- 29 Eylül 2015
- 222
- 59
-
- Konu Sahibi takintiliiii
Siz anlamadınız galiba, 11 yaşındaki halime kendim sordum neydi derdin ölüm isteyecek kadar. Sıkıntıları sıraladı o da bana.11yasinda biri gibi konusmuyorsun..
Ben seni 20 falan sandım..
Olgun geldin bana..
Derdin ne ilaci neden kullaniyorsun ?
Gece 12 de nasil disarida olabiliyorsun ?
Allah razı olsun :)Buralardayim çok bunalirsan yazarsin
Her zaman dinlerim.
5 6 senedir kaydoluyorum, gidemiyordum. Kapıya kadar gelince acayip bir korku sarıyordu. Ama bu sene kararlıyım, kaydoldum. Başlayınca kaçmayacağım. Teşekkür ederimSana tek tavsiyem kursa gitmen olur .Orada yeni arkadaşlıklar da kurabilirsin.
Siz anlamadınız galiba, 11 yaşındaki halime kendim sordum neydi derdin ölüm isteyecek kadar. Sıkıntıları sıraladı o da bana.
Yazdım size.Anladigim kadariyla..
11 yaşinda intihar girişiminde bulunup birşeyler yaptin sonucunda da hap kullanmaya başladın ?
Şuan yaş kaç ?
Anladigim kadariyla..
11 yaşinda intihar girişiminde bulunup birşeyler yaptin sonucunda da hap kullanmaya başladın ?
Şuan yaş kaç ?
Ben sunu anladim 11 yasindayken bir pisligin tacizine ya da tecavuzune ugramis tahmin ediyorum akrabalardan ya da tanidik biri daha sonra bunu duyanlar olmus ya da kendisi bu durumu kaldiramayip psikolojik olarak cokmus...Ilac kullaniyor yanlisim varsa konu sahibi duzeltsin ..
Kimseniz yoksa Allah var lutfen biraz sukunetli ve sabirli olun,biraz sosyallesin once insanlari taniyin sonra acilin hatta bi sure hic acilmamaniz bile lazim gelebilir..
ikincisi otokontrolu saglayin ne bileyim mesela sorulanlara guler yuzle ve kisa cevaplar verecegim bende diger insanlarin dertleriyle ilgilenecegim ,daha pozitif olacagim ,ben degerliyim madem hayattayim ona gore davranmaliyim gibi gibi ...
Çok güzel anlamış ve anlatmışsınız. Evet pozitif olup, onların dertleriyle ilgilenmeliyim. Sürekli güler yüzlü olmalıyım da ben bazen heyecandan şaşırıyorum yaptıklarımı. Bunun için ne yapabilirim?Ben sunu anladim 11 yasindayken bir pisligin tacizine ya da tecavuzune ugramis tahmin ediyorum akrabalardan ya da tanidik biri daha sonra bunu duyanlar olmus ya da kendisi bu durumu kaldiramayip psikolojik olarak cokmus...Ilac kullaniyor yanlisim varsa konu sahibi duzeltsin ..
Kimseniz yoksa Allah var lutfen biraz sukunetli ve sabirli olun,biraz sosyallesin once insanlari taniyin sonra acilin hatta bi sure hic acilmamaniz bile lazim gelebilir..
ikincisi otokontrolu saglayin ne bileyim mesela sorulanlara guler yuzle ve kisa cevaplar verecegim bende diger insanlarin dertleriyle ilgilenecegim ,daha pozitif olacagim ,ben degerliyim madem hayattayim ona gore davranmaliyim gibi gibi ...
İlaç alıyorum, Allah herkese kolaylık versin, kimin hayatı kolay kiSuan 23 yasimdayim yazmis zaten.Allah kolaylik versin.İnsallah sıkıntılarina çözüm bulursun.Psikatr en dogru karar su noktada.
Çok güzel anlamış ve anlatmışsınız. Evet pozitif olup, onların dertleriyle ilgilenmeliyim. Sürekli güler yüzlü olmalıyım da ben bazen heyecandan şaşırıyorum yaptıklarımı. Bunun için ne yapabilirim?
Bu aralar tamamen kapattım kendimi, herkesi sildim istemedim. Baya iyi de geldi aslına bakarsınız, anksiyetemi çözüyorum. Kendi kendime girdiğim tripler ve insanlarla iletişimim kötü.
Öyle yapacağım zaten evime yakın bir üniversiteye gireceğim umarım, teşekkür ederim :)Bende 13 yasindayken okbliydim. 1 senenilac kullandim. Cevremde kimse yoktu. Bigun dedim ki ben Napiyorum bu yasta ne ilaci ne hastaligi ben kendim icin bisey yapmazsam kimse yapamaz. İlaci biraktim okuluma sarildim, arkadaş edindim, erkek arkadasim oldu. Okb falan kalmadi. Eskiyi dusunmek yerine kendin icin biseyler yap. Uni sinavina gir mesela hangibolum olursa olsun. Seni ayakta tutacak hedeflerin olsun
İnanın ki bu kolay bir şey değil. Kimseyi sıkmak, üzmek istemeyiz ki bu şunu gördüm belki de en masumları biziz. İçimizde bizi öldüren biri, bir şey var. Biz kimseyi kırmamak adına bunları içimize attık ve sonrası malum. Emin olun arkadaşınız bilerek yapmıyorEvet kötü şeyler yaşamışsınızdır
Evet psikolojiniz darmadağın olmuştur
Evet travmalar kolay atlatılmıyor
Ancak ben sizde mücadele eden bir kişilik göremedim. Mevcut duygu durumunuzla savaşmıyorsunuz, kendinize acıyorsunuz, insanların da acımalarını bekliyorsunuz. Bu yanlış...
Herkesin kendi hayatı, sıkıntısı var. Arkadaşınızın uzaklaşma sebebi sizin bu tavrınız olabilir. Hayat hepimize zor ve bir başkasının sıkıntısı da omuzlarımıza bindiğinde çekilmez olur.
Bipolar bozukluk yaşayan bir arkadaşım vardı. Dinledim, yönlendirdim yıllar ve yıllar boyu. Hiçbir şey değişmediği gibi tek dinleyen ben olduğum için sabaha karşı bile arayıp dertleşmek istiyordu. İyileşmeyr çaba harcamadığı gibi beni de negatif etkiliyordu ve mesafe koymak zorunda kaldım.
Size sadece siz yardım edebilirsiniz ama önce kendinize acımaktan vazgeçin.
Siz inanılmaz tatlı birisiniz, teşekkür ederim yorumlarınızla aydınlandım. Bu depresif hallerimi kontrol etmeye çalışacağım ve dediğiniz kurumlara gitmek isterim lakin tek başıma emin adımlar attığımda gideceğim. Onlara yardımcı olmak isterim lakin 'iyiyim' diyemiyorum tam olarak.Ha bu arada sunu soylemeyi de unuttum nickiniz bile takintili oncelikle kendinize caresiz hastaligi olan biri gibi davranmayin ,hayatta herkes manik depresif ya da anksiyete bozuklugu,duygu durum bozukluguna sahip olabilir ..Ama bunlarin once insanin icinde daha sonra tipta cozumleri var ,tedaviye ve kendinize kisacasi hayata 4 elle sarilin,siz aciz degilsiniz unutmayin