uye gelse tam olarak anlatsa iyi olabilir.

Bende reaktif hipoglisemi ve insulin direnci var, diabetli degilim ama donemsel olarak diabetliler gibi ataklar geciriyorum, ani seker düşmesi yasiyorum ve bu donemlerde vucudumda inanilmaz bir kasinti oluyor, insulin direnci de yine kasintiya sebep olan bir sorun, bu kasinan yerler bir sure sonra morarmaya basliyor, anladigim kadariyla yumusak doku zedelenmesi ve deri alti kanama ile birlikte yuzeyde morarma olusuyor.

Teyzem ve babam insulin direnci ve diabetle yasiyor, sirtlarinda kurek kemigi bosluguna denk gelen bolge mosmor, iki karis morluk var neredeyse ve kendimi bildim bileli ikisininde o moraran bolgeleri cok kasinir, kasidikca morarir, morardikca daha cok kasinir.

Bir de ek olarak seker hastalarinda cilt mantari, tirnak mantari, vajinal mantar oluşumunun seker hastasi olmayanlara kiyasla daha kolay oldugunu okumustum, belkide bu morluklar cilt mantaridir.

Bu ani ruh değişimleriniz, gelgitler hastalığın verdiği stresin de etkisi olabilir ama bence daha sizin psikolojik durumunuzu yansıtıyor. Örneğin öfke durumları için terapiler var bunları bi araştırın bence. Ayrıca hiç kimse evliliğinde dört dörtlük değil. Arada benimde ruh halim değişiyor ve öfke nöbetlerim oluyor. Bence çözülemeyecek bir durum değil.

X